،

لینک سازی داخلی و اهمیت آن در سئو

لینک سازی داخلی و خارجی

دسترسی سریع به محتوای این مقاله

5
(417)

لینک سازی داخلی و اهمیتی که در سئو دارد!

با ساخت لینک ها برای یک سایت می توان آنرا به عنوان سایتی مهم در نظر گوگل جلوه داد. گوگل با استفاده از لینک های داده شده به یک صفحه به میزان اهمیت آن صفحه پی می برد، با استفاده از لینک سازی داخلی  می توانید به بهینه سازی سایت برای موتورهای جستجو کمک کنید. سئو داخلی (on page seo) با لینک سازی داخلی و سئو خارجی (off page seo) با لینک سازی خارجی می توانند مسیر رو به رشدی داشته باشند.

 

 

در ادامه به توضیحات بیشتری در رابطه با اهمیت لینک سازی داخلی می پردازیم :

 

 

لینک سازی داخلی

 

 

انکر تکست anchor text چیست؟

قبل از تعریف دقیق لینک سازی داخلی و خارجی باید با انکر تکست anchor text آشنایی داشته باشید.
انکر تکست همان کلماتی است که به صفحه دیگر لینک می شود. به زبان ساده تر می توان گفت کلمات انتخاب شده و لینک شده را anchor text می گویند. کلماتی که به‌طور معمول در متن با تغییر رنگ همراه هستند و یا خطی به عنوان جلب توجه و مهم تر جلوه دادن کلمه زیر کلمه می افتد انکر تکست ها هستند و با کلیک کردن روی آن به صفحه ی جدیدی می رویم.

گوگل به راحتی متوجه معنی واقعی، تعداد لینک های مشابه و آدرس لینکی که به انکر تکست ها داده شده می شود و با استفاده از همین ویژگی ها می تواند موارد زیر را تشخیص دهد:

  • یک صفحه چه قدر اهمیت دارد؟
  • چه موضوعی دارد و هدف از تولید محتوای سایت معرفی چه خدماتی است؟
  • مطلب تا چه اندازه مفید است و آیا برای کاربران نیز کاربردی است؟
  • لینک سازی به روش صحیح انجام شده یا صرفاً برای محبوب نشان دادن صفحه به گوگل محبوبیت مصنوعی ایجاد شده؟
  • و …

پس با توجه به اهمیت لینک سازی، مهمترین کلمات کلیدی در هریک از صفحات سایت که نوشته شده باشد به عنوان انکر تکست به صفحات هدف دیگر لینک می شود، تا از این طریق گوگل و کاربران به مسیر لینک شده هدایت شوند.

 

 

اتکر تکست چیست

 

لینک سازی داخلی (Internal links) چیست؟

لینک سازی داخلی نوعی لینک سازی است که از داخل سایت به دیگر صفحات سایت لینک داده می شود. لینک های داخلی آدرسی مشابه آدرس اصلی سایت دارند که ادامه ی مسیر به آدرس اصلی سایت اضافه شده و گوگل به همین ترتیب متوجه می شود که لینک، از نوع لینک داخلی است.

صفحه لینک شده به یک انکر تکست باید موضوع مرتبطی با کلمات آن داشته باشد. به طور مثال نمی توانید در رابطه با آموزش وردپرس مطلب بگذارید و انکر تکست آموزش وردپرس را به صفحه ی آموزش نقاشی لینک کنید. با این کار گوگل سایت لینک شده را سایتی با محتوای بیهوده تصور می کند.

منظور از لینک سازی داخلی، لینک سازی هدفمند برای هر کلمه کلیدی برای صفحه مربوط به آن کلمه می باشد. هر کلمه کلیدی باید صفحه هدف (landing page) جداگانه ای داشته باشد تا گوگل متوجه شود که سایت به صورت تخصصی در حال فعالیت روی کلمه های مطرح شده است. مثلا یک سایت پزشکی که در حوزه ی قلب و عروق فعالیت دارد نباید تمام صفحات خود را با کلمه ی کلیدی جراحی قلب محتوا گذاری کند بلکه باید عنوان های مختلف و کلمات مرتبط دیگر را هم مورد بررسی قرار داده و مقالات جامع تری ارائه دهد. این که مثلا 20 مقاله با عنوان جراحی قلب بگذاریم نه تنها به سئو سایت کمک نمی کند بلکه گوگل را نیز برای انتخاب صفحه هدف گمراه می کند و در واقع نمی داند کدام صفحه شما را باید در نتایج خود نمایش دهد و همین موضوع باعث افت رتبه شما در گوگل خواهد شد.
هم چنین لینک سازی داخلی باعث افزایش سرعت ایندکس شدن سایت نیز می شود، زیرا خزنده های گوگل با استفاده از لینک ها می توانند به همه جای سایت سر بزنند و سایت را با سرعت بیشتری ایندکس کنند.

علاوه بر تأثیر خوب لینک سازی داخلی روی گوگل، با این کار می توان باعث بهبود تجربه کاربری یا (User Experience) نیز شد، زیرا در صورتی که مطالب تولید شده واقعا جذاب و کاربردی باشد و کاربران از خواندن مقالات لذت ببرند، اگر مطلبی به عنوان مطلب پیشنهاد شده توسط نویسنده ارائه شود، قطعا مقاله ی بعدی نیز توسط کاربران خوانده خواهد شد. همین موضوع باعث ماندگاری بیشتر کاربران در سایت و مشاهده صفحات بیشتر خواهد شد که نتیجه نهایی آن بهبود سئو را رقم خواهد زد.

 

تریبون

 

چرا باید لینک سازی داخلی انجام دهیم؟

ساختار وب را به تار عنکبوت تشبیه می کنند زیرا تارهای عنکبوت همگی به هم متصل هستند و عنکبوت ها با استفاده از تارها به هر نقطه ای می روند حال اگر به هر دلیلی یکی از تارها پاره شود عنکبوت ها برای رفت و آمد به مشکل می خورند و مسیر دیگری را انتخاب می کنند.
ساختار گوگل نیز به همین صورت است خزنده های گوگل با استفاده از لینک ها مسیر رفت و آمد خود را انتخاب می کنند و اگر صفحه ای لینک داخلی و خارجی نداشته باشد به معنی بن‌بست است. بن‌بست ها نه تنها از نظر گوگل مضر هستند بلکه باعث می شود کاربران هم از صفحه خارج شوند و شما به راحتی برای آن ها صفحه خروج یا Exit page ساخته اید.
با توجه به این توضیحات در نظر داشته باشید که اگر ساختار وب را به خود نگیرید گوگل در سایت شما به بن‌بست می خورد و این مسئله به سئو هر سایتی صدمه خواهد زد.
هر چه سایت شما از صفحات خروج (Exit Page) کمتری برخوردار باشد برای گوگل محبوب تر خواهید شد. با استفاده از انواع روش های لینک سازی داخلی و هم چنین لینک سازی خارجی بن‌بست ها را از سایت خود حذف خواهید کرد.

 

 

چرا باید لینک سازی داخلی انجام دهیم؟

 

 

 

مزایای لینک‌ سازی داخلی برای بهبود رتبه سایت در گوگل

لینک سازی داخلی عاملی ضروری برای گوگل و سایر موتورهای جستجو است. گوگل برای کشف محتوا در وب‌سایت‌ها و رتبه‌بندی آن در نتایج جستجو، لینک‌ها را دنبال می‌کند. اگر یک پست یا صفحه لینک‌های زیادی دریافت کند، این موضوع ارزشمند بودن محتوا را به گوگل نشان می‌دهد.
لینک سازی داخلی فرایندی است که شما به‌عنوان مالک سایت آن را کنترل می‌کنید. بازدیدکنندگان و گوگل با لینک‌های داخلی صحیح به مهم‌ترین صفحات شما هدایت می‌شوند. بر همین اساس استفاده از پیوندهای داخلی برای ارتقای رتبه‌بندی وب‌سایت‌ها در گوگل عامل مهمی‌ به‌شمار می‌آید. در ادامه به مزایای لینک‌ سازی داخلی‌ برای سئو وب‌سایت می‌پردازیم.

 

ایجاد رابطه بین محتواها

گوگل وب‌سایت‌ها را با دنبال کردن لینک‌های داخلی و خارجی و با استفاده از رباتی به نام Googlebot پیدا می‌کند. این ربات به صفحه اصلی وب سایت می‌رسد، صفحه را رندر کرده و اولین پیوند را دنبال می‌کند. با دنبال کردن پیوندها، گوگل توانایی بررسی رابطه بین صفحات مختلف، پست‌ها و سایر محتواها را به دست می‌آورد. بر همین اساس گوگل متوجه می‌شود که کدام صفحات در وب‌سایت شما موضوعات مشابهی را پوشش می‌دهند.

 

کمک به موتورهای جست‌وجو برای پیدا کردن محتوا

همانطور که وب سایت‌ها از نظر اندازه و پیچیدگی رشد می‌کنند، صفحات یتیم به یک چالش جدی تبدیل شده‌اند. محتوای یتیم به صفحاتی در وب‌سایت اشاره می‌کند که هیچ پیوند داخلی در آن‌ها وجود ندارد. این مشکل به این دلیل است که موتورهای جستجو نمی‌توانند آ‌‌ن‌ها را بدون پیوند داخلی برای هدایت ربات Google به این صفحات پیدا و فهرست کنند. لینک سازی داخلی به صفحات تازه منتشر شده، راهکار‌های بیشتری را برای دستیابی به آن محتوا در اختیار موتورهای جستجو ارائه می‌دهد.

 

 

Benefits of internal linking

 

 

ارزش پیوند؛ از مهم‌ترین مزایای پیوند داخلی برای رتبه‌بندی سایت در گوگل

گوگل علاوه بر درک رابطه بین محتوا، ارزش لینک را بین تمام لینک‌های یک صفحه وب تقسیم می‌کند. اغلب، صفحه اصلی یک وب‌سایت دارای بیشترین ارزش لینک است؛ زیرا بیشترین بک لینک را دارد. این مقدار پیوند بین تمام پیوندهای آن صفحه اصلی به اشتراک گذاشته خواهد شد. مقدار پیوند ارسال شده به صفحه، بین پیوندهای آن صفحه و غیره تقسیم می‌شود.
بنابراین، اگر از صفحه اصلی به جدیدترین پست‌های وبلاگ خود لینک داخلی بدهید، ارزش پیوند بیشتری خواهند داشت. همچنین اگر پست‌های آخر خود را از صفحه اصلی پیوند دهید، Google این صفحات را سریع‌تر پیدا می‌کند.

با لینک سازی داخلی به صفحات جدید یا به‌روزشده از صفحات پربازدید یا صفحاتی که اغلب خزیده می‌شوند، مسیر روشنی را برای ربات‌ها خزنده به‌منظور کشف و فهرست‌بندی محتوای جدید فراهم می‌کنید. این فرایند کمک می‌کند تا صفحات جدید یا به‌روزشده سریع‌تر ایندکس شده و سریع‌تر در نتایج جستجو ظاهر شوند.

 

بهبود تجربه کاربری

اگر از مزایای فنی لینک سازی داخلی فاصله بگیریم، این نوع پیوند دهی برای کاربران نیز مزایایی به همراه دارد. پیوندهای داخلی، پیمایش وب‌سایت شما را آسان‌تر می‌کنند؛ زیرا کاربران می‌توانند برای یافتن اطلاعات جدید و تکمیل جستجوی از صفحه‌ای به صفحه دیگر خود بروند.
با پیوند دادن محتوای مرتبط، به کاربران کمک می‌کنید تا اطلاعات یا منابع بیشتری را در مورد یک موضوع خاص بدون انجام جست‌وجوهای اضافی کشف کنند. این کار تجربه کلی بازدیدکنندگان وب‌سایت شما را بهبود می‌بخشد. لینک سازی داخلی همچنین ارتباط متنی را افزایش می‌دهند که روشی کاربردی برای این موضوع به‌شمار می‌آید که محتوای شما در مورد چه چیزی صحبت می‌کند.

 

 

بهبود تعامل وب‌سایت

مدیران وب‌سایت‌ها به دنبال این هستند که کاربران تا حد امکان زمان بیشتری را در سایت آن‌ها بگذرانند. داشتن یک لینک سازی داخلی خوب می‌تواند به این موضوع کمک کند. پیوندهای سئو در ارائه نقشه راه مناسب برای مشاهده وب‌سایت نقش مهمی دارند و در نتیجه این موضوع احتمال ماندن آن‌ها را افزایش می‌دهد؛ زیرا ممکن است صفحاتی را پیدا کنند که جالب یا مفید هستند.

 

بهبود خزیدن ربات‌های گوگل

خزیدن راهی است که ربات‌های گوگل در وب‌سایت شما حرکت می‌کنند تا نوع محتوا را ارزیابی کنند.. با لینک سازی داخلی، کشف صفحات در وب‌سایت برای موتورهای جستجو آسان‌تر می‌شود. موضوع را این‌طور در نظر بگیرید. به خزیدن ربات‌های گوگل در وب‌سایت به‌عنوان سفری برای یافتن اطلاعات فکر کنید. سفر ممکن است از صفحه اصلی شما شروع شود؛ اما اگر هیچ پیوندی به صفحات سایت دیگر نداشته باشید چه اتفاقی می‌افتد؟ سفر در همان لحظه به پایان می‌رسد.

اگر تعداد زیادی لینک داخلی در آن صفحه و در صفحه بعدی و صفحه بعدی و… داشته باشید، ادامه سفر را برای گوگل آسان‌تر می‌کند. در تمام این مدت، این سفر در حال کشف صفحات جدید برای فهرست‌بندی و رتبه‌بندی، کلمات کلیدی جدید برای رتبه‌بندی و نشانه‌های مختلف برای نشان دادن قدرت موضوعی وب‌سایت شما است.

 

 

بهبود خزیدن ربات‌های گوگل

 

 

کمک به گوگل برای پیدا کردن کلمات کلیدی (Keywords) بیشتر

یکی از قدرتمندترین مزایای لینک سازی داخلی، توانایی در ایجاد انگیزه در گوگل برای خزیدن کامل وب‌سایت شما است. با اضافه شدن پیوندهای داخلی به وب‌سایت، بین صفحات ارتباط برقرار می‌شود. بنابراین الگوریتم‌های گوگل این دو صفحه را شبیه به هم تشخیص می‌دهند و به این ترتیب ربات‌های خزنده مجبور می‌شوند تا صفحات دیگر را نیز بررسی کنند.
انکرتکست نیز بخش مهمی از کشف کلمات کلیدی لینک‌های داخلی است. انکرتکست مورد استفاده شما اطلاعات زمینه‌ای مهمی را در اختیار موتورهای جستجو قرار می‌دهد. با استفاده از انکرتکست مرتبط و توصیفی، می‌توانید موضوع یا کلمات کلیدی مرتبط با صفحه لینک‌شده را مشخص کنید. این موضوع به موتورهای جستجو کمک می‌کند تا محتوا و ارتباط صفحه پیوند داده‌شده را درک کرده و کلمات کلیدی خاصی را با آن صفحه مرتبط کنند.
در نهایت، لینک سازی داخلی، باعث برجسته ‌شدن کلمات کلیدی و موضوعات مهم می‌شود. زمانی که موتورهای جستجو این پیوندها را می‌بینند، انکرتکست را می‌خوانند تا کمی در مورد چیزی اطلاعات به دست بیاورند که آن صفحه قرار است بیان کند.

 

کاهش نرخ پرش (Bounce Rate)

نرخ پرش درصدی از تعداد کاربرانی است که و‌ب‌سایت شما را پس از مشاهده یک صفحه برای مدت‌زمان محدود ترک می‌کنند. لینک سازی داخلی باعث می‌شود که کاربران از صفحات مختلف در سایت بازدید کنند و در نتیجه نرخ پرش وب‌سایت کاهش یابد.

 

 

 

انواع لینک سازی داخلی

 

لینک سازی اتوماتیک داخلی (automatic internal links)

نوعی لینک سازی است که در سیستم وردپرس با استفاده از افزونه ی Automatic SEO Links می توانید کلماتی را به عنوان کلمه‌ی کلیدی معرفی کنید و هر موقع در متن از کلمات کلیدی استفاده کردید به طور خودکار به صفحه ی هدف (landing page) لینک داخلی انجام شود.
به طور مثال با اضافه کردن کلمه ی تولید محتوا در این افزونه هرگاه در مدیر وب مطلبی بنویسیم که از کلمه ی کلیدی تولید محتوا در آن استفاده شده باشد به صورت خودکار این کلمه به صفحه ی https://modireweb.com/content-marketing لینک خواهد شد.
هم چنین می توانید از برنامه نویس سایتتان بخواهید که این ویژگی را به راحتی برایتان کد نویسی کند. به طوری که هم مطالب مرتبط و هم محصولات مرتبط را بر اساس کلمات کلیدی موجود در محتوا به کاربران خود پیشنهاد دهید.
با این روش همه صفحاتی که کلمه کلیدی تولید محتوا را داشته باشند به یک صفحه هدف لینک خواهند شد و این موضوع باعث می شود کاربر هم با استفاده از این ویژگی با مطالعه هر مطلب بتواند مطالب مرتبط را هم مطالعه کند و در نتیجه زمان بیشتری نیز در سایت باقی خواهد ماند.

به طور مثال کاربر در سایت مدیر وب با مطالعه ی مطلب ارتباط بازاریابی محتوا با سئو دقیقاً چیست؟ می‌تواند تمام مطالب مرتبط با کلمه کلیدی تولید محتوا را مطالعه کند و حتی محصولات فروشگاه که با این مطلب در ارتباط می باشد نیز برایش نمایش داده می شود. به این شیوه لینک سازی، لینک سازی اتوماتیک (automatic internal links) می گویند.

 

 

انواع لینک سازی داخلی

 

 

لینک سازی دستی داخلی یا لینک سازی در داخل محتوا (manual internal links)

اگر بدون افزونه و کد نویسی لینک سازی داخلی انجام شود به لینک های تولید شده در مقالات، (لینک سازی دستیِ داخلی) می گویند.
لینک هایی که خودتان می سازید و به دیگر مطالب مرتبط سایتتان لینک می کنید از جمله این لینک ها هستند که با استفاده از آن ها به کاربرانتان می فهمانید که در این حوزه اطلاعات بیشتری در سایت دارید که می توانند به آنها نیز مراجعه کنند. این نوع لینک سازی تأثیر بسیار خوبی بر روی گوگل و بازدید دیگر صفحات توسط کاربران دارد.

 

لینک سازی عکس ها

لینک سازی تصویری برای معرفی عکس و موضوع عکس ها به گوگل استفاده می شود و اگر از تگ Alt برای عکس ها استفاده کنید برای سئو سایت شما مفید است. تگ Alt کمک می کند که اگر کاربر شما به هر دلیلی نتوانست عکس را لود کند با استفاده از متنی که در این عکس به عنوان موضوع قرار داده اید متوجه شود که چه عکسی را نتوانسته مشاهده کند. دلیل اصلی استفاده از تگ Alt شناسایی عکس با عنوان وارد شده به گوگل است. مثلا اگر عکسی در رابطه با طبیعت در سایت بگذاریم و در Alt تصویر بنویسیم گردشگری در جنگل گوگل متوجه می شود که این عکس به چه چیزی اشاره دارد.
با این حال می توان گفت تأثیر لینک سازی با عکس به اندازه ی لینک سازی متنی نیست و شما صرفاً برای انجام موارد سئو داخلی (On Page Seo) باید برای متن ها لینک سازی انجام دهید.

 

 

 

 

لینک سازی در صفحه اول سایت

مهم ترین صفحه هر سایت، صفحه اصلی آن است. اگر صفحه اصلی سایت را صرفاً جهت افزایش درآمد و معرفی هر آنچه فقط برای شما سودآور است طراحی کنید و به فکر ارتباط برقرار کردن کاربر با سایت خود نباشید باعث نابودی سایتتان می شوید.

صفحه اصلی سایت شما از اهمیت و امتیاز بالایی برخوردار است و همین موضوع باعث می شود، لینک هایی که در صفحه اصلی سایت شما قرار می گیرد،‌ اهمیت بسیار بالایی داشته باشد و رتبه صفحات لینک شده برای انکر تکست آن لینک در گوگل افزایش یابد.

صفحه اصلی سایت باید دارای دسته بندی مرتب و ساختار یافته باشد. مقالات، محصولات، درباره ما و تماس با ما، هر کدام نیازمند صفحه ای مجزا هستند که لینک های هر صفحه باید در هدر یا فوتر صفحه ی اصلی سایت قرار گیرد. با توجه به این موضوع که در هر صفحه ی داخلی نیز هدر و فوتر سرجای خود ثابت هستند این گزینه ها همیشه در دسترس کاربر قرار خواهند داشت و از طرف دیگر نیز تکرار این بخش ها در دیگر صفحات باعث می شود اعتبار صفحه اصلی نیز متمرکز به لینک های داخلی محتوای آن شود.

 

لینک سازی در منو

کلمات کلیدی سایتتان را بررسی کنید اگر هر کلمه، صفحه هدف (Landing Page) مخصوص به خودش را ندارد، برای آن ها صفحه ای مجزا بسازید. لینک سازی در منوی سایت های فروشگاهی بسیار اهمیت دارد. بطور مثال سایت فروش موبایل باید در منو از کلمه ی کلیدی برندهای موبایل استفاده کرده باشد و عملیات سئو نیز روی این صفحات انجام شده باشد تا کاربر به راحتی به صفحه ی هدف مربوط به آن برند (Landing Page) وارد شود و برای سایت شما افزایش رتبه و بازدید داشته باشد. کلماتی که برای منو انتخاب می کنید روی سئو سایت نیز بسیار اهمیت دارند و گوگل به این کلمات توجه بیشتری نشان می دهد. زیرا این کلمات دقیقا کلماتی هستند که با درست انتخاب کردن و درست قرار دادن آن ها در منو بیشترین ورودی سایت خود را برایشان اختصاص خواهید داد.

 

 

 

لینک سازی داخلی و اهمیت آن در سئو

 

چگونه استراتژی پیوند داخلی خود را بسازید؟

اکنون که اصول اولیه لینک سازی داخلی را می‌دانید، وقت آن است که استراتژی خود را بسازید. برای این کار در ادامه راهکارهایی کاربردی را به شما معرفی می‌کنیم تا بتوانید بر اساس آن استراتژی اختصاصی خود را برای پیوندسازی داخلی وب‌سایت خود بسازید.

صفحات ستون (Pillar) سایت خود را شناسایی کنید

در اولین گام از ساخت استراتژی شخصی خود برای لینک سازی داخلی، با تهیه فهرستی از صفحات ستونی شروع کنید. به عنوان مثال، صفحات مرکزی در مورد یک موضوع گسترده که به صفحات مرتبط و خاص‌تر پیوند می‌خورند.
صفحات پیلار به شما کمک می‌کنند تا موضوعاتی بسازید که شامل گروه‌هایی از محتواها با موضوعات خاص می‌شوند. ارائه صفحات پیلار و دسته‌های موضوعی به شما برای ساختن معماری وب‌سایت کمک می‌کند. از سوی دیگر صفحات پیلار باید کلمات کلیدی گسترده با حجم جستجوی بالا را به جای لانگ تیل‌ها هدف قرار دهند تا لینک سازی داخلی تاثیر بیشتری در بازدید از صفحات وب‌سایت داشته باشد.

 

ایجاد دسته‌های موضوعی با استفاده از پیوندهای داخلی

پس از شناسایی و ساخت صفحات پیلار، زمان آن رسیده است که دسته‌های موضوعی خاص‌تری را برای هر یک از آن‌ها ایجاد کنید. ستون را به‌عنوان موضوع اصلی و خوشه‌ها را به عنوان موضوعات حمایت‌کننده و خاص‌تر در نظر بگیرید. به‌عنوان مثال اگر صفحه پیلار شما در مورد “کپی رایتینگ” بود، خوشه‌های آن می‌توانند موضوعاتی مانند: “کپی رایتینگ چیست” و “ابزارهای کپی رایتینگ” را در بر بگیرند. این صفحات باید با لینک سازی داخلی به صفحه پیلار پیوند داده شوند تا ارتباط موضوعی را به نمایش بگذارند و نشان دهند که صفحه پیلار صفحه اصلی است. برای شروع، خوشه‌های موضوعی خود را ترسیم کرده و ایده‌هایی برای صفحات پشتیبانی مرتبط ایجاد کنید.

 

ایجاد دسته‌های موضوعی با استفاده از پیوندهای داخلی

 

انتخاب انکرتکست مناسب

برای فرایند لینک سازی داخلی استفاده از انکرتکست‌ها اهمیت بالایی دارد. انکرتکست متن قابل کلیکی است که در یک هایپرلینک ظاهر می‌شود. شما کنترل کاملی بر روی انکرتکست در سایت خود دارید. در مورد کلمات و عباراتی که استفاده می‌کنید استراتژی مناسب انتخاب کنید تا به وضوح موضوعات صفحه هدف خود را نشان دهند.

انکرتکست باکیفیت هم به کاربران و هم به موتورهای جست‌وجو کمک می‌کند تا قبل از کلیک بر روی آن، تعیین کنند که صفحه درباره چیست؟ همچنین ارائه انکرتکست مرتبط، به گوگل اجازه می‌دهد تا ساختار سایت شما را بهتر درک کند. این فرایند زمینه بیشتری را برای نحوه ارتباط صفحات با یکدیگر و لینک سازی داخلی به وجود می‌آورد.
معمولا انکرتکست مناسب برای لینک سازی داخلی باید دارای ویژگی‌های زیر باشد:
• مختصر: انکرتکست را مختصر نگه دارید تا برای کاربران و موتورهای جستجو روشن باشد که موضوع صفحه در مورد چیست. بهتر است انکرتکست پنج کلمه یا کمتر باشد
• مرتبط: از متن‌های مبهم و مبتنی بر طعمه کلیکی مانند “اینجا کلیک کنید” اجتناب کنید. هیچ‌کدام از گزینه‌ها هدف صفحه را به گوگل نشان نمی‌دهند
• بهینه‌شده: تا زمانی که انکرتکست مربوط به صفحه پیوند شده باشد، احتمال افزایش بازدید از صفحات وب‌سایت شما افزایش می‌یابد
با در نظر گرفتن تمام این شیوه‌ها، انکرتکست‌ها را برای لینک سازی داخلی و بر اساس کلمات کلیدی به محتوای ستون و کلاستر خود اختصاص دهید.

 

صفحات معتبر سایت خود را شناسایی کنید

معتبرترین صفحات و‌ب‌سایت شما دارای بک لینک‌های باکیفیت (پیوندهایی از صفحات خارجی) هستند که به آن‌ها اشاره می‌کنند. گوگل بک لینک‌ها را به‌عنوان رای اعتماد می‌بیند. بنابراین، اگر یک صفحه آرای زیادی داشته باشد، می‌توان برخی از این اختیارات را منتقل کرد. هدف شناسایی صفحات معتبر وب‌سایت و لینک سازی داخلی در آن‌ها این است که به طور استراتژیک این اختیار (یا ارزش پیوند) به صفحات دیگر منتقل شوند.

 

صفحات معتبر سایت خود را شناسایی کنید

 

 

حمایت از صفحات جدید

اگر هنوز بک لینک‌های معتبر زیادی به دست نیاورده‌اید، یک ساختار لینک سازی داخلی قوی بسیار مهم است. برای شروع، یک محتوای جدید یا صفحه‌ای را انتخاب کنید که می‌خواهید عملکرد بهتری داشته باشد. سپس، فرصت‌هایی را برای پیوندهای مرتبط شناسایی کنید. نوار جستجوی گوگل را برای یافتن صفحات مرتبط در سایت خود به کار بگیرید. در این صفحات باید کلمه کلیدی هدف ذکر شده باشند.

 

مشکلات رایج لینک سازی داخلی و نحوه رفع آن‌ها

در بسیاری از مواقع کاربران برای لینک سازی داخلی با مشکلات متعددی روبه‌رو می‌شوند. بر همین اساس در ادامه مطلب به بررسی مشکلات مربوط به پیوندهای داخلی می‌پردازیم و راهکارهایی را برای رفع آن‌ها بیان می‌کنیم.

 

لینک‌های شکسته داخلی (Broken intenal link)

لینک‌های شکسته داخلی، پیوندهایی هستند که با کلیک بر روی آن‌ها کاربران با ارور 404 روبه‌رو می‌شوند. به عبارت بهتر پیوندهای داخلی شکسته هم کاربران و هم خزنده‌های موتورهای جستجو را به صفحاتی هدایت می‌کنند که وجود ندارند.
به‌عنوان‌مثال، لینک‌های شکسته ممکن است به دلیل صفحات حذف شده و لینک‌های اشتباه تایپ شده نمایان شوند. برای رفع مشکل لینک‌های شکسته داخلی باید پیوندهای شکسته را در بخش “Errors” گزارش پیوند داخلی خود پیدا کرده و سپس، پیوندی را که به یک صفحه زنده اشاره دارد، حذف کرده یا جایگزین کنید.
لینک‌های شکسته داخلی از دو طریق می‌توانند بر عملکرد وب‌سایت شما تاثیر منفی بگذارند:

 

• تجربه کاربری نامناسب: هدایت کاربران به صفحه‌ای که وجود ندارد می‌تواند باعث ناامیدی آن‌ها شود. وقتی با کلیک بر روی لینک‌های داخلی شکسته، ارور 404 مشاهده می‌شود، بازدیدکنندگان به سمت مشاهده صفحات رقیب می‌روند
• هدر رفتن بودجه خزش وب‌سایت: موتورهای جستجو فقط زمان محدودی را در هر وب‌سایتی صرف می‌کنند تا به خزیدن بپردازند و آن را برای نتایج جستجو فهرست کنند (مفهومی که به عنوان بودجه خزش شناخته می‌شود). اگر موتورهای جستجو را از طریق پیوندهای شکسته خود به صفحاتی هدایت کنید که وجود ندارند، موتور جستجو نمی‌تواند وفت کافی را برای ارزیابی صفحات دیگر شما اختصاص دهد. این موضوع می‌تواند منجر به کاهش دید در نتایج جستجو شود.

 

 

 

لینک‌های شکسته داخلی (Broken intenal link)

 

 

وجود تعداد زیادی لینک داخلی

تعداد زیادی لینک در یک صفحه می‌تواند ربات‌های خزنده‌ گوگل را گمراه کند. علاوه بر این، تعداد زیادی پیوند داخلی در یک صفحه، تشخیص اینکه کدام پیوندها مهم هستند را برای کاربران و موتورهای جستجو دشوار می‌کند. برای رفع لینک سازی داخلی متعدد کافی است فقط لینک‌هایی را استفاده کنید که نیاز دارید. فراموش نکنید که در لینک سازی داخلی، اصل بر کم بودن پیوندها است.

 

پیوندهای Nofollow در لینک‌های داخلی

سئوکاران اغلب از ویژگی nofollow برای پیوندهای خروجی به صفحاتی استفاده می‌کنند که نمی‌خواهند بازدید داشته باشند؛ اما شما باید بیشتر لینک سازی داخلی را به‌عنوان لینک‌های “فالو” تعیین کنید. پیوندهای فالو از نظر فنی دارای ویژگی خاصی نیستند. آن‌ها فقط پیوندهای ساده‌ای هستند که ارزش سئو را به صفحات دیگر منتقل می‌کنند. برای حل این مشکل باید در بخش هشدار‌های سایت خود، گزارش پیوند داخلی را پیدا کرده و سپس ویژگی rel=”nofollow” را از آن‌ها حذف کنید.

 

صفحات یتیم

صفحه یتیم صفحه‌ای است که هیچ پیوندی از هیچ یک از صفحات دیگر شما ندارد. ازآنجایی‌که گوگل صفحات را از طریق پیوندها پیدا می‌کند، معمولا برای یافتن صفحات یتیم کار سخت‌تری دارد. در صورت عدم پیدا کردن صفحات یتیم توسط گوگل، صفحه ایندکس نشده و در نتایج جست‌وجو ظاهر نمی‌شود.
برای پیدا کردن صفحات یتیم، به دنبال خطای “Orphan site map pages ” در بخش “Warnings ” گزارش پیوند داخلی خود بگردید. سپس، از صفحه دیگری به آن پیوند دهید. فقط مطمئن شوید که آن صفحه نیز یک صفحه یتیم نباشد، در غیر این صورت مشکل ادامه خواهد داشت.

 

 

صفحات یتیم

 

 

صفحات تنها با یک لینک داخلی ورودی

در لینک سازی داخلی برخی مواقع تنها فقط از یک لینک داخلی ورودی می‌گیرند. پیوندهای داخلی به موتورهای جستجو نشان می‌دهند که کدام صفحات مهم هستند؛ بنابراین هر چه لینک‌های داخلی ورودی یک صفحه بیشتر باشد، موتورهای جستجو راحت‌تر آن صفحه را پیدا کرده و سپس رتبه‌بندی می‌کنند. در این بین یافتن صفحات یتیم و صفحاتی با یک لینک داخلی دشوارتر است و موتورهای جست‌وجو آن‌ها را کم‌اهمیت‌تر می‌دانند. بر همین اساس باید برای پیدا کردن این صفحات دقت داشته باشید.
برای حل مشکل صفحات تنها با یک لینک داخلی ورودی، ابزارهایی مانند سمراش که فرایند ارزیابی سایت را انجام می‌دهند، به شما کمک می‌کند. کافی است به گزارش پیوند داخلی خود بروید و در قسمت “Announcements ” به دنبال خطای “Pages with only one internal link ” بگردید.

 

تغییر مسیرهای لینک داخلی؛ از مهم‌ترین مشکلات در لینک سازی داخلی

فرض کنید یک صفحه قدیمی را به صفحه جدید هدایت می‌کنید. سایر صفحات سایت شما ممکن است همچنان به صفحه قدیمی پیوند داشته باشند. کاربران بر روی لینک قدیمی شما کلیک کرده و سپس به مکان جدید هدایت می‌شوند. تغییر مسیرهای لینک داخلی زمان بارگذاری صفحه را کاهش می‌دهد که بر تجربه کاربر و سرعت پردازش صفحه تاثیر منفی می‌گذارد.
راهکار حل این مشکل این است که پیوندهای داخلی را برای هدایت مستقیم کاربران و موتورهای جستجو به صفحه جدید به روز کنید. برای یافتن تغییر مسیرهای داخلی، به ابزار حسابرسی سایت خود رفته و به برگه “Pages found ” بروید. سپس، URL قدیمی خود را در نوار جستجو پیدا کنید. روی URL در جدول زیر نوار جستجو کلیک کنید. سپس، گزینه “URL#” را در ” Inbound internal links ” انتخاب نمایید.
لیست پیوندهایی که ظاهر می‌شوند، صفحاتی هستند که همچنان به URL قدیمی شما پیوند دارند. پیوندهای موجود در آن صفحات را طوری تغییر دهید که به جای صفحه قبلی تغییر مسیر داده شده، به صفحه جدید شما پیوند داده شوند.

 

 

تغییر مسیرهای لینک داخلی؛ از مهم‌ترین مشکلات در لینک سازی داخلی

 

 

لینک سازی خارجی (External Links)

تصور کنید که قصد خرید محصول جدیدی که به تازگی به بازار آمده را دارید. بعد از این که وارد فروشگاهی می شوید، نماینده فروش آن برند به سرعت به توضیح در رابطه با آن محصول می پردازد تا شما را متقاعد کند که محصول مفیدی را برای فروش دارد. ممکن است احساس کنید که آن شخص فقط قصد فروش محصولش را دارد و در خرید آن کالا هنوز هم دودل باشید. کافی است در همین زمان دوستی قدیمی ای از راه برسد و به شما بگوید این کالا را استفاده کرده و بسیار برایش مفید واقع شده است.
بدون شک تازه می توانید باور کنید که حرف های نماینده فروش در رابطه با آن محصول درست بوده و به آن کالا اعتماد خواهید کرد.
با این مثال می توانید بهتر معنی لینک سازی خارجی را درک کنید. گوگل با ورود به سایت شما مطالب شما را با دقت بررسی کرده است ولی هنوز به عنوان سایتی محبوب در نظرش قرار نگرفته‌اید مگر این که سایت، وبلاگ و یا انجمنی که از امتیاز خوبی در نظر گوگل برخوردار است، شما را تأیید کند. گوگل نیز به تایید دیگران بیشتر از توضیح خودتان اهمیت خواهد داد.
با افزایش تعداد تأییدهایی که از طرف سایت های دیگر می‌گیرید بیشتر و بیشتر در نظر گوگل محبوبیت پیدا می کنید.
آنچه در محبوب شدن سایت مشکل است این است که کاربران زیادی به صورت طبیعی شما را به یکدیگر پیشنهاد نخواهند داد و این مسیر با سرعت بسیار کمی پیش خواهد رفت.
به همین دلیل است که سئو کاران به تولید بک لینک به صورت مصنوعی می‌پردازند تا با تولید تعداد زیادی لینک های خارجی، سایت را با سرعت بیشتری به صفحه‌ اول موتورهای جستجو (SERP) برسانند.
با این حال این نکته را در نظر داشته باشید که ایجاد محبوبیت مصنوعی از نظر الگوریتم پنگوئن گوگل تقلب بوده و اگر به سایت شما شک کند پنالتی خواهید شد.
پنالتی شدن سایت توسط گوگل باعث می شود که با کلمه کلیدی انتخاب شده برای همیشه از صفحه ی موتورهای جستجو حذف شده و با سرچ کردن آن کلمه سایت برای کاربران هرگز نمایش داده نشود.

 

 

 

لینک سازی خارجی

 

نکات زیادی در لینک سازی خارجی وجود دارد، درصورتی که آنها را رعایت کنید پنالتی نمی شوید. در ادامه به توضیح مختصری در رابطه با لینک سازی خارجی می پردازیم:

  •  حتماً در سایت های مرتبط لینک سازی کنید. اگر سایتتان در رابطه با آموزش سئو است نمی توانید از سایت فروش خودرو لینک خارجی بگیرید.
  • در یک بازه‌ی زمانی خاص مدام به یک کلمه ی کلیدی لینک خارجی ندهید. از کلمات هم خانواده و یا دیگر کلمات کلیدی سایتتان هم استفاده کنید.
  • فقط از یک سایت برای قرار دادن لینک استفاده نکنید. مثلاً تعداد صد لینک خود را روی یک سایت بگذارید و فکر کنید به خاطر تعداد لینک هایتان محبوبیت ایجاد کرده اید.
  • این موضوع کاملاً اشتباه است. هر URL یک بار برای شما امتیاز می آورد. تعداد بالای Reffering Domain برای شما امتیاز خواهد آورد نه تعداد لینک ها.
  • زمانی برای ایجاد لینک ها اقدام کنید که سایتتان از نظر رابط کاربری و محتوا کاملاً جامع و غنی شده باشد. سایت هایی با محتوای کم و غیر اصولی سایت هایی نیستند که مردم به یکدیگر پیشنهاد دهند پس باعث می شوید که گوگل متوجه تقلب شما بشود.
  • طبیعی رفتار کنید و بدانید که لینک سازی خارجی کاری زمان بر است و در هر صورت چند ماه باید تحمل کنید تا نتیجه مطلوب را بگیرید.

 

لینک سازی مسیر رفت و آمد گوگل و کاربران به سایت شما می باشد. اگر می خواهید در سایتتان کاری کنید که کاربران از مطالبی که تهیه کرده اید نهایت استفاده را ببرند و همه ی مطالب شما بازدید خوبی داشته باشند، لینک سازی داخلی انجام دهید و اگر می خواهید به سرعت ایندکس شوید و گوگل مدام به سایتتان سر بزند لینک سازی خارجی انجام دهید.

 

آموزش کامل لینک‌ سازی داخلی با مدیر وب

مدیر وب یک مجموعه معتبر در زمینه ارائه آموزش‌های مرتبط با سئو وب‌سایت به‌شمار می‌آید که طیف متنوعی از آموزش‌ها در رابطه با لینک سازی داخلی را به شما آموزش می‌دهد. شما می‌توانید برای اطلاع از دوره‌های آموزش سئو و رشد دیجیتال مارکتینگ، از سایت ما دیدن کنید.

 

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 417

9 دیدگاه برای “لینک سازی داخلی و اهمیت آن در سئو

  1. عباس یوسفی گفته:

    سلام وقت بخیر
    ممنون از مقاله کاملتون
    یه سوال داشتم برای یه سایت فروشگاهی وقتی برای محصولات محتوی تولید میشه و از داخل محتوی محصول به صفحات شاخه لینک سازی انجام میشه وقتی محصول ناموجود شد و به محصول مشابه ریدایرکت شد لینک های داخلی اون اون محصول هم از بین میره…این کار از نظر سئو مشکل ساز میشه؟
    با در نظر گرفتن این نکته که گوگل توصیه میکنه لینک های داخلی و ساختار سایت دست نخورده باقی بمونه

    • مدیر محتوا گفته:

      سلام وقت بخیر
      نه مشکلی نداره صفحاتی که حذف می شن طبیعتا لینک های داخلی شون هم حذف می شن هیچ جا هم ندیدم که گوگل بگه ساختار سایت دست نخورده بمونه اولین بار هست که می شنویم

  2. سید علی گفته:

    سلام
    از آنجایکه لینک های داخلی هر صفحه مقداری اعتبار رو به صفحه مقصد انتقال می دهند
    می خواستم بدونم که لینک های داخلی از نوع ساید بار ، منو ، فوتر و لینک های مرتبط چقدر اعتبار رو به صفحه مقصد انتقال میدن ؟
    جایی خوندم که فقط لینک های داخلی داخل محتوا فقط اعتبار صفحه رو به صفحه مقصد انتقال می دهند
    می خواستم در این مورد راهنمایی فرمایید
    ممنون

    • مدیر وب گفته:

      سلام وقت بخیر
      از اون صفحه لینک های اخل محتوا هستند که کمک می کنند انتقال اعتبار صورت بگیره لینک هایی که داخل سایدبار یا فوتر و هدر ازتمام سایت دارند انتقال اعتبار می دهندما هم پیشنهاد می دیم که زیاد استفاده نشنود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *