،

هر آنچه در مورد سئو نویسی و محتوای سئو شده باید بدانید

سئو نویسی

دسترسی سریع به محتوای این مقاله

4.9
(496)

امروزه بسیاری از مدیران و صاحبان کسب و کار به این نتیجه رسیده‌اند که برای موفقیت، چاره‌ای جز اینترنتی کردن بیزینس و تولید محتوای سئو شده و حرفه‌ای ندارند. درک اهمیت بازاریابی محتوا موجب شده که بیزینس‌های مختلف برای کسب رنک‌های برتر گوگل، وارد یک رقابت سخت و نفسگیر شوند و از تکنیک‌های مختلف سئو نویسی برای سبقت گرفتن از رقبا در جاده موفقیت و فروش، استفاده کنند.
در این مقاله تصمیم داریم که در مورد مفهوم سئو نویسی و مزایای آن برای کسب و کارهای مختلف صحبت کنیم و روش تولید محتوای سئو شده را به صورت مختصر و مفید توضیح دهیم. در صورتی که شما هم صاحب کسب و کار اینترنتی هستید و می‌خواهید رنک‌های برتر گوگل را تصاحب کنید و سرعت فروش و برندسازی خود را افزایش دهید، تا پایان این مقاله با ما همراه شوید.

 

سئو نویسی

 

سئو نویسی چیست؟

اگر بخواهیم خیلی اصولی و آکادمیک، سئو نویسی یا محتوای سئو شده را تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم که این عبارت از دو واژه اصلی محتوا (Content) و سئو (SEO) تشکیل شده است. با تعریف این دو واژه می‌توانیم خیلی راحت به مفهوم سئو نویسی هم پی ببریم:

  • محتوا یا کانتنت: منظور از محتوا، هر نوع محصول، ارتباط و  به طور کلی تعاملی است که بین کسب و کار ما و مخاطبان رد و بدل می‌شود. به بیان ساده‌تر، هر چیزی که تولید و منتشر می‌کنیم و می‌کوشیم به کمک آن، پیام خود را به مخاطب منتقل کنیم، محتوا یا کانتنت محسوب می‌شود. محتوایی که تولید می‌کنیم، می‌تواند به صورت متنی، صوتی، تصویری و ویدیویی باشد.
  • سئو: سئو (SEO) در واقع خلاصه عبارت «Search Engine Optimization» به معنای بهینه‌سازی برای موتورهای جستجو است. این دانش، یک سری اصول، قواعد و تکنیک‌ها در اختیار ما قرار می‎دهد و با رعایت این قواعد و قوانین می‌توانیم جایگاه یا رنک سایت خود را در موتورهای جستجو خصوصاً گوگل بهبود ببخشیم. اگر بتوانیم قوانین سئو را رعایت کنیم، گوگل هم به محتوای ما توجه می‌کند، رنک آن را بهبود می‌بخشد. هر چه محتوای ما رنک بهتری داشته باشد، قاعدتاً مخاطبان بیشتری وارد سایت ما می‌شوند و فروش‌مان بیشتر خواهد شد.

 

سئو نویسی

 

در واقع سئو نویسی یا محتوای سئو شده، محتوایی است که هم دنبال جلب رضایت کاربران و مخاطبان هدف است و هم می‌خواهد توجه و نظر مثبت موتورهای جستجو خصوصاً گوگل را جلب کند.
فرض کنید که یک محتوای درجه یک برای مخاطبان هدف خود نوشته‌اید و تکنیک‌های کپی رایتینگ و تبلیغ‌نویسی را در آن رعایت کرده‌اید ولی قوانین سئو را کنار گذاشته و در محتوای خود اعمال نکرده‌اید. فکر می‌کنید چه اتفاقی میفتد؟ محتوای شما به دست مخاطبان هدف نمی‌رسد. انگار که این محتوا را برای دل خودتان و در دفترچه خاطراتتان نوشته‌اید.

 

سئو نویسی یعنی محتوای خود را به گونه‌ای بنویسید که هم خیلی جذاب و تأثیرگذار باشد و هم گوگل را متقاعد کند که رنک خوبی را به محتوای شما اختصاص دهد. استفاده درست و هوشمندانه از کلمات کلیدی، انتخاب موضوع جذاب و مناسب و کمک گرفتن از کلمات و عبارات مرتبط با موضوع، از تکنیک‌های مهمی است که گوگل را به حامی و طرفدار شما تبدیل می‌کند.

اصلی‌ترین مزایای سئو نویسی یا تولید محتوای سئو شده

مطالعات نشان می‌دهد که رنک اول در نتایج جستجوی گوگل، 27.6 درصد از کلیک‌ها را به خودش اختصاص می‌دهد. وقتی یک محتوا موفق می‌شود رنک اول گوگل را تصاحب کند، احتمال کلیک روی آن 10 برابر محتوایی است که رنک دهم نتایج جستجو را به خود اختصاص داده است.
بسیاری از کسب و کارها از نویسندگان و سئوکارهای خود انتظار دارند که محتوایی تولید و منتشر کنند که دست کم در صفحه اول نتایج جستجوی گوگل جای بگیرد. تحقیقاتی که در این زمینه صورت گرفته، نشان می‌دهد که 91.5 درصد ترافیک گوگل متعلق به صفحه اول و 4.8 درصد ترافیک متعلق به صفحه دوم است. بقیه صفحات همگی زیر یک درصد از ترافیک گوگل را به خودشان اختصاص می‌دهند.
در ادامه این بخش از مقاله تلاش می‌کنیم به چند مورد از مهم‌ترین مزایای سئو نویسی و تولید محتوای سئو شده بپردازیم:

 

سئو نویسی

 

افزایش سرعت برندسازی و کسب اعتبار

وقتی سئو نویسی انجام می‌دهیم، در واقع دنبال کسب رنک‌های برتر گوگل هستیم. با کسب این رنک‌ها، سایت و محتوای ما بهتر دیده می‌شود و می‌توانیم در مدت زمان کوتاهی به یک برند شناخته‌شده تبدیل شویم. حال اگر کیفیت محصولات و خدمات ما هم به اندازه کافی بالا باشد، قطعاً مشتریان به ما اعتماد می‌کنند و اعتبارمان نزد آن‌ها بیشتر می‌شود. از این رو است که مدیران کسب و کارهای حرفه‌ای، وسواس خاصی روی سئو نویسی دارند.

افزایش بازدهی و بهره‌وری بازاریابی محتوا

خیلی از کسب و کارها دارند بازاریابی محتوا انجام می‌دهند ولی اکثراً نمی‌توانند به هدفی که دارند برسند و رنک‌های خوب گوگل را تصاحب کنند.
برای تصاحب رنک‌های برتر گوگل باید سعی کنیم بین محتوا و دانش سئو، یک تعادل به وجود بیاوریم و بازدهی بازاریابی محتوای کسب و کار خود را افزایش دهیم؛ یعنی باید طوری سئو نویسی کنیم که اگر یک انسان، محتوای ما را خواند احساس کند با یک اثر خواندنی روبرو است و اگر گوگل، محتوای ما را زیر ذره‌بین قرار داد، به این نتیجه برسد که با تمام معیارها و قوانین سئو سازگاری دارد.
در صورتی که چنین معیاری برای خودمان داشته باشیم، قطعاً می‌تواند بازدهی و بهره‌وری بازاریابی محتوای بیزینس خود را به طور پیوسته افزایش دهیم.

افزایش فروش

اگر سئو نویسی را به صورت حرفه‌ای انجام دهیم، مخاطب متقاعد می‌شود که ما تخصص کافی را در زمینه محصول مورد نظر او داریم و به همین دلیل خیلی سریع به ما اعتماد می‌کند. اگر بتوانیم اعتماد مشتری را جلب کنیم، فروختن به او خیلی آسان می‌شود؛ چون به ما ایمان می‌آورد و می‌داند محصولی که از ما می‌خرد، به دردش می‌خورد.

 

سئو نویسی و تاثیر آن بر فروش

 

مقرون به صرفه کردن هزینه بازاریابی

در حال حاضر کسب و کارها دارند منابع مالی هنگفتی برای بازاریابی محتوا و تبلیغات خرج می‌کنند. این در حالی است که بخش قابل توجهی از این هزینه‌ها هدر می‌رود و بازگشت سرمایه چندانی به همراه ندارد. برای مقرون به صرفه کردن هزینه بازاریابی، باید سعی کنید که تمام قوانین و اصول سئو را روی محتوای خود پیاده‌سازی کنید ( سئو نویسی کنید) و در عین حال، محتوایی تولید کنید که باب میل مخاطب هدف باشد.

اکنون بپردازیم به اصول سئو نویسی

اکنون که با مفهوم سئو نویسی و مزایای آن برای کسب و کارهای مختلف آشنا شدیم، زمان آن است که اصول تولید محتوای سئو شده را یاد بگیریم. در ادامه به چند مورد از اصول و پایه‌های اصلی سئو نویسی اشاره شده است:

باید مخاطب هدف را مثل کف دست خود بشناسید

یکی از مهم‌ترین اهداف تولید محتوای سئو شده این است در قلب مخاطب هدف نفوذ کنیم. مگر می‌شود که کسی را اصلاً نشناسیم و بتوانیم به صورت تصادفی، وارد قلب او شویم و روی او تأثیر بگذاریم؟ قطعاً چنین چیزی امکان ندارد.
بنابراین قبل از هر کار باید مخاطب هدف خود را بشناسیم و خصوصیات او را تحلیل کنیم تا بتوانیم نیازها، علایق و سلایق او را درک کنیم و سپس بر اساس این علایق و نیازها، سئو نویسی انجام دهیم و محتوای سئو شده تولید کنیم.

 

سئو نویسی

 

تحقیق کلمات کلیدی را به صورت تخصصی انجام دهید (یکی از مهم‌ترین اصول سئو نویسی)

در گام بعدی باید در مورد کلمات کلیدی مناسب و جذاب تحقیق کنید. اگر محتوای شما خیلی عالی باشد و کلمات کلیدی که روی آن‌ها کار کرده‌اید، برای مخاطب و گوگل جذابیتی نداشته باشید، باز هم رسالت تولید محتوای سئو شده را به خوبی درک نکرده‌اید و در نتیجه نمی‌توانید از مزایای آن بهره‌مند شوید.
از ابزارهای خوب و معتبر برای انتخاب کلمات کلیدی مناسب  استفاده کنید. در صورتی که یک متخصص سئو این کار را انجام دهد، خیلی بهتر می‌‌تواند با این ابزارها کار کند و کلمات کلیدی مختلف را تحلیل کند. در کنار یافتن کلمه کلیدی اصلی، سعی کنید کلمات کلیدی مرتبط و فرعی را هم بیابید تا بتوانید محتوای جامع‌تری از نظر سئو داشته باشید.

 

کلمات کلیدی را با تراکم مناسب در محتوای خود به کار ببرید

اکنون که کلمه کلیدی مناسب را برای محتوای خود پیدا کردید و کلمات مرتبط با آن را هم مورد بررسی قرار دادید، نوبت آن است که نوشتن محتوا را آغاز کنید و این کلمات را با تراکم کافی و منطقی در بخش‌های مختلف محتوا به کار ببرید.
تراکم کلمه کلیدی یکی از مباحث مهمی است که متخصصان محتوا و سئو سال‌هاست روی آن بحث می‌کنند و هر کس نظری دارد. در صورتی که می‌خواهید اطلاعات بیشتر و کامل‌تری در این زمینه کسب کنید، مقاله تراکم کلمه کلیدی می‌تواند اطلاعات خوبی در اختیار شما قرار دهد.
یکی از مفاهیم مهمی که در سال‌های اخیر مطرح شده و متخصصان محتوا هم به آن اهمیت می‌دهند، مفهوم «LSI» (خلاصه‌شده عبارت Latent Semantic Indexing) است. بر اساس این مفهوم باید تلاش کنیم آن دسته از کلماتی که به شکلی نامحسوس با کلمه کلیدی اصلی و موضوع مقاله ارتباط دارند را در محتوای خود به کار ببریم.
اگر بخواهیم خیلی ساده بگوییم «LSI» کلمات مترادف با کلمه کلیدی هستند. به عنوان مثال اگر می‌خواهید در مورد «مزایای مطالعه کتاب» محتوا تولید کنید. کلماتی مثل «کتاب فروشی»، «کتابخوانی»، «کتاب خواندن»، «مطالعه کردن» و «تمرکز هنگام مطالعه» با کلمه «مزایای مطالعه کتاب» روابطی نامحسوس دارند. استفاده از مفهوم LSI می‌تواند تأثیر چشمگیری رو موفقیت سئو نویسی شما داشته باشد.
سعی کنید در موضوع مقاله، تیترها و زیرتیترها از کلمه کلیدی اصلی و کلمات مترادف استفاده کنید. همچنین در بخش توضیحات متا و عنوان سئو مقاله (همان عنوان مقاله که در نتایج جستجوی گوگل نمایش داده می‌شود) هم کلمه کلیدی را به کار ببرید.
بسیاری از متخصصان بر این باور هستند که باید کلمه کلیدی اصلی را در پاراگراف اول (100 کلمه اول) محتوا به کار برد. در آلت تصاویر (کلمه جایگزین تصویر) هم از کلمه کلیدی استفاده کنید.

 

همیشه محتوای باکیفیت، تر و تازه و جدید خلق و تولید کنید

اگر واقعاً به سئو نویسی اهمیت می‌دهید، باید همیشه «خلق» محتوای ناب و درجه یک را در اولویت قرار دهید. واژه «خلق» را به کار بردم؛ چون به معنای آفرینش چیزی است  که قبلاً وجود نداشته و شما آن را به این جهان آورده‌اید. این مسئله را می‌توان کلید تمایز محتوای یک کسب و کار با کسب و کارهای دیگر دانست.
اگر محتوای شما با محتوای رقبا مشابه باشد، چه دلیلی دارد که گوگل یا مخاطبان هدف، رقبا را کنار بگذارند و از شما حمایت کنند؟ چیزی که باعث می‌شود مخاطبان هدف، شما را انتخاب کنند و گوگل به شما رنک عالی بدهد، محتوای باکیفیت، نو و تر و تازه است.
توجه داشته باشید که تازه و نو بودن، زمان ارزش دارد که کیفیت محتوا بالا باشد. بنابراین دقت کنید که باید از نظر کیفیت هم، از رقبای خود سبقت بگیرید.

در مقالات از محتوای متنی، صوتی، تصویری و ویدیویی استفاده کنید

سعی کنید در مقالات خود، به صورت همزمان از محتوای متنی، صوتی، ویدیویی و تصویری استفاده کنید. هر کدام از این محتواها، طرفداران خاص خود را دارند. سعی کنید محتوای ویدیویی را خیلی جدی بگیرید؛ زیرا این عامل می‌تواند شما را نسبت به رقبا متمایز کند و رنک‌های عالی گوگل را برای شما به ارمغان بیاورد.
خیلی از وب‌سایت‌ها و کسب و کارها هنوز به قدرت محتوای ویدیویی و تأثیر شگفت‌انگیز آن روی مخاطب هدف پی نبرده‌اند. بنابراین وقت آن است که شما با هر امکاناتی که در اختیار دارید، محتوای ویدیویی تولید کنید و به طور مرتب، محتوای خود را بهبود ببخشید.

 

سئو نویسی

 

سعی کنید محتوای خود را در رسانه‌های مختلف منتشر کنید

انتشار محتوا در رسانه‌های مختلف باعث می‌شود که مخاطبان هدفی که در رسانه‌های مختلف دارید، محتوای شما را مشاهده کنند و با شما آشنا شوند. به عنوان مثال اگر مقاله‌ای در سایت خود قرار داده‌اید، گزیده و مهم‌ترین نکات آن را گردآوری کنید، یک پست اینستاگرامی آماده و منتشر کنید.

عنوان و تیترهای مقاله را هوشمندانه انتخاب کنید

مخاطبان روی موضوع مقاله خیلی حساس هستند. اگر بتوانید موضوع مقاله را خیلی جذاب و دلنشین بنویسید، شک نکنید که خیلی سریع می‌توانید روی مخاطب تأثیر بگذارید و او را به مطالعه محتوا تشویق و ترغیب کنید. بنابراین باید تلاش کنید که با تکنیک های عنوان نویسی آشنا شوید و با شکلی هوشمندانه و خلاقانه، این تکنیک‌ها را به کار ببرید.

 

با لینک سازی، به محتواهای خود قدرت و جانی تازه ببخشید

لینک سازی (Link Building) یکی از مهم‌ترین ابزارهای سئو نویسی است و می‎تواند قدرت محتوای سئو شده را چند برابر کند؛ چون هم برای گوگل ارزشمند است و هم می‌تواند پای مخاطب را به سایر صفحات و مقالات سایت باز کند.
سعی کنید در محتوای خود به آن دسته از صفحاتی که به نوعی با موضوع این محتوا مرتبط هستند لینک بدهید و برای این هدف از انکرتکست مناسب و  شفاف کمک بگیرید.
انکرتکست (Anchor Text) در واقع همان کلمه یا عبارتی است که لینک مقاله مورد نظر را به آن وصل می‌کنید و مخاطب با کلیک روی آن به صفحه مورد نظر هدایت می‌شود.

محتوای خود را جامع و کاربردی بنویسید و جای سوال برای مخاطب باقی نگذارید

اگر می‌خواهید در مورد موضوعی که با کسب و کار شما در ارتباط است، محتوا تولید کنید و می‌دانید که بسیاری از مخاطبان هدف شما می‌خواهند در مورد آن موضوع اطلاعات کسب کنند، سعی کنید محتوای خود را کامل و جامع تولید کنید و به تمام سوالات احتمالی مخاطبان پاسخ دهید.
کاری کنید که وقتی مقاله خود را می‌خوانید، احساس کنید  که به تمام سوالات پاسخ داده‎اید. برای پی بردن به سوالات احتمالی می‌توانید از مخاطبان خود کمک بگیرید و از آن‌ها بخواهید ابهامات خود را در مورد آن مسئله خاص مطرح کنند. همچنین تلاش کنید که محتوای شما تا حد امکان برای مخاطب مفید و کاربردی باشد و از پرداختن به مسائل حاشیه‎ای و بی‌ارزش اجتناب کنید.

 

سئو نویسی

 

محتوا را به شکلی بنویسید که برای نسخه موبایل مناسب باشد

ریسپانسیو یا واکنش‌گرا کردن وب‌سایت، چندین سال است که به عنوان یک اصل اساسی در طراحی سایت به کار می‌رود. جدای از این اصل، سعی کنید محتوای خود را به گونه‌ای تولید و منتشر کنید که برای نسخه تلفن همراه هم مناسب باشد، چشم مخاطب را خسته نکند و باعث لذت و درک درست او از محتوا شود.
یکی از اصلی‌ترین نکاتی که در هنگام تولید محتوای سئو شده باید رعایت کنید این است که پاراگراف‌های خود را کوتاه بنویسید تا در نسخه موبایل، طولانی به نظر نرسد و مخاطب برای خواندن مقاله، ترغیب شود. به بیان ساده، کاری کنید که خوانایی مقاله در نسخه موبایل هم خوب باشد.
یادگیری مستمر؛ کلید موفقیت در سئو نویسی و تولید محتوای سئو شده

کلام آخر

در این مقاله تلاش کردیم که با چند مورد از مهم‌ترین اصول سئو نویسی آشنا شویم. در صورتی که شما هم تمایل دارید در زمینه تولید محتوای سئو شده، موفق شوید و حرفی برای گفتن داشته باشید، باید آموزش و یادگیری را در لیست کارهای روزانه خود قرار دهید و آن را به یک عادت برای خودتان تبدیل کنید.
در صورتی که می‌خواهید محتوا نویسی برای سایت را به صورت حرفه‌ای یاد بگیرید و مقالات خود را در شاه‌نشین نتایج جستجوی گوگل جای دهید، دوره محتوا نویسی برای سایت با رویکردی کاملاً عملی، تمامی مهارت‌ها و تکنیک‌های لازم را به شما خواهد آموخت.
از نظر شما مهم‌ترین اصل در تولید محتوای سئو شده چیست؟ شما در هنگام سئو نویسی از چه اصول و تکنیک‌هایی استفاده می‌کنید؟ بهترین راه برای یادگیری تولید محتوای باکیفیت و سئو شده چیست؟ لطفاً نظرها و پیشنهادهای خود را با ما و سایر همراهان مجموعه مدیر وب در بخش نظرات (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 496

6 دیدگاه برای “هر آنچه در مورد سئو نویسی و محتوای سئو شده باید بدانید

  1. reza rasooli گفته:

    سلام در وردپرس برای ایجاد صفحات مادر (شامل محتوا) بهتر است برگه ایجاد شود یا نوشته ایجاد شود ؟

  2. احسان ترابی گفته:

    تیترهای یقه گیر شبیه روزنامه نگاری و گزارش نویسی حرفه ای جواب میده؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *