دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 صفحات یتیم چه صفحاتی هستند؟
- 2 چه چیزهایی باعث بوجود آمدن صفحات یتیم میشود؟
- 3 چرا صفحات یتیم برای سئوی سایت ضرر دارند؟
- 4 بودجه خزش چیست؟
- 5 تفاوت صفحات یتیم با صفحات بن بست
- 6 چگونه صفحات یتیم سایتمان را پیدا کنیم؟
- 7 4 روش برای یافتن صفحات یتیم
- 8 گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
- 9 اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog)
- 10 سم راش (SEMRush)
- 11 رنک مث (Rank Math)
- 12 نحوه رفع مشکل صفحات یتیم
- 13 راهکارهای پس از یافتن صفحات یتیم
- 14
- 15 نتیجهگیری
دلیل شماره یک ما دارندگان وبسایت برای این همه زحمت ایجاد صفحات وبلاگ چیست؟ برای اینکه با دیده شدن محتوایمان ترافیک سایتمان را بالا ببریم بخصوص ترافیکی که از سمت موتورهای جستجو و بویژه محبوبترین آنها یعنی گوگل نصیب ما میشود. پس باید مراقب باشیم مشکلی در برقراری ارتباط بین ما و بازدیدکنندگانمان بوجود نیاید. یکی از این مشکلات سئو صفحات یتیم است که در این مقاله به آن می پردازیم.
اینترنت منطق سادهای دارد: همهچیز در اینترنت باید بهم متصل شده باشد. برای همین به اینترنت وب هم میگویند. وب به انگلیسی یعنی «تار عنکبوت». تار عنکبوت را که از نزدیک نگاه کنیم چه میبینیم؟ شبکهای در هم تنیده شده که کافیست یکجای آن تارها پاره شود تا آن قسمت از مدار شکار عنکبوت خارج شود. اما ما چرا صفحه و محتوا تولید میکنیم؟ چون مانند عنکبوت شکار کنیم منتها اینبار شکار، بازدیدکنندگان سایت ما هستند.
حالا فرض کنید صفحاتی داریم که با وجود اینکه داخل سایت قرار دادهایم موتورهای جستجو و کاربران نمیتوانند آنها را در سایت ما پیدا کنند. یعنی بخشی از تار عنکبوت ما پاره شده باشد. بگذارید مثال دیگری بزنم. فرض کنید مثلاً خانهای در ناکجاآباد را پلاک دار کردهایم. وسط کویری که نه خیابانی دارد و نه کوچهای یک پلاک ناقابل روی خانه چسباندهایم. خب این پلاک به چه دردی میخورد وقتی خود ناکجاآباد آدرس ندارد؟
بیایید این موضع را به بستر وب بکشانیم. برای یافتن هر مطلب در فضای دیجیتال باید لینک یا آدرسی به آن مطلب وجود داشته باشد. پس چه اتفاقی میافتد وقتی صفحهای وجود دارد که باید به آن دسترسی داشته باشید، اما لینکی برای دسترسی به آن نداریم؟ چه اتفاقی برای وبسایتی میافتد که این نوع صفحات و مطالب را دارد و وجود این صفحات چه تاثیری روی سئوی سایت میگذارد؟ رسیدیم به موضوع این مقاله از مدیر وب یعنی صفحات یتیم یا ایزوله
صفحات یتیم چه صفحاتی هستند؟
صفحات یتیم صفحاتی هستند که در هیچیک از صفحات دیگر سایتمان به آنها لینکی وجود ندارد. اگر هیچ پیوند داخلی به صفحهای اشاره نکند، نه تنها بازدیدکنندگان به احتمال فراوان نمیتوانند آن را پیدا کنند، بلکه خزندههای معروف وب نظیر گوگل بات هم ممکن است در فرصت کمی که به سایت شما اختصاص میدهند (این فرصت را در اصطلاح سئوکاران بودجه خزش مینامند) نتوانند آنرا پیدا و ایندکس کنند.
خزندههای موتورهای جستجو (مثل گوگل بات) از دو راه به صفحه و محتوای ما میرسند:
- یا با دنبال کردن لینکی از صفحهی دیگر سایت به صفحه مورد نظر ما میرسند .
- یا با دیدن آدرس وب صفحهی ما در نقشه سایت یا همان sitemap که به شکل فایل XML است محتوای ما را مییابند.
اگر مطلب ما از هیچکدام از دو روش بالا پیدا نشود دیگر مهم نیست در نگارش آن مطلب چقدر اصول سئو را رعایت کرده باشید چون آن صفحه:
«پیدا نخواهد شد»
و اگر صفحه پیدا نشود رتبه گوگل شما را هم بهبود نخواهد داد. به همین سادگی یک ایراد صفحات یتیم را پیدا کردیم. حالا ببینیم کلاً داشتن صفحات یتیم فقط ایراد است یا سودی هم دارد؟ شبکه داخلی واژهایست که میتوان آنرا به رابطهی بین صفحات داخلی وب سایت تعبیر کرد. هرچقدر لینکهای داخلی صفحهای بیشتر باشد احتمال اینکه آن صفحه در موتورهای جستجو بهتر دیده شده و رتبهی بالاتری کسب کند بالاتر خواهد رفت (بهویژه صفحهی اصلی سایت که باید امکان رفتن به تمام صفحات سایت به شکل مستقیم یا غیر مستفیم از آن وجود داشته باشد).
به همین دلیل است که نباید صفحات یتیم یا ایزوله داشته باشیم و باید بههر ترتیبی آن صفحات را باهم تا حد امکان مرتبط کنیم. مثلاً میتوانیم برای تقویت شبکه داخلی صفحات سایت، بخشی ویژه ایجاد کنیم و در آن مقالات یا محصولات مشابه را بگنجانیم. این کار مربوط به بخشی از سئو کاری به نام سئو سمانتیک یا سئو معنایی است که موضوع مقالهای جداگانه است. فعلاً همین را بدانید که سئو سمانتیک نوشتن محتوای سئو شده در مورد موضوعات است نه صرفاً واژههای کلیدی، اگر مصمم باشیم ترافیک ارگانیک و متعاقبا سئوی ارگانیک سایت خود را افزایش دهیم یافتن و اصلاح صفحات یتیم باید اولویت اصلی ما باشد.
در این مقاله به شکلی دقیق و جامع به این موضوع میپردازیم که صفحات یتیم چه مشکلاتی برای ما ایجاد خواهند کرد و چه تاثیری روی سئو سایت خواهد گذاشت و بالاخره راههای اصلاح آنها چیست؟
چه چیزهایی باعث بوجود آمدن صفحات یتیم میشود؟
معمولاً ایجاد صفحات یتیم ناخواسته و تصادفی است و این صفحات به دلایل مختلفی ایجاد میشوند. شایعترین دلیل ایجاد صفحات یتیم انتقال سایت به دامینی دیگر، تغییرات ناوبری سایت، تغییر طراحی سایت، محصولات تمام شده که در انبار موجود نیستند، صفحات تست و یا صفحات مربوط به توسعه و برنامهنویسی سایت هستند که پس از تکمیل کار فراموش کردهاید پاکشان کنید.
دیگر مواردی که باعث ایجاد صفحات یتیم میشوند:
- ممکن است صفحهای را که به صفحهای دیگر لینک داشته پاک کرده باشید و به این ترتیب صفحه دوم یتیم شده باشد.
- ممکن است مطلبی را بروز نکرده باشید و با وجود اینکه زمان تبلیغی تمام شده باشد آن صفحه فرود را آرشیو نکرده باشید.
- ممکن است زمان انتقال سایت اینترنت قطع شده باشد و برخی صفحات که به صفحه موردنظر ما لینک دارند منتقل نشده باشند.
- امکان دارد صفحهای را حذف کرده باشید اما نقشه سایت به روز نشده باشد.
- ممکن است در استفاده و تنظیمات سیستمهای مدیریت محتوا دچار اشتباهاتی شده باشید.
ضمناً ممکن است صفحات یتیم عمدی ایجاد شده باشند. مثلاً صفحات فرود تبلیغاتی یا هر صفحه دیگری که نمیخواهید بخشی از گشت و گذار کاربر در سایتتان باشد.
چرا صفحات یتیم برای سئوی سایت ضرر دارند؟
همانطور که گفتیم صفحات یتیم نه برای بازدیدکنندگان سایت ما مطلوبند و نه برای موتورهای جستجو. از آنجا که بازدیدکنندگان نمیتوانند از طریق منوی سایت و به شکل طبیعی صفحات یتیم را پیدا کنند عملاً هر مطلب مهم و ارزشمندی که در آنها نوشته باشیم هدر خواهد رفت. به این شکل کاربر سایت ما احساس خواهد کرد سایت ما در مورد موضوعی که نباید ناقص باشد، ناقص است و این روی تجربهی او از سایت ما اثر منفی خواهد گذاشت. به این ترتیب نمرهی UX (تجربه کاربر از سایتمان) با صفحات یتیم پایین خواهد آمد. ضمناً صفحات یتیم فارغ از اینکه چه محتوایی داشته باشند پیج اتوریتی مناسبی دریافت نخواهند کرد (در مورد پیج اتوریتی در مدیر وب مقالهی کاملی هست که میتوانید مطالعه کنید). به این شکل موتورهای جستجو محتوای ساختاری یا معنایی برای ارزیابی صفحه یتیم در اختیار نخواهند داشت و در نتیجه موتورهای جستجو نخواهند فهمید صفحات یتیم را در جواب به کدام سوال و جستجوی کاربران به آنها نمایش دهند.
باهم نگاهی خواهیم داشت به اینکه چرا صفحات یتیم برای سئوی سایت بد هستند:
- صفحات یتیم نمیتوانند ایندکس شوند
اگر صفحهای داشته باشیم که صفحات دیگر سایت به آن لینک نداشته باشند نمره پیج اتوریتی آن صفحه بسیار پایین خواهد آمد و حتی ممکن است موتورهای جستجو آن صفحه را کلاً از ایندکسهای خود کنار بگذارند یا به زبان سادهتر فراموش کنند آن صفحه اصلاً وجود دارد.
به این ترتیب گوگل بات صفحات یتیم را پیدا نخواهد کرد و هیچ ترافیک ارگانیکی از صفحات یتیم نصیب سایت ما نخواهد شد.
- صفحات یتیم مقداری زیادی از بودجه خزش سایت ما را خواهند بلعید
وقتی صفحات کیفیت پایین بخش بزرگی از بودجه خزش سایت ما را ببلعند باید هزینه بیشتری کنیم و منابع بیشتری از هاست درخواست کنیم تا جستجوی گوگل در سایت ما سریعتر انجام شده و گوگل بتواند به صفحات مهم سایت ما هم دسترسی پیدا کند. بهعلاوه اگر گوگل بات نتواند لینکهای داخلی که صفحات سایت ما را به هم پیوند میدهند پیدا کند نرخ خزش خود را پایین خواهد آورد و بودجه خزش سایتمان هم محدودتر خواهد شد. حال به طور خلاصه ببینیم بودجه خزش چیست؟
بودجه خزش چیست؟
برای تعریف بودجه خزش که اصطلاحی گوگلی است چه سایتی بهتر از خود گوگل؟ در بخش توسعهدهندگان سایت گوگل درباره بودجه خزش اینطور میخوانیم: گوگل زمانی را برای خزش یا همان جستجوی لینکهای سایت ما و ایندکس کردن محتوای آن اختصاص میدهد که بسته به سرعت پاسخگویی سرور سایتمان (یعنی همان مرغوب بودن هاست) و تنظیماتی که در کنسول جستجوی گوگل انجام دادهایم تغییر میکند. البته اینکه برویم سراغ کنسول و هر عدد بزرگی که خواستیم بنویسیم هیچ اجباری به گوگل بات تحمیل نمیکند که از حدی بیشتر به ما فرصت اختصاص دهد. حالا در این بودجه زمانی محدود که به ما اختصاص داده شده فرض کنید صفحاتی داریم که لینکی در سایتمان به آنها اشاره نمیکند. خب، وقتی لینکی نباشد خزنده گوگل هم وقت نمیکند سایت شما را دنبال این صفحات که ممکن است ارزشمند هم باشند زیر و رو کند. زیر و رو کردن وب سایت برای زمانی بود که تعداد سایتها و محتوای وب کم بود و گوگل با خیال راحت میگشت و میگشت نه امروز که هر روز این همه محتوای جدید به وب اضافه میشود.
- صفحات یتیم عملکرد مناسبی ندارند
صفحات یتیم حتی اگر توسط موتورهای جستجو یافته شده و ایندکس شوند هم عملکرد خوبی نخواهند داشت. وجود لینکهای متعدد به صفحهای در صفحات دیگر به گوگل میگوید صفحه موردنظر صفحهای مهم است. اما اگر لینکی به صفحهای وجود نداشته باشد گوگل پیج اتوریتی پایینی به آن خواهد داد و به این ترتیب رتبهی خوبی در صفحات جستجوی گوگل کسب نخواهد کرد. اگر میخواهید اعتبار و پیج اتوریتی خوبی به صفحه یتیم خود ببخشید آن را از یتیم بودن در بیاورید و فرزندخوانده! صفحات دیگر سایت خود کنید طوری که صفحات دیگر حتماً پیوندی با آن صفحه داشته باشند.
- صفحات یتیم به تجربه کاربر از سایت ما (یا همان UX) آسیب میزنند
اگر کاربران صفحاتی از سایت ما را به شکل ارگانیک پیدا کنند که ممکن است حاوی مطلبی باشند که تاریخ گذشته باشد و یا مربوط به اتفاق یا رویدادی باشد که سپری شده باشد رضایت نخواهند داشت. حالا ممکن است صفحهای از سایت ما یتیم باشد اما مطلب بدردبخوری در آن آمده باشد. اگر کاربر سایتمان بخواهد بعداً این مطلب سودمند را دوباره مطالعه کند در پیدا کردن آن به مشکل خواهد خورد. در هر دو صورت هردوی موارد گفته شده روی تجربهی بازدیدکنندهی سایتمان اثر منفی خواهد گذاشت.
البته باید به این موضوع اشاره کنیم که بجز صفحات یتیم صفحات دیگری هم وجود دارند که صفحات بن بست نامیده میشوند. این صفحات اغلب با صفحات یتیم اشتباه گرفته میشوند اما تفاوت مهمی با صفحات یتیم دارند:
تفاوت صفحات یتیم با صفحات بن بست
همانطور که گفتیم صفحات یتیم صفحاتی هستند که از هیچ صفحهی دیگری به آنها لینک نداشته باشد و به این ترتیب از هیچ صفحهای قابل دسترسی نباشند اما در مقابل صفحات بن بست صفحاتی هستند که به هیچ صفحه دیگر و یا به وبسایت دیگری لینک نداشته باشند و به این ترتیب از صفحه بن بست به هیچ صفحهی دیگری راه یا پیوندی موجود نیست. وقتی وارد صفحه بن بست شوید تنها راه خارج شدن از آن زدن روی دکمهی Back مرورگر و یا بستن صفحه است. وقتی خزندههای موتورهای جستجو وارد این صفحات میشوند هیچ امتیاز ارزشمندی لینک یا لینک جویس (Link Juice) به این صفحات اختصاص نخواهند داد.
البته این روزها ایجاد صفحات بن بست از ایجاد نکردن آنها مشکل تر شده چون با توجه به اینکه بیشتر سایتهای امروزی از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس استفاده میکنند، خواه ناخواه این سیستمها با اضافه کردن خودکار فوتر و هدر و همینطور سایدبار و منو به محتوا، لینکهایی به صفحه اضافه خواهند کرد و آنرا از حالت صفحه بن بست در خواهند آورد.
بههرحال بهترین راه پیدا کردن صفحات بن بست کمک گرفتن از ابزار گوگل آنالیتیکس است. ببینید کدام صفحات در سایت شما بالاترین نرخ خروج را دارند و به آنها لینکهای بیشتری اضافه کنید (مثلاً در صفحهی پرداخت فروشگاه خود لینک محصولات مرتبط را بگذارید) .
چگونه صفحات یتیم سایتمان را پیدا کنیم؟
به مهمترین بخش مقاله صفحات یتیم رسیدهایم. در این بخش میخواهیم ببینیم چگونه میتوانیم صفحات یتیم را پیدا کرده و بعد مشکل آنها را اصلاح کنیم بیشتر مدیران سایتها فکر میکنند تنها در صورتی میتوان صفحات یتیم را یافت که قبلاً لینکی به آنها در صفحهای دیگر و یا وبسایت دیگر وجود داشته باشد.
از طرفی موتورهای جستجو برای یافتن صفحات یتیم به چند روش مختلف متوصل میشوند. مثلاً ممکن است این صفحات قبلاً برای ایندکس سازی به گوگل ارسال شده باشند اما دیگر هیچوقت به آنها لینکی داده نشده باشد. با این وجود موتورهای جستجو بیشتر صفحات یتیم را از طریق نقشه سایت ابندکس کرده و وقتی صفحهی جدیدی ایجاد شد نقشه سایت به روز خواهد شد. بعد از این گوگل با مرور کردن نقشه سایت صفحه جدید را پیدا کرده و ایندکس خواهد کرد.
4 روش برای یافتن صفحات یتیم
کل حرف این بخش را میتوان در یک کلام خلاصه کرد: برای یافتن صفحات یتیم سایت باید فهرستی از URL های قابل خزیدن سایتمان (یعنی آنچه خزنده معروف گوگل یعنی گوگل بات میتواند پیدا کند) را با لیستی از URL هایی (آدرسهای صفحات سایت) که بازدیدکنندگان در سایت به آنها مراجعه میکنند مقایسه کنیم. نگران نباشید نیازی نیست فردی فنی و خبره باشید. با ادامه مقاله صفحات یتیم در مدیر وب همراه باشید تا روشهای ساده و گام به گامی را برای اینکار به شما آموزش دهیم.
ابزارهای متعددی هستند که میتوانید با آنها تمام صفحات یتیم را در سرتاسر سایتتان پیدا کنید.
-
گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
میتوانیم با کمک گوگل آنالیتیکس محبوب شروع به یافتن صفحات یتیم سایت خود کنیم بشرط اینکه این سرویس را راهاندازی کرده باشیم. البته راهاندازی گوگل آنالیتیکس کار پیچیدهای نیست و کافیست 5 مرحلهی زیر را طی کنید:
- گام نخست: راهاندازی مدیر برچسبهای گوگل (Google Tag Manager)
- گام دوم: باز کردن حساب گوگل آنالیتیکس
- گام سوم: راهاندازی برچسب ردیابی آنالیتیکس موردنظر در مدیر برچسبهای گوگل
- گام چهارم: تعیین گلها یا اهداف استفاده از گوگل آنالیتیکس در داشبورد گوگل آنالیتیکس
- گام پنجم: لینک به کنسول جستجوی گوگل (Google Search Console)
نگران این مراحل نباشید. در مقالهی «راهاندازی گوگل آنالیتیکس به صورت گام به گام» این مراحل را به شکل کامل و مصور توضیح دادهایم.
حالا که گوگل آنالیتیکس را برای سایتمان راهاندازی کردیم نوبت به کار با آن برای یافتن صفحات یتیم میرسد. ابتدا با کلیک روی “Behavior” در سایدبار سمت چپ گوگل آنالیتیکس و بعد انتخاب “Site Content” و در انتها انتخاب “All Pages” لیست کامل URL های وبسایت خود را دریافت کنید. برای مشاهده این لیست به گزینهی “Pageviews” بروید تا بتوانید لیستی از URL ها را با تعداد بازدید (از کمترین بازدید تا بیشترین بازدید) ببینید. آن آدرسهایی که بالای لیست هستند و کمترین میزان بازدید را داشتهاند به احتمال فراوان صفحات یتیم سایت شما باشند.
-
اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog)
یکی از قویترین ابزارهای سئو که تقریباً هرچیزی که برای سئو لازم داریم و از جمله یافتن صفحات یتیم را در خود دارد اسکریمینگ فراگ (Screaming Frog) معروف است که در کنار سم راش (SEMRush) از بهترین و کاملترین ابزارهای سئو هستند و هر سئو کاری به آنها نیاز دارد. البته این دو ابزار دو نسخهی دمو رایگان و پولی دارند که مسلماً نسخهی پولی امکانات بیشتری را در اختیار ما قرار میدهد.
برای استفاده از اسکریمینگ فراگ ابتدا باید هم کنسول جستجوی گوگل و هم گوگل آنالیتیکس را به حساب اسکریمینگ فراگ خود متصل کرده باشید. حالا در تب “General” نرمافزار اسکریمینگ فراگ مطمئن شوید گزینهی “Crawl New URLs Discovered in Google Analytics” انتخاب شده باشد. وقتی این کار را کردید به “Spider” بروید و “Crawl Linked XML Sitemaps” را زده و تیک “Crawl These Sitemaps” را بزنید. سپس باید آدرس وب یا همان URL نقشه سایت خود را وارد کنید. وقتی تحلیل لاگ خزش (با نام اصلی crawl log analysis) آماده شد تمام صفحات یتیم سایت خود را در آن خواهید دید.
-
سم راش (SEMRush)
میتوان صفحات یتیم وبسایت خود را از طریق ابزار ممیزی سایت یا سایت اودیت (Site Audit) که جزء ابزارهای سم راش است پیدا کنید. برای اینکار نخست به یکی از پروژههای خود که در سایت اودیت سم راش راهاندازی کردهاید بروید و روی “Re-run campaign” در بالا سمت راست صفحه کلیک کنید تا اطلاعات به روز شده سایت شما بارگذاری شود.
اگر پروژه خود را راهاندازی نکردهاید، یک پروژه جدید ایجاد کنید و سایت اودیت را راهاندازی کرده و صبر کنید تا وبسایتتان مورد خزش گوگل بات قرار بگیرد. پس از آن به تب “Issues” بروید و روی دکمهی “Select an Issue” کلیک کنید. بعد بخش “Notices” را چک کنید تا ببینید Orphaned Pages فعال شده است یا خیر:
روی گزینهی “Why and how to fix it” در سمت راست بروید تا توصیههایی عملی برای رفع مشکل صفحات یتیم برای شما نمایش داده شود (البته طبیعتاً نه به فارسی!)
توضیحات کامل این روش را به شکل مصور در مقالهای جداگانه با عنوان «روش کشف صفحات یتیم سایت و رفع آنها با کمک سم راش» برای شما تدارک دیدهایم.
-
رنک مث (Rank Math)
افزونه محبوب سئوی رنک مث در نسخهی حرفهای خود میتواند مشکل صفحات یتیم را برای شما مرتفع سازد. این افزونه براحتی هرچه تمامتر صفحات یتیم سایت شما را پیدا کرده و تعداد دقیق لینکهای ورودی به صفحات شما را اعلام میکند. برای همینهاست که رنک مث بهترین افزونه سئو در محیط وردپرس محسوب میشود. در تصویر پایین میبینید که افزونهی رنک مث تعداد لینکهای ورودی به صفحهای را مشخص کرده است:
بعد میتوانید از فیلتر استفاده کنید و به دنبال صفحات یتیم بگردید. زمانی که نسخهی حرفهای رنک مث را نصب کردید به بخش posts/pages پیشخوان وردپرس خود برویدتا صفحات یتیم را پیدا کنید. مطابق تصویر زیر از منوی کرکرهای گزینهی Orphan Posts (به معنای پستهای یتیم یا همان صفحات یتیم) را انتخاب کنید و روی فیلتر کلیک کنید:
به این ترتیب رنک مث ظرف مدت چند ثانیه پستهای یتیم، صفحات و پستهای سفارشی را در صفحه نمایش شما نمایش خواهد داد. علاوه بر روشهای بالا میتوانید به شکل رایگان و آنلاین هم صفحات یتیم سایت خود را بررسی کنید. کافیست به سایت زیر بروید و البته پس از طی مراحل ثابت کنید صاحب وبسایتی که میخواهید صفحات یتیم آنرا شناسایی کنید هستید:
البته پیش از استفاده از این ابزار باید یک حساب Ahrefs Webmaster Tools برای خود ایجاد کنید.
پس از اینکه کار این ابزار آنلاین به پایان رسید بخش Incoming Links (لینکهای ورودی) را در آن بررسی کنید.
نحوه رفع مشکل صفحات یتیم
ابتدا به یکی از پایهای ترین نکات سئو در رتبه بندی سایتها اشاره کنیم: اگر صفحه در نقشه سایت شما موجود نباشد گوگل هم آنرا ایندکس نخواهد کرد. حالا برویم سراغ مهمترین مسائلی که باعث بروز مشکل صفحات یتیم میشود و نحوه رفع آن مشکل.
- صفحه وجود ندارد ولی سایتی دیگر لینکی به آن صفحه از سایت ما دارد
یک لینک خارجی به صفحهای در سایت شما که پیشتر آن صفحه را حذف یا جابجا کردهاید باعث بروز این مشکل خواهد شد. در اینجا هیچ راهی برای رفع این مشکل وجود ندارد جز اینکه با مالک آن سایت دیگر تماس بگیرید و از او بخواهید لینک خود به صفحهی شما را به روز کند و یا اگر صفحه را حذف کردهاید آن لینک را کلاً بردارد.
- صفحه شما کد وضعیتی غیر از عدد 200 تولید میکند
کد 200 به معنای صحیح بودن ارتباط با صفحه وب سایت است. اما صفحاتی که کدهای 4xx برمیگردانند (مثلاً کد 404 معروف که به معنی صفحه پیدا نشد است) حتی بعد از اینکه اصلاح شدند مدتی هنوز مورد خزش گوگل بات قرار میگیرند اما نیازی به نگرانی در این مورد نیست زیرا رباتهای موتورهای جستجو پس از مدتی خزیدن در این موارد را متوقف خواهند ساخت.
- صفحه پس از انتقال سایت به دامین جدید به حال قبل خود رها شده است
اگر صفحاتی دارید که پس از انتقال سایت به دامین جدید به حال خود رهایشان کردهاید، راه حل دم دستی و سریع این است که URL های قدیمی را به دامنه جدید خود ریدایرکت (هدایت) کنید. البته به شرطی که محتوا تغییری نیاز نداشته باشد. در غیر این صورت باید این صفحات را به گونهای تنظیم کنید که کد 410 یا 404 بازگرداند تا به این ترتیب گوگل بات خزیدن خود روی آنها را متوقف سازد.
- غلط املایی در URL کنونیکال یا نقشه سایت
اگر URL یا نقشه سایت پیام خطا ایجاد میکند، باید بلافاصله با توسعه دهنده وب خود تماس بگیرید تا راهحلی برای این مورد بیابد. یا مثلاً خودتان آدرس صفحه مورد دار را چک کرده و تصحیح کنید.
حالا فرض کنید صفحات یتیم را کاملاً شناسایی کردهاید. باید چه کرد؟
راهکارهای پس از یافتن صفحات یتیم
وقتی لیستی از صفحات یتیم سایت خود فراهم کردید گام بعدی این است که مشکل آنها را رفع کنید. اینجا باید با توجه به پاسخ به پرسشهای زیر که از خود میپرسید عمل کنید:
- آیا صفحه برایم اهمیت دارد؟ اگر پاسخ مثبت است باید آنرا کجای نقشه سایت قرار دهید؟ اگر صفحهی مهمی نیست از شرش خلاص شده و حذفش کنید.
- آیا صفحه حاوی واژهای کلیدی است که برای رتبهی شما اهمیت دارد، اگر چنین است جایی در سایت برای آن صفحه اختصاص دهید و صفحه را حفظ کنید. اگر نه حذفش کنید.
- آیا صفحه بهینه شده است؟ آیا اگر لینکهای آن را اصلاح کنید و یا لینکی به آن در صفحات دیگر سایت بدهید امکان کسب رتبه را دارد؟ اگر چنین است آنرا بهینه و به روز کنید و اگر نه حذفش کنید.
نتیجهگیری
صفحات یتیم برای سئوی سایت ما مشکل بوجود میآورند. اما جای نگرانی وجود ندارد چون مشکلات مربوط به صفحات یتیم را میتوان شناسایی و رفع کرد. میتوانید از ابزارها و بررسی کنندههای صفحات یتیم استفاده کنید و صفحات یتیم سایت خود را بیابید و یا بهتر اینکه از کسانی که تخصصی در رفع خطاهای سئو تکنیکال (سئوی مربوط به بهینهسازی سایت برای ایندکس شدن در گوگل و بهبود وضعیت خزش سایت) و مدیریت صفحات یتیم دارند کمک بگیرید.
لطفا نظرات یا تجربیات خود را درباره صفحات یتیم زیر همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آرا: 479