،

بودجه خزش چیست؟ | روش‌های افزایش کرال باجت سایت

بودجه خزش

دسترسی سریع به محتوای این مقاله

4.5
(12)

یکی از دغدغه‌های مدیران کسب و کارهای اینترنتی، کاهش سرعت ایندکس شدن صفحات سایتشان است. این موضوع قاعدتاً درآمد آن‌ها را هم تحت تأثیر قرار می‌دهد و باعث می‌شود که نتوانند آن‌طور که باید و شاید از رقبا سبقت بگیرند. در این مواقع، بهترین روش برای افزایش سرعت ایندکس شدن صفحات، تلاش برای افزایش بودجه خزش سایت است. افزایش بودجه خزش (Crawl Budget) باعث می‌شود که ربات‌های گوگل توجه بیشتری به سایت شما نشان دهند و منابع بیشتری را صرف خزش یا کراول در سایت شما کنند. یکی از پرسش‌هایی که احتمالاً در ذهن شما مطرح شده این است که بودجه خزش چیست؟

 

در این مقاله تصمیم دارم برای شما توضیح دهیم که بودجه خزش چیست، چرا مهم است و چگونه می‌توان آن را افزایش داد. در صورتی که شما هم به صورت حرفه‌ای در زمینه سئو فعالیت می‌کنید یا فروشگاه اینترنتی (مبتنی بر وب‌سایت) دارید، پیشنهاد می‌شود که چند دقیقه از زمان خود را روی خواندن این مقاله و توجه به راهکارهای آن سرمایه‌گذاری کنید.

 

بودجه خزش

 

بودجه خزش چیست؟ دو تعریف ساده و جامع از Crawl Budget

معمولاً متخصصان، دو تعریف برای بودجه خزش ارائه می‌دهند:

  1. منظور از بودجه خزش یا Crawl Budget، زمان و منابعی است که ربات‌های گوگل به کراول (خزیدن) در وب‌سایت شما و ایندکس کردن صفحات آن اختصاص می‌‌دهند.
  2. منظور از بودجه خزش، تعداد صفحاتی از سایت شماست که ربات‌های گوگل، در یک بازه زمانی مشخص (مثلاً در یک هفته) ایندکس می‌کنند.

در واقع بودجه خزش به میزان اهمیتی بستگی دارد که ربات‌های گوگل یا کراولرها به سایت شما می‌دهند. هر چه ربات‌ها به سایت شما اهمیت بیشتر بدهند، قاعدتاً در یک بازه زمانی مشخص، تعداد صفحات بیشتری از سایت  شما را کراول و ایندکس می‌کنند.

 

بودجه خزش

 

سوال: آیا بودجه خزش بیشتر مساوی با تصاحب رنک‌های بهتر در نتایج جستجوی گوگل است؟

لزوماً خیر! وقتی گوگل بودجه خزش بالایی را به سایت شما اختصاص می‌دهد، به این معناست که در یک بازه زمانی مشخص، تعداد بیشتری از پیج‌های سایت شما را بررسی و ایندکس می‌‌کند؛ ولی اطمینانی وجود ندارد که این صفحات، بر اساس استانداردها و معیارهای گوگل، رنک‌های خوب و قابل قبولی را کسب کنند.

اگر بودجه خزش یک سایت، بالا باشد، ربات‌های گوگل صفحات آن سایت را کراول می‌کنند. در چنین وضعیتی احتمال دارد که صفحات این سایت در نتایج جستجو، رنک‌های خوبی را  تصاحب کنند؛ اما اگر ربات‌های گوگل به یک سایت سر نزنند و صفحات آن را کراول و ایندکس نکنند، قطعاً صفحات آن سایت هیچ رنکی را در نتایج جستجو به دست نخواهند آورد.

 

چرا گوگل بودجه خزش تعیین می‌کند؟ خُب همه صفحات را یکباره ایندکس کند!

در زمان نگارش این مقاله، گوگل 91.58 درصد از بازار جهانی موتورهای جستجو را در اختیار دارد و به عنوان مهم‌ترین و پرطرفدارترین موتور جستجو در جهان شناخته می‌شود. تنها عاملی که این موتور جستجو را در صدر نگه داشته و باعث پیشتازی آن شده، اهمیت دادن به مخاطبان و تلاش برای ارائه بهترین خدمات به آن‌هاست.

این موتور جستجو همواره در پی آن است که بهترین اطلاعات، خدمات و پیشنهادها را به مخاطبان خود بدهد. اگر روزی متوجه شدید که نتایج جستجو یا خدمات گوگل، دچار ضعف شده یا کارآمدی گذشته را ندارد، بدانید که دوران افول و کاهش قدرت گوگل فرارسیده است.

این موتور جستجو برای بررسی سایت‌ها و رنک‌دهی به بهترین‌ها، یک سری ربات و قوانین خاص دارد. این ربات‌ها شبانه‌روز در حال تلاش و بررسی وب‌سایت‌ها هستند و می‌خواهند بهترین خدمات و پیشنهادها را به مخاطبان بدهند. از طرفی زمان و منابع این ربات‌های خزنده یا کراولرها، محدود است. به همین دلیل گوگل مجبور است که بر اساس معیارهای خودش (نیاز به خزش و محدودیت نرخ خزش)، سایت‌ها را اولویت‌بندی و بودجه خزش سایت‌ها را تعیین کند.

با این تفاصیل، گوگل به دلیل محدودیت در توان ربات‌هایش نمی‌تواند همه صفحات کلیه وب‌سایت‌ها را به یکباره بررسی و ایندکس کند. از این رو ما مجبور هستیم وب‌سایت خود را به گونه‌ای مدیریت و راهبری کنیم که باب میل ربات‌های گوگل باشد و کاری کند که بودجه بیشتری به خزش در سایت ما اختصاص دهند.

 

چرا گوگل بودجه خزش تعیین میکند؟

 

چند نکته مهم و ابهام‌زدا در مورد بودجه خزش که باید بدانید

  • بودجه خزش چیزی نیست که اکثر مدیران و صاحبان سایت بخواهند مدام نگرانش باشند؛ چون بیشتر سایت‌ها کمتر از چند صد صفحه دارند و اغلب مواقع، این صفحات به خوبی، بررسی و ایندکس می‌شود. نگرانی اصلی را سایت‌هایی دارند که بزرگ هستند و تعداد صفحات آن‌ها به گونه‌ای است که می‌ترسند برخی از صفحاتش از دید ربات‌های گوگل، پنهان بماند.
  • برای اینکه ربات‌های خزنده گوگل بتوانند صفحات سایت شما را به راحتی پیدا و بررسی کنند، حتماً از لینک‌سازی داخلی کمک بگیرید. جادوی لینک‌سازی داخلی، باعث می‌شود که ربات‌های گوگل، با شفافیت و سهولت بیشتری در سایت شما بخزند!
  • کراولرها به سه چیز علاقه خاصی دارند و این سه چیز توجهشان را فوراً جلب می‌کند: «سایت‌های جدید و نوپا»، «تغییرات سایت‌های موجود» و «لینک‌های مُرده».
  • یک سیستم خودکار و هوشمند، نقش کارگردانی ربات‌های گوگل را انجام می‌دهد و شخص خاصی پشت صحنه نیست که بخواهد در اولویت‌بندی سایت‌ها برای خزش، تعیین تکلیف کند. در واقع بودجه خزش توسط سیستم هوشمند گوگل مشخص می‌شود.
  • توانمندی‌ها و قابلیت‌های هاست سایت شما، بر فرایند خزش تأثیر دارد؛ پس اگر خواهان افزایش بودجه خزش سایت خود هستید، روی انتخاب هاست مناسب و بهبود وضعیت آن وقت بگذارید.

 

گوگل بودجه خزش هر سایت را چگونه تعیین می‌کند؟

هر وب‌سایتی بودجه خزش مخصوص به خودش را دارد. این بودجه خزش توسط دو معیار یا عامل اساسی تعیین می‌شود: تقاضای خزش یا زمان‌بندی خزش (Crawl Demand) و حد نرخ خزش (Crawl Rate Limit). در ادامه این دو عامل را به طور کامل توضیح خواهیم داد تا متوجه شوید که گوگل، چگونه بودجه خزش سایت‌ها را مشخص می‌کند:

 

عوامل موثر بر بودجه خزش

 

1. تقاضای خزش یا Crawl Demand

منظور از تقاضای خزش، میزان تمایل ربات‌های گوگل به خزش در وب‌سایت شماست. در واقع این عامل مشخص می‌کند که ربات‌های گوگل، تا چه اندازه «می‌خواهند» و «می‌توانند» که در وب‌سایت شما کراول کنند. توجه داشته باشید که دو عامل «محبوبیت» و «قدیمی بودن» بر تقاضای خزش، بیشترین تأثیر را دارند. در واقع صفحات محبوب سایت شما و آن دسته از صفحاتی که بیشترین تغییرات را تجربه می‌کنند، در معرض خزش بیشتر از سوی ربات‌های گوگل هستند. در ادامه دو عامل محبوبیت و قدیمی بودن را بیشتر توضیح خواهیم داد:

محبوبیت (Popularity)

گوگل در هنگام خزش در سایت شما صفحاتی را در اولویت قرار می‌دهد که بک‌لینک بیشتری دریافت کرده‌اند یا ترافیک بیشتری دارند؛ بنابراین اگر کاربران، وارد سایت شما شوند یا به آن لینک دهند، الگوریتم گوگل متوجه می‌شود که سایت شما ارزش خزش بیشتری را دارد و به همین دلیل، بودجه خزش بیشتری به شما اختصاص می‌دهد.

توجه داشته باشید که بک‌لینک‌هایی که طبیعی و مرتبط باشند و از منابع معتبر نشأت گرفته باشند، تأثیر زیادی بر محبوبیت سایت شما دارند.

قدیمی بودن (Staleness)

گوگل در هنگام تعیین بودجه خزش سایت‌ها، سعی می‌کند سراغ صفحات قدیمی که مدتی است آپدیت نشده‌اند، نرود. وقتی صفحات قدیمی خود را مدام به‌روز می‌کنید، قاعدتاً ربات‌های گوگل هم بیشتر به سایت شما سر می‌زنند تا متوجه تغییرات جدید شوند. در واقع قدیمی بودن محتواهای سایت، تقاضای خزش را کاهش و جدید بودن آن‌ها، تقاضای خزش را افزایش می‌دهد.

 

تقاضای خزش یا Crawl Demand

 

معرفی چند عامل که باعث افزایش تقاضای خزش می‌شود

در ادامه به چند عامل که باعث افزایش تقاضای خزش می‌شود، اشاره شده است:

  • تغییر نام دامنه
  • تغییر ساختار URL با تغییر سلسله‌مراتب دایرکتوری یا با حذف و اضافه کردن زیردامنه‌ها
  • آپدیت و به‌روزرسانی محتواهای سایت
  • به‌روزرسانی نقشه سایت XML و ثبت آن در گوگل سرچ کنسول

2. حد نرخ خزش (Crawl Rate Limit)

منظور از حد نرخ خزش، سرعت دسترسی ربات‌های گوگل به صفحات سایت و سرعت دانلود این صفحات مربوط می‌شود. ربات‌های گوگل، صفحات سایت شما را دانلود می‌کنند تا آن‌ها را بررسی و جایگاهشان را در نتایج جستجو مشخص کنند.

ربات‌های گوگل برای دسترسی به صفحات سایت شما، درخواست‌های مختلفی به سرور شما ارسال می‌کنند. اگر سرور به سرعت به این درخواست‌ها پاسخ دهد، گوگل یک چراغ سبز برای افزایش حد خزش دریافت می‌کند و منابع و بودجه بیشتری برای خزش سایت شما اختصاص می‌دهد.

اگر گوگل در هنگام درخواست دادن به سرور متوجه شود که سرعت سایت شما کاهش می‌یابد یا اجازه دسترسی به صفحات سایت، با تأخیر داده می‌شود، حد نرخ خزش افت می‌کند و ربات‌های گوگل، بودجه خزش سایت شما را کاهش می‌دهند.

در واقع اگر ربات‌های گوگل، نشانه‌هایی مبنی بر باگ سرور سایت شما دریافت کنند، بودجه خزش را کاهش می‌دهند. توجه داشته باشید که اگر سایت شما از نظر تعداد صفحات، بزرگ است و حجم محتوای بالایی دارد، بهتر است از هاست‌های اختصاصی استفاده کنید؛ چون استفاده از هاست‌های اشتراکی، حد نرخ خزش را  برای سایت‌های بزرگ به میزان چشمگیری کاهش می‌دهد.

هاست‌های اشتراکی، هاست‌هایی هستند که چندین سایت از آن استفاده می‌کنند و به همین دلیل سرعت پاسخ‌گویی این سرورها به ربات‌های گوگل، پایین است.

 

حد نرخ خزش

 

تأثیر بودجه خزش بر سئوی سایت؛ تأثیری غیرمستقیم اما مهم!

یکی از سوالاتی که بسیاری از مدیران کسب و کارها و متخصصان سئو مطرح می‌کنند این است که تأثیر بودجه خزش بر سئوی سایت چیست؟ برای اینکه متوجه تأثیر خزش بر سئو شویم، باید ابتدا ببینیم که سئو چیست. سئو در واقع بهینه‌سازی سایت برای جلب توجه موتورهای جستجو است.

افزایش بودجه خزش باعث می‌شود که سایت ما نظر ربات‌های گوگل را جلب کند. وقتی نظر ربات‌های گوگل به ما جلب شود، قطعاً بیشتر به سایتمان سر می‌زنند؛ ولی این موضوع، به معنای تصاحب رنک‌های عالی در نتایج جستجو نیست. البته اگر کاری کنیم که بودجه خزش سایتمان بالا برود و محتوای سایتمان هم عالی باشد، قطعاً رنک‌های خوبی در نتایج جستجو تصاحب خواهیم کرد.

با این تفاصیل، بودجه خزش به طور مستقیم روی سئو تأثیر ندارد؛ ولی اگر سایتمان بودجه خزش کمی داشته باشد، صفحات سایتمان توسط ربات‌های گوگل بررسی نمی‌شوند و قاعدتاً هیچ رنکی هم در نتایج جستجو نمی‌گیریم. در واقع سئو و بودجه خزش به طور غیرمستقیم با یکدیگر در ارتباط هستند.

 

تأثیر بودجه خزش بر سئو

 

چه سایت‌هایی باید نگران بودجه خزش خودشان باشند؟

یکی از سوالات دیگری که مدیران کسب و کار و سئو در جلسات مشاوره خصوصی سئو مطرح می‌کنند این است که آیا باید نگران بودجه خزش خودمان باشیم؟ در پاسخ می‌توان گفت که اگر سایت شما چند صد صفحه دارد، نیازی نیست نگران بودجه خزش آن باشید؛ چون خزش آن به صورت روتین و منظم انجام می‌شود. به طور کلی در چند حالت باید نگران بودجه خزش سایت خود باشید:

  • اگر سایت بزرگی با چند هزار صفحه در اختیار دارید، ممکن است نیاز باشد که بودجه خزش خود را افزایش دهید؛ چون احتمالاً ربات‌های گوگل کلیه صفحات سایت شما را پیدا نمی‌کنند.
  • اگر اخیراً بخش جدیدی با چند صد صفحه به سایت خود افزوده‌اید، باید نگران بودجه خزش خود باشید تا گوگل همه این صفحات جدید را کراول و رتبه‌بندی کند.
  • اگر ریدایرکت‌های زیادی در سایت خود دارید، باید بدانید که این ریدایرکت‌ها رمق و انرژی ربات‌های گوگل را می‌گیرد و بودجه خزش سایت شما را به باد فنا می‌دهد.

معرفی 7 راهکار عالی و کارآمد برای افزایش بودجه خزش سایت

در ادامه این بخش از مقاله تصمیم داریم 7 راهکار کارآمد و عالی برای افزایش بودجه خزش بیان کنیم. این راهکارها نه‌تنها بودجه خزش سایت شما را افزایش می‌دهد؛ بلکه جلوی کاهش بودجه خزش سایتتان را هم می‌گیرد. در صورتی که تمایل دارید تحولی اساسی در وضعیت بودجه کراول سایت خود رقم بزنید، راهکارهای زیر را با دقت بخوانید و در سایت خود عملی کنید.

 

افزایش بودجه خزش سایت

 

1. سرعت سرور خود را افزایش دهید؛ مهم‌ترین راهکار برای افزایش بودجه خزش

وقتی گوگل می‌خواهد صفحات سایت شما را کراول و بررسی کند، ابتدا به سرور شما درخواست دسترسی می‌دهد و منابع را از سرور دانلود می‌کند. پس از دانلود منابع و صفحات، آن‌ها را مورد ارزیابی قرار می‌دهد. هر چه سرور سریع‌تر و بهتری داشته باشید، ارتباط بین سایت شما و ربات‌های گوگل هم بهتر می‌شود و بودجه خزش سایت‌تان افزایش می‌یابد؛ ولی اگر دسترسی‌های لازم را در زمان مناسب به ربات‌های گوگل ندهید، مشخص می‌شود که سرور سایت شما چندان سریع نیست و در نتیجه بودجه کراول سایتتان افت خواهد کرد.

2. لینک‌سازی داخلی و خارجی را جدی بگیرید تا مورد علاقه ربات‌های گوگل باشید

توجه داشته باشید که یکی از معیارهای اصلی تعیین بودجه خزش، تقاضا برای خزش است و یکی از معیارهای تقاضای خزش یا  نیاز به خزش، «محبوبیت و لینک‌سازی در صفحات» است. ربات‌های گوگل از طریق لینک‌های موجود در صفحات می‌توانند به سایر صفحات سایت شما راه پیدا کنند و کار خزش و ایندکس را انجام دهند. بنابراین اگر دنبال افزایش بودجه خزش سایت خود هستید، حتماً برای لینک‌سازی داخلی و خارجی (مثل رپورتاژ آگهی) وقت بگذارید.

بعضی از مدیران فروشگاه‌های آنلاین و وب‌سایت‌های بزرگ این پرسش را مطرح می‌کنند که چرا ربات‌های گوگل برخی از صفحات سایت ما را پیدا و ایندکس نمی‌کنند؟ در پاسخ می‌توان گفت که فروشگاه‌هایی که می‌خواهند همه صفحات سایتشان ایندکس شود، باید لینک‌سازی داخلی و خارجی قدرتمندی داشته باشند. این لینک‌سازی، بودجه خزش آن‌ها را هم افزایش می‌دهد.

 

یکی از راه های افزایش کرال باجت سایت

 

3. لینک‌های ریدایرکت سایت خود را اصلاح کنید؛ رازی مهم برای بهبود بودجه خزش

لینک‌های شکسته یا ریدایرکت‌شده، عامل مهمی برای سردرگمی ربات‌های گوگل هستند. هر چه تعداد این ریدایرکت‌ها کمتر باشد، بودجه خزش شما در مسیر بهتر و مناسب‌تری هزینه خواهد شد. افزایش تعداد لینک‌های ریدایرکت‌شده باعث می‌شود که بودجه خزشی که برای سایت شما در نظر گرفته شده است، در مسیر اشتباهی هزینه شود.

 

4. نقشه سایت خود را بهینه‌سازی کنید تا ربات‌های گوگل، راه را بهتر پیدا کنند

با بهینه‌سازی نقشه سایت، به ربات‌های گوگل کمک می‌کنید که درک بهتری از سایت شما داشته باشند و بهتر بتوانند صفحات مختلف سایت خود را پیدا کنید. در صورتی که تمایل دارید با نقشه سایت و شیوه ساختن آن آشنا شوید، پیشنهاد می‌شود که مقاله نقشه سایت (sitemap) چیست؟ را مطالعه کنید.

5. سرعت سایت خود را تا حد امکان افزایش دهید

یکی از بهترین و مهم‌ترین راهکارها برای جلوگیری از کاهش بودجه خزش و افزایش آن تا حد امکان، بهینه‌سازی سرعت سایت است. در صورتی که بتوانید راهکارهای افزایش سرعت سایت را به کار ببندید، بدون شک رضایت مخاطبان و کاربران سایت خود را افزایش می‌دهید، نظر کاربران جدید را جلب می‌کنید و ربات‌های گوگل را هم شیفته سایت خود می‌کنید.

 

سرعت سایت یکی از نکات افزایش بودجه خزش سایت

 

6. صفحات تکراری را از سایت خود حذف کنید تا وقت ربات‌های گوگل را نگیرید

گاهی مواقع مدیران سایت، آگاهی کاملی بر صفحات سایت خود ندارند و ناخواسته چندین صفحه با محتوای یکسان یا مشابه در سایت خود ایجاد می‌کنند. این کار باعث می‌شود که بودجه خزشی که برای سایت شما در نظر گرفته شده است، به میزان چشمگیری هدر برود. با از بین بردن صفحات تکراری و ادغام محتوای آن‌ها در قالب یک صفحه، می‌توانید بودجه خزش سایت خود را بهینه‌سازی کنید.

7. محتوای سایت  خود را مدام بهینه‌سازی و به‌روزرسانی کنید

با آپدیت و به‌روزرسانی مداوم محتوای سایت، به ربات‌های گوگل اعلام می‌کنید که برای دادن اطلاعات خوب و دست اول به مخاطبان سایت خود، اهمیت ویژه‌ای قائل هستید. این به‌روزرسانی‌ها باعث می‌شود که توجه ربات‌های گوگل جلب شود و بودجه بیشتری برای کراول و بررسی سایت شما اختصاص دهند.

سعی کنید همیشه محتوای ناب و مفید در اختیار مخاطبان خود بگذارید. با این کار، سایت شما به عنوان منبعی معتبر برای مخاطبان هدف شناخته می‌شود و ربات‌های گوگل هم به ارزشمند بودن محتوای سایتتان پی می‌برند و مجاب می‌شود که بودجه کراول سایتتان را افزایش دهند.

 

چگونه وضعیت کراول یا خزش ربات‌های گوگل در سایت خود را بررسی کنیم؟

یکی از سوالات مهمی که در زمینه بودجه خزش مطرح می‌شود این است که چگونه وضعیت کراول یا خزش سایت خود را بررسی کنیم؟ برای این کار باید به گزارش آمار کراول یا  Crawl Stats report در گوگل سرچ کنسول مراجعه کنید. در این گزارش، بخش‌های مختلفی وجود دارد که به شما کمک می‌کند تغییرات در رفتار کراول و مشکلات کراول سایت خود را مشاهده کنید.

 

نحوه بررسی کروال سایت

 

با دوره جادوی سئو پلاس، ربات‌های گوگل را عاشق سایت خود کنید

در این مقاله تلاش کردیم که در مورد مفهوم بودجه خزش صحبت کنیم، عوامل موثر بر آن را توضیح دهیم و راهکارهای افزایش بودجه خزش را بیان کنیم. در صورتی که تمایل دارید یک سایت حرفه‌ای از نظر سئو داشته باشید و رنک‌های برتر موتورهای جستجو را به خودتان اختصاص دهید، لازم است که به طور مداوم آموزش ببینید و راهکارهای به‌روز و تخصصی سئو را بیاموزید.

 

دوره جادوی سئو پلاس

 

دوره آموزشی جادوی سئو پلاس، کلکسیونی از جذاب‌ترین راهکارهای بهبود بودجه خزش را در اختیارتان قرار می‌دهد و روش‌های موثری را به شما آموزش می‌دهد که بتوانید ربات‌های گوگل را شیفته سایت خود کنید. در صورتی که دنبال بهبود سئو سایت خود هستید یا می‌خواهید به یک سئوکار متخصص و کاربلد تبدیل شوید، پیشنهاد می‌شود که در دوره آموزش جادوی سئو پلاس شرکت کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره، کافی است به صفحه دوره سئو مراجعه کنید.

شما از چه روش‌هایی برای افزایش بودجه خزش سایت استفاده می‌کنید؟ از نظر شما چه عواملی، بودجه خزش سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاین بزرگ را به میزان چشمگیری افزایش می‌دهد؟ لطفاً نظرها، پیشنهادها و تجربیات خود در زمینه بودجه خزش را با ما و سایر همراهان مجموعه مدیر وب در بخش دیدگاه‌ها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 12

2 دیدگاه برای “بودجه خزش چیست؟ | روش‌های افزایش کرال باجت سایت

  1. سید رضا حسینی گفته:

    ممنون از مقالات عالی
    بار اولی بود که با عبارت بودجه خزش آشنا می‌شدم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *