،

سئو داخلی چیست؟ سرنوشت ساز ترین عامل موفقیت یک سایت!

سئوی داخلی
4.2
(421)

سئو داخلی یکی از مهم‌ترین اصولی است که مدیران سایت باید در نظر بگیرند. چون سئو در اصل باعث همگام سازی محتوای سایت با عملکرد موتورهای جستجوگر می‌شود. این موضوع نیز به نوبه خود سبب بهبود رتبه سایت در نتایج موتورهای جستجوگری همچون گوگل شده و ترافیک سایت را بالا می‌برد.

افزایش ترافیک طبیعی یک سایت، به منزله دیده شدن و حتی فروش بیشتر محصولات سایت است. به همین خاطر است که مدیران به سئو سازی سایت خود توجه ویژه‌ای دارند. اما سوال اینجاست که فرآیند سئو سایت را باید از کدام نوع شروع کرد؟ یا سئو داخلی چه جایگاهی در اجرای چنین فرآیندی دارد؟ در این بخش از سایت به توضیح در خصوص سئو داخلی پرداخته و ترفندهای مرتبط با آن را توضیح می‌دهیم.

سئوی داخلی

 

منظور از سئو داخلی چیست؟

اصطلاح سئو، جزو واژه‌های متداولی است که امروزه در فضای مجازی شنیده می‌شود. کلمه سئو SEO از عبارت Search Engine Optimization گرفته شده و به اصولی اشاره دارد که محتوای سایت را برای موتورهای جستجوگر بهینه سازی می‌کند. چون راه اندازی سایت صرفا در خرید دامنه و هاست خلاصه نمی‌شود. بلکه به ترفندهایی برای معرفی محصول و دیده شدن نیاز داریم.
یک روش ساده برای جذب مخاطب، تولید محتوای سئو شده است. محتوایی که علاوه بر مرتبط بودن با فعالیت سایت، بر اساس اصول عملکردی موتورهای جستجوگر نوشته شده باشد. وجود چنین محتوایی در سایت باعث می‌شود تا ربات های موتور جستجوگر مطالب شما را ایندکس کنند. ایندکس شدن مطالب، به معنای اضافه شدن آن محتوا به پایگاه داده گوگل و دیگر موتورهای جستجوگر است. این همان کاری است که سئوکاران از آن با عنوان سئو داخلی یاد می‌کنند.

 

 

آشنایی با سئو داخلی (on page seo)

سئو داخلی یا سئو آن پیج، به مجوعه اصولی گفته می‌شود که محتوای سایت را برای موتورهای جستجوگر بهینه سازی می‌کند. واژه داخلی در این اصطلاح، به خاطر تغییراتی است که در درون سایت انجام می‌شود. چون فرآیند سئو سازی را باید از درون سایت شروع کرد و به همین خاطر آن را سئو پایه می‌دانند. در غیر این صورت سئو انواع دیگری همچون سئو تکنیکال و خارجی را دارد که در حیطه بحث ما نیستند.

اجرای سئو داخلی و رسیدن به رتبه‌های برتر در نتایج گوگل، کار چندان سختی نیست. تنها کاری که باید انجام داد، رعایت چند نکته ساده و لحاظ کردن آن‌ها در محتوای داخلی سایت است. لیست کاملی از اصول و نکات سئوی داخلی را در بخش بعدی از این مطلب آورده‌ایم.

تکنیک‌های سئوی داخلی سایت

1 – بهینه سازی آدرس

بهتر است که اجرای سئو داخلی را از آدرس URL شروع کنید. چون گوگل در نگاه اول، به آدرس این صفحات دقت می کند. هر چقدر که این آدرس کوتاه و مرتبط با محتوای داخلش باشد، تاثیرگذاری آن بیشتر است. البته فراموش نکنید که این آدرس باید حاوی کلمات کلیدی مطلب نیز باشد. استفاده از آدرس‌های پیچیده باعث سردرگمی موتور جستجوگر شده و تشخیص محتوا را برای او سخت می‌کند.
ولی یکی از اهداف سئو داخلی، کمک به عملکرد موتورهای جستجوگر بوده پس باید کاری انجام دهیم که گوگل بتواند از روی آدرس، اطلاعاتی در خصوص موضوع مطلب کسب کند.

 

بهینه سازی آدرس صفحات

 

2 – تحقیق در خصوص کلمات کلیدی

اینکه صرفا یک سری محتوا را نوشته و اصول ابتدایی را برای آن لحاظ کنید، به معنای اجرای سئو داخلی نیست. چون سئو داخلی یعنی در نظر گرفتن همزمان چندین نکته مهم که در نوشتن باید لحاظ شوند. یکی از این اصول اساسی، انتخاب کلمه کلیدی است که حکم خشت ابتدایی برای ساخت دیوار را دارد. پس اگر نمی‌خواهید دیوار شما تا ثریا کج برود، کلمات کلیدی را با دقت انتخاب کنید.
مثلا قبل از نوشتن مطلب، در خصوص مخاطبان خود و موضوعات مورد علاقه آن‌ها تحقیق کنید. مشخص کنید که مشتریان صنف شما بیشتر به دنبال چه موضوعاتی هستند. یا چه کلماتی را بیشتر در گوگل سرچ می‌کنند. حتی می‌توان خود را جای مشتری گذاشت و از دید او به ماجرا نگاه کرد. سپس بر اساس نتایج همین تحقیقات، کلمات کلیدی را تعیین و یک مطلب سئو شده برای آن بنویسید.

 

تحقیق کلمات کلیدی

 

3 – بهینه سازی عنوان سئو

کاربران اینترنتی پس از سرچ یک عبارت، با لیستی از عناوین مواجه می‌شوند. این عنوان‌های نمایش داده شده برای مطالب، همان متا، تایتل یا عنوان سئو است. برای اجرای سئو داخلی و بهینه سازی این عنوان، باید نکات زیر را در نظر بگیرید:

• تعداد کاراکترهای عنوان سئو نباید بیشتر از 60 عدد باشد؛ وگرنه عنوان شما در نتایج گوگل به صورت ناقص نمایش داده می‌شود.
• عنوان سئو شما باید حاوی کلمه کلیدی مطلب باشد.
• بهتر است که کلمه کلیدی خود را در ابتدای عنوان سئو بیاورید. چون این ترفند باعث ترغیب کاربران به انتخاب موضوع شده و در رتبه بندی گوگل هم تاثیر دارد. حتی می‌توان از کلماتی همچون «بهترین»، «راهکار» و «نقد و بررسی» هم برای تکمیل عنوان سئو استفاده کرد.

 

بهینه سازی عنوان سئو

 

4 – انتخاب ساختار مناسب برای مطلب

مطلبی که برای سایت خود می‌نویسید، باید ساختاری مشخص داشته باشد. مثلا معلوم باشد که کدام از عنوان‌ها تیتر اصلی بوده مابقی زیر عنوان هستند. در نظر گرفتن این نکته باعث پیوستگی مطلب و محتوای آن می‌شود. چون کمتر خواننده‌ای را می‌توان یافت که علاقمند به مطالعه مطلبی بی سر و ته باشد. اصول سئو داخلی ما را ملزم به استفاده از زیر عنوان ها می‌کند.
به همین خاطر باید عنوان اصلی را با تیتر یک (تگ H1)، تیترهای اصلی مقاله را با تگ H2 و زیر شاخه‌ها را با H3 و H4 مشخص کنید. حتی ایندکس کردن چنین محتوایی برای گوگل راحت‌تر است. این ویژگی در اغلب سیستم‌های مدیریت محتوا در نظر گرفته شده و به صورت خودکار این تگ‌ها به پست اضافه می‌شود. اما گاهی اوقات این تنظیمات در برخی از قالب‌ها دستکاری شده و نیاز به بررسی کد است.

انتخاب ساختار مناسب مطلب

 

5 – استفاده از محتوای چندرسانه‌ای

یک بلاگر حرفه‌ای باید از تمامی ابزارهای موجود برای حفظ مخاطب استفاده کند. یکی از این ابزارهای ساده، آوردن تصویر، نمودار و ویدیو در داخل مطلب است. چون این کار باعث کاهش نرخ پرش سایت شده و مخاطب را در صفحه نگه می‌دارد. اگر مطلب شما فقط یک متن طولانی بدون عکس باشد، مخاطب را خسته می‌کند. پس باید یک تعامل بین سایت و کاربر ایجاد شود. تعاملی که کار مخاطب را راحت کرده و تاثیری مثبت بر روی رتبه وب سایت داشته باشد.

 

محتوای چندرسانه ای استفاده کنید

 

6 – لینک سازی داخلی

یکی دیگر از ترفندهای اجرایی در سئو داخلی، لینک سازی است. یعنی هر مطلب جدیدی که نوشته می‌شود، حاوی دو یا سه لینک از مطالب قبلی باشد. انجام این کار چند فایده مهم دارد. اول اینکه از صفحات معتبر قبلی خود، کمی اعتبار برای مطلب جدید بگیرید. دوم اینکه اگر خواننده روی هر کدام از این لینک‌ها کلیک کند، مدت زمان بیشتری در سایت شما خواهد بود و این از دیدگاه گوگل یک نکته مثبت است. چون معلوم می‌شود که مخاطب از مطلب سایت شما خوشش آمده و باعث اعتبار گرفتن سایت شما از جانب موتور جستجوگر می‌شود.
سومین مزیت لینک سازی، ایجاد بستری برای اجرای سئو تکنیکال است. چون سئو تکنیکال به دنبال روشی است تا ارتباط بین گوگل و مطلب راحت تر شود. پس با لینک شدن مطلب جدید به پست‌های قبلی، خزش ربات‌های گوگل راحت تر خواهد بود. البته تمامی این مزیت‌ها برای زمانی است که موضوع مقالات لینک شده مرتبط با یکدیگر باشد.

 

 

روش‌های لینک دهی

• لینک دهی به مطالب درون سایت (لینک داخلی): مثلا مقاله «سئو داخلی» را به مطلب «سئو چیست» در سایت لینک کنید.
• لینک دهی به سایت دیگران (لینک خارجی): قرار دادن لینک مطلب یک سایت دیگر در درون مطلب جدید از سایت خود

 

آیا لینک دهی به مطلبی از سایت رقیب اشتباه است؟

کارشناسان محتوا خیلی علاقمند به انجام چنین کاری نیستند. چون بر این باورند که این لینک دهی باعث اعتبار بخشی به سایت رقیب می‌شود. البته این باوری درست است؛ اما در کل یک معامله برد برد به حساب می‌آید. چون گوگل با در نظر گرفتن این لینک دهی، حوزه فعالیت سایت شما را تشخیص می‌دهد. از طرفی دیگر، شما را به عنوان یک منبع اطلاعاتی موثق می‌شناسد که همچون رقبای خود مشغول به تولید محتوا هستید.
حتی اگر این دو دلیل نتوانست شما را برای ایجاد لینک خارجی قانع کند، یک راه در روی دیگر پیش رو دارید. آن هم اینکه به جای لینک دهی به سایت رقیب، مطلبی از سایت‌های مرجع همچون ویکی پدیا را انتخاب کنید. بدین ترتیب هم از مزایای لینک سازی استفاده کرده و هم باعث پیشرفت سایت رقیب خود نشده‌اید.

7 – بهینه سازی تصاویر مطلب

بهینه سازی تصویر از دو جهت مختلف بررسی می‌شود. اول اینکه تصویر شما حتما باید تگ alt داشته و حاوی کلمه کلیدی باشد. این تگ در وردپرس به عنوان «متن جایگزین» شناخته می‌شود. متن جایگزین به گوگل توضیحاتی در خصوص موضوع عکس و ارتباط آن با متن می‌دهد. حتی اگر کمی زرنگ باشید، می‌توان از این توضیحات عکس برای رقابت در Google Image هم استفاده کرد.
موضوع بعدی، بحث حجم عکس است که باید بهینه و استاندارد باشد. چون عکس‌های حجیم باعث کندی سایت شده و حوصله کاربر را سر می برد. پس به جای اینکه تاثیر مثبت داشته باشد، مخاطبان سایت را فراری می‌دهد. آوردن عکس‌های جذاب با حجم بهینه، از ابتدایی‌ترین اصول در سئو داخلی است.

 

بهینه سازی تصاویر

 

8 – رعایت چگالی کلمات کلیدی

الگوریتم‌های قدیمی گوگل به اندازه امروز دقیق نبودند. یعنی حتی اگر به طور مکرر و غیر اصولی از کلمات کلیدی در داخل متن استفاده می‌شد، مشکلی نبود. اما الگوریتم‌های جدید نسبت به این موضوع حساس هستند و این کار از دید آن‌ها یک اقدام اسپم تلقی می‌شود. به همین خاطر باید تعداد کلمات کلیدی استفاده شده در متن به اندازه بوده و در سراسر آن پخش شده باشد.
چون زیاده روی در آوردن کلمات کلیدی از بار معنایی متن کاسته و به ضرر سئوی سایت است. اغلب سئوکاران بر این باورند که چگالی کلمات کلیدی باید بین 1 تا 3 درصد از کل محتوای موجود در صفحه باشد.

 

چگالی کلمات کلیدی

 

9 – بهینه سازی انکر تکست‌ها

منظور از انکر تکست (Anchor Text)، متن لینکی است که با کلیک بر روی آن به صفحه‌ای دیگر منتقل می‌شوید. برای بهینه سازی این متن‌ها باید چند نکته زیر را در نظر گرفت:

• مرتبط کردن انکر تکست به صفحه لینک شده
• استفاده از کلمات کلیدی در متن انکر تکست
• تنوع بخشی به متن لینک‌ها و استفاده به اندازه از کلمات کلیدی در انکر تکست

رعایت همین سه اصل ساده می‌تواند به اجرای سئوی داخلی در سایت شما کمک کند.

 

انکر تکست

 

10 – تولید محتوای با کیفیت

شاید اگر این نکته را در ابتدای لیست خود می‌آوردیم، خیلی بهتر می‌شد. چون آنچه که در نهایت تفاوت‌ها را ایجاد می‌کند، کیفیت محتوا تولید شده است. یعنی حتی اگر در نوشتن مطلب خود تمامی این اصول را رعایت کرده ولی متن شما به درد کاربر نخورد، باز هم بی فایده است. چون گوگل برای رتبه بندی سایت‌ها، به رفتار کاربران توجه دارد. اما گوگل این موضوع را چگونه تشخیص می‌دهد؟
اگر هر کاربری که وارد سایت شما شد بلافاصله آن را ترک کند، گوگل متوجه بی کیفیتی متن شما می‌شود. یعنی می‌فهمد که مطلب شما نتوانسته نیاز مخاطب را رفع کند. به همین خاطر از سایت شما خارج و به سراغ رتبه‌های پایین‌تر رفته است. نتیجه تکرار چنین رفتاری، کاهش رتبه سایت در نتایج گوگل است. منحصربفرد بودن، همراستایی با اهداف کاربران، عمق داشتن و معتبر بودن از دیگر ویژگی‌های یک مطلب با کیفیت سئو شده است.

 

تولید محتوای با کیفیت

 

11 – بهینه سازی سرعت سایت

گوگل به صورت علنی اعلام کرده که یکی از معیارهای مهم برای رتبه بندی سایت‌ها، سرعت آن است. چون سرعت لود شدن صفحات سایت یک ارتباط مستقیم با رضایت کاربران دارد. کاربران اینترنتی خیلی حوصله منتظر ماندن برای باز شدن یک صفحه را ندارند. پس اگر سرعت لود سایت پایین باشد، بلافاصله به سراغ سایت رقیب خواهد رفت. پس کاملا منطقی است که یک سایت سریع نسبت به سایتی کند، رتبه بهتری از نظر گوگل داشته باشد.
پیامدهای سرعت پایین سایت فقط در کاهش رتبه خلاصه نمی‌شود. این تاخیر به مرور زمان باعث کاهش نرخ تبدیل و افزایش نرخ پرش سایت خواهد شد.

 

بهینه سازی سرعت سایت

 

12 – استفاده از کلمات کلیدی فرعی در متن

آوردن بیش از اندازه یک عبارت کلیدی در متن، خیلی جالب نیست. پس شاید بهتر باشد که گاهی اوقات از کلمات کلیدی مترادف در متن استفاده کنیم. چون حتی گوگل هم استفاده از این کلمات را منطقی و درست می‌داند. پس اگر قصد اجرای سئو داخلی را دارید، نیم نگاهی هم به این موضوع داشته باشید.

 

13 – استفاده از کدهای اسکیما در سایت

کدهای اسکیما حاوی اطلاعاتی برای موتورهای جستجوگر است. با استفاده از این کدها، شما می‌توانید به گوگل توضیح دهید که این بخش از متن راجع به چه موضوعی است. گوگل هم از این راهنمایی شما برای رتبه بندی سایت و نمایش مطالب شما در نتایج خود استفاده می‌کند. این قابلیت صرفا برای سایت های خارجی نیست و سایت های ایرانی هم امکان استفاده از مزایای آن برای بهبود سئو داخلی را دارند.
با آوردن کدهای اسکیما در داخل متن، اجازه ورود به اطلاعات طبقه بندی شده گوگل را خواهید داشت. تعداد کدهای اسکیما بسیار زیاد است و لیستی از آنها در وب سایت schema.org قابل مشاهده است.

اسکیما کد

 

14 – طراحی سایت به صورت ریسپانسیو (واکنش‌گرا)

منظور از ریسپانسیو بودن این است که با باز شدن سایت در دستگاهی دیگر همچون موبایل یا تبلت، ساختار ظاهری آن بهم نریزد. در نظر گرفتن این قابلیت برای اجرای سئو داخلی سایت لازم است. چون در سال 2015 بود که گوگل متوجه افزایش آمار کاربران موبایلی خود شد. به همین دلیل تصمیم گرفت تا یکی از معیارهای رتبه بندی سایت بر اساس ریسپانسیو بودن سایت‌ها قرار دهد.

از آن زمان به بعد سایت‌هایی که سیگنال موبایل فرندلی خود را تقویت کرده اند، رتبه بهتری در نتایج گوگل دارند. پس اگر شما هم به دنبال پیاده سازی سئو داخلی هستید، باید از طراحی ریسپانسیو استفاده کنید.

 

سایت ریسپانسیو

 

15 – توجه به متا دیسکریپشن

یکی دیگر از تگ‌های مهم سئو، متا دیسکریپشن نام دارد. متا دیسکریپشن در اصل توضیحاتی است که در زیر عنوان سئو ظاهر می‌شود. این توضیحات شاید به ظاهر تاثیری در رتبه بندی گوگل نداشته باشد، اما می‌تواند تبدیل به عاملی برای جذب مخاطب شود. چون گوگل کلمه کلیدی بکار رفته در این بخش را بولد می‌کند و شاید مخاطب را مجاب به باز کردن سایت کند.
دلیل بعدی به خاطر توضیحاتی است که در این بخش می‌آورید. شاید کاربر با دیدن این توضیحات مطمئن شود که سایت شما جوابگوی نیاز او خواهد بود. افزایش نرخ CTR، از دیگر نتایج توجه به متا دیسکریپشن است.

 

ترفندهایی دیگر برای بهبود سئو داخلی

علاوه بر مواردی که در بخش قبلی توضیح دادیم، انجام اقدامات زیر هم می‌تواند به اجرای اصول سئو داخلی کمک کند:

• بررسی تکراری نبودن کلمات کلیدی و آدرس‌های URL
• تکراری نبودن محتوای قرار گرفته در سایت
• در نظر گرفتن حداقل 300 کلمه برای حجم محتوا
• بیان مطلب به زبانی ساده و قابل درک برای تمامی سطوح
• استفاده از کلمه کلیدی در پاراگراف ابتدایی و انتهایی از متن
• تنظیم لینک‌های متن برای باز شدن در یک صفحه جدید
• انتخاب سایز و حجم مناسب برای تصاویر موجود در متن
• اضافه کردن لینک شبکه‌های اجتماعی به محتوا
• ویرایش متن برای رفع غلط های املایی و روان بودن
• استفاده از افزونه‌هایی همچون yoast seo برای چک کردن شرایط سئو داخلی در وردپرس

 

سخن آخر

رقابت در دنیای مجازی شدت یافته و تمامی سایت‌ها در تلاش برای رسیدن به رتبه‌های برتر در نتایج گوگل هستند. چون کمتر کسی را می‌توان پیدا کرد که از دیده شدن و کسب سود بیشتر بدش بیاید. رسیدن به چنین جایگاهی خیلی دور از دسترس نیست و با سئو امکان پذیر خواهد بود. اجرای سئو داخلی، اولین قدم برای بهینه سازی محتوای سایت است.
اصول سئو به ما کمک می‌کند تا محتوایی تولید کنیم که مورد تایید گوگل و دیگر موتورهای جستجوگر باشد. پس از ایجاد محتوایی قوی، نوبت به سئو خارجی و تکنیکال می‌رسد که در بخش‌های دیگری از سایت آن‌ها را توضیح خواهیم داد.

میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد آرا: 421

2 دیدگاه برای “سئو داخلی چیست؟ سرنوشت ساز ترین عامل موفقیت یک سایت!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *