،

بک لینک PBN چیست؟ چگونه آن را پیاده سازی کنیم؟

بک لینک PBN چیست؟

دسترسی سریع به محتوای این مقاله

4.1
(12)

رقابت در بین سایت‌های اینترنتی برای رسیدن به رتبه یک نتایج گوگل، همیشه داغ بوده است. به همین خاطر سایت‌ها همواره در تلاش هستند تا با بکارگیری ترفند‌های مختلف، به هدف خود در این باره برسند. اما از سویی دیگر نیز، گوگل در تلاش است تا حق به حقدار رسیده و ارتقای رتبه سایت‌ها بر اساس کیفیت محتوای آن‌ها باشد. بک لینک pbn، ترفندی بود که مدیران سایت برای دریافت رتبه بهتر و سئو سایت در نتایج گوگل از آن استفاده می‌کردند. اما گوگل از این موضوع مطلع شد و شروع به جریمه سایت‌ها گرفت. از آن زمان به بعد، بک لینک pbn تبدیل به یک شمشیر دو لبه با یک سری مزایا و معایب خاص شد. در این مطلب به معرفی بک لینک پی بی‌ان و ویژگی‌های آن خواهیم پرداخت.

 

منظور از بک لینک چیست؟

برای آشنایی با مفهوم pbn، ابتدا باید معنی بک لینک را به خوبی بدانیم. بک لینک در اصل اعتباری است که سایت اصلی از سایت یا وبلاگ‌های دیگر می‌گیرد. مثلاً اگر سایتی دیگر در لابه لای محتوای خود، موضوعی را به مطلبی در سایت شما لینک دهد، در اصل به شما اعتبار بخشیده است. این موضوع از نظر گوگل یعنی سایت شما یک سایت مرجع و معتبر بوده که مورد تأیید دیگر سایت‌ها است. چون لابد سایتی که تعداد زیادی بک لینک از سایت‌های دیگر دریافت کرده، حتماً مطالب مفید و کاربردی برای کاربرانش دارد. پس گوگل هم بر اساس همین رفتار‌ها، شروع به بالا آوردن رتبه سایت در نتایج جستجو می‌کند.

 

بک لینک

 

چرا گرفتن بک لینک برای سایت مهم است؟

پس از آنکه گوگل دریافت بک لینک را معیاری برای رتبه‌بندی سایت‌ها قرار داد، سایت‌های زیادی از این موضوع سو استفاده کردند. مدیران چنین سایت‌هایی بدون در نظر گرفتن کیفیت محتوا و حوزه فعالیت خود، شروع به لینک دهی از وبلاگ‌های مختلف به سایت خود کردند. پس از مدتی گوگل اعلام کرد که نه تنها تعداد بک لینک‌های دریافتی، بلکه اعتبار سایتی که بک لینک می‌دهد نیز مهم است. حتی کیفیت دامنه چنین سایت‌هایی را نیز معیاری برای رتبه‌بندی قرار داد.

 

بک لینک

 

این قوانین جدید باعث شد تا رتبه گرفتن سایت‌ها سخت‌تر شود. چون قبلاً با ایجاد چند وبلاگ ساده و گرفتن بک لینک از آن‌ها، رتبه سایت بهتر می‌شد. اما گوگل به طور غیرمستقیم اعلام کرد که بک لینک‌های وبلاگ قابل قبول نبوده و لینک دهی‌ها باید توسط دامنه‌های معتبر انجام شود. اما گرفتن بک لینک از سایت‌ها بزرگ سخت و هزینه بر است. پس مدیران سایت مجبور شدند تا از ترفندی جدید برای دور زدن قوانین جدید گوگل استفاده کنند. این ترفند جدید در اصل ایجاد یک شبکه خصوصی بک لینک با استفاده از مجموعه‌ای از سایت‌ها بود. نتیجه کار، همان بک لینک pbn خواهد بود.

 

بک لینک pbn چیست؟

واژه PBN مخفف Private Blog Network به معنای «شبکه بلاگ خصوصی» است. اما به مرور زمان واژه Blog در این عبارت، به Backlink تغییر یافت. بر همین اساس بک لینک PBN را می‌توان مجموعه‌ای از سایت‌ها و وبلاگ دانست که با هدف ارتقای رتبه سایت اصلی از طریق لینک دهی ایجاد شده‌اند.

 

بک لینک pbn

 

گرفتن بک لینک در ابتدا ساده بود و حتی با استفاده از وبلاگ هم انجام می‌شود. اما به مرور زمان حساسیت‌های گوگل بر این موضوع بیشتر شد. به همین خاطر استفاده از بک لینک PBN باید با احتیاط کامل باشد. چون اگر گوگل متوجه شود که سایت‌هایی که از آن‌ها لینک دریافت می‌کنید مربوط به خود شماست، مشمول جریمه سنگین گوگل خواهید شد. اما اجرای درست این تکنیک سئو، می‌تواند رتبه سایت شما را ارتقا دهد. به همین خاطر است که سئوکاران، بک لینک PBN را به یک شمشیر دولبه تشبیه می‌کنند.

 

چرا گوگل نسبت به بک لینک pbn حساس است؟

لینک‌سازی pbn یک روش غیراصولی برای معتبر نشان دادن یک سایت است. این ترفند باعث ارتقا غیرمنطقی رتبه سایت در بین نتایج جستجو می‌شود. این در حالی است که بر اساس دستورالعمل‌های گوگل، معیار رتبه‌بندی سایت‌ها باید بر اساس کیفیت محتوا و تعداد لینک‌های واقعی باشد که از طرف سایت‌های دیگر می‌گیرند. پس با بکارگیری بک لینک pbn، یک کار غیرقانونی و مغایر با دستورالعمل‌های گوگل انجام داده‌ایم. پس پر بیراه نیست که گوگل نسبت به چنین لینک‌هایی واکنش نشان می‌دهد.

 

روش‌های لینک‌سازی pbn

بسته به تعداد سایت‌های اصلی موجود در شبکه PBN و شیوه اتصال آن‌ها از طریق بک لینک به یکدیگر، انواع مختلفی از لینک‌سازی را می‌توان انجام داد. اما از نظر تکنیک سئویی، دو روش برای ساخت PBN وجود دارد:

 

۱ – لینک‌سازی کلاه سیاه

شیوه لینک‌سازی PBN در تکنیک کلاه سیاه بدین شکل است که پلتفرم شبکه‌ای خود را به صورت زنجیره‌ای به یکدیگر متصل کرده و در نهایت به سایت اصلی وصل کنید. این مدل از لینک‌سازی علی رغم قوی بودن، بسیار شک برانگیز است. چون گوگل به راحتی می‌تواند از طریق سایت‌های فرعی، سایت اصلی را شناسایی و جریمه کند. اما اگر در عوض ساختار زنجیره‌ای، لینک دهی سایت‌ها به صورت هرمی یا پله‌ای باشد، احتمال شناسایی آن توسط گوگل کمتر است.

 

لینک‌سازی کلاه سیاه

 

۲ – لینک سازی کلاه خاکستری

در این شیوه از PBN، ابتدا باید لینک‌سازی را از سایت اصلی شروع کنید. سپس باید وارد لایه دوم شده و لینک‌سازی را برای بک لینک‌های اول انجام داد تا قدرت لینک‌های ایجاد شده در لایه اول افزایش یابد. در لایه سوم نیز نوبت به قدرت بخشیدن به لینک‌های لایه دوم می‌رسد. همزمان با افزایش تعداد لایه‌ها، تأثیر لینک‌های ابتدایی بیشتر و بیشتر می‌شود. به این سبک از لینک‌سازی PBN در اصطلاح عامیانه، کلاه خاکستری می‌گویند.

 

لینک سازی کلاه خاکستری

 

انواع دیگری از تقسیم‌بندی بک لینک PBN وجود دارد که یکی دیگر از آن‌ها، بر اساس نوع پلتفرم مورد استفاده برای شبکه‌سازی است. در این نوع از تقسیم‌بندی باید یکی از گزینه‌های راه‌اندازی، سایتی مستقل و سرویس بلاگ دهی را انتخاب کنید.

 

مزایای استفاده از بک لینک PBN

شاید استفاده از وب سایت‌های شخصی برای دریافت بک لینک ریسک مخصوص به خود را داشته باشد. اما اگر این ریسک را به جان خریده و از بک لینک PBN استفاده کنید، سایت شما مشمول مزایای زیر خواهد بود:

 

۱ – امکان کنترل بر لینک‌های دریافتی

با بکارگیری بک لینک PBN، کنترل وب سایت‌هایی که از آن‌ها بک لینک می‌گیرید، در دست خود شماست. پس اگر احیانا گوگل هم متوجه استفاده شما از این تکنیک سئو شده و سایت شما را جریمه کرد، قادر به شناسایی لینک‌های مخرب و حذف آن‌ها خواهید بود.

 

۲ – امکان استفاده از دامنه‌های مختلف

اغلب وب سایت‌های فروشنده بک لینک، فاقد اعتبار کافی بوده و یا حوزه فعالیت آن‌ها ربطی به حوزه کاری شما ندارد. اما در تکنیک PBN، شما می‌توانید دامنه‌های غیرفعال ولی با اعتبار بالا را خریداری کنید. سپس با قرار دادن وب سایت‌های پشتیبان بر روی این دامنه‌ها، کیفیت بک لینک‌های دریافتی را ارتقا دهید.

 

دامنه‌های مختلف

 

۳ – عدم نیاز به مذاکره و صرف هزینه

گرفتن بک لینک از سایت‌های بزرگ و معتبر سخت است. چون نیاز به مذاکره با مدیر سایت و پرداخت هزینه دارد. اما در استفاده از بک لینک PBN می‌توان بدون صرف هزینه و هدر رفتن زمان، بک لینک‌های مورد نیاز خود را برای سایت اصلی دریافت کنید.

 

معایب استفاده از بک لینک PBN

موارد اشاره شده در بخش قبلی، تنها جنبه مثبت ماجرا بود. اما لبه‌ی دیگر این شمشیر نیز می‌تواند به اندازه کافی تیز و برنده باشد. مهمترین معایب استفاده از بک لینک PBN، عبارتند از:

 

۱ – زمان بر بودن

تأثیرگذاری بک لینک PBN در بلند مدت مشخص خواهد شد. یعنی اینگونه نیست که بلافاصله پس از بکارگیری ترفند PBN، رتبه سایت شما به سرعت تغییر کند. چون باید چندین سایت مختلف را طراحی کرده و به تناوب در آن‌ها از تصاویر و مطالب به روز استفاده کنید. تعداد این سایت‌ها نیز یکی دو تا نیست و نیازمند کلی صرف وقت است. پس نباید انتظار داشت که بک لینک پی بی‌ان یک شبه تأثیرگذاری خود را انجام دهد.

 

زمان بر بودن

 

۲ – خطر جریمه شدن

استفاده از بک لینک PBN تا زمانی مفید خواهد بود که گوگل متوجه آن نشود. چون این ترفند جزء متد‌های سئوی کلاه سیاه محسوب می‌شود. پس اگر ربات‌های گوگل متوجه استفاده شما از این تکنیک شوند، با جریمه‌های سنگین گوگل روبرو خواهید شد. چون در تکنیک PBN علنا شما از یک سری سایت‌های تحت کنترل خود برای اعتبار بخشی به سایت اصلی استفاده می‌کنید که این خلاف دستورالعمل‌های گوگل است. چون گوگل همیشه سعی دارد تا رتبه‌بندی سایت‌ها بر اساس کیفیت محتوا و معیار‌های واقعی باشد؛ نه بک لینک‌های ساختگی.

 

 

۳ – هزینه بر بودن

دیگر مانند قدیم نیست و گوگل بک لینک‌های دریافتی از وبلاگ‌ها را قبول ندارد. پس اگر قرار به استفاده از ترفند بک لینک PBN باشد، باید چندین سایت جدید ایجاد کنید. هر کدام از این سایت‌ها به دامنه و هاست نیاز دارند. علاوه بر این هزینه‌های ابتدایی، یک نفر را هم باید استخدام کنید تا برای این سایت‌های جدید، محتوایی به روز و با کیفیت تولید کنند. انجام تمامی این امور به تنهایی غیرممکن بوده و نیازمند صرف هزینه است.

 

هزینه بر بودن

 

گوگل چگونه لینک‌های پی بی‌ان را شناسایی می‌کند؟

همزمان با استفاده شما از بک لینک‌های PBN، گوگل نیز بیکار ننشسته و مشغول رصد سایت‌ها است. متخصصین گوگل پیوسته در حال بررسی دامنه سایت‌ها هستند تا هیچ گونه سوء استفاده‌ای صورت نگیرد. چون آنچه که برای گوگل اهمیت دارد، ارتقا رتبه سایت‌ها بر اساس کیفیت و اعتبار واقعی است. گوگل برای انجام این کار از الگوریتم و ربات‌های خود استفاده می‌کند. او به الگوریتم‌های خود اجازه می‌دهد تا میزان خوشنامی هر دامنه و طبیعی بودن لینک‌های ورودی به آن را تعیین کنند.

الگوریتم گوگل این بازبینی را با بررسی یک سری ویژگی‌های مخصوص در مورد دامنه‌ها انجام می‌دهد. این بررسی از سایت‌هایی که اخیراً تغییر مالکیت داده‌اند شروع شده و به دیگر سایت‌ها نیز می‌رسد. چند مورد از مشخصات مورد بررسی گوگل برای شناسایی بک لینک PBN را در زیر آورده‌ایم:

 

شناسای لینک‌های پی بی‌ان

 

۱ – آیا کسی واقعاً سایت را می‌خواند؟

یک سایت در حالت عادی باید توسط تعدادی کاربر بازدید شود. این بازدید شدن را می‌توان از معیار‌هایی مانند نرخ پرش، میانگین مدت زمان صرف شده در صفحه و بانس ریت سایت تشخیص داد. الگوریتم‌ها با بررسی چنین معیار‌هایی، بررسی می‌کنند که آیا سایت مورد نظر مطالب با ارزشی ارائه می‌دهد یا خیر؟ یا اصلاً کاربری بوده که از این سایت بازدید کند؟ یا اینکه صرفاً برای لینک دهی به یک سایت دیگر ایجاد شده و بی‌ارزش است؟ پاسخ این سؤالات تعیین‌کننده سطح خوشنامی سایت مورد نظر است.

 

۲ – بررسی ترافیک سایت

در بیشتر PBN‌ها از سیستم مدیریت محتوا وردپرس استفاده می‌شود. این سایت‌ها حاوی محتوایی ضعیف با پیوند‌های اسپم آشکار هستند. مطمئناً چنین محتوایی قادر به دریافت هیچ گونه ترافیکی نخواهد بود. پس الگوریتم‌های گوگل چنین سایتی را PBN تشخیص داده و لینک‌های آن را بی‌اثر می‌کنند.

 

 

۳ – بررسی ثبت شدن سایت در گوگل آنالیتیکس یا گوگل سرچ کنسول

ثبت شدن آدرس یک سایت در گوگل آنالیتیکس یا گوگل سرچ کنسول، نشانی از اعتبار یک سایت است. چون این یعنی ترافیک آن سایت برای مدیر یا طراح آن مهم است. پس با ثبت آدرس سایت خود در چنین ابزار‌هایی، سعی در بهبود ترافیک سایت دارد. چنین سایتی از نظر الگوریتم‌های گوگل فعال بوده و بک لینک‌های آن واقعی هستند.

 

 

ثبت شدن سایت در گوگل آنالیتیکس یا گوگل سرچ کنسول

 

۴ – آیا دامنه سایت نشانه‌هایی از معتبر بودن را دارد؟

محتوای یک سایت با دامنه معتبر، به طور منظم به روز می‌شود. چنین سایتی آدرس تأیید شده دارد و جزئیات مربوط به شماره تلفن یا شرایط و ضوابط آن را می‌توان از صفحات سایت استخراج کرد. یا اینکه سایت مورد نظر، دارای صفحاتی فعال در شبکه‌های اجتماعی است. خب اگر سایتی هیچ کدام از این نشانه‌ها را نداشته باشد، پس الگوریتم‌های گوگل حق دارند آن را غیرمعتبر بدانند.

 

۵ – هم نام بودن صاحبان دامنه و سایت‌های شبکه

گوگل به یک سری اطلاعات پایه‌ای در خصوص سایت‌ها مانند نام صاحب دامنه و سایت دسترسی دارد. پس وقتی تعداد زیادی سایت به یک سایت دیگر لینک شده و مالک تمامی آن‌ها یک نفر است، قضیه لو می‌رود. چون کاملاً مشخص است که تمامی این سایت‌ها بخشی از یک شبکه بک لینک PBN هستند.

 

۶ – لینک‌دهی خارج از شبکه انجام نمی‌شود

نحوه لینک دهی سایت‌های موجود در شبکه PBN بدین شکل است که هر سایت به سایتی دیگر لینک می‌دهد. یعنی هیچ سایتی وجود ندارد که از سایتی خارجی لینک گرفته یا به آن لینک شود. الگوریتم‌های گوگل روز به روز در حال پیشرفت بوده و به خوبی چنین رفتار مشکوکی را تشخیص می‌دهند.

 

۷ – قرار گرفتن سایت‌های شبکه بر روی یک هاست

گوگل به راحتی می‌تواند IP سایت و شرکت ارائه دهنده هاست آن را شناسایی کند. پس اگر هاست تمامی سایت‌های موجود در یک شبکه PBN یکی بوده و یا آی پی مشابه داشته باشند، موضوع مشکوک به نظر می‌رسد. چون یک تعداد سایت هستند که یکدیگر را تقویت کرده و به هم اعتبار می‌بخشند. پس طبیعی است که باید به رفتار چنین سایت‌های شک کرد.

 

شرکت ارائه دهنده هاست

 

آیا امکان دور زدن الگوریتم‌های گوگل در لینک‌سازی PBN وجود دارد؟

اینکه دور زدن الگوریتم‌های گوگل و ارتقا رتبه سایت با لینک‌سازی PBN کار درستی است یا نه، مقوله‌ای جداگانه است. اما در حال حاضر می‌توان تمام مشخصات مورد بررسی الگوریتم‌های گوگل را با روش‌های نادرست دور زد. اما سؤال اینجاست که آیا واقعاً انجام چنین کاری ارزش دارد؟

فرض کنید که شما یک شبکه PBN با ۵۰ دامنه را ایجاد کرده‌اید. هر کدام از این سایت‌ها نیز دارای آدرس و شماره تلفن مخصوص به خود بوده و کدگذاری شده باشند. همچنین تمامی این سایت‌ها فعال بوده و محتوایی خوب و خواندنی برای مخاطبان خود داشته باشند. حتی بر روی IP‌های مجزا ایجاد شده و توانایی جذب ترافیک طبیعی را داشته باشند.

اما با این وجود، حفظ چنین شرایطی در خصوص این سایت‌ها سخت و زمان بر است. چون هزینه ایجاد چنین شبکه‌ای و نگهداری آن به مراتب بیشتر از ارزش اعتباری است که برای سایت اصلی می‌گیرید. این را هم در نظر بگیرید که هر زمان احتمال ردیابی سایت‌های عضو شبکه، توسط ربات‌های گوگل وجود دارد. یعنی شاید به یک باره هر آنچه در طول چند ماه برای آن زحمت کشیده‌اید، از بین برود.

 

لینک‌سازی PBN

 

تفاوت لینک‌سازی pbn با مزرعه لینک چیست؟

مزرعه لینک (Link Farm) متشکل از مجموعه‌ای از وب سایت‌های مختلف است که همگی به یکدیگر لینک می‌دهند تا رتبه خود را در بین نتایج جستجو گوگل ارتقا بخشند. در واقع این شیوه از لینک دهی یک تعامل و همکاری سایت با یکدیگر است. البته این ترفند هم برای فریب دادن موتور جستجوگر گوگل استفاده می‌شود؛ اما بهرحال متفاوت از شبکه‌های وبلاگ خصوصی یا همان PBN هستند. چون در لینک‌سازی PBN، هدف اصلی ارسال لینک به وب سایتی خارج از شبکه است که آن را به عنوان سایت اصلی می‌شناسیم. اما در مزرعه لینک تمامی سایت‌ها در یک سطح بوده و همگی در داخل شبکه هستند.

 

مزرعه لینک

 

کلام آخر

در این مطلب توضیح دادیم که pbn چیست و چه تأثیری در رتبه‌بندی سایت دارد. حتی مزایا و معایب این تکنیک از سئو نیز بررسی شد. اما با وجود تأثیرگذاری که بک لینک پی بی‌ان در ارتقا رتبه سایت دارد، استفاده از آن را پیشنهاد نمی‌کنیم. چون اولاً مغایر با دستورالعمل‌های گوگل بوده و ریسک مخصوص به خود دارد. ثانیاً ایجاد چنین شبکه‌ای زمان بر و پر هزینه است و هر لحظه امکان شناسایی سایت‌های لینک دهنده توسط الگوریتم‌های گوگل وجود دارد. از همه مهمتر اینکه، به جای صرف این همه زمان و انرژی بر روی سایت‌های فرعی، چرا بر روی سایت اصلی کار نکنیم؟ اگر شما هم در این زمینه نظری دارید، لطفاً در بخش کامنت ها آن را ذکر کنید.

میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد آرا: 12

6 دیدگاه برای “بک لینک PBN چیست؟ چگونه آن را پیاده سازی کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *