تفاوت گوگل سرچ کنسول و آنالیتیکس چیست؟

تفاوت گوگل سرچ کنسول و آنالیتیکس
تفاوت گوگل سرچ کنسول و آنالیتیکس
4.6
(468)

اگر شما در دنیای دیجیتال امروز صاحب یک سایت و یک کسب و کار آنلاین هستید و می‌خواهید از رقبا خود پیشی گرفته و جایگاه خود را در صفحات اولیه گوگل به دست آورید، باید فاکتورهای مختلفی را در نظر داشته باشید. باید بتوانید از کلمات کلیدی قوی استفاده کنید، برای رفع نیاز کاربران محتوا تولید کنید، رفتار ربات‌های گوگل را بشناسید و تسلط کافی به الگوریتم‌های آن داشته باشید. ابزارهای مختلفی برای این تجزیه و تحلیل در اختیار شما قرار دارند که از جمله آن‌ها می‌توان به دو ابزار گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس اشاره کرد. آیا از کاربردها و تفاوت‌های این دو ابزار اطلاعی دارید؟ با ما همراه شوید تا در این مطلب به طور جامع با کاربرد هر دو ابزار و تفاوت‌های کاربری آن‌ها با یکدیگر آشنا شویم.

 

گوگل آنالیتیکس چیست؟

گوگل آنالیتیکس که به نام‌های گوگل آنالیز یا گوگل آنالیتیکز هم شناخته شده است، یک ابزار رایگان است که توسط گوگل در اختیار  وبمستران قرار گرفته است. این ابزار یک دستیار حرفه‌ای برای مدیران سایت است که اطلاعات مفیدی درباره ترافیک ورودی سایت در اختیار مدیر قرار می‌دهد. استفاده از این ابزار می‌تواند تحولی قابل توجه در دنیای کسب و کار شما به وجود آورد. با استفاده از این ابزار می‌توانید اطلاعات مختلفی شامل موارد زیر را به دست آورید.

  • کاربران سایت شما چه کسانی هستند؟
  • کاربران سایت را از چه طریقی پیدا کرده‌اند؟
  • بعد از ورود به سایت چه کاری انجام داده‌اند؟
  • آیا کاری که شما در سایت از کاربران انتظار داشته‌اید را انجام داده‌اند یا خیر؟

 

 

 

 

گوگل آنالیتیکس چیست؟

 

گوگل سرچ کنسول چیست؟

گوگل سرچ کنسول ابزار دیگری است که به شما در بهبود عملکرد سایت کمک خواهد کرد. با استفاده از این ابزار می‌توانید سایت خود را از نگاه گوگل(و نه کاربران) مشاهده کرده و ایرادهای سایت خود را پیدا کرده و قبل از اقدام گوگل برای جریمه کردن سایت، مشکلات موجود را رفع کنید. با استفاده از این ابزار می‌توانید اطلاعات مهمی راجع به موارد زیر به دست آورید:

  • تعداد لینک‌های داخلی و خارجی
  • پیام‌ها و اخطارهای گوگل
  • تعداد کلیک‌ها و ورودی صفحات مختلف
  • وضعیت ایندکس شدن صفحات مختلف
  • نرخ کلیک، ایمپرشن، جایگاه یا رتبه سایت در صفحات مختلف
  • مشکلات فنی سایت
  • گزارش کاملی از عبارت‌های سرچ شده توسط کاربران که به سایت شما رسیده‌اند.

 

 

 

گوگل سرچ کنسول چیست؟

 

 

تفاوت کاربرد گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

در دو بخش بالا با کاربرد هر کدام از دو ابزار آشنا شدید. همانطور که از کاربرد هر دو ابزار پیدا است، به شما کمک می‌کنند که بتوانید جایگاه سایت خود را تا حد امکان ارتقا دهید و هر دو ابزار باید در کنار یکدیگر مورد استفاده قرار گیرد. به طور کلی تفاوت کاربرد این دو ابزار به هدف نهایی استفاده از آن‌ها باز می‌گردد. در گوگل سرچ کنسول شما به دنبال آن هستید که توجه گوگل را به خود جلب کرده و براساس فاکتورها و الگوریتم‌های تعیین شده توسط آن سایت خود را ارتقا دهید.

در گوگل آنالیتیکس شما بیش از هر چیز به دنبال کاربران سایت خود، به دست آوردن اطلاعات از آن‌ها و بهینه سازی سایت برای آن‌ها هستید. فاکتورهای موثر در هر ابزار بر ابزار دیگر نیز تاثیر گذاشته و شما با پیگیری هر دو ابزار می‌توانید جایگاه قابل توجهی را به دست آورید. به بیان دیگر در گوگل سرچ کنسول شما می‌توانید سایت خود را قبل از ورود کاربر مورد بررسی قرار دهید و با گوگل آنالیتیکس می‌توانید اتفاقات رخ داده در سایت پس از ورود کاربران را ارزیابی کنید.

 

 

 

تفاوت کاربرد گوگل سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس

 

 

چه کسانی می‌توانند از گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول استفاده کنند؟

در پاسخ به این سوال باید گفت که افراد استفاده کننده از این دو ابزار مشابه با یکدیگر هستند. تمامی افرادی که در دنیای وب و اینترنت فعال هستند، با استفاده از این دو ابزار می‌توانند، اقدامات بهتر و کارآمدتری در زمینه کاری خود انجام دهند. از جمله افرادی که می‌توانند از این ابزارها استفاده کنند می‌توان به افراد زیر اشاره کرد:

  • وبمسترها
  • مدیران وب سایت
  • متخصصان سئو
  • دیجیتال مارکترها
  • متخصصان محتوا
  • اکانت منیجرهایی که مدیریت تبلیغات سایت را برعهده دارند.

 

گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول

 

 

گزارش‌های مهمی که گوگل آنالیتیکس در اختیار شما قرار خواهد داد؟

برای آن که تفاوت گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول را بهتر درک کنیم، باید بدانیم که هر کدام از آن‌ها چه اطلاعاتی را در اختیار ما قرار خواهند داد؟

 

گزارش real time

  • با استفاده از این گزارش در گوگل آنالیتیکس می‌توانید متوجه شوید دقیقا در همین زمان چه اتفاقی در سایت در حال رخ دادن است. برای مثال:
  • چند کاربر داخل سایت هستند؟
  • مشغول بازدید از چه صفحاتی هستند؟
  • مشغول انجام چه کاری هستند؟

از این گزارش بیشتر زمانی استفاده خواهید کرد که یک کمپین تبلیغاتی جدید راه اندازی کرده‌اید و به دنبال صحت یا عدم صحت دیتاها هستید. همچنین این گزارش برای تنظیمات جدید مانند ایونت‌ها نیز به شما کمک خواهد کرد.

 

 

گزارش real time

 

 

گزارش audience

این گزارش به شما کمک می‌کند که دید کامل‌تر و بهتری نسبت به کاربران خود داشته باشید. از جمله اطلاعات این بخش می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاربران چند ساله هستند؟
  • جنسیت آن‌ها چیست؟
  • از چه مرورگری استفاده می‌کنند؟
  • از چه مدل موبایلی استفاده می‌کنند؟
  • اولین بار است که از سایت شما بازدید می‌کنند یا خیر؟

 

 

گزارش audience

 

 

گزارش acquisition

با استفاده از این گزارش می‌توانید اطلاعات و جزئیات مربوط به منبع ورود کاربران به سایت را بررسی کنید.

  • کاربرانی که بیشترین خرید از سایت را داشته‌اند، از کجا وارد سایت شما شده‌اند؟
  • کدام بنر تبلیغاتی بیشترین نرخ تبدیل را داشته و بهتر است کدام بنر یا روش تبلیغاتی را حذف کنید؟

 

 

گزارش acquisition

 

 

گزارش behavior

این گزارش رفتار کاربران را مورد بررسی و ارزیابی قرار خواهد داد.

  • چند دقیقه از ویدئوها را نگاه کرده‌اند؟
  • چند دقیقه در سایت مانده‌اند؟
  • چه چیزی را در سایت جست و جو کرده‌اند؟
  • بر روی کدام دکمه‌ها کلیک کرده‌اند؟

 

 

گزارش behavior

 

 

گزارش Conversion

در گوگل آنالیتیکس شما مواردی را به عنوان هدف یا goal تعیین کرده و راهکارهای لازم برای دست یابی به آن‌ها را انجام خواهید داد. با استفاده از این گزارش می‌توانید متوجه شوید که میزان موفقیت شما در دستیابی به این اهداف چقدر است؟ برای مثال با استفاده از این گزارش می‌توانید به سوال‌های زیر پاسخ دهید:

  • آیا در این ماه به اهداف مورد نظر در زمینه‌های تعداد فروش، تعداد ثبت نام، تعداد فرم‌های پر شده و غیره دسترسی پیدا کرده‌اید؟
  • چند درصد از کاربران در مسیر خرید محصول یا دریافت خدمات از سایت خارج شده‌اند؟ مشکل این اتفاق چه بوده است؟

 

 

گزارش Conversion

 

 

گزارش‌های مهمی که گوگل سرچ کنسول در اختیار شما قرار خواهد داد

گوگل سرچ کنسول نیز اطلاعات مهم و قابل توجهی را در اختیار سئوکاران، مدیران وب سایت و دیجیتال مارکترها قرار می‌دهد. از جمله مهم‌ترین این گزارش‌ها می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

 

گزارش عملکرد

در این بخش عملکرد وب سایت در تمامی صفحات سایت مورد بررسی قرار می‌گیرد. فاکتورهایی مانند نرخ کلیک(کلیک‌هایی که سایت شما از نتایج جست و جو دریافت کرده است)، تعداد ایمپرشن(تعداد دفعاتی که سایت شما در صفحه نتایج جست و جو نمایش داده شده، صرف نظر از این که کاربر روی آن کلیک کرده باشد یا خیر؟)، متوسط رتبه(میانگین رتبه از تمامی کلمات کلیدی و تمامی صفحات) و نرخ کلیک در این گزارش به شما نمایش داده خواهد شد.

 

 

 

گزارش عملکرد

 

 

گزارش indexing

در این بخش اطلاعات بسیار مهمی درباره ایندکس شدن صفحات مختلف سایت در اختیار شما قرار خواهد گرفت. در این بخش شما می‌توانید مشخص کنید که گوگل کدام صفحه از سایت شما را بررسی و خزش کند یا خیر؟ همچنین متوجه خواهید شد که در ایندکس ربات‌های خزنده گوگل چه ایرادهایی در سایت شما پیدا کرده است؟ با رفع این ایرادها می‌توانید مجددا درخواست ایندکیسنگ را برای سایت و صفحات آن به گوگل بدهید.

 

 

 

گزارش indexing

 

 

گزارش experience

این گزارش در گوگل سرچ کنسول تا حد زیادی مشابه با گوگل آنالیتیکس بوده و بر رفتار و تجربه کاربران تمرکز دارد. خلاصه ای از تجربه کاربران، سرعت بارگذاری سایت بر روی دستگاه‌های مختلف از جمله اطلاعاتی است که در این بخش در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

 

 

گزارش experience

 

 

گزارش enhancement

در بخش ارتقا و بهبود عملکرد نیز سرچ کنسول به شما کمک می‌کند مشکلاتی که مانع از ارتقا و بهبود سایت شده را شناسایی کرده و آن‌ها را رفع کنید.

 

 

گزارش enhancement

 

 

اتصال گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول

در گوگل آنالیتیکس می‌توان اطلاعات مربوط به سرچ کنسول را مشاهده کرد. در نسخه جدید گوگل آنالیتیکس یک بخش اضافه شده که اطلاعات مربوط به گوگل سرچ کنسول در آن موجود بوده و می‌توان آن‌ها را استخراج کرد.

 

 

اتصال گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول

 

 

آیا داده‌های گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول با یکدیگر متفاوت است؟

همان طور که در بالاتر نیز اشاره شد، این دو ابزار هرکدام بر روی اطلاعات و دیتاهای متفاوت کار می‌کند، از این رو اطلاعاتی که در اختیار شما قرار می‌دهد نیز با یکدیگر متفاوت است. نکته مهم و کلیدی آن که تمامی این فاکتورها بر یکدیگر تاثیر مثبت خواهند گذاشت. یعنی شما با کار کردن بر روی فاکتورهای گوگل آنالیتیکس و تلاش برای جذب رضایت کاربران به صورت غیر مستقیم بر روی عملکرد مثبت سایت از نگاه ربات‌های گوگل نیز تاثیر گذاشته و می‌توانید از گوگل سرچ کنسول نیز پاسخ بهتری دریافت کنید. بنابراین به عنوان مدیر سایت یا متخصص سئو باید بتوانید بر هر دو ابزار مسلط بوده و با هر دوی آن‌ها به خوبی کار کنید.

 

 

تفاوت داده‌های گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول

 

 

چرا آمار گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول با هم فرق دارد؟

برای آن که بدانیم چرا آمار گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول با یکدیگر متفاوت است، باید با سازوکار و نحوه گزارش گیری این دو ابزار آشنا شویم. اطلاعاتی که در سرچ کنسول به شما نمایش داده می‌شود، براساس کلیکی است که کاربران بر روی سایت شما و در صفحه نتایج گوگل انجام داده‌اند. در واقع اگر کاربری بر روی لینک سایت شما کلیک کند، ابتدا در گوگل ثبت شده و سپس کاربر وارد سایت شما خواهد شد. ابزار گوگل آنالیتیکس بر اساس کوکی کار می‌کند. در واقع زمانی که کاربر وارد سایت شما خواهد شد، اسکریپت گوگل آنالیتیکس اطلاعات سایت شما را بر روی کوکی سیستم کاربر ذخیره می‌کند. سپس برای تحلیل از کوکی استفاده کرده و تشخیص می‌دهد کاربر وارد چه صفحاتی شده، در سایت چه رفتاری داشته و به تحلیل دیگر اطلاعات مورد نیاز می‌پردازد. نکته قابل توجه آن است که برخی کاربران امکان ذخیره کوکی را غیر فعال کرده‌اند، در نتیجه این کاربران در نتایج گوگل آنالیتیکس مورد بررسی قرار نخواهد گرفت. در این حالت آمار گوگل آنالیتیکس اطلاعات با دقت کمتری به شما نمایش خواهد داد. از طرف دیگر زمانی که کاربر بر روی لینک سایت شما کلیک می‌کند، این آمار برای تجزیه و تحلیل گوگل سرچ کنسول ثبت خواهد شد، حتی اگر سایت شما به علت کندی برای کاربر باز نشود، در حالی که اطلاعات ورود کاربر برای گوگل آنالیتیکس تنها به شرط حضور کامل کاربر در سایت خواهد بود.

 

 

گوگل آنالیتیکس و گوگل سرچ کنسول

 

 

جمع بندی

گوگل آنالیتکس و گوگل سرچ کنسول هر دو از ابزارهای مهم در دنیای دیجیتال و وب سایت‌ها هستند که به تجزیه و تحلیل اطلاعات و بهبود عملکرد و رتبه سایت کمک می‌کنند. تفاوت گوگل سرچ کنسول و آنالیتیکس آن است که آنالیتیکس بیشتر بر روی رفتار کاربران تمرکز دارد اما گوگل سرچ کنسول سایت را از نگاه ربات‌های گوگل مورد ارزیابی قرار می‌دهد. توجه به فاکتورهای هر دو ابزار می‌تواند تاثیر قابل توجهی بر بهبود عملکرد سایت و ارتقا رتبه آن در گوگل داشته باشد.

میانگین امتیاز 4.6 / 5. تعداد آرا: 468

importScripts('https://van.najva.com/static/js/scripts/modireweb-website-7425-5dfc98bc-8306-4300-817a-5a37c702f8fe-service-worker.js');