دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 سند باکس Sandbox گوگل چیست؟
- 2 سندباکس گوگل تا چه زمانی باقی میماند؟
- 3 گوگل و انکار وجود مکانیزم سندباکس گوگل
- 4 چرا وبسایت در گوگل رتبه نمیگیرد؟
- 5 1. رقابت بالا
- 6 2. کمبود محتوای مطلوب
- 7 3. عدم وجود بکلینک با کیفیت
- 8 4. عدم وجود سیگنال کاربران
- 9 چگونه بفهمیم وبسایت ما در سندباکس قرار گرفته است؟
- 10 راهکارهای خروج از سندباکس
- 11 دامنه خود را ثبت کنید
- 12 ترافیک سایت خود را کنترل کنید
- 13 سیگنالهای اجتماعی بسازید
- 14 از کلمات کانونی خاص استفاده کنید
- 15 بر کیفیت تمرکز کنید نه کمیت
- 16 یک پروفایل با بکلینک با کیفیت ایجاد کنید
- 17 کیفیت محتوا و سئوی خود را بهبود بدهید
- 18 در پایان
الگوریتم سند باکس چیست؟ تا به حال دقت کردید که وبسایتهای قدیمی تر و پربازدیدتر در رتبههای بالای موتور جستجوی گوگل قرار میگیرند؟ آیا این موضوع فقط بخاطر سئوی خوب و محتوای درست است؟ یا فقط بازاریابی و برندسازی خوب به آنها کمک کرده است؟ قطعا این موارد نیز تأثیر بهسزایی دارند اما خیلیها این باور را دارند که گوگل طی مکانیزمی به نام سندباکس این موضوع را تحت کنترل قرار گرفته است. الگوریتم سندباکس گوگل در طی دو دهه گذشته چالشها و ابهامات زیادی را برای بسیاری از مدیران وب ایجاد کرده است. در این مقاله با ما در مدیروب همراه باشید تا با یکدیگر با سندباکس گوگل آشنا شویم و ببینیم برای روبرو شدن با آن باید چه چارهای اندیشید.
سند باکس Sandbox گوگل چیست؟
کاملاً واضح است هنگامی که یک وبسایت جدید میسازید خودبهخود به صفحه اول موتور جستجوی گوگل راه پیدا نمیکند و اصطلاحاً رتبه یا رنک نمیگیرد. پس برای اینکه این اتفاق بیافتد باید تمهیدات ویژهای بیاندیشید. تمهیداتی که سئوکاران و مدیران وب همیشه درصدد انجام آن بودند تا از رقیبهای خود پیشی بگیرند. همهی تولیدکنندگان محتوا تلاش میکنند سایت خود را چه از لحاظ محتوایی و چه از نظر فنّی سئو کنند و با کمک بازاریابی و تبلیغات، اعتبار سایت خود را افزایش دهند.
اما در سال 2004 فعالان عرصه دیجیتال متوجه شدند با وجود اینکه از بهترین تکنیکها و ترفندهای سئو استفاده میکنند سایتشان رتبه نگرفته یا این فرایند بیش از اندازه طول میکشد. این درحالیست که سایر موتورهای جستجو مثل بینگ و یاهو سایتشان را به خوبی در صفحه اول نمایش میدهد. حتی زمانی که یک وبسایت ایندکس میشد و بکلینکهای مناسب و محتوای مطلوب و معتبری داشت، همچنان در موتورهای جستجوی گوگل ظاهر نمیشد.
این ویژگی سندباکس گوگل یا Google Sandbox نام گرفت؛ چون گوگل سایتهای تازه تأسیس را از بقیه سایتها جدا میکند و اجازه نمیدهد در موتورهای جستجو نمایش داده شوند. درباره سندباکس حرف و حدیثهای زیادی شده است و حتی گوگل نیز تاکنون این مکانیزم را تأیید یا تکذیب نکرده است؛ اما احتمالاً قابل استنادترین دلیل ذکر شده این است که گوگل با کمک سندباکس تلاش دارد تا وبسایتهای قدیمیتر و قابل اطمینانتر را به مخاطبان نشان دهد. بسیاری از مدیران وب بر این باورند زمانی که یک وبسایت ساخته میشود، گوگل اطلاعات وبسایت را در حافظه پنهان قرار داده و در صفحات نتایج موتور جستجو نمایش نمیدهد. این الگوریتم مانند فیلتری عمل میکند که وبسایتهای تازه ایجاد شده در SERPها را فیلتر میکند. حتی یک صفحه که دارای محتوا و سئوی خوبی است نیز در چند صفحه اول گوگل قرار نمیگیرد.
سندباکس گوگل تا چه زمانی باقی میماند؟
از آنجایی که سندباکس گوگل یک فیلتر تایید نشده است، هیچ اطلاعات دقیقی در مورد مدت زمان ماندگاری آن وجود ندارد. اثر سندباکس گوگل میتواند تا چند ماه ادامه داشته باشد. به گفته بسیاری از مدیران وب بیشتر از چندین ماه طول میکشد تا وبسایتهای تازهکار در صفحات اول گوگل قرار بگیرند. برخی از صاحبان وبسایت حتی ادعا کردند دوره سندباکس آنها تا 2 سال به طول انجامید! در این مدت هر چقدر هم که برای سئوی سایت تلاش شود، سایت در صفحه اول نتایج گوگل قرار نمیگیرد.
گوگل و انکار وجود مکانیزم سندباکس گوگل
برخی از اثرات سندباکس برای یک وبسایت تازه راه اندازی شده منطقی بنظر میرسد؛ چرا که یک سایت جدید هیچوقت به این زودی به اندازه یک وبسایت قدیمی اعتبار پیدا نخواهد کرد؛ بنابراین وبسایتهای جدید چه درصورت وجود سندباکس و چه در صورت عدم وجود آن، زمان زیادی را باید منتظر معتبر شدن و قرار گرفتن در بالای صفحه بمانند. با این وجود گوگل هرگز آشکارانه به سندباکس گوگل اشاره نکرده و وجود این الگوریتم در هالهای از ابهام قرار دارد. گوگل ادعا میکند اینکه وبسایتهای جدید با وجود بازاریابی خوب و سئو و محتوای مناسب رتبه نمیگیرند، دلایل دیگری دارد. چه سندباکس واقعی باشد چه نشان دهنده عدم تمایل گوگل به سایتهای غیرمعتبر، حقیقت یکسان است: وبسایتهای تازه تأسیس به سختی رتبه میگیرند.
چرا وبسایت در گوگل رتبه نمیگیرد؟
اینکه یک وبسایت در گوگل قرار بگیرد لزوماً به این معنا نیست که رتبه بالایی کسب خواهد کرد. حتی اگر وبسایت قابل اعتماد باشد و به درستی سئو شده باشد، باز هم عوامل بیرونی دیگری هستند که رتبه بندی سایت شما را تحت شعاع قرار میدهند. به نقل از گوگل برخی از این دلایل به شرح زیر است:
1. رقابت بالا
رقابت یکی از دلایل اصلی سقوط رتبه هاست. برای پیروز شدن در رقابت باید کلمات کانونی منحصربهفردتری انتخاب کرد. حتی اگر وبسایت شما بیشترین تعداد کلمات کانونی را داشته باشد، به عنوان یک سایت تازه تأسیس، صفحه شما همچنان در رتبه پایینتری قرار میگیرد. گوگل هیچوقت این ریسک را نمیکند که یک سایت جدید با کلمات کانونی زیاد را در رتبههای بالا قرار دهد و همیشه وبسایتهای معتبر و قدیمی در بالای صفحه نمایش داده میشود. روی یافتن کلمات کانونی تمرکز کنید و مطمئن باشید برای کلمات کانونی منحصر به فردی که حجم جستجوی کمی دارند، رتبه بالاتری خواهید گرفت.
2. کمبود محتوای مطلوب
به محض انتشار یک صفحه، گوگل محتوای آن را بررسی میکند. این موضوع به موتور جستجو کمک میکند تا اهمیت و اعتبار مطلب را بسنجد. اگر سایت شما محتوای مرتبط کافی نداشته باشد، گوگل سایت شما را وارد سندباکس میکند. شما باید مدتی را در وب سایت خود بگذرانید و اطمینان حاصل کنید که گوگل محتوای با کیفیتی که تولید کردید را بپذیرد. موضوع جالب انتخاب کنید، کلمه کانونی مناسبی را جستجو کنید و سپس در این راستا به تولید محتوا بپردازید. با رعایت این نکات گوگل به این نتیجه میرسد که شما در این زمینه متخصص هستید و رتبه وبسایت شما را بالا میبرد.
3. عدم وجود بکلینک با کیفیت
وبسایتها به بکلینک نیاز دارند. بکلینکها به عنوان یک عامل مهم برای رتبهبندی در گوگل در نظر گرفته میشوند. عدم وجود بکلینک با کیفیت بالا نیز منجر به افت رتبه شما میشود. محتوای شما باید با بکلینک مطابقت داشته باشد. همانطور که محتوای شما رشد میکند، بکلینکها نیز باید رشد کنند. اگر با بکلینکهای تصادفی و بیربط سایت خود را خفه کنید، نه تنها رتبه بهتری نخواهید داشت بلکه برعکس وارد سندباکس میشوید. سایت شما باید یک روند رشد طبیعی داشته باشد؛ زیرا رشد ناگهانی باعث میشود گوگل سایت شما را زیر سوال ببرد و به فعالیتهای شما مشکوک شود.
4. عدم وجود سیگنال کاربران
یکی دیگر از عوامل تأثیرگذار در رتبه بندی، ترافیک کاربر است. زمانیکه یک بازدیدکننده وارد سایت شما میشود و از بخشهای مختلف سایت دیدن میکند، الگوریتمهای گوگل این لحظه را ثبت میکند و درنهایت هرچه این بازدیدها بیشتر و منظمتر باشند، گوگل رتبه سایت شما را بهبود میبخشد. موتور جستجو دادههای کاربران و نرخ پرش و نرخ کلیک را تجزیه و تحلیل میکند. اگر صفحه شما فاقد سیگنالهای کاربر باشد، گوگل صفحه شما را وارد سندباکس میکند؛ زیرا این موضوع نشان میدهد که هیچکس از سایت شما دیدن نکرده و هیچ ترافیکی نداشتید. بنابراین مشارکت مخاطب میتواند به بالا بردن رتبه کمک کند. بخش انتقادات و پیشنهادات و سؤالات متداول اضافه کنید و آنها را براساس کلمات کانونی سایت خود تنظیم کنید تا گوگل بتواند آنها را در حین بررسی مشاهده کند. اگر نرخ تعامل سایت شما ضعیف است، از استراتژیهای سئو کمک بگیرید.
چگونه بفهمیم وبسایت ما در سندباکس قرار گرفته است؟
بهطور کلی چند عامل کلیدی نشان میدهند که وبسایت شما در سندباکس گوگل قرار دارد. هنگامی که این عوامل را تشخیص دادید، میتوانید از ترفندهای جدیدی برای روبرو شدن با آن استفاده کنید و در مدت زمان سریعتری این مشکل را برطرف کنید. یکی از چیزهایی که نشان میدهد سایت ما وارد سندباکس شده، این است که حتی زمانی که دقیقاً تیتر صفحه یا حتی لینک صفحه را در گوگل جستجو میکنیم، صفحات سایت نمایش داده نمیشود. یکی دیگر از این عوامل این است که با وجود سئوی دقیق و محتوای مناسب، صفحات و وب سایتهای رقبا به طور مداوم بالاتر از وبسایت ما قرار میگیرند. برای بررسی این مشکل میتوانید از Google Search Console استفاده کنید و با کمک آن، کلمات کانونی سایت خود را بررسی کنید. اگر ترافیک ورودی، کلماتی غیر از کلمات کانونی سایت شما را نشان دهد، احتمالاً سایت شما در سندباکس قرار گرفته است.
راهکارهای خروج از سندباکس
حال که میدانید سندباکس گوگل چیست و چرا یک سایت وارد سندباکس میشود، راحتتر میتوانید با این بحران روبرو شوید و در صورت قرار گرفتن در سندباکس، سریعتر از مخصمه فرار کنید یا حداقل مدت زمان قرار گرفتن در سندباکس را کاهش دهید. ترفندهای زیر برخی از مهمترین ترفندهایی هستند که به شما در این زمینه کمک خواهند کرد:
-
دامنه خود را ثبت کنید
شمارش معکوس سندباکس تا زمانی که سایت شما توسط گوگل ایندکس نشده است فعال نمیشود. پس از راه اندازی وبسایت، ایندکس شدن سایت شما مهمترین چیز است. پس دامنه خود را در Google Search Console ثبت کنید و نقشه سایت XML خود را به گوگل بفرستید و بدین شکل به روند نمایهسازی سرعت ببخشید.
-
ترافیک سایت خود را کنترل کنید
ترافیک، ترافیک و باز هم ترافیک. یکی از مهمترین عواملی که گوگل به آن توجه میکند بازدید سایت شما و زیرنظرگرفتن ترافیک دریافتی است. هرچقدر بتوانید بازدیدکنندگان بیشتری به سایت خود جذب کنید و ترافیک بیشتری بگیرید، گوگل سایت شما را سریعتر از سندباکس خارج میکند. برای افزایش ترافیک میتوانید روی سئو خارجی حساب ویژهای باز کنید.
-
سیگنالهای اجتماعی بسازید
پلتفرم رسانههای جمعی یکی از مهمترین وابستگیهای روزانهی همهی ماست. گوگل نیز به سیگنالهای اجتماعی فضای مجازی توجه میکند تا ببیند که آیا سایت شما محبوب هست و دیده میشود یا نه. برای افزایش سیگنالهای اجتماعی میتوانید تبلیغات بگیرید و در اینستاگرام و سایر پلتفرمهای محبوب کسب و کار خود را تبلیغ کنید و مخاطبین بیشتری را به سایت خود بکشید و سریعتر از سندباکس خارج شوید.
-
از کلمات کانونی خاص استفاده کنید
میدانید که کلمات کانونی پراستفاده زیاد به کار شما نمیآیند. اگر در سایت خود از کلمات کانونی پرکاربردی که رقبای شما هم از آنها استفاده میکنند بهره ببرید، خیلی راحت از رقابت کنار میروید؛ چون رسماً هیچ حرف جدیدی برای گفتن ندارید. پس سعی کنید که از کلمات کانونی خاص استفاده کنید تا خودتان را متمایز کنید و گوگل هم به این نتیجه برسد که شما محتوای خود را کپی نکردید و برای مخاطب ارزش قائل شدید.
-
بر کیفیت تمرکز کنید نه کمیت
اینکه شما با سرعت بالایی شروع به تولید محتوا کنید و یک وبسایت پر از داده و اطلاعات داشته باشید وسوسه انگیز بنظر میرسد. اما باید بدانید که تولید بیش از اندازه محتوا از دید گوگل با اسپم هیچ فرقی ندارد. پس روی کیفیت تمرکز کنید نه کمیت.
-
یک پروفایل با بکلینک با کیفیت ایجاد کنید
به دست آوردن بکلینکهای با کیفیت از سایتهای مشابه، دوره زمانی سندباکس را کاهش میدهد. ایجاد بکلینکهای باکیفیت یکی از تکنیکهای سئو خارجی نیز هست. گوگل واقعاً بکلینکها را دنبال میکند؛ بنابراین دریافت بکلینک نشان میدهد که وبسایتهای دیگر به شما اعتماد دارد. البته سعی نکنید خیلی سریع تعداد زیادی بکلینک بسازید چرا که نتیجه عکس دارد و درست مثل اسپم عمل میکند. و اگر گوگل سایت شما را بهعنوان اسپم شناسایی کند، سخت جریمه خواهید شد. بنابراین باید به آرامی بکلینک دریافت کنید نه سریع. به عنوان مثال اگر یک وبسایت جدید در ماه 100 بکلینک دریافت کند، در مقایسه با یک سایت معتبر که در ماه 10 تا 20 بکلینک دریافت میکند نامطمئن بنظر میرسد. پس باید به آرامی شروع کنید و کم کم نرخ بکلینکهای معتبر را افزایش دهید.
-
کیفیت محتوا و سئوی خود را بهبود بدهید
فراموش نکنید که مقالات خود را به طور منظم منتشر کنید و مقالات قدیمی خود را با محتوای جدید بهروز کنید. مطالب خود را در شبکههای اجتماعی به اشتراک بگذارید و در رسانههای اجتماعی تعامل داشته باشید. سئوی فنی، سئوی داخلی و خارجی را به هیچ عنوان فراموش نکنید. تمام دستورالعملهای جستجوی گوگل را دنبال کنید. خطای وبسایت خود را در Google Search Console رصد کنید و مطمئن شوید که وبسایت شما در گوگل ایندکس شده باشد.
در پایان
به طور کلی الگوریتم سندباکس گوگل روی رتبهبندی وبسایتها در موتورهای جستجو تأثیر میگذارد و وبسایتهای قدیمیتر را در اولویت قرار میدهد و از دیده شدن سایتهای جدید جلوگیری میکند. اگر یک وبسایت تازه تأسیس داشته باشید، این مکانیزم برای شما مشکلساز شده و مانع دیده شدن وبسایت و خدمات شما میشود. اما اگر از ترفندهایی که به شما معرفی کردیم کمک بگیرید، راحتتر میتوانید با این مشکل دست و پنجه نرم کنید و ضمن خارج کردن وبسایت خود از سندباکس، به پیشرفت و بهتر شدن وبسایت خود کمک کنید. اگر این مطالب به شما کمک کرد تا از سندباکس گوگل خارج شوید، یا اگر تجربه ی قرار گرفتن در سندباکس را دارید، حتماً تجربه خود را با ما به اشتراک بگذارید.
میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 464
2 دیدگاه برای “الگوریتم سندباکس گوگل چیست؟ ۷ ترفند برای خروج از آن”
عالی
دستتون درد نکنه
خوشحالیم براتون مفید بوده