دسترسی سریع به محتوای این مقاله
اگر به تازگی به سئو علاقمند شدید یا به هر نحوی نام اسپم اسکور به گوشتان خورده است، ممکن است به این فکر کنید که اسپم اسکور چیست یا چگونه به بهینه شدن وبسایت شما کمک خواهد کرد؟ در این مقاله قدم به قدم با یکدیگر بررسی خواهیم کرد که اسپم اسکور چه کمکی به وبسایت ما کرده و چه مراحلی دارد. همچنین به این میپردازیم که برای پایین آوردن اسپم اسکور سایت خود باید به چه نکاتی توجه داشت. پس با ما در مدیروب همراه باشید.
اسپم اسکور چیست؟
برای بهتر درک کردن این مفهوم ابتدا بهتر است با مفهوم پنالتی گوگل آشنا شویم. زمانی که وبسایت شما از قوانین و استراتژیهای بازاریابی اینترنتی گوگل پیروی نکند، سایت شما به عنوان خاطی شناخته شده و گوگل به سایت شما اخطار میدهد و درصورت تکرار، سایت شما را پنالتی، یا جریمه میکند. اسپم اسکور Spam-score خطاهایی که گوگل به یک وب سایت میدهد را میسنجد و به شما کمک میکند تا اخطارهای مدنظر را بررسی کنید و با برطرف کردن این مشکلات، سایت خود را بهتر سئو کنید. به زبان ساده اسپم اسکور با کمک گوگل زیردامنههای وبسایت شما را تجزیه و تحلیل میکند و درصورت شناسایی وبسایتهای جعلی و بک لینکهای نامعتبر و مشکوک، به شما هشدار میدهد. در اسپم اسکور برای هر مشکل یک فلگ یا پرچم در نظر گرفته میشود (مطابق شکل زیر تا حداکثر17 پرچم) و همچنین به وبسایت شما امتیازی بین ۰ تا ۱۰۰ داده میشود که هر چه تعداد فلگها بیشتر و این امتیاز به ۱۰۰ نزدیکتر باشد، سایت شما اسپمهای بیشتری داشته که روی رتبه سایت شما تاثیر منفی خواهد داشت و احتمال اینکه گوگل سایت شما را جریمه و مسدود کند بیشتر خواهد بود.
- امتیاز 0%-30% و 0-4 پرچم به عنوان اسپم پایین در نظر گرفته می شود.
- امتیاز 31% -60% و 5-7 پرچم به عنوان اسپم متوسط در نظر گرفته می شود.
- امتیاز 61%-100% و 8-17 پرچم به عنوان اسپم بالا در نظر گرفته می شود.
Moz چیست و چه کمکی به کاهش اسپم اسکور میکند؟
وبسایت Moz که یکی از معتبرترین وبسایت های بررسی و تجزیه و تحلیل سئوی سایتهاست، فناوری اسپم اسکور را در اختیار سئوکاران و گرداننده های سایت قرار میدهد تا میزان اسپم وبسایت خود را بررسی کرده و برای کاهش آن تلاش کنند. بخشی از خدمات ارائه شده در این وبسایت را در زیر میتوانید مشاهده کنید:
- Link Explorer
- Keywords Analysis و Domain Analysis
- MozRank و MozTrust
- مقایسه MozRank و MozTrust
اسپم اسکور چگونه محاسبه میشود؟
برای محاسبه اسپم اسکور هر صفحه، API (رابط برنامه نویسی نرم افزار) سیگنالهای مختلفی را در نظر میگیرد. این سیگنالها عموما از طرف وبسایت شما به گوگل و سایر موتورهای جستجو ارسال میشود. برخی از مهمترین علل این سیگنالها و میزان تأثیر آنها بر اسپم اسکور را در زیر میتوانید مشاهده کنید:
1.طول نام دامنه (شامل TLD) کمتر از 3، برابر با 3، یا بیشتر از 20 کاراکتر باشد که بیش از 10% تاثیر دارد.
2. دامنه اصلی شامل بیش از 2 یا مساوی با 2 کاراکتر عددی باشد.
3. زیر دامنه شامل بیش از 2 یا مساوی 2 کاراکتر عددی باشد که بیش از 20% تاثیر دارد.
4. دامنه شامل یکی از TLDهای مرتبط با وبسایت های اسپم است که بیش از 20% تاثیر دارد.
5. تیتر صفحه شامل تگ پیوند یا اسکریپت از منابع قابل اعتماد (مثل گوگل) نباشد که بیش از 20% تاثیر دارد.
6. تیتر صفحه شامل تگ های پیوند یا اسکریپت از منابع قابل اعتماد باشد که 5% تاثیر منفی دارد.
7. صفحه حاوی متا تگ باشد که 15% اثر منفی دارد.
8. صفحه حاوی اطلاعات تماس باشد که 20% اثر منفی دارد.
9. صفحه از تگ کنونیکال (Rel=Canonical tag) استفاده کند که 20% تاثیر مثبت دارد.
10. وبسایت از پروتکل HTTP ناامن به جای HTTPS استفاده کند که 30% تاثیر مثبت دارد.
11. صفحه تگ عنوان نداشته باشد یا تگ عنوان آن کمتر از 30 یا بیشتر از 65 کاراکتر باشد که 5% تاثیر مثبت دارد.
12. صفحه دارای تگ عنوان بوده و تگ عنوان آن بیشتر از 30 یا کمتر از 65 کاراکتر باشد که 5% تاثیر مثبت دارد.
13. صفحه تگ توضیحات نداشته باشد یا تگ توضیحات آن کمتر از 40 یا بیشتر از 200 کاراکتر باشد که 5% تاثیر مثبت دارد.
14. صفحه دارای تگ توضیحات بوده و تگ توضیحات آن بیشتر از 40 یا کمتر از 200 کاراکتر باشد که 5% تاثیر مثبت دارد.
15. صفحه دارای بیش از 10 کلمه کلیدی در تگ متا باشد که 15% تاثیر مثبت دارد.
16. صفحه دارای بیش از 100 پیوند خارجی باشد که 20% تاثیر مثبت دارد.
17. صفحه دارای بیش از 500 پیوند داخلی باشد که 15% تاثیر مثبت دارد.
18. نسبت لینک های خارجی به لینک های داخلی بیشتر از 3 باشد که 15% درصد تاثیر مثبت دارد.
تأثیر اسپم اسکور بر سئو
سئو فرایندی برای بهینه سازی وبسایت شماست. هرچقدر اسپم اسکور بالاتر باشد، صفحه وبسایت پر ایرادتر است؛ پس اسپم اسکور بالا کیفیت سئوی سایت شما را کاهش میدهد. علاوه بر سئو، باید دانست که بارگذاری محتوای غیرمجاز، مثل محتوای بزرگسالان یا استفاده بدون اجازه از محصولاتی که کپی رایت دارند نیز باعث افزایش اسپم اسکور شده و سایت شما رتبه پایینتری دریافت میکند. در نتیجه گوگل به وب سایت شما رتبه منفی میدهد و درصورت تکرار، سایت شما بن میشود. اگر اسپم اسکور بالا باشد خزندههای وب (Crawlers) یا رباتهای گوگل صفحه شما را نمایش نداده و ترافیک خیلی پایینی خواهید داشت. بنابراین اگر میخواهید وبسایت شما در نتایج جستجو ظاهر شده و به آسانی در دسترس عموم قرار گیرد، باید توجه کنید که اسپم اسکور وبسایت شما بیشتر از 5 درصد نباشد.
راهکارهای کاهش اسپم اسکور
اگر اسپم اسکور سایت شما درصدی بین 31 تا 60 را نشان دهد، باید در مورد کیفیت وبسایت خود تجدید نظر کنید و سعی کنید تا این عدد را کاهش دهید. اما اگر درصد نشان داده شده بین 1٪ تا 30٪ باشد، کیفیت سایت شما قابل قبول است؛ زیرا همانطور که در بالا اشاره کردیم این عدد به عنوان اسپم اسکور پایین در نظر گرفته میشود. اما برخی از مواردی که با کمک آنها میتوانید بفهمید که وبسایت شما چرا اسپم تشخیص داده شده و برای بر طرف کردن آن تلاش کنید را میتوانید در زیر مشاهده کنید:
- عنوان اول صفحه: تیتر یا عنوان صفحه محتوای آن صفحه را مشخص میکند. این عنوان نه باید کلمات زیادی داشته باشد و و نه کلمات کم. همچنین باید از کلمات اصلی مطلب خود، یا اصطلاحاً کلمات کانونی، در عنوان صفحه استفاده کنید.
- تعداد صفحات: برای بهبود رتبه سایت باید به تعداد صفحات و البته مطالب آنها توجه کنید؛ زیرا تعداد صفحات ارتباط مستقیمی با رتبه سایت شما و کسب امتیازات مثبت و منفی در اسپم اسکور دارد.
- توضیحات متا: اگر طول توضیحات متای شما خیلی طولانی یا خیلی کوتاه به نظر برسد، یک امتیاز منفی برای سایت شما محسوب می شود. پس متا را به اندازه بنویسید و مطمئن شوید که حتماً از کلمات کانونی در آن استفاده کنید.
- فونت: از فونتهای استاندارد برای سایت خود استفاده کنید که توسط گوگل قابل تشخیص باشد. همچنین برای تیترهای اصلی، دوم و سوم خود از اندازه های مختلف و مناسب استفاده کنید.
- نام دامنه: نام دامنه بسیار مهم است. شما برای وبسایت خود میتوانید از دامنه های مختلف مثل com، ir، net،org و… استفاده کنید. همچنین در نام وبسایت خود از کلماتی استفاده کنید که نشان دهنده حرفه شما هستند و سعی کنید از اعداد در نام دامنه خود استفاده نکنید.
- خرید دامنه: در خرید دامنه باید به نکات مختلفی توجه داشته باشید. پیش از خرید دامنه حتماً آن را تجزیه و تحلیل کرده و از امکانات و قوانین کلی دامنه آگاهی پیدا کنید. اگر دامنه ای بزرگتر خریداری کنید، انجام سئو و بهینه سازی در آن دامنه برای شما بسیار سخت خواهد بود. همچنین به پنالتیها توجه کنید. مجازاتها میتواند به اشکال مختلف باشد. به عنوان مثال اگر گوگل به وبسایت شما رتبه منفی دهد، یا شما را بن کند برای شما جریمه در نظر گرفته میشود. بنابراین هر زمان که میخواهید دامنه انتخاب کنید فقط دامنههای را خریداری کنید که اسپم اسکور آن کمتر از 5٪ باشد.
- سن سایت: اگر سایت شما قدیمی است و مطالب متعددی در زمینههای مختلف دارد، تعداد بکلینکها باید زیاد و البته کافی باشد.
- لینک داخلی: برای تبلیغ سایت خود از لینک داخلی استفاده کنید. با پیوند دادن از صفحه فعلی که کاربر در آن قرار دارد به مطلب مرتبط دیگری که در همان سایت منتشر شده است، توجه کاربر به سایر محتوای موجود در سایت شما جلب شده و زمان بیشتری در سایت شما میگذراند که این موضوع به افزایش ترافیک سایت شما نیز کمک میکند.
- لینک خارجی: یکی دیگر از دلایل اسپم، لینکهای خارجی بسیار کم یا بسیار زیاد است. با استفاده از لینکهای خارجی قابل اعتماد و مطرح، رتبه سایت خود را در صفحات نتایج موتورهای جستجو بهتر کنید.
- جذب کاربران: اگر سایتی نتواند فاکتورهای سئو را رعایت کند، به یک وبسایت کم بازدید تبدیل میشود که یکی از دلایل مهم اسپم شناخته شدن است. در واقع اگر یک وبسایت کم بازدید دارید، گوگل ممکن است آن را به عنوان یک وب سایت نامعتبر درنظر بگیرد.
- محتوای وبسایت: مطالب وبسایت باید بدون نقص و حاوی اطلاعات کاملی در مورد هر چیزی که در سایت آپلود میشود باشد که موضوع شما را به صورت جامع بیان کند. باید لینکهای مناسب و با ارزش سایت را افزایش دهید؛ زیرا محتوا هر چقدر هم که کامل باشد، اگر به قوانین لینک سازی توجه نکنید، ارزشی نخواهد داشت و در نهایت امتیاز اسپم سایت افزایش می یابد. همچنین باید از کلمات سادهای استفاده کنید که برای هر کاربر وبسایت شما قابل درک باشد.
- تعامل با کاربران: حتما شماره تماس، آدرس ایمیل، آدرس شبکه اجتماعی و آدرس موقعیت مکانی را در سایت خود وارد کنید تا در صورت نیاز کاربر با پشتیبانی سایت تماس بگیرد. به این ترتیب، بازخورد خوبی از گوگل دریافت خواهید کرد.
در پایان
هر وبسایتی که میخواهد به راحتی در دسترس عموم قرارگرفته و در موتورهای جستجو قرار گیرد، باید اسپم اسکور پایینی داشته باشد. ما در این مقاله از مدیروب سعی کردیم به طور جامع و مفید تمامی مباحث مربوط به اسپم اسکور را بررسی کنیم. حالا این به شما بستگی دارد که چگونه این امتیاز یا نمره را در وبسایت خود پایین نگه داشته باشید و در جهت سئوی سایت خود تلاش کنید تا از گوگل اخطار دریافت نکنید. با پیروی از نکات ذکر شده در بالا، میتوانید اسپم اسکور خود را به طور موثر کاهش دهید و وبسایت خود را مطرح و معتبر کنید. ممنون که با ما همراه بودید.
میانگین امتیاز 4.2 / 5. تعداد آرا: 426
2 دیدگاه برای “هرآنچه باید درباره اسپم اسکور بدانید”
با سلام و تشکر از مطلب عالی شما
سوال من اینه که ما سایتی داریم که نزدیک دو ساله وجود داره و حتی در بعضی کلیدواژههای طولانی رتبه یک گوگل رو داریم و تقریبا همه ضفحاتمون ورودی گوگل داره (هرچند کم)، با این حال در MOZ هیچ اطلاعاتی برای سایت ما نشون داده نمیشه و این پیغام رو میده.
Bummer! No data found for this domain
به نظرتون مشکل چیه؟
سلام وقت بخیر
احتمالا لینک سازی که برای سایتتون انجام شده کمه و خزنده های moz به لینک هاتون بر نخورده اند که با سایتتون مواجه بشوند و ببیننشون چون اونا بر اساس لینک شما رو پیدا می کنند و اصلا مهم نیست که چند ساله فعالیت داشته باشید یا رتبه داشته باشید خزنده هاشون سایت شما رو هنوز ندیدند