دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 چرا الگوریتم پنگوئن شکل گرفت؟
- 2 الگوریتم پنگوئن چیست و چگونه به وجود آمد؟
- 3 الگوریتم پنگوئن از نسخه اولیه تا نسخه 4
- 4 الگوریتم پنگوئن 4.0 آخرین نسخه به روز رسانی شده
- 5 پنگوئن چگونه یک سایت را بررسی می کند؟
- 6 محتوای کپی شده
- 7 جامع نبودن محتوا
- 8 تعداد کلمات کلیدی
- 9 لینک سازی اسپم
- 10 استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در تگ ها
- 11 چگونه از جریمه شدن توسط این الگوریتم جلوگیری کنیم؟
- 12 از کجا بفهمم که سایت من توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده است؟
- 13 بعد از جریمه شدن توسط گوگل چه کنیم؟
در صورتی که کمی با دنیای سئو و دیجیتال آشنا باشید، می دانید که گوگل هر ساله از الگوریتمهایی برای سنجش و ارتقا وبسایت های خود استفاده می کند. یکی از مهمترین این الگوریتمها، الگوریتم پنگوئن است که می تواند تا حد بسیار زیادی وب سایتهای بی کیفیت و اسپم را شناسایی کند. در صورتی که شما نیز دارای یک وبسایت در دنیای وسیع اینترنت هستید، خواندن این مقاله می تواند به شما کمک کند تا بتوانید سطح کیفی آن را بالا ببرید.
چرا الگوریتم پنگوئن شکل گرفت؟
همانطور که در بالا نیز اشاره شد، موتورهای جستجو و گوگل همواره به دنبال آن هستند که سایت های با کیفیت و مناسب را در اختیار کاربران خود قرار دهند. تا سالها پیش، روند شناسایی و انتخاب این سایتها بر اساس تعداد کلمه کلیدی صورت می گرفت. به این معنی که گوگل سایتهایی را که کلمه کلیدی بیشتری در آن به کار رفته بوده را با کیفیتتر تشخیص داده و آن را در نتایج بالای جستجو به کاربران نشان می داد.
این روش به زودی توسط افراد مورد سواستفاده قرار گرفت. به طوری که بسیاری از سایت ها بدون در نظر گرفتن کیفیت محتوا، اقدام به اضافه کردن بیش از حد کلمات کلیدی کرده تا رتبه های بالاتری در نتایج جستجو پیدا کنند. برای رفع این مشکل یکی از موسسان گوگل روش دیگری را برای رتبه بندی سایت ها طراحی و مورد استفاده قرار داد.
در روش جدید هر وب سایت بر اساس تعداد بک لینک های مختلف رتبه بندی شده و در جایگاه مناسب خود قرار می گرفت. در واقع هر بک لینک برای هر سایت به منزله یک برگه و رای تائید بود و هرچه آرای تائیدی برای یک سایت بیشتر می بود، سایت از طرف موتورهای جست و جو در جایگاه بالاتری قرار می گرفت. طولی نکشید که روش های دور زدن این روش نیز توسط هکرها شناسایی شده و مورد استفاده قرار گرفت.
برای رفع این مشکل و اعتبار سنجی دقیق و مناسب به سایت ها، گوگل برای اولین بار از الگوریتمی به نام الگوریتم پنگوئن نام برد که می تواند به خوبی سایت های اسپم را از سایت هایی با کیفیت تشخیص داده و آن ها را اعتبار سنجی کند.
الگوریتم پنگوئن چیست و چگونه به وجود آمد؟
یکی از مهم ترین علت های طراحی و استفاده از الگوریتم پنگوئن، شناسایی و جریمه سایت هایی است که روشهایی معروف به سئو سیاه قصد ارتقا رتبه سایت خود را دارند. الگوریتم پنگوئن با استفاده از روش هایی بسیار فنی و دقیق می تواند سایتهایی را که اقدام به خرید بک لینک های انبوه یا استفاده از کلمات کلیدی بیش از حد بدون در نظر گرفتن کیفیت محتوا کرده اند را شناسایی کرده و آن ها را جریمه کند.
همزمان با شناسایی و جریمه سایتهای بی کیفیت و اسپم، این الگوریتم سایت های قوی در هر زمینه را نیز شناسایی کرده و آن ها را در راس نتایج جستجو قرار می دهد. بسیاری از کارشناسان الگوریتم پنگوئن را نسخه پیشرفته و به روز رسانی شده الگوریتم پاندا می دانند که توانسته است بسیاری از ایرادها و نواقص آن را حذف کند.
الگوریتم پنگوئن از نسخه اولیه تا نسخه 4
الگوریتم پنگوئن، برای اولین بار در سال 2012 اولین فعالیت خود را در گوگل آغاز کرد و تنها می توانست 3 درصد از نتایج جستجو را تحت تاثیر خود قرار دهد. با ورود این الگوریتم به دنیای اینترنت، متخصصان متوجه کارایی مناسب و بالای این الگوریتم شده و به دنبال به روز رسانی و ارتقا سطح کیفی آن برآمدند.
- اولین نسخه بهروزرسانی الگوریتم پنگوئن به نام پنگوئن 1.1 در 26 مارس همان سال انجام شد. در این بهروزرسانی دامنه تاثیرات این الگوریتم افزایش پیدا کرده و اطلاعات مورد استفاده نیز بهروزرسانی شد. هسته اصلی این الگوریتم در بهروزرسانی بدون تغییر باقی ماند و پنگوئن تنها می توانست بر سایت های انگلیسی زبان تاثیر بگذارد.
- بهروزرسانی بعدی روی الگوریتم پنگوئن در 5 اکتبر سال 2012 صورت گرفت. با استفاده از این بهروزرسانی الگوریتم پنگوئن 1.2 می توانست بر سایت های غیر انگلیسی زبان نیز تاثیر گذاشته و دامنه فعالیت خود را بسیار گسترده کند.
- نسخه الگوریتم 2.0 در 22 می سال 2013 مورد استفاده قرار گرفت. این بهروزرسانی بر خلاف موارد قبلی، شامل تغییراتی در هسته اصلی بوده و توانست بسیاری از کاستی های آن را برطرف کند. یکی از مهم ترین مزایای این نسخه در مقایسه با نسخه های قبلی آن بود که الگوریتم پنگوئن برخلاف نسخه های قبل که تنها صفحه اول هر سایت را بررسی میکرد، تمامی صفحه های آن را مورد بررسی قرار می داد.
- نسخه 2.1 این الگوریتم، توانست سرعت عمل الگوریتم و شناسایی سایت های با کیفیت و اسپم را افزایش دهد. این نسخه در تاریخ 2 اکتبر 2013 معرفی شده و مورد استفاده قرار گرفت.
- نسخه الگوریتم پنگوئن 3.0 در 17 اکتبر سال 2014، معرفی شده که شامل تغییراتی در بانک اطلاعاتی آن بود.
- نسخه 4 جدیدترین نسخه بهروزرسانی شده این الگوریتم است که تغییرات بسیاری نسبت به نسخه های قبلی داشته و می تواند با سرعت بسیار بالا، کار شناسایی وب سایت های مختلف در تمامی زبان ها و تمامی موضوعات را انجام دهد.
الگوریتم پنگوئن 4.0 آخرین نسخه به روز رسانی شده
آخرین نسخه بهروزرسانی شده این الگوریتم در 23 سپتامبر سال 2016 مورد استفاده قرار گرفت. جالب است بدانید که گوگل این بار برای جلوگیری از سواستفاده و پیدا کردن روش های دور زدن این الگوریتم، جزئیات زیادی راجع به آن در اختیار کاربران خود قرار نداده است. اطلاعات جامع و کلی راجع به این نسخه آن است که تمرکز اصلی این نسخه بیشتر بر پیدا کردن سایت های اسپم و بی کیفیت و بی اثر کردن آن ها است.
در سپتامبر 2016 گوگل، این الگوریتم را نه یک ساز و کار جداگانه، بلکه به عنوان یک بخش اصلی از هسته الگوریتم جستجوی خود معرف کرد. این نسخه از الگوریتم پنگوئن به جای جریمه کردن وب سایت های اسپم، آن ها را شناسایی کرده و آن ها را بی اثر می کند.
یکی از مهم ترین مزایای این نسخه نسبت به نسخه های قبلی و یا الگوریتم های پیشین گوگل، بدون درنگ بودن عملکرد آن است. تا قبل از استفاده از این نسخه، بعد از جریمه شدن وب سایت، شما مجبور بودید هفته ها و گاهی ماه ها صبر کنید و در سایت خود فعالیت گسترده داشته باشید تا بتوانید مجددا در رتبه بندی گوگل قرار بگیرید.
شما برای بازگردانی رتبه سایت خود مجبور بودید بارها به گوگل درخواست دهید و زمان رسیدگی به این درخواست ماه ها طول می کشید. در حال حاضر الگوریتم پنگوئن در کوتاه ترین زمان ممکن، درخواست و سایت شما را بررسی کرده و در صورت رفع ایراد آن را مجددا فعال خواهد کرد.
از دیگر ویژگی های مثبت نسخه جدید این الگوریتم آن است که جریمه تنها شامل همان صفحات خاطی خواهد شد. قبل از این الگوریتم، زمانی که گوگل اسپم بودن وب سایتی را تشخیص می داد، تمامی صفحات آن وب سایت را مجازات و حذف می کرد. نسخه 4.0 الگوریتم پنگوئن این مشکل را نیز رفع کرده است. این الگوریتم در صورت دریافت خطا در صفحاتی از یک وب سایت، تنها آن ها را مجازات کرده و دیگر صفحات وب سایت در جایگاه مناسب خود باقی خواهند ماند.
این الگوریتم یک جز زنده در بدنه اصلی گوگل عمل می کند. به این معنا که نظام پاداش و جزا در آن بدون هیچ وقفه ای انجام خواهد شد. در صورتی که الگوریتم پنگوئن کیفیت بالای سایت و محتوایی را تشخیص دهد، رتبه آن را بالا برده و در صورتی که آن را اسپم بشناسد در زمان کوتاهی آن را جریمه خواهد کرد.
پنگوئن چگونه یک سایت را بررسی می کند؟
بعد از آن که به صورت کلی با این الگوریتم، پیدایش و نسخه های مختلف آن آشنا شدید، بهتر است بدانید که الگوریتم پنگوئن چگونه یک سایت را بررسی کرده و چه فاکتورهایی برای آن مهم است.
محتوای کپی شده
یکی از فاکتورهای مهمی که الگوریتم پنگوئن به آن حساسیت زیادی نشان می دهد، یونیک و خاص بودن محتوا است. الگوریتم پنگوئن می تواند به راحتی محتواهای کپی شده از سایت های دیگر را چه یک خط و چه یک صفحه شناسایی کرده و سایت خاطی را مجازات کند. تعیین میزان مجازات بدون شک با میزان محتوای کپی شده متناسب است. به این معنا که هرچه میزان کپی بیشتر باشد، جریمه در نظر گرفته شده برای سایت نیز بیشتر خواهد بود.
جامع نبودن محتوا
الگوریتم پنگوئن علاوه بر سنجش فاکتورهای کمی، فاکتورهای کیفی را نیز برای سنجش یک سایت در نظر می گیرد. در واقع اگر شما برای یک موضوع مشخص یک سایت را باز کرده و نتوانید تمامی اطلاعات مورد نیاز خود را پیدا کنید، الگوریتم پنگوئن آن را تشخیص خواهد داد. در صورتی که کاربر بعد از باز کردن سایت شما، تعداد زیادی سایت های مشابه دیگر را باز کند، یعنی نتوانسته پاسخ تمامی سوال های خود را از سایت شما پیدا کند.
تعداد کلمات کلیدی
همانطور که در بالا نیز اشاره شد، در گذشته هر چه تعداد کلمات کلیدی به کار رفته در یک سایت بیشتر بود، گوگل آن را معتبرتر تشخیص می داد. الگوریتم پنگوئن این فرضیه را به طور کامل رد کرد و تعداد قابل قبول و مشخصی را برای تعداد کلمه کلیدی در هر متن مورد بررسی قرار می دهد. بنابراین تعداد کلمه کلیدی که در هر متن به کار می برید نباید از یک تعداد مشخص کم تر و حداکثر مجاز بیشتر باشد.
لینک سازی اسپم
هنوز یکی از فاکتورهای مهم جهت سنجش اعتبار یک سایت، تعداد بک لینک هایی است که سایت دریافت می کند. بک لینک به معنای آن است که چه تعداد سایت های دیگر، سایت شما را معرفی کرده و چه تعداد کاربر از طریق آن به سایت شما وارد شده اند. در صورتی که شما از روش های غیر مجاز و لینک سازی سیاه، تعداد بک لینک های خود را افزایش دهید، الگوریتم پنگوئن آن را تشخیص داده و سایت شما را جریمه می کند.
استفاده بیش از حد از کلمات کلیدی در تگ ها
تگ ها بر روی زیرعنوان های به کار رفته در یک متن اعمال شده تا میزان اهمیت آن ها در محتوا مشخص شود. در صورتی که در یک محتوا کلمه کلیدی در تمامی تگ ها از H1 تا H6 یا بیشتر آن ها به کار رود، الگوریتم پنگوئن آن را به عنوان خطا تشخیص داده و سایت را جریمه می کند.
چگونه از جریمه شدن توسط این الگوریتم جلوگیری کنیم؟
بعد از آن که در بخش های بالا به طور کامل با الگوریتم پنگوئن و سازوکار آن آشنا شدید، به راحتی می توانید با انجام راهکارهایی از جریمه شدن توسط آن جلوگیری کنید.
- تحت هیچ شرایطی کپی نکنید!
- به نام تصاویر و فایل هایی که آپلود می کنید، توجه کنید.
- سعی کنید محتوایی جامع و کامل داشته باشید.
- از لینک های تصادفی و یا رندوم برای سایت خود استفاده کنید.
- به چگالی و نحوه استفاده از کلمات کلیدی توجه کنید.
- از لینک سازی تقلبی و یا بک لینک گرفتن از سایت های بی کیفیت به شدت خودداری کنید.
- تعداد لینک هایی که در هدر و فوتر سایت خود قرار می دهید را در اندازه استاندارد قرار دهید.
- از سایت هایی با ترافیک بالا و مرتبط در حوزه فعالیت خود بک لینک بگیرید.
- در استفاده از تگ ها دقت کافی به خرج دهید.
- مراقب ایرادهای نگارشی و غلط های املایی در متن خود باشید.
از کجا بفهمم که سایت من توسط الگوریتم پنگوئن جریمه شده است؟
برای آن که متوجه این مساله شوید می توانید عملکرد سایت خود را نسبت به قبل مقایسه کنید. اگر ترافیک سایت شما برای یک کلمه کلیدی افت بسیار زیادی پیدا کرده باشد، احتمال اسپم شناخته شدن توسط این الگوریتم وجود دارد.
در صورتی که یک یا چند صفحه خاص از سایت شما از ایندکس گوگل خارج شده باشد اما بقیه صفحات به عملکرد قدیمی خود ادامه دهند، ممکن است الگوریتم پنگوئن شما را خاطی تشخیص داده باشد.
شما همچنین می توانید وارد پنل سرچ کنسول و بخش اقدامات دستی شوید، اگر سایت شما پنالتی و یا حذف شده باشد، از طرف گوگل در این بخش با یک پیام مواجه خواهید شد.
بعد از جریمه شدن توسط گوگل چه کنیم؟
در صورتی که سایت شما توسط گوگل جریمه و پنالتی شود، باید بتوانید مجددا اعتماد آن را به دست آورید! شما بعد از جریمه شدن باید به طور ویژه روی سئوی داخلی و خارجی سایت خود کار کرده و مواردی که الگوریتم پنگوئن شما را به خاطر آن جریمه کرده است حذف کنید.
- لینک های غیر طبیعی را حذف کنید.
- لینک های Side Wide و لینک هایی که نمی توانید کنترل کنید، حذف کنید.
- محتواهای خود را با رعایت اصول سئو بازنویسی کنید.
- از پنل وب مستر خود حذف لینک های نامناسب را گزارش دهید.
- درخواست تجدید نظر سایت خود را با کمک ابزار وب مستر ارائه کنید.
نگران نباشید، الگوریتم پنگوئن همان اندازه که سخت گیر است، بخشنده نیز هست! بعد از انجام کارهای بالا، در صورتی که گوگل متوجه تغییرات سایت شما شود، جریمه آن را حذف کرده و مجددا جایگاه آن را باز می گرداند. البته به این نکته توجه داشته باشید که روند بازبینی ممکن است از چند ساعت تا بیش از 2 ماه طول بکشد، بنابراین صبور باشید.
ترتیب پیشنهادی مدیر وب برای یادگیری الگوریتمهای گوگل
- قدم اول: آشنایی با الگوریتم های گوگل و تاثیر آن بر نتایج جستجو
- قدم دوم: جدیدترین الگوریتمهای گوگل چگونه کار میکند و الگوریتمها چقدر مهم هستند؟
- قدم سوم: فایل صوتی سئو و آشنایی با الگوریتم های گوگل
- قدم چهارم: کتاب سئو و الگوریتم های گوگل
- قدم پنجم: صفر تا صد الگوریتم پاندا و نحوه رفع جریمه گوگل پاندا
- قدم ششم: هر آنچه باید از الگوریتم پنگوئن بدانید (اکنون اینجا هستید)
- قدم هفتم: الگوریتم مرغ مگس خوار، مهمترین الگوریتم گوگل را کامل بشناسید
- قدم هشتم: الگوریتم Mobile First Index چیست و چطور سایتمان را برای آن آماده سازیم؟
- قدم نهم: الگوریتم گورخر گوگل و تاثیر آن بر روی فروشگاه های اینترنتی
- قدم دهم: الگوریتم کبوتر گوگل چیست و چه تاثیری بر رتبه سایت شما دارد؟
- قدم یازدهم: الگوریتم دزدان دریایی چگونه با دزدی محتوا مقابله می کند؟
- قدم دوازدهم: الگوریتم فرشنس گوگل چه تاثیری بر سئو سایت دارد؟
- قدم سیزدهم: راهنمای جامع الگوریتم رنک برین به زبان ساده
- قدم چهاردهم: رقص گوگل چیست و چه تاثیری بر SEO دارد؟
- قدم پانزدهم: آپدیت فرد چیست و چطور سایت خود را با آن سازگار کنیم؟
- قدم شانزدهم: آشنایی با گوگل برت (Google BERT)؛ هدف از توسعه این الگوریتم چیست؟
- قدم هفدهم: همه چیز درباره آپدیت الگوریتم فلوریدا 2 گوگل و تاثیرش بر وبسایتها
- قدم هجدهم: گوگل پنالتی چیست؛ راهنمای کامل رفع جریمههای گوگل
- قدم نوزدهم: چرا گوگل برخی وبسایتها را جریمه میکند؟
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 327