CDN چیست و چه تاثیری در سئو و امنیت سایت دارد؟

CDN
CDN
4.8
(99)

در این موضوع تردیدی نیست که سرعت بارگذاری یک وب سایت تأثیر بسیار مثبتی روی رتبه بندی موتورهای جستجو دارد. بنابراین شما به عنوان یک وب مستر باید همیشه و در همه حال دنبال راهی برای افزایش سرعت بارگذاری وب سایت خود باشید. در بحث بهینه سازی وب سایت ها، راه و روش های گوناگونی برای افزایش سرعت بارگذاری صفحات وب ارائه شده است. اما مبحث نسبتاً جدیدی که تأثیر شگفت انگیزی در این زمینه دارد و از قضا کمتر مورد توجه قرار گرفته است، مبحث CDN یا Content Delivery Network (به فارسی شبکه توزیع یا تحویل محتوا) می باشد.

اغلب وب مسترها حتی با این سیستم آشنایی هم ندارند. سیستم CDN راهی بهینه شده برای توزیع و انتشار محتوا در وب سایت ها برای تمامی نقاط جهان می باشد که مزایای بسیاری دارد. در ادامه با این سیستم کارآمد آشنا می شویم و به این سؤال مهم پاسخ می دهیم که چرا استفاده از شبکه توزیع محتوا در سئو و بهینه سازی وب سایت ها مؤثر است.

 

 

 

cdn چیست

 

 

CDN یا شبکه تحویل محتوا چیست؟

CDN ها مجموعه ای از سرورها و شبکه های به هم متصل می باشند که دیتاسنترهای آنان در نقاط مختلف دنیا قرار دارند. این سرورها درست مثل یک شبکه زنجیر شده به یکدیگر بوده و به همدیگر متصل هستند. محتوای موجود در اینترنت که در وب سایت های مختلف وجود دارند، در این سرورها به چرخش در می آیند. هدف اصلی از تولید این سیستم، کاهش زمان دسترسی به سرورها در نقاط مختلف دنیا می باشد.

برای مثال، یک وب سایت انگلیسی محتوای خود را در سرورهایش که در انگلیس هستند ذخیره سازی کرده است. در حالت عادی و بدون استفاده از سیستم CDN کاربران ایرانی برای دسترسی به این محتوا می بایست زمان بیشتری را به خاطر فاصله زیاد بین کلاینت و سرور صبر کنند. اما اگر در این شرایط از سیستم CDN استفاده شود، نزدیک ترین سرور به کلاینت انتخاب شده و محتوا از طریق آن سرور در دسترس کاربر قرار می گیرد. ممکن است این سرورها در یکی از کشورهای همسایه ایران مثل روسیه، ترکیه و … باشند. با توجه به گستردگی سرویس های سی دی ان ، شما در هر جای دنیا که باشید به هر حال یک سرور نزدیک به شما نیز پیدا می شود که در شبکه CDN حضور داشته باشد.

در این صورت سرعت ارسال و دریافت اطلاعات به مراتب بیشتر می شود. این سیستم در حال شکوفایی جایگاه خود را به خوبی تثبیت کرده است و هم اکنون وب سایت ها و کمپانی های معتبر زیادی از آن استفاده می کنند. در ایران نیز وب سایت های گوناگونی از این سیستم بهره مند شده اند. در واقع اگر هدف شما تجارت جهانی باشد، مجبور هستید برای افزایش سرعت مبادله اطلاعات از سی دی ان های معتبر استفاده کنید. شما با استفاده از شبکه های تحویل محتوا می توانید در کسری از ثانیه اطلاعات خود را به نقاط مختلف دنیا ارسال کنید و بالطبع طیف گسترده تری از کاربران را هدف قرار دهید.

 

 

 

 

CDN ها چگونه کار می کنند؟

CDN ها در واقع سرورهایی هستند که به صورت یک شبکه زنجیری موسوم به POP به یکدیگر متصل هستند. هر کدام از این سرورها در نقطه ای از کره زمین با موقعیت جغرافیایی متفاوت قرار دارند. تعداد کافی این سرورها باعث می شود تا کل کره زمین تحت پوشش این شبکه قرار بگیرد. سروری که از دیگر سرورها به موقعیت جغرافیایی یک کاربر نزدیک باشد را سرور لبه یا Edge Server می نامند. زمانی که یک کاربر درخواست دریافت محتوا از یک وب سایت می کند، در واقع به نزدیک ترین سرور یا همان سرور لبه متصل می شود.

تمامی سرورها همه اطلاعات و محتوای وب سایت مذکور را به صورت کش شده در خود ذخیره کرده اند تا در کمترین زمان ممکن آن را ارائه کنند. به این ترتیب دیگر نگرانی افت سرعت بارگذاری وب سایت ها و یا دانلود محتوا از سرورهای دور وجود نخواهد داشت. اما این افزایش سرعت ارتباطات بین سرورها چه مزایایی دارد؟

 

 

cdn چیست؟

 

 

مزایای استفاده از CDN :

  • افزایش قابل ملاحظه سرعت بارگذاری وب سایت شما در تمام نقاط دنیا (به خصوص برای موبایل ها)
  • افزایش سرعت بارگذاری و دانلود محتوای آپلود شده در سرورهای شما برای کاربران
  • بهینه سازی و عملکرد بهتر یک وب سایت برای نمایش محتوای بصری مثل تصاویر
  • افزایش چشم گیر پهنای باند و کاهش تعداد ارتباطات از طریق یک کانال و در نتیجه عدم افت سرعت وب سایت
  • عدم مواجه شدن با ترافیک های سنگین به خاطر وجود سرورهای مختلف به ازای یک سرور
  • افزایش چشم گیر پایداری یک وب سایت
  • افزایش امنیت اطلاعات و کاهش خطرات حملات سایبری
  • کاهش مدت زمان لودینگ و بافرینگ (Buffering) ویدئوهای آنلاین
  • عملکرد بهتر در بخش های مختلف وب سایت به ویژه تجربه کاربری (UX)
  • هزینه کم راه اندازی و استفاده

 

 

مزایای استفاده از CDN

 

 

CDN ها به شما این امکان را می دهند تا اطلاعات وب سایت خود را به صورت موقت (Cached) روی نزدیک ترین سرور ذخیره کنید تا کاربران شما در اسرع وقت به آن ها دست پیدا کرده و معطل دریافت اطلاعات از سرور اصلی نشوند. این موضوع باعث می شود تا اطلاعات و محتوای یک وب سایت بدون اینکه نیاز باشد از مقصد اصلی (سرور اصلی) ارسال شود، در کمترین زمان ممکن در تمام دنیا در دسترس هر کسی قرار بگیرد.

از دیگر مزایای CDN ها این است که محتوای ذخیره شده شما در سرورهای CDN به طور منظم ویرایش و به روز می شوند. این شبکه ها به صورت خودکار محتوای جدید را به سیستم اضافه می کنند. این یعنی دسترسی به تمام بخش های یک وب سایت در کمترین زمان امکان پذیر خواهد بود.

 

CDN چطور به SEO کمک می کند؟

همانطور که پیش از این گفتیم، از بزرگترین مزایای CDN ها کمک به افزایش سرعت بارگذاری و اشتراک گذاری اطلاعات است. در مقاله دیگری از مدیر وب نیز به اهمیت زیاد سرعت بارگذاری بالا اشاره شد. با این تفاسیر می توان به راحتی متوجه شد که CDN به خاطر افزایش سرعت بارگذاری محتوا و اطلاعات می تواند نقش به‌سزایی در رتبه بندی وب سایت شما در موتورهای جستجو داشته باشد.

سیستم CDN از الگوریتم های ذخیره موقت (Caching Algorithms) و استاندارد استفاده می کند که به سئوی وب سایت شما کمک شایانی خواهند کرد. این الگوریتم ها حتی به شما این امکان را می دهند تا با مشکل مطالب کپی شده یا مشابه مقابله کنید. محتوایی که اخیراً توسط وب سایت شما منتشر شده باشد در لیست آخرین اطلاعات ذخیره شده در CDN ها قرار می گیرند و در تمامی سرورها به صورت Cached ذخیره می شوند.

همچنین شایان ذکر است که CDN به ایندکس شدن سریع تر تصاویر موجود در وب سایت شما در صفحات نتایج موتورهای جستجو (SERPs) کمک می کند. بنابراین اگر تصاویر خود را روی سرورهای CDN آپلود کرده باشید، نه تنها کاربران بیشتر، بلکه ربات های موتورهای جستجو نیز دسترسی سریع تری به آن ها دارند و در نتیجه پتانسیل بسیار بیشتری برای دریافت سریع تر بازدیدها در انتظار شما خواهد بود.

 

چه ارتباطی بین استفاده از CDN ها و افزایش امنیت وب سایت ها وجود دارد؟

اینکه وب سایت شما از چندین سرور مختلف در نقاط گوناگون دنیا در دسترس باشد نه تنها باعث افزایش امنیت وب سایت شما می شوند، بلکه به خاطر کاهش ترافیک های ورودی از یک سرور، سرعت بارگذاری وب سایت شما را بسیار افزایش می دهد و همانطور که گفته شد، این یکی از مهمترین فاکتورهای اساسی برای SEO می باشد.

کاهش ریسک حملات سایبری به وب سایت ها، از دیگر دلایلی است که نشان دهنده افزایش امنیت یک سایت با استفاده از CDN هاست، از جایی که وب سایت شما از طریق چندین سرور آنلاین می باشد، از کار انداختن آن تقریباً مساوی با از کار انداختن تمام سرورها می باشد. در ضمن، با استفاده از CDN ها خطر از کار افتادگی و از دسترس خارج شدن وب سایت شما نیز به مراتب کاهش می یابد. چرا که در صورت از کار افتادن یک سرور، سرورهای دیگر جای آن را خواهند گرفت.

عملکرد این شبکه شبیه به پردازشگرهای چند هسته ای می باشد. همانطور که پردازشگرهای تک هسته ای قادر به پردازش سریع تمامی پروسه ها نیستند، وب سایتی که روی یک سرور قرار داشته باشد نیز در صورت افزایش ترافیک با این مشکل مواجه می شود. اما پردازشگرهای چند هسته ای، کانال های بیشتری برای پردازش ایجاد می کنند و همین تشابه دقیقاً در مبحث CDN ها دیده می شود.

یکی از خطرناک ترین حملات سایبری حمله DDOS است که با استفاده از یک شبکه بزرگ درخواست های زیادی را به سمت سایت ارسال می کنند و در نهایت باعث از کار افتادن سرور سایت می شوند، از دیگر مزیت های شبکه های CDN چند لایه جلوگیری و خنثی کردن کامل این حملات می باشد که با توزیع درخواست ها در شبکه خود اجازه از دسترس خارج شدن سایت در حملات DDOS را نمی دهد و این حملات را خنثی می کند.

 

 

 

آیا باید از CDN ها استفاده کرد؟

CDN می تواند برای هر وب مستر یا صاحب تجارتی که دارای یک وب سایت و یا حتی یک اپلیکیشن موبایل است سودآور و کاربردی باشد. CDN برای سرویس هایی که به صورت همزمان توسط صدها و هزاران کاربر در حال استفاده است بسیار مفید خواهد بود. همچنین استفاده از CDN برای وب سایت هایی که دارای تعداد زیادی محتوا در فرمت های مختلف هستند و همچنین وب سایت هایی که کاربران آن از نقاط مختلف دنیا مراجعه می کنند پیشنهاد می شود.

نکته مهم تر اینکه استفاده از شبکه های CDN به افزایش سرعت تمام بخش های وب سایت شما کمک می کند. با همین ویژگی می توانید وب سایت خود را بهینه کرده و در موتورهای جستجو در رتبه های بهتری قرار دهید. اما اگر تصمیم به استفاده از CDN ها گرفتید، قبل از هر چیز مطمئن شوید که از سرویس دهنده مناسبی آن را تهیه کرده باشید. همچنین راه اندازی صحیح یک CDN برای یک وب سایت یا اپلیکیشن نیز بسیار مهم است. پیشنهاد می کنیم این کار را به حرفه ای ها و متخصصین این زمینه بسپارید چرا که اشتباه کردن در استفاده از این سیستم منجر به نتایج ناخوشایندی برای وب سایت و سئوی آن می شود.

 

اگر به این مطلب علاقمند بودید احتمالا مقالات زیر هم براتون مفید خواهد بود :

 

1. 15 کلید طلایی برای بهبود سئو سایت

2. صفحه بندی سئو چیست و چه تاثیری در سئو دارد؟

3. کور وب ویتال چیست و چه تأثیری در سئو دارد؟

4. صفحات یتیم یا Orphan Pages چیست و چه تاثیری بر سئو دارند؟

5. الگوریتم ونیز چیست و چه تاثیری در سئو محلی دارد؟

6. زامبی پیج چیست و چه تاثیری روی سئو سایت دارد؟

7. الگوریتم helpful content گوگل چیست و چه تاثیری بر سئو دارد؟

8. الگوریتمE-A-T گوگل چیست؟ و چه تأثیری بر سئو سایت دارد؟

9. کنیبالیزشن چیست؟ و چه تاثیری بر سئو دارد؟

10. هر آنچه در مورد سئو نویسی و محتوای سئو شده باید بدانید

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد آرا: 99

importScripts('https://van.najva.com/static/js/scripts/modireweb-website-7425-5dfc98bc-8306-4300-817a-5a37c702f8fe-service-worker.js');