آموزش سئو
آموزش سئو (SEO) در دنیای دیجیتالی امروز، میتواند حکم پیشرفت یا نابودی یک کسب و کار را صادر کند! حضور شما در این صفحه و تصمیمتان برای مطالعه این مقاله، بیانگر این است که شما اهمیت بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو را درک کردهاید و از ضرورت آن برای رشد کسب و کار اینترنتی خود مطلع هستید.
همه افراد برای حرفهای شدن در یک زمینه، کار خود را از یک نقطهای آغاز میکنند. اما اینکه یادگیری سئوی سایت را از کجا و چگونه شروع کنیم، ممکن است کمی گیجکننده بنظر برسد. با مطالعه این مقاله، درمییابید که چه آموزشی برای شما مناسبتر است و چه نکاتی را باید مورد توجه قرار دهید. پس همراه ما باشید.


قبل از اینکه به چگونگی آموزش و یادگیری سئو بپردازیم، لازم است بدانیم که اصلا سئو چیست و قرار است چه چیزی را آموزش ببینیم. SEO مخفف عبارت Search Engine Optimization و به معنی بهینهسازی موتور جستجو است که ما آن را به اسم سئو میشناسیم. SEO یا سئو در واقع بهبود و ارتقای یک وبسایت به گونهای است که تعداد بازدیدکنندگان دریافتی آن از موتورهای جستجو، افزایش یابد. این افزایش تعداد بازدیدکنندگان، اساسا با رتبه آن وبسایت در صفحات نتایج موتورهای جستجو رابطه مستقیم دارد.
به بیان سادهتر، افراد وبسایت ایجاد میکنند که مخاطب جذب کنند. این مخاطبین در نهایت به مشتریان محصولات یا خدمات وبسایتها تبدیل میشوند. اما مگر چند نفر روی لینک وبسایتی که در صفحه ششم موتورهای جستجو قرار دارد کلیک میکنند؟ روشن است که میزان بازدید از وبسایتی که در صفحه ششم و هفتم قرار دارد به هیچ وجه قابل مقایسه با وبسایتهای صفحات اول و دوم نیست. این بهبود وضعیت سایت و ارتقای رتبه آن به صفحات نخست را سئو مینامند.
حال، این بهینهسازی و بهبود وضعیت وبسایت، زوایا و ابعاد مختلف و گستردهای را شامل میشود. از کلماتی که در نوشتن محتوای وبسایتتان استفاده میکنید گرفته تا چگونگی برخورد سایتهای دیگر با وبسایت شما، در سئو و بهینهسازی سایت شما تعیینکننده هستند.
چرا یادگیری سئو مهم است؟
با توجه به پیشرفت تکنولوژی و گره خوردن آن با سبک زندگی بشر، بخش اعظم فعالیتهای روزمره ما شکلی دیجیتالی به خود گرفته و در آیندهای نزدیک، کاری باقی نخواهد ماند که قادر باشیم بدون اینترنت انجام دهیم. انسان همواره طالب راحتی و آسودگی است. اگر از شما سوال شود که ترجیح میدهید برای خرید مواد غذایی مورد نیازتان تا فروشگاه بروید یا بدون زحمت دادن به خودتان آنها را درب منزلتان تحویل بگیرید، کدام را انتخاب میکنید؟
لازم به توضیح نیست که با دیجیتالی شدن سبک زندگی، کسب و کارها نیز دیجیتالی خواهند شد. فعالیت در فضای اینترنت و محیط وب، داستانی متفاوت از روال حاکم بر کسب و کارهای سنتی دارد. در کسب و کارهای اینترنتی، مشتریان شما کسانی هستند که قبلا اسمی از شما نشنیدهاند و حتی ساکن منطقه فعالیت شما هم نیستند. موتورهای جستجو به شما این امکان را میدهند که مخاطبان جدیدی پیدا کنید.
اگر سایت شما را مقصد در نظر بگیریم، موتورهای جستجو جادههایی هستند که افراد را به آنجا میرسانند. برای مثال، اگر شما فروشنده کفش باشید، موتورهای جستجو افرادی را که به دنبال خرید کفش هستند به سمت وبسایت شما هدایت میکنند. بنابراین، اگر بتوانید وبسایتتان را به صفحه اول برسانید، فرصتهای باورنکردنی بسیاری بدست خواهید آورد.
دیگر باید مشخص شده باشد که در دنیای امروز، آموزش و یادگیری سئو تا چه اندازه مهم و ضروری محسوب میشود. داشتن سایتی ارزشمند، سودده و معتبر، بدون داشتن دانش و مهارت سئو و بهینهسازی سایت محقق نمیشود. اما آموزش و یادگیری سئو را از کجا و چگونه باید آغاز کنیم؟

آموزش سئو را از کجا شروع کنیم؟
خوبی آموزش سئو این است که اطلاعات فراوانی برای یادگیری آن در دسترس است. اگر ندانید از کجا شروع کنید، همین گستردگی اطلاعات کار شما را بسیار سخت کرده و موجب سردرگمی شما میشود. با دنبال کردن گامهای زیر، خواهید دانست که چگونه باید آموزش سئو را آغاز کنید.
گام اول: آموزش سئو رایگان
یکی از آسانترین و بهترین روشها برای شروع آموزش سئو ، مطالعه کردن رایگان است! منظورم از کلمه رایگان، مقالات و ویدئوهای آموزشی رایگانی است که میتوانید در وب یا یوتیوب پیدا کرده و استفاده کنید. شما با این کار میتوانید اطلاعات خوبی در زمینه آموزش seo پیدا کرده و با این کار به دو هدف مهم دست پیدا میکنید:
● اول اینکه متوجه میشوید که سئو چیست و به درک خوبی از آن خواهید رسید.
● دوم اینکه خواهید فهمید که واقعا به یادگیری سئو علاقه دارید یا خیر؟!
برای این منظور میتوانید از آموزشهای رایگان (مقالات و ویدئوها) که در سایت مدیروب وجود دارد؛ بهره ببرید.
زمانی که به اندازه کافی در مورد سئو مطالعه کرده و اطلاعات به دست آوردید؛ باید به سمت متخصص شدن پیش بروید. مسلما شما در مقالات رایگان؛ اطلاعات خوبی به دست میآورید؛ اما این همه چیز نیست. شما نیاز به یک مربی و دوره آموزشی سئو دارید چون:
1- اطلاعات تخصصی تر و فنی تر سئو را یاد بگیرید؛ چون همه اطلاعات در وب پیدا نمیشود.
2- اگر بتوانید از تجربیات و علم یک مربی سئو بهره بگیرید؛ بدون شک میتوانید ره صد ساله را یک شبه بروید! چون در غیر این صورت، مجبور خواهید بود که مدام آزمون و خطا کنید و این، زمان با ارزش شما را خواهد گرفت.
گام سوم: تمرین، تمرین و تمرین
اگر نتوانید دانشی که کسب کردهاید را پیادهسازی کنید، عملا نتوانستهاید آموزشهای سئوی سایت را فرا بگیرید. درست مثل هر فعالیت و کسب و کار دیگری، هرچه در روند یادگیری سئو بیشتر تمرین کنید نتیجه بهتری خواهید گرفت. لازم است به این نکته توجه داشته باشید که آنچه در وبسایتها میخوانید، چیزی است که اشخاص دیگر خود از انجام این کار یاد گرفتهاند.
اما مگر راهی هست که خود بتوانیم آموختههایمان را به مرحله اجرا در آوریم؟ بهترین گزینه این است که روی یک وبسایت تمرین کنید. اگر وبسایتی برای این منظور در اختیار ندارید، میتوانید با استفاده از ابزار وردپرس به راحتی یک وبسایت ساخته و آن را مدیریت کنید. در اختیار داشتن یک دامنه برای خودتان، به شما کمک میکند تا تاثیر و اهمیت هر یک از تکنیکهای سئو و بهینهسازی سایت را دریابید.
همچنین، میتوانید از آموزشهای پروژهمحور نیز استفاده کنید. اینگونه آموزشها باعث میشوند تا شما بیشتر با این مهارت درگیر شده و مسائل و مشکلات عملیاتی دنیای واقعی سئو را بطور ملموستری درک کرده و راهحل آنها را یاد بگیرید.

گام چهارم: عضو گروه سئوکاران شوید
این یکی از بهترین توصیههایی است که میشود به افرادی که به دنبال آموزش و یادگیری سئو هستند کرد. همانطور که اگر میخواهید باغبان خوبی باشید باید با باغبانها نشست و برخاست کنید، اگر میخواهید سئوکار خوبی باشید نیز نیاز دارید تا با سئوکاران نشت و برخاست داشته باشید. پیوستن به گروه سئوکاران به شما در تبدیل شدن به یک سئوکار حرفهای کمک بسیاری خواهد کرد.
یک نکته کنکوری:
به عنوان یک نکته کنکوری، قصد دارم روشی رو معرفی کنم که با اجرای آن سه هیچ از بقیه سئوکاران جلو خواهید افتاد! یکی از بهترین روشها برای یادگیری سئو؛ تحلیل و الگوبرداری از سایتهای موفق است. شما هر کلمه یا عبارتی را که در گوگل جستجو کنید؛ سایتهایی را خواهید دید که در رتبههای برتر گوگل قرار گرفتهاند. به این سایتها وارد شوید و تحقیق کنید که:
این سایت از کدام تکنیکهای سئو بیشتر استفاده کرده است؟
استراتژی محتوایی این سایت به چه صورت است؟
این سایت چه کارهایی را انجام میدهد که دیگر سایتها از آن غافل ماندهاند؟!
یکی از نکات قابل توجه در آموزش تکنیکهای سئو (SEO)، تغییرپذیری آنها است. دنیای سئو دائما در حال تغییر و بروزرسانی است و گوگل مدام الگوریتمهای خود را تغییر میدهد. پس لازم است تا شما هم اطلاعات خود را بروز نگه دارید تا همیشه یک سروگردن از بقیه سئوکاران بالاتر باشید. یکی از بهترین راهها، دنبال کردن فعالیت افراد متخصص در وبسایتها و شبکههای اجتماعی مثل اینستاگرام است. اینگونه با یک تیر چند نشان میزنید: از تجربههای دیگران استفاده میکنید، از بروزرسانیهای ابزارها مطلع میشوید و به محض اعمال تغییرات جدید در الگوریتمها، از آنها باخبر خواهید شد.
گام ششم: گامهای اول و دوم را تکرار کنید

در یادگیری SEO و بازاریابی دیجیتالی، هیچ نقطه پایانی وجود ندارد. بطور کامل دنبال کردن همه این گامها و عزم راسخ، در نهایت شما را به موفقیت میرساند. بهینهسازی یا سئوی سایت را آموزش ببینید، تمرین کنید و مجددا تکرار کنید. اگر دست از مطالعه بردارید، احتمال اینکه چیز مهمی را از قلم بیاندازید زیاد است. اگر دست از تمرین آموختههایتان بردارید، آموزش سئو معنی نمیدهد. به تکرار ادامه دهید تا دیر یا زود به هدفتان از یادگیری سئو و تبدیل شدن به یک سئوکار حرفهای نزدیک و نزدیکتر شوید. به یاد داشته باشید که هر ماجراجویی بزرگی با یک قدم آغاز میشود.
- اگر میخواهید بهینهسازی سایت (SEO) را یاد بگیرید، باید مطالعه بسیاری داشته باشید. موارد بسیاری برای یادگیری وجود دارد. در حقیقت، بهترین و موفقترین متخصصان سئو آنهایی هستند که دائما اطلاعات خود را بروز میکنند. چراکه تنها چیزی که در رابطه با سئو ثابت است، تغییرپذیری آن است. متاسفانه فضای وب طوری است که هرکس میتواند به راحتی در آن سایتی ایجاد کند و ادعای متخصص بودن کند. اما علیرغم کمبود منابع آموزش سئو، وبسایتهایی نیز وجود دارند که آموزشهای معتبر و قابل استنادی به مخاطبانشان عرضه میکنند. بنابراین، هر زمان نکته و مطلبی در فضای وب میخوانید، این جمله را به یاد داشته باشید: هر چیزی که میخوانید را باور نکنید.
- به همین خاطر مدیروب تلاش کرده است تا فهرستی از برخی منابع قابل اعتماد برای شما عزیزان تهیه کند تا مطمئن شود از توصیهها و آموزشهای غیرواقعی که به سئوی سایتتان لطمه وارد میکنند، استفاده نخواهید کرد.
- از بهترین منابع فارسی زبان و مطمئن برای یادگیری مهارت سئو میتوان به سایت مدیروب اشاره کرد. مدیروب همواره بصورت تخصصی به مسئله بهینهسازی موتورهای جستجو (SEO) و راهکارهای افزایش فروش و بهرهوری کسب و کارهای دیجیتالی پرداخته و مطالب ارزشمند زیادی را در قالب مقالات آموزشی و ویدئوهای گوناگون در اختیار مخاطبان خود قرار میدهد.
Moz
Search Engine Journal
Search Engine Land
SEMrush Blog
Yoast SEO Blog
Backlinko


دوره و مقاله های پیشنهادی برای یادگیری سئو

همیشه جای یک دوره فشرده آموزشی که همه مطالب مهم را در مورد سئو مطرح کند را در سایت خالی میدیدم و این دوره دقیقا همان دوره فشرده سئو است که اگر شما مانند یک دوست کنار من نشسته بودید و فقط 29 دقیقه فرصت داشتیم تا من مهمترین نکات سئو را در اختیار شما قرار بدهم، دقیقا همین موارد را با شما در میان میگذاشتم.

میتوان گفت سئو، راهکاری برای افزایش ترافیک وب سایت و کسب جایگاه بهتر در نتایج جستجوی گوگل است که با رعایت دستورالعملها و تکنیکهایی که در بخش فنی سایت و تولید محتوا و همچنین عملیاتی که خارج از سایت بر روی آن انجام میشود به افزایش آمار بازدید سایت و درنتیجه فروش سایت کمک میکند.

در دوره جامع جادوی سئو شما فقط نیاز دارید که یک وب سایت داشته باشید! قدم های بعدی را در این دوره خواهید آموخت. اگر هنوز وب سایت ندارید می توانید با تهیه دوره راه اندازی کسب و کار اینترنتی در کمتر از یک روز وب سایت خود را راه اندازی کنید و به شرکت کنندگان دوره جامع جادوی سئو بپیوندید.

قبل از هر چیزی باید بدانیم که الگوریتم های گوگل چه هستند و با چه سیستمی کار میکنند؟ بطور کلی الگوریتم به یک سیستم ریاضی گفته میشود که در جریان آن میتوان چند موضوع دیگر را تعریف کرد و آنها را به نتیجه رساند.
ابتدا لازم است تا این نکته را روشن کنیم که برای یادگیری سئو (SEO)، آموزش پولی داریم تا پولی.
خوشبختانه شما میتوانید تقریبا تمام چیزی که لازم است درباره سئو و بهینهسازی سایت یاد بگیرید را بصورت رایگان در فضای وب و در منابعی که گفته شد پیدا کنید. (البته برای این کار لازم است تا تسلط کافی بر زبان انگلیسی داشته باشید.) اما متاسفانه افرادی هستند که همین اطلاعات رایگان را جمعآوری کرده و به نام خود به فروش میگذارند.
همانطور که قبلا گفتیم، هیچ کس بدون تمرین و اجرای تکنیکهای سئو، در آن متخصص نمیشود. سئو فرآیند بسیار گسترده و زمانبری است که یادگیری کامل آن نیاز به تجربه زیادی دارد. پس چیزی که لازم است در مورد افراد متخصصی که آموزش سئو میفروشند مد نظر قرار دهید، تجربه و رزومه آنها است. قطعا هر آموزش پولی ارزش پول دادن ندارد.
اگر دغدغه خرید آموزش سئو را دارید و درباره محتوای آموزشهای موجود مطمئن نیستید، ما با افتخار دوره جامع جادوی سئوی مدیروب را به شما پیشنهاد میکنیم. این دوره هر ساله متناسب با آخرین تغییرات دنیای وب بروز شده و توانسته پر مخاطبترین دوره آموزش سئو تا کنون باشد. مباحث و استراتژیهای پروژهمحوری که در این دوره خواهید آموخت بیشترین بهرهوری را برای شما ایجاد خواهند کرد. علاوه بر این، برای دوره جامع جادوی سئوی مدیروب، پشتیبانی قوی و خوبی برای پاسخگویی به سوالات شرکتکنندگان در نظر گرفته شده است که جایی برای داشتن دغدغه و نگرانی باقی نمیگذارد.


اینکه چه مدت طول میشکد تا شما سئو را بطور حرفهای و پیشرفته یاد بگیرید، بستگی به فاکتورهای متعددی ازجمله مهارتها، قدرت درک، علاقه و تلاش شما دارد. اگر به بهینهسازی سایت برای موتورهای جستجو علاقه دارید و تمام تلاش خود را به کار گرفتهاید، پس میتوانید با سرعت بیشتری SEO را آموزش ببینید. اما اگر به این خاطر که دیگران در حال یادگیری سئو هستند میخواهید آن را یاد بگیرید، قرار نیست به این زودیها در آن متخصص شوید.
جدا از ویژگیهای فردی که بر سرعت آموزش اثرگذار هستند، یادگیری سئو از یک متخصص مهمترین عامل تعیین کننده است. شرکت در دورههای آموزشی معتبر سئو، چند سال مسیر پیش روی شما را به چند ماه تبدیل خواهد کرد.
بطور کلی، بسته به کیفیت و نوع آموزش، مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری سئو بصورت حرفهای میتواند بین 6 ماه تا یک سال متغیر باشد.

بهینهسازی موتور جستجو یا به اختصار سئو (SEO) خود، آنطور که برخی وانمود میکنند هم سخت نیست. اگر درک درستی از طرز کار موتورهای جستجو داشته باشید، یادگیری SEO برایتان دشواری چندانی نخواهد داشت. اصطلاحات و مفاهیم سئو و جنبههای تکنیکی آن است که سخت بنظر میرسد. وگرنه اصول سادهای دارد که با تکرار و تمرین میتوان فرا گرفت. سختی آن سعی و تلاش و تمرینی است که شخص باید متحمل شود. تمام چیزی که نیاز دارید علاقه و زمان است.


شاخه های اصلی سئو



.




.

سخن آخر
اگر میخواهید وبسایتتان جایگاهی در صفحه اول موتورهای جستجو داشته باشد، نیاز دارید تا آن را برای موتورهای جستجو بهینهسازی کنید. بهینهسازی سایت مستلزم داشتن دانش و تخصص کافی است. اگر قصد دارید وبسایت کسب و کار شخصی خودتان را سئو کنید و یا به یک سئوکار حرفهای تبدیل شوید که وبسایتهای دیگران را سئو میکند، نیاز به یادگیری و آموزش دارید.
بسته به اینکه بخواهید سئو را از منابع رایگان بیاموزید و یا در دورههای آموزشی متخصصان این حوزه شرکت کنید، باید مقداری از زمان و پول خود را هزینه کنید، مطالعه داشته باشید و به تمرین و تکرار بپردازید.