،

سئو خارجی و 12 تکنیک برای بهبود آن

سئو خارجی
4.9
(492)

در دنیای کسب و کار امروز خیلی مهم است که بازدیدکنندگان و مشتریان شما به راحتی بتوانند سایت شما را در صفحات جستجو پیدا کنند. برای همین مهم است که سئو (SEO) را در اولویت قرار دهید و وب­سایت خود را به درستی بهینه کنید. سئو به شما کمک می­‌کند تا با رعایت نکات مختلف بتوانید وبسایت خود را به بالای صفحه موتور جستجو برسانید. با این حال سئو فرایندی گسترده است که تکنیک‌های مختلف و بخش­های متنوعی دارد. بسیاری از این تکنیک­ها مستقیماً به بهینه­ سازی وب­سایت شما کمک می­کند. اما باید به این نکته توجه داشت که بعضی از مهم­ترین تکنیک­های سئو خارج از وب­سایت شما انجام می­‌شود که به آن سئو خارجی می‌­گویند.

اگر با ما در این مقاله همراه باشید توضیح خواهیم داد که سئو خارجی چیست و چه اهمیتی دارد و چگونه می‌­توان با کمک آن هم وب­سایت خود را گسترش داد و هم فروش بیشتری داشت. پس با ما در مدیروب همراه باشید تا به کمک یکدیگر زوایای مختلف سئو خارجی را بررسی کرده و مهم­ترین راهکارهای آن را مورد بحث قرار دهیم.

 

 

سئو خارجی چیست؟

همیشه از سئو به ­عنوان مجموعه فعالیت­هایی یاد می‌­شود که یک سئوکار در راستای بهینه کردن سایت انجام می­‌دهد. سئو کمک می­‌کند تا بازدیدکنندگان به خوبی بتوانند از محصولات، خدمات و محتوای سایت شما استفاده کنند. اما سئو خارجی یا Off-page SEO، که به آن سئوی خارج از سایت نیز گفته می‌شود، به بهینه ­سازی درون سایت مربوط نمی­‌شود. سئو خارجی نیز مانند سایر انواع سئو رتبه سایت شما در موتورهای جستجو را افزایش می‌­دهد، اما برخلاف سئو داخلی ربطی به بهینه­ سازی و محتوای سایت ­شما ندارد. سئو خارجی بخش‌­های مختلفی دارد. مهم­ترین آن­ها لینک­ سازی، توجه به شبکه­‌های اجتماعی، تولید ویدئوها، وبلاگ نویسی و غیره هستند. اگر به این نکات توجه کنید و آن­ها را در فرایند بازاریابی سایت خود لحاظ کنید وب­سایت شما رتبه خوب، ترافیک و بازدیدکننده‌های بیشتری خواهد داشت.

 

سئو خارجی

 

سئو آف پیج چه اهمیتی دارد؟

این­که می­گوییم سئو آف پیج مهم است، یک دلیل ساده دارد. وقتی که گوگل وب­سایت­ها را در صفحه جستجو مرتب می­کند، بک­لینک­ها و سایر سیگنال­های یک سایت را بررسی می­کند و اعتبار آن­ها را می­سنجد. در صورت مشاهده بک­لینک­های نامعتبر یا اسپم، سایت رتبه خوبی پیدا نمی­کند و چه بسا که گوگل سایت را جریمه کند. اما برعکس این قضیه هم صادق است. هرچقدر که بک­ لینک‌­ها وسیگنال­های معتبرتری داشته باشید گوگل خیلی راحت و ساده رتبه سایت شما را در گوگل افزایش می­­دهد. برخی از این سیگنال­ها عبارت­اند از اعتبار و ارزش محتوای ارائه شده، انکر تکست (Anchor Text)،حضور فعال در شبکه­های اجتماعی، نام یا برند تجاری ثبت شده، دامنه معتبر و…

 

سئو آف پیج

 

سئو خارجی چه کمکی به افزایش اعتبار دامنه می­کند؟

اگر سئو خارجی را به ­عنوان یک استراتژی راهبردی در نظر بگیرید، وب­سایت شما نرخ تعاملات بالاتری خواهد داشت، پس می­‌توانید خدمات بیشتری ارائه کنید، فروش بیشتری داشته باشید، برند­سازی کنید و با مخاطبان تعامل بیشتری داشته باشید. به علاوه، هرچقدر در زمینه سئو خارجی بهتر عمل کنید، اعتبار دامنه سایت شما بیشتر خواهد بود. اعتبار دامنه یا DA سایت نوعی امتیاز است که جایگاه سایت شما را در رتبه بندی SERP تعیین می­‌کند. البته اعتبار دامنه معیاری نیست که گوگل برای تعیین رتبه­ بندی سایت­ها استفاده می­‌کند، اما عامل خوبی برای بررسی عملکرد سئو خارجی سایت شما است.

سئو خارجی، سئو داخلی و سئو فنی

تاکتیک­‌های سئو به سه دسته تقسیم می­شوند: سئو داخلی، سئو خارجی و سئو فنی برای این که سایت شما رتبه خوبی داشته باشد باید هر سه آن­ها را درنظر بگیرید.

در سئو داخلی بهینه­ سازی وب­سایت شما درنظر گرفته می‌­شود تا در موتورهای جستجو رتبه خوبی داشته باشد. محتوای سایت، برچسب‌های عنوان، استفاده از کلمه کانونی، آدرس‌های اینترنتی، لینک‌های داخلی و غیره مهم­ترین بخش‌­هایی هستند که در سئو داخلی به آن­ها توجه می­‌شود.

سئو خارجی، همان­طور که گفتیم، اقداماتی هستند که خارج از وب­سایت شما انجام می­شود. مانند بک­ لینک و منشن در سایت‌­های دیگر و هم­چنین سایر عوامل بازاریابی که در ادامه با آن­ها آشنا می‌­شوید.

سئو فنی به فعالیت­‌هایی اشاره دارد که مستقیماً بر نحوه خزیدن (crawling) سایت شما در موتورهای جستجو تأثیر می­ گذارد. اقداماتی مانند بهینه­‌سازی سرعت سایت زیرمجموعه سئو فنی هستند.

 

سئو خارجی

 

سئوی داخلی با سئوی خارجی چه تفاوتی دارد؟

در سئو دو نوع استراتژی مهم داریم که کارکردهای متفاوتی دارند؛ سئو آف پیج و سئو آن پیج (داخلی). هر کدام از این دو نوع سئو، بخش­های مختلفی از سایت شما را بهینه می­کنند. با این تفاوت که سئو داخلی به هر فعالیتی که در خود سایت انجام می­دهید مربوط است، اما سئو خارجی در فضای خارج از سایت شما اتفاق می­افتد. اگر به طور کلی و ساده بگوییم، به کلیه فعالیت‌هایی که در سایت انجام می‌گیرد تا رتبه سایت شما بهبود یابد سئو داخلی می‌گویند؛ مثل انتخاب عنوان و زیرعنوان‌ها، پیوندهای مناسب، کلمه کانونی قوی، Alt Textو…

سئو خارجی یا Off-page SEO، همان طور که از نامش پیداست، تمام کارهای بهینه سازی که خارج از سایت انجام می­گیرد را شامل می­شود. هدف سئو آف پیج جلب نظر بازدیدکنندگانی است که از سایت‌ها یا جاهای دیگر به سایت شما سر می­زنند. مهم‌ترین کاری که باید در سئو آف پیج انجام داد، توجه به کیفیت و اعتبار بک‌لینک‌هایی است که ایجاد می‌کنید. مثل استفاده از شبکه‌های اجتماعی، بلاگرها و تمام سایر نکاتی که در این مطلب به آن می‌پردازیم. هر چقدر که این بک‌لینک‌ها با کیفیت‌تر باشند، کاربران بیشتری به شما اعتماد می‌کنند و بیشتر در سایت شما وقت می‌گذراند و این به نفع شما و وب­سایت شماست.

تفاوت سئو داخلی با سئو خارجی

هزینه سئو آف پیج چقدر است؟

هزینه سئوی خارجی در جهان از 5 دلار شروع می­شود و حتی تا 2000 دلار در ماه هم متغیر است. اما چه چیزی باعث این تفاوت قیمت می­شود؟ قطعاً در درجه اول شخصی که کار سئو آف پیج را به او می­سپارید و کیفیت کاری که به شما تحویل می­دهد مهم خواهد بود و نتیجه­ را تعیین می­کند. ممکن است شخصی برای کار سئو، به شما پیشنهادی پایین­تر از 100 دلار بدهد؛ اما هیچ تضمینی نیست که کار او کیفیت لازم را داشته باشد یا از سئوی کلاه سیاه، که نوعی سئوی غیرقانونی و غیرمعمول است، استفاده کند. علاوه براین حجم کار و زمانی که سئوکار در یک پروژه­ی سئو خارجی صرف می­کند در ارائه این قیمت تأثیرگذار است. پس اگر خودتان سئوکار آف پیج هستید، کار باکیفیت ارائه دهید و مطمئن باشید که دستمزد قابل توجهی خواهید گرفت؛ اگر هم که می­خواهید یک سئوکار استخدام کنید، در انتخاب سئوکار دقت کنید و حتماً شخصی مطمئن و باسابقه انتخاب کنید.

تکنیک­های سئو خارجی

حالا که با مفهوم سئو خارجی آشنا شدید، می­خواهیم درباره انواع ترفندها و تکنیک­های سئو خارجی که به پیشرفت سایت شما کمک می­‌کند صحبت کنیم. نکات زیر از مهم­ترین ترفندهایی هستند که شما می­توانید برای سئو خارجی وب­سایت خود انجام دهید:

 

تکنیک­های سئو خارجی

 

1- از سایت­های معتبر بک­ لینک بگیرید

لینک ­سازی قلب سئو خارجی است. به دنبال وب­سایت­­‌های معتبر باشید و سعی کنید با آن­ها ارتباط بگیرید. هرچقدر که بازدیدکننده‌­ها از سایت‌­های دیگر به سایت شما بیایند، گوگل متوجه می­‌شود که سایت شما فعال است و بازدیدکنندگان از آن راضی­ هستند. صفحاتی که بک­ لینک­‌های معتبری دارند رتبه بهتری خواهند داشت. به عبارت دیگر بک­ لینک­ اساساً یک رای اعتماد محسوب می­‌شود. هنگامی که صحبت از لینک ­سازی می­‌شود توصیه می­‌کنیم کیفیت را بر کمیت ترجیح دهید. و صد البته که باید از سئو کلاه ­سفید استفاده کنید و به­ هیچ عنوان سمت سئو کلاه سیاه یا اسپم کردن نروید! اگر می­‌خواهید اعتبار لینک­‌های سایت خود را بررسی کنید، می‌توانید از ابزاری مانند Semrush استفاده کنید.

 

2- اعتبار دامنه سایت خود را بررسی کنید

اعتبار به معنی اندازه­ گیری کیفیت کلی یک وب­سایت است و هرچه بک ­لینک­‌های معتبری داشته باشید سایت معتبرتر است و رتبه بهتری خواهد داشت. یکی دیگر از معیارهای مهم لینک­ سازی تعداد دامنه هایی است که ارجاع به سایت شما را نشان می­دهد. شما می­توانید تعداد دامنه ­هایی را که به سایت شما پیوند می­دهند در بخش Backlink Analytics وب­سایت Semrush مشاهده کنید. هر دامنه­ای را که می­خواهید وارد کنید و روی “Analyze” کلیک کنید. داشبورد به سرعت تعداد دامنه ­های ارجاع دهنده و اعتبار آن­ها را نشان می­دهد.

 

 

3- محتوای منحصر به فرد و جذاب تولید کنید

تولید محتوا در سایت یکی از جنبه­ های مهم سئو داخلی است. اما نمی­توان انکار کرد که بازاریابی محتوا چقدر در سئو خارجی اهمیت دارد. علاوه بر محتوای وب­سایت خود، مانند بلاگ‌­پست‌­ها یا مقاله ­هایی که می­‌گذارید، باید در زمینه بازاریابی محتوای خود هم فعال باشید. به عنوان مثال، می‌توانید با نویسنده­ های مهمان سایت­های دیگر همکاری کنید یا برای وب‌سایت‌های دیگر مطلب مشترک بنویسید و به این شکل سایت خود را به مخاطبین سایت­‌های دیگر معرفی کنید. هرچقدر که محتوای جذاب­تری به اشتراک بگذارید، افراد بیشتری سایت شما را خواهند شناخت.

4- حساب Google My Business ایجاد کنید

احتمالا تا به حال در گوگل نوشتید: “رستوران نزدیک من” و گوگل نیز به شما یک لیست از رستوران­‌های اطراف شما را نشان داده است. این خصوصیت Google My Business است؛ یک حساب نمایه کسب و کار رایگان که می­توانید در پلتفرم گوگل بسازید. این نمایه‌ها در نتایج جستجوی گوگل به شکل یک شرکت، اداره، رستوران و… ظاهر می‌­شوند. اگر یک حساب «Google My Business» بسازید و تمام اطلاعات خود را به درستی وارد کنید، افراد زیادی از این شیوه به سایت شما سرمی­زنند و بازدید سایت شما افزایش می‌­یابد. مشتریان و سایر کسانی که این اطلاعات را می­‌بینند، می‌توانند به خدمات شما امتیاز داده و نظر خود را ثبت کنند که به افزایش رتبه سایت شما کمک می­کند.

 

حساب Google My Business

 

 

5- روابط عمومی را درنظر بگیرید

روابط عمومی دیجیتال، استراتژی منتخب بسیاری از مدیران وب است. در وب­سایت اطلاعات تماس بگذارید تا مشتریان بتوانند به شما دسترسی داشته باشند. هم­چنین افرادی را به­ عنوان پشتیبان­ استخدام کنید تا به سوال‌­های مشتریان پاسخ دهند و آن­ها را هدایت و راهنمایی کنند تا اعتماد مخاطب به سایت شما افزایش یابد.

6- از نویسنده مهمان استفاده کنید

نویسنده مهمان مثل یک توریست خارجی است که کشور شما را تبلیغ می­کند و درنهایت بازدیدکنندگان زیادی را به سمت شما می­‌کشاند.

اگر به دنبال نویسنده مهمان هستید یا می­خواهید در سایت­های دیگر به­عنوان نویسنده مهمان مطلب بنویسید، می­توانید الگوی زیر را در گوگل جستجو کنید:

  • «کلمه کانونی هدف شما» + « نویسنده مهمان »

با این کار سایت­هایی که توسط نویسنده مهمان نوشته شده است به شما نشان داده می­شود. به عنوان مثال اگر در مورد بازاریابی دیجیتال می­نویسید، می­توانید عبارت “بازاریابی دیجیتال” + “نویسنده مهمان” را جستجو کنید. هنگامی که مقاله شما در سایت دیگری منتشر شد، عملکرد آن را پیگیری کنید و ببینید بازخوردها چگونه بوده و چند نفر مطالب شما را دیده اند و از آن خوششان آمده است. این نشان می­دهد که کدام سایت­ها ارزش مراجعه مجدد را دارند و از کدام سایت­ها باید اجتناب کنید. برای این کار نیز به وب­سایت Semrush مراجعه کنید و ابزار Semrush’s Post Tracking را انتخاب کنید. سپس URL پست خود را وارد کرده و روی ” Track Content Performance” کلیک کنید.

 

نویسنده مهمان

 

7- در فضای مجازی حضور مستمر داشته باشید

در عصر حاضر که جهان عرصه­‌ی فعالیت در فضای مجازی است، برای ایجاد بک­ لینک­‌های معتبر و برندسازی، باید در شبکه ­های اجتماعی قوی و فعال ظاهر شوید. خیلی از مردم که به دنبال یادگیری یا تجربه چیزهای جدید هستند، به شبکه­‌های مجازی هم به شکل موتور جستجو نگاه می­‌کنند. به­ همین خاطر است که فضای مجازی، بخصوص اینستاگرام پر شده است از تبلیغات مختلف یا فروشگاه‌­های آنلاین معتبر که هرکدام یک کسب و کار کوچک است و مردم از آن­ها خرید می­‌کنند. اما یکی از نکاتی که در تعامل با مشتریان یا مخاطبان در فضای مجازی باید درنظر داشت، این است که شما بتوانید با آن­ها به‌راحتی تعامل داشته باشید و آن­­ها نیز بتوانند آزادانه نظرشان را بدهند و شما را به دیگران معرفی کنند.

8- اینفلوئنسر مارکتینگ را امتحان کنید

امروزه هرکدام از ما حداقل یک بلاگر یا اینفلوئنسر فضای مجازی را دنبال می­‌کنیم و نمی­‌توان این را انکار کرد. برای برندسازی و تبلیغات می‌­توانید روی اینفلوئنسرها به ­عنوان بخشی از بازاریابی سایت خود حساب کنید. به اینفلوئنسرهای خوب و مرتبط با حوزه کاری خودتان پیام بدهید و از آن­ها بخواهید شما را به دنبال کنندگان خود معرفی کنند و حتی اگر شده به آن­ها خدمات ویژه ­ای ارائه دهید تا متوجه کیفیت سایت و خدمات شما بشوند و راحت­تر شما را تبلیغ کنند. همچنین سایت یا صفحه خود را به­ روز نگه دارید و ارتباط با مخاطب را از دست ندهید. مطمئن باشید که این روش جواب می­‌دهد!

 

اینفلوئنسر مارکتینگ

 

9- نشان و نام تجاری بسازید

گوگل از سیگنال‌های برند برای تأیید اینکه آیا شما یک شرکت قانونی هستید یا خیر استفاده می‌کند. همچنین ذکر نام تجاری (اشاره به شرکت، محصولات یا خدمات شما) را هم در نظر می­‌گیرد. پس توصیه می‌کنیم سیگنال‌های برند خود را بررسی کنید تا ببینید در حال حاضر چند نفر در حال جستجو محصولاتی که ارائه می­‌دهید و محتوایی که تولید می­‌کنید هستند. برای این کار می­‌توانید از Google Search Console استفاده کنید.

10- پادکست را دست کم نگیرید

پادکست­‌ها در حال حاضر بسیار محبوب هستند. خیلی از کسانی که زمان و حال و حوصله تماشای ویدئوهای طولانی ندارند، پادکست را حتما می­‌شنوند. اگر از پادکست به عنوان بخشی از استراتژی بازاریابی خود استفاده نمی­‌کنید، ممکن است فرصت­های بزرگی را از دست بدهید. چرا؟ چون اکثر کسب و کارها هنوز از پادکست استفاده نمی‌­کنند؛ هرچه زودتر به سراغ پادکست بروید از رقبای­تان جلوتر خواهید بود. اگر خودتان مهمان یک پادکست باشید یا محصول­تان در آن پادکست معرفی شود، مخاطبین زیادی مجاب می­‌شوند اسم شما و محصول­تان را جستجو کنند.

11-از انجمن و فروم استفاده کنید

درست است که شرکت کردن در انجمن­‌ها به شما کمک نمی­‌کند که در گوگل رتبه بهتری داشته باشید. اما می‌توانید در مکالمات مرتبط با تخصص خود در انجمن‌ها و فروم­‌ها شرکت کنید. در فروم­‌های مربوط به تخصص و حرفه خود شرکت کنید و حضور فعال داشته باشید و سعی کنید گفتگو و اعتمادسازی کنید.

 انجمن و فروم

12-رویدادها

سالانه ده‌­ها نمایشگاه، رویداد یا ایونت مختلف در حوزه فعالیت­‌های شما برگزار می­‌شود. از آن­ها ساده نگذرید. در این رویدادها نه تنها می‌­توانید نام تجاری خودتان را به مخاطب عموم معرفی کنید، بلکه به راحتی می­‌توانید خودتان را به شرکت­‌ها یا افراد معتبری که در حوزه شما فعالیت می­‌کنند بشناسانید و روی آن­ها تأثیر بگذارید.

در پایان

در نتیجه سئو خارجی یک استراتژی بسیار مهم در بهینه ­سازی وب­سایت و بازاریابی است که به­ هیچ عنوان نباید آن را نادیده گرفت. با لینک‌­سازی و رعایت نکاتی که دربالا ذکر شد، به­ راحتی می‌­توانید با کمک عوامل خارج از صفحه، رتبه وب­سایت خود را در موتورهای جستجو افزایش دهید و افراد بیشتری را مجاب کنید تا از وب­سایت شما بازدید کنند. برای آموزش سئو میتوانید دوره سئو مدیروب را نیز تهیه نمایید. برای این کار باید سخت تلاش کنید و صد البته خلاقیت داشته باشید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد و توانسته باشیم به سؤالات­تان پاسخ دهیم. اگر ترفندهای گفته شده در بالا برای­ شما کاربردی و مفید بود، حتما در بخش نظرات، نظر خود را با ما به اشتراک بگذارید. هم­چنین به ما بگوید که شما از چه ترفندهایی برای سئو خارجی استفاده می­‌کنید یا چه ایده­‌هایی به ذهن­تان می­‌رسد؟

میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 492

2 دیدگاه برای “سئو خارجی و 12 تکنیک برای بهبود آن

  1. مهدی گفته:

    سلام و ممنون برای مقاله خوبتون. تو این مقاله در رابطه با google business صحبت کردید. ممنون میشم راهنمایی کنید با توجه به اینکه تو ایران هستیم ایا راهی هست که از این سرویس استفاده کنیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *