،

اهمال کاری چیست؟ شناخت دلایل + معرفی راهکارهای درمان اهمال کاری

اهمال کاری چیست؟ شناخت دلایل + معرفی راهکارهای درمان اهمال کاری

دسترسی سریع به محتوای این مقاله

5
(14)

رمان بینوایان را خوانده‌اید؟ همان رمانی که تاکنون کارتون، فیلم سینمایی و تئاتر آن هم منتشر شده است. نویسنده این رمان، یکی از نویسندگان نامدار کلاسیک به نام «ویکتور هوگو» است. این نویسنده پرآوازه در سال 1830 به یک ناشر قول می‌دهد که برای انتشاراتش یک رمان بنویسد؛ اما مدام با اهمال‌کاری، کار را به تعویق می‌اندازد و زمان خودش را صرف مهمانی، خوش‌گذرانی و تفریح می‌کند. پس از مدتی، ناگهان به خودش آمد و متوجه زمان برای تحویل دادن رمان به ناشر، بسیار محدود است. فقط شش ماه زمان داشت تا کتاب را به اتمام برساند.
هوگو برای نوشتن کتابش، راه چاره‌ای اندیشید. او کلیه لباس‌هایش را به کسی سپرد تا در جعبه‌ای برایش نگه دارد و چیزی جز یک ردای بزرگ برای خود نگه نداشت. وقتی آقای هوگو دید لباسی ندارد که بخواهد بپوشد و به مهمانی برود، پشت میزش نشست، نگارش رمان را آغاز کرد. شش ماه بی‌وقفه نوشت و حاصل کارش، یکی از رمان‌های خواندنی و محبوب جهان شد: «گوژپشت نتردام.»

این داستان، به‌خوبی می‌تواند اهمال‌کاری، دلیل آن و راهی برای مقابله با آن را به ما بیاموزد. امروزه مشکل اهمال‌کاری به معضلی فراگیر تبدیل شده و بسیاری از افراد، کمابیش با آن دست‌وپنجه نرم می‌کنند. اهمیت این موضوع ما را بر آن داشت تا مقاله‌ای بنویسیم و در آن بگوییم اهمال کاری چیست، چه دلایل و ریشه‌هایی دارد و چگونه می‌توان بر آن غلبه کرد. در صورتی که شما هم خواهان درمان اهمال کاری خود هستید، این مقاله می‌تواند راهکارهای ارزنده‌ای در اختیار شما قرار دهد.

 

اهمال کاری چیست

 

 

اهمال کاری چیست؟ به تعویق انداختن کارها با توجه به پیامدهای منفی آن

اهمال کاری یا پشت گوش انداختن، در واقع به تعویق انداختن کارهایی است که برای آن‌ها برنامه‌ریزی کرده‌ایم و می‌دانیم که انجام ندادن آن‌ها پیامدهای منفی مختلفی به همراه دارد. در واقع کسی که اهمال می‌کند، می‌داند که باید کاری را الآن انجام دهد؛ ولی از انجام دادن آن، سر باز می‌زند و تصمیم می‌گیرد که آن کار را در زمانی دیگر انجام دهد. وقتی مفهوم اهمال‌گری را زیر ذره‌بین می‌بریم و جوانب مختلف آن را ریزبینانه مشاهده می‌کنیم، به‌خوبی متوجه می‌شویم که سه عنصر در اهمال‌کاری نقش‌آفرینی می‌کنند:

• به تأخیر و تعویق انداختن کارها: وقتی کسی اهمال می‌کند، در واقع تصمیم می‌گیرد که کاری که باید اکنون انجام دهد را به زمانی دیگر موکول کند. حالا این زمان ممکن است مشخص یا نامشخص باشد.

• اجتناب از انجام کارها: وقتی اهمال‌کاری می‌کنیم، در واقع نوعی اجتناب از انجام کار در ذهن‌مان جریان دارد. ممکن است این اجتناب، در دشوار بودن و ناخوش‌آیند بودن کار ریشه داشته باشد.

• ناتوان جلوه دادن خود و خود‌کم‌بینی: با اهمال‌گری داریم خودمان را ناتوان جلوه می‌دهیم. ممکن است خودمان را برای انجام کار مورد نظر، دست کم می‌گیریم یا توان لازم برای انجام کار را بیشتر از توان خودمان می‌بینیم.

 

اهمال کاری؛ یعنی کارها را به تعویق انداختن

 

فرق اهمال کاری و تنبلی در چیست؟ اهمال‌گر، به برنامه‌هایش وفادار نمی‌ماند!

برخی اهمال‌کاری و تنبلی را یکسان در نظر می‌گیرند؛ حال آن‌که این دو مفهوم با وجود شباهت‌های بسیار، با یکدیگر تفاوت‌هایی هم دارند که در ادامه این تفاوت‌ها را به صورت مختصر و مفید بیان خواهیم کرد:

• اهمال‌گری، به معنای به تعویق انداختن انجام کار است. فرد اهمال‌گر، انجام کار مشخصی را به تأخیر می‌اندازد و احتمالاً به جای آن کار، عمل دیگری مثل خوابیدن، تفریح، کتاب خواندن، ورزش و غیره را برمی‌گزیند. این در حالی است که میل شخص تنبل برای انجام ندادن کارها، بیشتر از میل او به انجام دادن کارهاست. در واقع فرد تنبل، کسی است که عامدانه تصمیم می‌گیرد بنشیند، دست روی دست بگذارد و هیچ کاری انجام ندهد.

• در اهمال‌گرایی، نوعی انتخاب و کنترل در کار است؛ زیرا افراد می‌توانند خودشان برگزینند که هم‌اکنون بروند و کاری که باید انجام دهند را به انجام برسانند. در تنبلی، چنین حس و حالی حکم‌فرما نیست. گاهی مواقع آدم واقعاً توان کافی برای انجام دادن کار مورد نظر را ندارد و باید استراحت کند.

• وقتی کسی اهمال‌گری می‌کند، در واقع برنامه‌ریزی لازم را برای انجام کاری انجام داده است؛ ولی هنگام تنبلی، شخص برنامه‌ای ندارد و از سر بی‌حوصلگی یا بی‌حالی، کار را انجام نمی‌دهد.

• وقتی افراد اهمال‌کاری می‌کنند، به جای انجام کار مورد نظر، ترجیح می‌دهند کارهای مفید دیگری مثل کتاب خواندن، ورزش کردن و برقراری ارتباط انجام دهند؛ ولی هنگام تنبلی، عموماً افراد کار سازنده دیگری انجام نمی‌دهند.

 

تنبلی یعنی کاری نکردن و اهمال کاری یعنی کارها را بعد انجام دادن

 

یک سری آمار و ارقام مهم و تکان‌دهنده در مورد اهمال کاری

در این بخش از مقاله قصد داریم یک سری آمار و ارقام مهم در مورد اهمال‌کاری ارائه دهیم. این آمارها به‌خوبی نشان می‌دهد که به تعویق انداختن کارها، چقدر فراگیر و آسیب‌زننده است.

• اهمال‌کاری، یک دغدغه و مشکل جهانی است. انسان‌ها به طور میانگین روزانه 145 دقیقه و سالانه 55 روز خود را به پای اهمال‌گری می‌ریزند و این یعنی سرمایه‌ای گران‌بها؛ سرمایه‌ای که از گران‌مایه‌ترین دارایی ما یعنی عمرمان خرج می‌شود.

• نوجوانان و جوانان 14 تا 29 ساله، بیش از سایر افراد مستعد اهمال‌گری در کارهای خود هستند. در حال حاضر طبق مطالعات، 81 درصد دانشجویان دوره لیسانس به‌نوعی با اهمال‌کاری دست به گریبان هستند.

• فناوری، یکی از مهم‌ترین عواملی است که باعث تعلل یا واپس افکندن کارها می‌شود. مطالعات نشان می‌دهد که به طور میانگین 57 درصد زمان آنلاین بودن افراد، صرف حواس‌پرتی می‌شود و این علاوه بر اهمال‌گری، کاهش تمرکز کاربران را هم به همراه دارد.

• حدود 20 درصد بزرگسالان با اهمال‌کاری مزمن دست و پنجه نرم می‌کنند. نظرسنجی‌های دیگری هم هست که بعضاً 42.6 درصد بزرگسالان، هر روز یا بیشتر اوقات درگیر تعلل هستند. جالب است بدانید که تنها 15.6 درصد بزرگسالان، ادعا می‌کنند که هرگز اهل اهمال‌گری نیستند.

• بر اساس مطالعات علمی، 48 درصد افراد، حواس‌پرتی را دلیل اصلی اهمال‌گری خود می‌دانند. این حواس‌پرتی بیشتر اوقات توسط دستگاه‌های هوشمند و رسانه‌های اجتماعی ایجاد می‌شود.

• 88 درصد کارمندان حداقل یک ساعت در روز اهمال‌گری می‌کنند. کارآفرینانی که خودشان را اهمال‌گران قهار قلمداد می‌کنند، روزانه دست کم 4 ساعت اهمالگری می‌کنند.

• بر اساس مطالعات در دهه 1970 میلادی، حدود 5 درصد بزرگسالان، درگیر تعلل بودند؛ ولی در دهه 2020 میلادی، 20 درصد بزرگسالان با این مشکل دست به گریبانند.

• فرض کنید یک کارمند حقوق‌بگیر، سالانه 40 هزار دلار درآمد داشته باشد. اگر این کارمند اهمال‌گر باشد، شرکت، 15 هزار دلار دیگر هم بابت اهمال‌گری او از کف می‌دهد.

• 47 درصد کارکنان، گفت‌وگوهای رو-در-رو را باعث اختلال در کار و حواس‌پرتی می‌دانند. 20 درصد کارمندان، دلیل اختلال و حواس‌پرتی خود را تماس تلفنی می‌دانند و 15 درصد کارمندان، حواس‌پرتی خود را به پیام‌رسان‌ها نسبت می‌دهند.

نمودار افزایش اهمال کاری در بین بزرگسالان

 

دلایل اهمال کاری؛ چرا افراد در دام اهمال‌گری و به تأخیر انداختن کارها می‌افتند؟

اهمال کاری دلایل و عوامل مختلفی دارد. در صورتی که بتوانید دلایل اهمال‌گری خود را بشناسید، قاعدتاً آگاهانه‌تر و هوشمندانه‌تر می‌توانید راهکاری برای درمان و غلبه بر آن بیابید. در این بخش از مقاله تلاش کرده‌ایم اصلی‌ترین و مهم‌ترین دلایل اهمال کاری را بیان و بررسی کنیم:

 

1. کمال‌گرایی؛ یکی از مهم‌ترین دلایل اهمال کاری

بی‌تردید کمال‌گرایی افراطی و کوشش بیش از حد برای کامل بودن، یکی از دلایل مهمی است که افراد را به سوی اهمال کاری سوق می‌دهد. انسان کمال‌گرا می‌خواهد همه چیز عالی پیش برود و نتیجه کار، ایده‌آل باشد و همین ایده‌آل‌گرایی، فرد را از حرکت و کوشش دور می‌کند. کمال‌گرایی و اهمالگری، دو برادر صمیمی و وابسته هستند که امکان جدا کردن‌شان از هم وجود ندارد.

 

2. ترس از شکست؛ دلیل دیگری که آدم را اهمال‌کار می‌کند

برخی افراد از شکست خوردن در کاری می‌ترسند و به همین دلیل، دست به کار نمی‌شوند و حرکتی در مسیر علایق خود انجام نمی‌دهند. این افراد شاید کمال‌گرا نباشند؛ ولی دوست ندارند سراغ کاری بروند، وقت و انرژی‌شان را صرف آن کار کنند و در پایان به هیچ مقصد و نتیجه مطلوبی نرسند. این در حالی است که کارهای بسیاری در این جهان هستند که حقیقتاً در ابتدا، نتیجه‌شان مشخص نیست و معلوم نیست به جایی می‌رسند یا خیر.

 

 

3. ترس از انتقاد دیگران؛ یکی از دلایل اصلی اهمال کاری

یکی دیگر از دلایل اهمال کاری افراد مختلف، وحشت از انتقاد دیگران است. برخی افراد دوست ندارند مورد انتقاد قرار بگیرند و همین ترس و نگرانی، آن‌ها را به سوی کاری نکردن یا به تعویق انداختن کارها ترغیب می‌کند. در صورتی که شما هم به خاطر ترس از انتقاد، انجام کارهای خود را به بعد موکول می‌کنید، باید راه چاره درست و هوشمندانه‌ای بیندیشید تا بیش از این در منجلاب اهمال‌گری فرو نروید. در ادامه این مقاله، راهکار کارگشایی به انتقادگریزان، پیشنهاد خواهیم داد.

 

4. عزت نفس پایین؛ عاملی که زنجیروار به دور دست و پاهایتان می‌پیچد

انسان زمانی که خودش را خوب و دوست‌داشتنی نداند و خودش را انسانی ارزشمند و والا قلمداد نکند، میلی به کوشش و تلاش برای والایش شخصیت خودش ندارد و دلیلی نمی‌بیند که کارهایش را در ضرب‌الاجل‌های تعیین‌شده انجام دهد. انسان وقتی برای شخصیت خودش ارزش قایل باشد، دوست دارد کارهایش را به صورت منسجم و منظم انجام دهد و به خود افتخار کند.
افرادی که عزت نفس پایینی دارند، غالباً به توانمندی‌ها و شایستگی‌های خودشان شک می‌کنند و همواره بر این باور هستند که نمی‌توانند کارهایشان را درست، به‌موقع و باکیفیت به انجام برسانند. همین باور منفی آن‌ها به شخصیت‌شان سبب می‌شود که همواره در انجام به‌موقع کارها ناتوان باشند و کارهای خود را مدام به تعویق بیندازند.

 

 

5. میل به لذت‌های کوتاه‌مدت در عوض لذت بردن از نتایج ارزشمند

به طور کلی میل انسان به لذت‌های کوتاه‌مدت، یکی از مهم‌ترین دلایل و عواملی است که انسان را در دام اهمال کاری می‌افکند. انسان‌هایی که دنبال رهایی از تعلل و اهمالگری هستند، باید کوششی اساسی برای توجیه خودشان به کار ببندند و خودشان را قانع کنند که لذت‌های کوتاه‌مدت خود را قربانی رسیدن به نتایج ارزشمند کنند.
یکی از مهم‌ترین هنرهایی که انسان‌های بسیاری به آن دست یافته‌اند و با تکیه بر همان هنر، رشد و موفقیت را برای خود رقم زده‌اند، هنر «به تأخیر انداختن لذت‌های کوتاه‌مدت و کوشش خستگی‌ناپذیر تا زمان دستیابی به اهداف» است.
کسانی که توان به تأخیر انداختن لذت‌های کوتاه‌مدت را ندارند و بر این باور هستند که باید لذت نقد را چسبید و لذت نسیه را رها کرد، معمولاً در زندگی خود دست‌آوردهای بزرگ و چشمگیری رقم نمی‌زنند و بسیاری از مواقع، اندوخته مالی چشمگیری ندارند و از نظر شغلی و تحصیلی هم نمی‌توانند پیروز باشند.

 

6. حواس‌پرتی و اختلال‌زایی عمدی؛ چیزی که باید با جدیت در برابر آن ایستاد

گوشی هوشمند در کنار تمام مزایا و محاسنی که داشت، گوهر ارزنده‌ای را از کف آدم‌ها ربود: تمرکز! اکنون آدم‌ها باید کلی تلاش کنند تا بتوانند حواس‌پرتی ناشی از صدای پیامک، ایمیل، رسانه‌های اجتماعی و تماس را کنار بگذارند و روی کار خود تمرکز کنند.
در کنار اختلال‌ها و حواس‌پرتی‌هایی که خود گوشی ایجاد می‌کند، برخی افراد عامدانه از گوشی هوشمند برای اهمال‌کاری استفاده می‌کنند و با پرسه زدن بیهوده در اینستاگرام و سایر پلتفرم‌های سوشال مدیا، زمان و نیروی خود را به باد فنا می‌دهند و انجام کارهای ضروری خود را به زمانی دیگر موکول می‌کنند.

 

حواس‌پرتی و اختلال‌زایی عمدی؛ چیزی که باید با جدیت در برابر آن ایستاد

 

7. نداشتن انرژی، انگیزه و شور

یکی دیگر از دلایل تأثیرگذار و مهمی که باعث اهمال‌کاری و به تعویق انداختن کارها می‌شود، نداشتن شور، انگیزه و انرژی کافی است. گاهی آدم به دلایل مختلف، معنای زندگی خودش را از دست می‌دهد، زندگی برایش بی‌ارزش جلوه می‌کند و همین عامل به نداشتن انرژی، شور و انگیزه می‌انجامد.
در چنین مواقع به جای تحقیر و سرزنش کردن خودتان، ریشه و دلیل این بی‌انگیزگی را بیابید، نسبت به خودتان شفقت و مهربانی بورزید، خودتان را درک کنید و بدانید انسان در این جهان، هیچ کس را جز خودش ندارد؛ پس باید حسابی هوای خودتان را داشته باشید.
در مواقعی که انرژی، اشتیاق و انگیزه‌تان ته کشیده و می‌دانید که کف‌گیر به ته دیگ خورده است، اگر خودتان را سرزنش کنید، به عزت نفس و حس ارزشمندی خودتان آسیب می‌زنید و فرایند بهبود و افزایش انگیزه خود را به تأخیر می‌اندازید؛ بنابراین لازم است تا با نرم‌دلی و مهربانی با خود، راه را برای بازگشت به روزهای خوب و پرانرژی گذشته هموار کنید.

 

 

 

8. نداشتن اهداف مشخص، معین، زمان‌مند و پرابهام و نداشتن روتین و روال روزانه

برای پرهیز از اهمال‌کاری باید اهداف مشخص، واقع‌بینانه، زمان‌مند، روشن و عملی برای خودمان تعیین کنیم و با خودمان عهد ببندیم که این اهداف را محقق کنیم. از طرفی باید برای خودمان یک روتین و روال روزانه در نظر بگیریم و طبق یک برنامه و نظم مشخص، کار کنیم، غذا بخوریم، استراحت کنیم و به ورزش و مطالعه بپردازیم.
زمانی که یک نظم و روال روزانه را بر کار و زندگی خود حکم‌فرما می‌کنیم، به‌تدریج به روال خود عادت می‌کنیم و دیگر نیازی نیست که برای منظم بودن، مدام از قدرت اراده خود کمک بگیریم. قدرت اراده، خصوصیتی دارد که پس از استفاده زیاد، تحلیل می‌رود و کاهش می‌یابد؛ از این رو باید سعی کنیم زندگی خود را عادت‌مند کنیم تا مجبور نباشیم زیاد از قدرت اراده خود کمک بگیریم.

 

9. ناتوانی در مدیریت زمان

یکی دیگر از دلایل اهمال کاری افراد مختلف، ناتوانی آن‌ها در مدیریت کردن زمان است. مهم‌ترین ثروتی که پس از سلامتی در اختیار داریم، زمان و عمرمان است و این ما هستیم که باید با استفاده درست از عمر محدودمان، دست‌آوردهای ارزنده و پرارج، رقم بزنیم.
یکی از مهارت‌های ضروری که برای گریز از اهمال‌گری باید یاد بگیریم، مدیریت زمان است. مدیریت زمان به ما کمک می‌کند که با در نظر گرفتن محدودیت زمان و انرژی خود، بهترین بهره را از زمان خود ببریم. در صورت تمایل به یادگیری این مهارت ارزشمند، پیشنهاد می‌شود مقاله آموزش مدیریت زمان را مطالعه کنید.

 

نداشتن انرژی؛ یکی از مهم‌ترین دلایل اهمال کاری

 

پیامدها و عواقب اهمال کاری و تعلل

اکنون که دلایل اهمال کاری را مطرح کردیم بد نیست چند مورد از مهم‌ترین پیامدها و عواقب اهمالگری را هم بیان کنیم. دانستن این پیامدها به ما کمک می‌کند که راحت‌تر از دام اهمال‌گری رها شویم:

• افزایش استرس و اضطراب
• کاهش عزت نفس و اعتماد به نفس
• وجود مشکل در خواب
• آسیب دیدن روابط شخصی و کاری و کاهش اعتبار حرفه‌ای و خانوادگی
• افت بهره‌وری
• نارضایتی دوستان، همکاران، اعضای خانواده و کارفرمایان
• احساس گناه و پشیمانی
• برخوردن به مشکلات مالی
• از دست دادن فرصت‌های شغلی و حرفه‌ای بسیار
• به وجود آمدن مشکلات جسمی و روانی به دلیل تحمل استرس و اضطراب فراوان و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن

 

کاهش اعتبار؛ مهم‌ترین پیامد اهمال کاری

 

چند راهکار برای درمان اهمال کاری؛ تکنیک‌های غلبه بر اهمال کاری

در این بخش از مقاله تصمیم داریم چند مورد از بهترین تکنیک های درمان اهمال کاری را توضیح دهیم. با پیاده‌سازی این راهکارها و روش‌ها می‌توانید جاده را برای غلبه بر اهمال کاری فراهم کنید.

 

1. بپذیرید که اهمال کاری می‌کنید و نگرش خود را دگرگون کنید

اولین گام برای غلبه بر اهمال کاری این است که اهمال‌گری خودتان را بپذیرید. همین پذیرش گامی مهم در راستای رهایی از دام تعلل است. وقتی اهمال‌کاری خود را پذیرفتید، بکوشید دلیل اهمال‌گری خود را درک کنید. فرض کنید دلیل اهمال خود را یافته‌اید. اکنون بکوشید گفت‌وگویی مشفقانه را با خود آغاز کنید. به عنوان مثال یک کاغذ و قلم بردارد و از خودتان بپرسید که چرا اهمال‌گری می‌کنید؟ چرا مثل یک بچه خوب، سر کار خود نمی‌نشینید و کارتان را جلو نمی‌برید؟
می‌توانید اهداف و آرزوهایتان را روی کاغذ یا در هنگام گفت‌وگوی درونی به خودتان یادآوری کنید. می‌توانید به جای استفاده از جملات منفی مثل «دلم نمی‌خواهد این کار را الآن انجام دهم» یا «اکنون حوصله انجام این کار را ندارم»، بنویسید یا بگویید: «می‌خواهم هم‌اکنون و بی‌وقفه کار را شروع کنم و پروژه مورد نظر را به انجام برسانم.»

 

2. پروژه‌های بزرگ را به بخش‌های کوچک و واقع‌بینانه تقسیم کنید

اگر پروژه‌ای بزرگ در دست اجرا دارید و ممکن است فرضاً یک ماه روی آن کار کنید، بهتر است برنامه‌ریزی کنید، پروژه را به بخش‌های کوچک‌تر تقسیم کنید و سپس برای هر کدام از بخش‌های کوچک و واقع‌بینانه پروژه، زمان‌بندی درست و مشخصی در نظر بگیرید. پس از بخش‌بندی پروژه و برنامه‌ریزی برای انجام دادن بخش‌های کوچک، می‌توانید کار را شروع کنید و با تعهد و مسئولیت‌پذیری کامل برای محقق کردن اهداف کوچکی که تعیین کرده‌اید بکوشید.
به عنوان مثال اگر هدفتان این است که خودرویی به قیمت 800 میلیون تومان ظرف 1 سال خریداری کنید، می‌توانید هدف خود را روی کسب ماهانه 67 میلیون تومان بگذارید و حتی می‌توانید هدفتان را روی کسب روزانه 2 میلیون و 250 هزار تومان بگذارید و برای تحقق این هدف بکوشید. در صورت تحقق این هدف، پس از یک سال می‌توانید خودرو 800 میلیون تومانی دلخواه خود را خریداری کنید.

 

3. گوشی را کاملاً کنار بگذارید و عوامل حواس‌پرتی را به حداقل برسانید

جوزف کنراد، یکی از نویسندگان نامدار جهان، وارد اتاق کارش می‌شد و شروع به نوشتن می‌کرد. او از همسرش می‌خواست در اتاق را از آن سوی در، قفل کند و تا زمانی که کنراد، بخش از رمانش را ننوشته است، در اتاق را به روی جوزف باز نکند.
شما هم می‌توانید حین کار، گوشی خود را بیرون از اتاق قرار دهید، عوامل حواس‌پرتی را از اتاق خود بیرون ببرید و بی‌وقفه کار کنید. به هیچ عنوان گوشی هوشمند را به اتاق خود نیاورید و تا کارتان را انجام نداده‌اید سراغ آن نروید. اگر فریلنسر هستید و در منزل کار می‌کنید، می‌توانید از اعضای خانواده خود بخواهید که فقط زمانی در اتاق را به روی شما باز کنند که شما بگویید کار خود را به انجام رسانده‌اید.

 

برای درمان اهمال کاری، گوشی را کنار بگذارید

 

4. محیط خود را به گونه‌ای طراحی کنید که باعث اهمال کاری شما نشود

یکی از بهترین کارها برای درمان اهمال کاری این است که محیط کار خود را به گونه‌ای طراحی کنید که جلوی اهمال‌گری شما را بگیرد. بعضی افراد در دفتر کار خود، وسایل بازی و کتاب دارند. در صورتی که به مطالعه علاقه دارید، کتاب هم می‌تواند برای شما ابزاری برای اهمال‌گری باشد.

 

5. با طراحی اقدامات آینده خود می‌توانید جلوی اهمال‌گری را بگیرید

اگر هنگام دست گرفتن گوشی خود، دوست دارید مدام بازی کنید یا در شبکه‌های اجتماعی پرسه بزنید، می‌توانید بازی‌ها یا اپلیکیشن‌های سوشال مدیا را از گوشی خود حذف کنید و زمان‌های مشخصی از شبانه‌روز، آن‌ها را نصب و استفاده کنید.
کار دیگری که می‌توانید انجام دهید این است که برنامه‌های سوشال مدیا را از کامپیوتر خود حذف کنید. کار دیگری که می‌توانید انجام دهید این است که اگر می‌خواهید اهمال کنید، از اتاق کار خود خارج نشوید و هیچ کار دیگری هم انجام ندهید. صرفاً این حق را به خودتان بدهید که پشت میز بنشینید و هیچ کاری انجام ندهید. اگر چنین عهدی با خودتان ببندید و به آن وفادار بمانید، متوجه می‌شوید که حوصله‌تان بر اثر بیکاری پشت میز سر می‌رود و ناچار می‌شوید که کارهای خود را بدون اهمال‌گری پیش ببرید.

 

6. از تکنیک‌های مدیریت زمان برای درمان اهمال کاری نهایت استفاده را ببرید

برای غلبه بر اهمال کاری خود از تکنیک‌های مدیریت زمان مثل تکنیک پومودورو نهایت بهره را ببرید. تکنیک پومودورو به شما کمک می‌کند 25 دقیقه با تمرکز کامل، کار کنید و 5 دقیقه به استراحت بپردازید. سپس دوباره 25 دقیقه کار و 5 دقیقه استراحت کنید. چنین تکنیکی جلوی اهمال‌گری شما را می‌گیرد و حواستان را روی کاری که انجام می‌دهید، متمرکز می‌کند. در صورتی که می‌خواهید شیوه دقیق استفاده از این تکنیک را یاد بگیرید، مقاله آموزش تکنیک پومودورو را مطالعه کنید.

در کنار تکنیک پومودورو، بهتر است از قانون پارکینسون هم استفاده کنید. بر اساس قانون پارکینسون، هر کار همان قدر زمان می‌برد که در ابتدا برایش زمان در نظر گرفته‌اید. به عنوان مثال اگر برای کاری 2 ساعت زمان در نظر بگیرید، انجام آن 2 ساعت زمان خواهد برد.
برای رهایی از اهمال‌کاری، ابتدا ببینید که انجام یک کار به صورت منطقی و واقع‌بینانه چقدر زمان نیاز دارد. سپس متعهد شوید که آن کار را در همان زمان مشخص به انجام برسانید. با تعهد به زمان‌بندی خودتان می‌توانید با خاطری آسوده، کارهای خود را انجام دهید.

 

از تکنیک‌های مدیریت زمان برای درمان اهمال کاری نهایت استفاده را ببرید

 

7. با پاداش و تنبیه، خودتان را برای غلبه بر اهمال کاری تقویت کنید

وقتی پروژه خاصی را می‌خواهید به انجام برسانید، برای خودتان یک سری پاداش و تنبیه لحاظ کنید. به عنوان مثال با خودتان قرار بگذارید که هر روز 5 درصد از پروژه‌ای را جلو ببرید. سپس با خودتان قرار بگذارید که اگر در پایان هر روز، 5 درصد را انجام دادید، به خودتان پاداش مشخصی (هر چه دوست دارید) بدهید. همچنین با خودتان عهد ببندید که اگر در پایان روز 5 درصد را انجام ندادید، خودتان را تنبیه کنید. این تنبیه هم می‌تواند هر چیزی باشد؛ مثلاً اگر هر شب پلی استیشن بازی می‌کنید، خودتان را با بازی نکردن، تنبیه کنید.

 

8. از مدیتیشن یا مراقبه برای درمان اهمال کاری کمک بگیرید

مدیتیشن یا مراقبه، یکی دیگر از تکنیک‌های درمان اهمال کاری است که بسیاری از متخصصان و روان درمانگران، استفاده از آن را به مراجعان خود پیشنهاد می‌دهند. با مدیتیشن می‌توانیم ذهن خود را آرام و تمرکز خود را افزایش دهیم. وقتی تمرکزمان را بالا ببریم، می‌توانیم کار خود را با کمترین حواس‌پرتی انجام دهیم و از تعلل و اهمال‌گری بپرهیزیم.

برخی از افراد این پرسش را مطرح می‌کنند که مدیتیشن چگونه ذهن انسان را در مسیر غلبه بر اهمال کاری قرار می‌دهد؟ در ادامه به مزایای مدیتیشن برای غلبه بر اهمال کاری می‌پردازیم:

• افزایش آگاهی از افکار: با مدیتیشن می‌توانید از افکار خود آگاه شوید و آن‌ها را بهتر بشناسید. پس از رسیدن به این آگاهی می‌توانید افکار منفی و محدودکننده‌ای را که باعث اهمال‌گری می‌شوند، تغییر دهید.

• کاهش استرس و اضطراب: با مدیتیشن می‌توانید استرس و اضطراب خود را کاهش دهید و آرام‌تر و متمرکزتر به کار و فعالیت بپردازید.

• رسیدن به خودآگاهی: با مراقبه کردن روزانه می‌توانید روحیات، نقاط قوت و ضعف خود را بیش از پیش بشناسید و برنامه‌های واقع‌بینانه‌تری برای خودتان طراحی کنید.

• تقویت اراده: یکی دیگر از تأثیرهایی که مراقبه روی ذهن ما می‌گذارد این است که اراده ما را تقویت می‌کند و همین تقویت اراده برای ایستادگی در برابر میل شدید به اهمال‌کاری، مفید و کارآمد است و به ما کمک می‌کند که با جدیت بیشتری اهداف خود را دنبال کنیم.

 

مراقبه

 

نظم شخصی، تعهد و مسئولیت‌پذیری؛ مثلث موفقیت متخصصان سئو و بیزینس آنلاین

در این مقاله کوشیدیم در مورد اهمال کاری صحبت کنیم، دلایل آن را توضیح دهیم و در پایان، راهکارها و تکنیک‌هایی برای درمان اهمال کاری ارائه دهیم. امیدواریم پس از مطالعه این مقاله، نقشه راه خوبی برای برون‌رفت از چنگال‌های محکم اهمال‌کاری برای خودتان ترسیم کنید.
متخصصان سئو، برنامه‌نویس‌ها، نویسندگان و کارشناسان عرصه بیزینس آنلاین، افرادی هستند که معمولاً بیشتر در دام اهمال‌کاری و به تعویق انداختن کارها گرفتار می‌شوند و به همین دلیل در پیام‌هایشان به ما، خواستار ارائه راهکارهایی برای غلبه بر اهمال‌گری هستند. در صورتی که این افراد بتوانند نظم شخصی، تعهد و مسئولیت‌پذیری را سرلوحه کار خود قرار دهند و خود را از دام اهمال‌گری خارج کنند، حتماً می‌توانند گام‌های بلندتر و موثرتری به سوی موفقیت و تحقق اهداف خود بردارند.

 

در صورتی که این مقاله برای شما مفید و آموزنده بود، پیشنهاد می‌شود مقاله آشنایی با مهارت های نرم را مطالعه کنید. در این مقاله، مهارت‌هایی معرفی شده است که با کمک آن‌ها می‌توانید در عرصه زندگی شخصی، اجتماعی و کسب و کار، خوش‌ بدرخشید.

علاوه بر دلایلی که در این مقاله برای اهمال‌کاری معرفی کردیم، چه دلایل دیگری برای به تعویق انداختن کارها به ذهنتان می‌رسد؟ چه روش‌ها و تکنیک‌های موثری برای غلبه بر اهمال کاری سراغ دارید؟ لطفاً نظرها، پیشنهادها و راهکارهای پیشنهادی خود را با ما و سایر همراهان مدیر وب در بخش دیدگاه‌ها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

 

 

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 14

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *