دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 آشنایی با 4 ستون متقاعد سازی؛ 4 مسیر پررفتوآمد برای اقناع دیگران
- 2 1. متقاعدسازی دیگران بر پایه اعتماد و اعتبار
- 3 2. اقناع دیگران با تکیه بر احساسات افراد
- 4 3. متقاعد کردن دیگران از طریق دلیل و منطق
- 5 4. اقناع دیگران با کمک گرفتن از عنصر زمان
- 6 معرفی 8 مورد از تکنیک های متقاعد سازی دیگران
- 7 1. یاری گرفتن از تأیید اجتماعی؛ یکی از بهترین تکنیک های متقاعد سازی دیگران
- 8 2. تکنیک درخواست کوچک – درخواست بزرگ؛ یکی از تکنیکهای شگفتانگیز
- 9 3. تکنیک بهرهگیری از تخصص و اعتبار؛ راهی که هنوز که هنوز است جواب میدهد
- 10 4. تکنیک تکیه بر اصل کمیابی؛ راهی بسیار موثر و پربازده برای اقناع دیگران
- 11 5. تکنیک علاقهمندی؛ تکنیکی که امروزه بیش از هر زمان دیگری کار میکند
- 12 6. تکنیک جبران کردن لطف دیگران؛ راهکاری جذاب برای اقناع دیگران
- 13 7. تکنیک ما شدن با مشتریان؛ راهکاری مبتنی بر همدلی برای تأثیرگذاری بر مشتری
- 14 8. تکنیک داستانسرایی؛ یکی از روشهای نوین برای متقاعد سازی دیگران
- 15 مزایای یادگیری تکنیک های متقاعد سازی مشتریان برای سئوکارها و صاحبان کسب و کارهای آنلاین
- 16 فواید یادگیری مهارت متقاعد کردن دیگران برای سئوکارها
- 17 مزایای یادگیری مهارت اقناع دیگران برای مدیران و صاحبان کسب و کارهای آنلاین
- 18 ذهن برنده؛ یکی از مهمترین ابزارها برای متقاعد سازی دیگران و اثرگذاری بر آنها
5
(12)
یکی دو سال پیش برندی جدید وارد دنیای تولید و فروش محصولات لبنی شد. در ابتدا نمیتوانست سهمی از بازار را به خودش اختصاص دهد و حقیقتاً در برابر رقبا ناکام مانده بود. بسیاری از فروشندگان، مجذوب برندهای خوشنام بودند و حاضر نبودند برند جدیدی را وارد مغازه خود کنند. فروش آن برند، چندان جالب نبود و در نهایت مسئولان شرکت به این نتیجه رسیدند که یکی از بهترین متخصصان فروش و متقاعدسازی در سراسر کشور را استخدام کنند تا فروششان را افزایش دهد.
آن متخصص کاردان به محض استخدام یک دوره آموزشی برگزار کرد و تکنیک های متقاعد سازی دیگران را به صورت حرفهای به مسئولان فروش مویرگی، شرکت آموزش داد. پس از پایان آن دوره آموزشی و تمرین کردن نکات و آموزشها، مسئولان فروش وارد بازار شدند و توانستند در عرض یک ماه، فروش محصولات را 23 درصد افزایش دهند.
این قصه، نقل محافل شرکتهای لبنیاتی شد و هماکنون برند مورد نظر دارد با تمام توان به فعالیت خود ادامه میدهد. اهمیت یادگیری تکنیک های متقاعد سازی مشتریان، ما را بر آن داشت که مقالهای آماده کنیم و در آن روشهای اقناع دیگران را آموزش دهیم. در صورتی که شما هم کسب و کاری دارید و میخواهید با یادگیری این تکنیکها فروش خود را افزایش دهید، تا انتهای این مقاله با ما همراه شوید.
آشنایی با 4 ستون متقاعد سازی؛ 4 مسیر پررفتوآمد برای اقناع دیگران
پیش از آنکه بخواهیم تکنیک های متقاعد سازی دیگران را بیان کنیم، بد نیست 4 ستون اصلی و اساسی اقناع دیگران را معرفی کنیم. وقتی میخواهیم کسی را متقاعد کنیم، باید ابتدا سبک متقاعد شدن او را بفهمیم؛ باید بدانیم که راه نفوذ به او و اقناعش چیست. وقتی سبک اقناعش را فهمیدیم، میتوانیم تأثیر دلخواهمان را روی او بگذاریم. در ادامه این بخش قصد داریم 4 ستون متقاعد سازی یا سبکهای متقاعد شدن افراد را در کنار هم مرور کنیم:
1. متقاعدسازی دیگران بر پایه اعتماد و اعتبار
یکی از ستونهای متقاعد کردن دیگران، جلب اعتماد طرف مقابل از طریق نمایش تخصص، ایجاد اعتبار، استفاده درست از زبان بن، بهرهگیری از منابع معتبر حین گفتوگو و ایجاد ارتباط عاطفی با مخاطب است. به عنوان مثال بعضی فروشندگان از این روش استفاده میکنند تا به مخاطب خود بگویند که محصول مورد نظر از نظر کیفیت و کارایی، نیاز آنها را برآورده میکند.
فرض کنید به مطب یک پزشک مراجعه میکنید. اگر روی دیوار مطب، کلکسیونی از گواهینامههای حرفهای و معتبر را مشاهده کنید و در هنگام مراجعه به سوابق پزشک در اینترنت، با مجموعهای از نظرهای مثبت مراجعهکنندگان روبرو شوید، متقاعد میشوید که به تخصص و دانش آن پزشک، اعتماد کنید.
2. اقناع دیگران با تکیه بر احساسات افراد
دومین جاده اصلی برای متقاعد کردن دیگران، تمرکز روی احساسات آدمهاست. برخی در گذشته میگفتند: «انسان، ماشینی متفکر است که احساسات هم در آن نقش دارند.» اکنون روانشناسان به این باور رسیدهاند که «انسان، ماشینی مبتنی بر احساسات است که هر از گاه، تفکر هم میورزد.»
برای برانگیختن احساسات افراد و متقاعد کردن آنها از رهگذر احساسات میتوانیم از داستانها و مثالهای شخصی کمک بگیریم، از واژهها، تصاویر و ویدیوهای احساسی استفاده کنیم و تمرکز خود را روی ارزشها و باورهای افراد بگذاریم. به عنوان مثال برخی افراد نیازمند در خیابان، احساس ترحم افراد را برمیانگیزند و از آنها پول میستانند.
3. متقاعد کردن دیگران از طریق دلیل و منطق
یکی دیگر از روشهای اساسی برای اقناع دیگران، تکیه بر استدلال است. برخی افراد، فقط زمانی متقاعد میشوند که برای آنها دلیل و منطق بیاورید و اسناد معتبر و محکمی را برای صحبتهای خود ارائه دهید. این ستون متقاعدسازی، بیشتر در دادگاهها دیده میشود. وقتی وکیل میخواهد قاضی پرونده را متقاعد کند، با دلیل و مدرک صحبت میکند و از این راه روی قاضی تأثیر میگذارد.
4. اقناع دیگران با کمک گرفتن از عنصر زمان
در این تکنیک، باید زمان و شرایط مناسب برای متقاعدسازی افراد را بیابید و در آن زمان و اوضاع، برای اقناع دیگران تلاش کنید. برای اقناع دیگران از این روش، باید سه فاکتور را مد نظر قرار دهید:
• تعیین بهترین زمان برای انتقال پیام و تأثیرگذاری بر مخاطب
• تعیین مکان مناسب برای تأثیرگذاری بر او
• در نظر گرفتن شرایط روانی، اجتماعی و اقتصادی مخاطب هم در هنگام تلاش برای متقاعدسازی او اهمیت دارد.
به عنوان مثال فروشگاهی را در نظر بگیرید که لباسهای زمستانه را قبل از ورود به روزهای سرد سال، با تخفیفی مناسب (با مدت محدود) عرضه میکند. مخاطبان هم که میدانند مدت این تخفیف، محدود است و مدتی دیگر به آن لباس نیاز پیدا میکنند، برای خرید آن اقدام میکنند.
معرفی 8 مورد از تکنیک های متقاعد سازی دیگران
در ادامه این بخش از مقاله تصمیم داریم 8 مورد از بهترین و کارآمدترین تکنیک های متقاعد سازی دیگران را در کنار هم بیاموزیم و بررسی کنیم. تکنیکها و اصول اقناع دیگران واقعاً کم نیستند؛ ولی مواردی که ما انتخاب کردهایم تا به شما ارائه دهیم، نخبه و گزیده روشهای متقاعد کردن دیگران هستند.
1. یاری گرفتن از تأیید اجتماعی؛ یکی از بهترین تکنیک های متقاعد سازی دیگران
انسان، موجودی اجتماعی است و اغلب در هنگام خرید یا انتخاب چیزی، دوست دارد چیزی را انتخاب کند که مورد پسند دیگران هم باشد. به همین دلیل است که بسیاری از وبسایتهای فروشگاهی و غیرفروشگاهی، بخش نظرهای سایت خود را فعال کردهاند و از مشتریان خود میخواهند که در سایت، نظر بدهند.
وقتی تعداد کامنتهای سایت، زیاد باشد، مشتریانی که بهتازگی قصد خرید محصولات شما را دارند، کامنتها را بادقت میخوانند و در صورتی که به این نتیجه برسند که مشتریان شما از خرید محصول، راضی بودهاند، خیلی راحتتر برای خرید، اقدام و سفارش خود را ثبت میکنند.
توجه داشته باشید که اکثریت قریب به اتفاق افراد با تکنیک تأیید اجتماعی متقاعد میشوند و با شما همراهی میکنند.
یکی از نکات مهمی که در مورد تکنیک تأیید اجتماعی باید به یاد داشته باشید این است که خیلی به نظرهای منفی و انتقادهای مشتریان اهمیت بدهید. یک کامنت منفی میتواند اثر چندین کامنت مثبت را از بین ببرد. وقتی کسی چکی به کسی میدهد و آن چک پاس نمیشود و برگشت میخورد. شخص باید فوراً چک را پاس و برای رفع سوء اثر چک برگشتی اقدام کند تا اثر چک برگشتی در سوابق حسابش، اعمال نشود. بهتر است شما هم این روش را برای کامنتهای منفی اعمال کنید. در ادامه این تکنیک را کاملتر توضیح میدهیم:
«پس از مشاهده کامنت منفی، ببینید شماره تماس یا ایمیل مخاطب را دارید یا خیر؟ اگر ندارید میتوانید در کامنتها از مخاطب بخواهید شماره یا ایمیلش را برای پیگیری انتقاد در اختیار شما قرار دهد. در صورتی که پس از یکی دو روز پاسخی دریافت نکردید، میتوانید کامنت منفی را پاک کنید. اگر شماره یا ایمیل مخاطب را داشتید، با او ارتباط بگیرید، مشکل او را حل کنید و پس از حل مشکل، کامنت منفی را با اجازه خودش پاک کنید.»
2. تکنیک درخواست کوچک – درخواست بزرگ؛ یکی از تکنیکهای شگفتانگیز
یکی دیگر از تکنیک های متقاعد کردن دیگران که از سوی بسیاری از کسب و کارها و فروشندگان مورد استفاده قرار میگیرد و هنوز هم کارایی و اثربخشی چشمگیری دارد، تکنیک «ابتدا درخواست کوچک و سپس درخواست اصلی یا بزرگ» است.
در این روش، شما از مخاطب خود چند درخواست ساده و کوچک میکنید که انجام دادنشان برای مخاطب، هیچ هزینه خاصی به همراه ندارد. به عنوان مثال از مشتری خود بپرسید: «آیا حضور روزانه و گذراندن وقت گرانبها در ترافیک، شما را آزار میدهد؟» مشتری قاعدتاً پاسخ میدهد: «بله!» سپس از او بپرسید: «دوست دارید زمانی که در ترافیک از دست میدهید را با کاری ارزشمند و سودمند، پر کنید؟» قطعاً مشتری باز هم پاسخ «بله» را فراروی شما قرار میدهد.
حال میتوانید از او بپرسید: «اگر بستهای آموزشی باشد که بتوانید با گوش دادن به فایلهای آن، زمانهای پرت خود را ارزشمند کنید، آیا آن را تهیه میکنید و مورد استفاده قرار میدهید؟» اکنون مشتری برای پایبند ماندن به پاسخهای مثبتی که پیشتر به شما داده است، مجدداً پاسخ مثبت میدهد و اینجاست که شما میتوانید وارد عمل شوید و محصول خود را به او عرضه کنید.
بیشتر بخوانید:Call to Action یا فراخوان به عمل چیست؟
برخی از فروشندگان به این روش، «نردبان بله» هم میگویند. در این روش شما باید تمام کوشش خود را برای برانگیختن همدلی مخاطبان بکنید و مغز مشتریان را به بله گفتن عادت دهید. یکی از کارهایی که بسیاری از فروشگاههای آنلاین و سایتهای غیرفروشگاهی انجام میدهند این است که یک محصول رایگان به مخاطبان خود ارائه میدهند و در ازای آن از مشتری میخواهند که شماره تماس و ایمیل خود را وارد کند.
در صورتی که مشتری، شماره تماس و ایمیل خود را وارد کند، هم او میتواند محصولی را رایگان دریافت کند و هم شما میتوانید هر از گاهی با او تماس بگیرید یا برای او ایمیل و پیامک بفرستید و آنها را برای خرید محصولات و خدمات خود ترغیب و تشویق کنید.
3. تکنیک بهرهگیری از تخصص و اعتبار؛ راهی که هنوز که هنوز است جواب میدهد
یکی از تکنیکهای کارآمدی که در گذشته، خیلی خوب جواب میداد و هماکنون هم کارایی و اثربخشی خوبی در فضای بازاریابی و تبلیغات دارد، تکنیک بهرهگیری از تخصص و اعتبار است. در این روش، شما از افراد متخصص، خوشنام و معتبر درخواست میکنید که محصولات شما را به مخاطبان و مشتریان خودشان یا شما معرفی کنند.
فرض کنید سایتی در زمینه محصولات پزشکی دارید یا سایتی برای عرضه خدمات مشاوره روانشناسی آنلاین راه انداختهاید و میخواهید سریعتر به برندی معروف تبدیل شوید و به درآمد عالی برسید. برای رسیدن به این هدف میتوانید از پزشکان و روانشناسان شناختهشده و معتبر کمک بگیرید و از آنها بخواهید که در قالب یک ویدیو، محصول یا سایت شما را پیشنهاد دهند.
چندی پیش یکی از دوستانم که مهارتهای کوچینگ را در چند مرکز معتبر آموخته بود، از من راهکاری خواست تا سریعتر به برندی معتبر تبدیل شود. من از او خواستم با مدیرانی که به آنها کمک کرده بود، مصاحبه و از آنها نظرخواهی کند. سپس به او گفتم این مصاحبهها را در قالب فایلهای ویدیویی در پیج اینستاگرام خود قرار دهد. او این کار را انجام داد و پس از مدتی، تعداد مراجعان او بیشتر شد. آنجا بود که فهمیدم تکنیک بهرهگیری از تخصص و اعتبار، هنوز که هنوز است کار میکند.
یکی دیگر از روشهای تأثیرگذاری بر افراد و متقاعد کردن آنها، استفاده از کالاهای لوکس است. به عنوان مثال اگر میخواهید در یک مذاکره مهم با افرادی حاضر شوید که به مسائل مالی اهمیت میدهند، بد نیست که ماشین، لباس و گوشی لوکس داشته باشید. شاید این تکنیک را برخی روشی نادرست بدانند؛ ولی باید بدانید که در بیشتر مواقع، جواب میدهد و باعث اقناع طرف مقابل میشود.
4. تکنیک تکیه بر اصل کمیابی؛ راهی بسیار موثر و پربازده برای اقناع دیگران
جناب سعدی، یک رباعی جذاب و خواندنی دارند و در آن، اصل کمیابی را به سادهترین شکل ممکن توضیح میدهند. در ادامه این رباعی را آوردهایم:
«گر سنگ همه لعل بدخشان بودی / پس قیمت سنگ و لعل یکسان بودی
گر در همه چاهی آب حیوان بودی / دریافتنش بر همه آسان بودی»
در این رباعی، جناب سعدی میفرمایند که اگر همه سنگهای دنیا، لعل ارزشمند و کمیاب بدخشان بودند، آن موقع قیمت و ارزش سنگ و لعل یکی میشد. اگر در همه چاهها، آب جاودانگی بود، آن موقع همه میتوانستند به آن آب دست یابند و به زندگی جاودانه برسند.
اصل کمیابی برای متقاعدسازی دیگران دقیقاً بر اساس همین رباعی زیبا از جناب سعدی استوار است. محصولات و خدمات، هرچه کمیابتر و نایابتر باشند، مخاطبان و مشتریان برای به دست آوردن آنها، تلاش بیشتری میکنند و قیمت بیشتری میپردازند. اصلاً فکر میکنید برتری طلا نسبت به سایر فلزات چیست؟ دقیقاً همین اصل کمیابی است که طلا را چنین ارزنده و قیمتی کرده است.
فرض کنید شرکت یا فروشگاهی میخواهد محصولات خودش را با تخفیف 30 درصدی به بازار عرضه کند. در صورتی که این شرکت یا فروشگاه اعلام کند که این تخفیف، فقط تا دو روز معتبر است، در واقع زمان را برای مشتری، کمیاب کرده است و به همین دلیل مشتری حاضر میشود محصول مورد نظر را در همان فاصله زمانی دو روزه خریداری کند تا بتواند از تخفیف شما بهرهمند شود.
بیشتر بخوانید: 16 سوال اساسی که به بهبود روند فروش شما کمک میکند
5. تکنیک علاقهمندی؛ تکنیکی که امروزه بیش از هر زمان دیگری کار میکند
یکی دیگر از تکنیک های متقاعد کردن دیگران که امروزه کارایی و بازدهی خیلی خوبی دارد، تکنیک علاقهمندی است. همین تکنیک علاقهمندی باعث میشود که تولیدکنندگان، فروشگاهها و کسب و کارها از افراد معروف مثل بازیگرها بخواهند که در تبلیغات محصولاتشان حضور داشته باشند.
چندی پیش یکی از متخصصان تبلیغات در سمیناری میگفت: «شرکتی با استفاده از کریستین رونالدو در تبلیغات محصولاتش توانسته فروش محصولاتش را به میزان چشمگیری افزایش دهد.» چنین مسائلی حقیقتاً دور از انتظار نیست.
مطالعات نشان میدهد که اگر افراد به شخص معروف خاصی علاقهمند باشند، دیگر کاری به درست یا غلط بودن تبلیغات ندارند و آن محصول را خریداری میکنند. این موضوع باعث شده است که شرکتها مبالغ هنگفتی برای حضور افراد صاحبنام در تبلیغات محصولاتشان، بپردازند.
6. تکنیک جبران کردن لطف دیگران؛ راهکاری جذاب برای اقناع دیگران
یکی دیگر از تکنیک های متقاعد سازی دیگران، تکنیک عمل متقابل یا جبران کردن لطف دیگران است. این تکنیک با تکیه بر یک قاعده انسانی بنا شده است: «انسانها دوست دارند لطف یکدیگر را جبران کنند و دوست ندارند زیر بلیت یکدیگر بمانند.» این قاعده برای اکثر انسانها صادق است. اکثر افراد وقتی کسی چیزی بهشان هدیه میدهد یا خدمتی بهشان میکند، دوست دارند آن هدیه یا خدمت را به نوعی جبران کنند.
اگر شما هم میخواهید در روابط کاری خود موفق عمل کنید و تأثیری مثبت بر همکاران یا مشتریان خود بگذارید، میتوانید از این تکنیک، نهایت استفاده را ببرید. توجه داشته باشید که لزوماً نباید هدیه ما به دیگری، مادی باشد. گاهی مواقع مشاوره دادن رایگان به مشتری یا ارائه دورههای آموزشی یا وبینارهای رایگان میتواند نقطه شروعی برای ورود مشتریان به فرایند عمل متقابل باشد و همین مسئله، راهی برای تأثیرگذاری بر مشتریان و همکاران است.
7. تکنیک ما شدن با مشتریان؛ راهکاری مبتنی بر همدلی برای تأثیرگذاری بر مشتری
بسیاری از فروشندگان در هنگام فروش محصول یا خدمتی به مشتریان، آنها را با ضمیر «شما» خطاب قرار میدهند و با آنها صحبت میکنند. این تکنیک، یک عیب ریز دارد: نوعی حس غریبگی به وجود میآورد و با این کار ممکن است مشتری، احساس تنهایی کند.
یکی از تکنیکهای خوبی که میتواند به متقاعد کردن مشتریان کمک کند، «ما شدن» با آنهاست. در این تکنیک، فروشنده وارد تیم مشتری میشود و از مشکل یا مسئله مشترکی با مشتری حرف میزند که محصول یا خدمت مورد نظر میتواند آن را حل کند.
به عنوان مثال فرض کنید که یک فروشنده میخواهد به مشتری، کفش طبی بفروشد. در چنین موقعیتی فروشنده از مشکلات خودش با کفشهای غیرطبی صحبت میکند و مزایای محصول مورد نظر برای خودش را توضیح میدهد. اینجاست که مشتری با کمی فکر میفهمد که خودش هم چنین مشکلاتی را با کفشهای غیرطبی دارد و اکنون میتواند با خرید کفش طبی مورد نظر فروشنده، مشکلات خودش را حل کند و راحتی و آسایش بیشتری را تجربه کند.
8. تکنیک داستانسرایی؛ یکی از روشهای نوین برای متقاعد سازی دیگران
چندی پیش کتابی با عنوان «قصههایی که میچسبند» از «کیندرا هال» را مطالعه کردم. این کتاب شیوه استفاده از داستانسرایی را برای اقناع دیگران توضیح میدهد. قصهها به دلیل ایجاد ارتباط عاطفی و ارائه پیامی ماندگار به مخاطب میتوانند تأثیری ژرف و نیکو بر نگرش و رفتار مشتری بگذارند و او را برای انجام کاری خاص مثل خرید، اقناع کنند.
در کتاب مذکور، کلی مثال و تکنیک وجود دارد که به شما نشان میدهد چگونه از قصهها برای متقاعد سازی دیگران کمک بگیرید. برای داستانسرایی هوشمندانه باید شخصیتپردازی قوی را بیاموزید، یک ساختار داستانی واضح طراحی کنید و با بهرهگیری از زبان روان، زاویه دید مناسب و عنصر تعلیق و غافلگیری، داستان خود را تعریف کنید.
مزایای یادگیری تکنیک های متقاعد سازی مشتریان برای سئوکارها و صاحبان کسب و کارهای آنلاین
یادگیری تکنیک های متقاعد کردن دیگران، یکی از مهارتهای ضروری و بنیادین برای صاحبان کسب و کارهای حضوری، آنلاین و سئوکارهاست. در ادامه به چند مورد از فواید یادگیری این تکنیکها برای سئوکارها و صاحبان کسب و کارهای آنلاین اشاره خواهیم کرد:
فواید یادگیری مهارت متقاعد کردن دیگران برای سئوکارها
سئوکارها با یادگیری تکنیک های متقاعد سازی دیگران میتوانند آینده مالی و حرفهای خود را بهبود ببخشند و برند ارزندهتر، نامآشناتر و خوشنامتری برای خود بسازند. در ادامه چند مورد از فواید یادگیری اصول متقاعدسازی افراد را برای سئوکارها بیان میکنیم:
• مهارت جلب اعتماد مشتریان: سئوکارهای کاربلدی که توانایی متقاعد کردن افراد را دارند، میتوانند اعتماد مشتریان خود را بهخوبی جلب کنند. این افراد میتوانند به مشتریان خود، این اطمینان را بدهند که توان ارائه بهترین خدمات به آنها را دارند.
بیشتر بخوانید: چطور اعتماد از دست رفته مشتریان را به دست بیاوریم؟
• امکان کسب درآمد بیشتر: یکی دیگر از مزایای یادگیری مهارت اقناع دیگران برای سئوکارها، امکان
کسب درآمد بیشتر از طریق دادن قیمتهای بالاتر به کارفرماهاست. سئوکارهای معمولی، ناگزیر هستند که با قیمتهای معمولی با کارفرماها کار کنند؛ ولی سئوکارهایی که توانایی متقاعد کردن دیگران را دارند، میتوانند تأثیر خودشان را روی کارفرماها بگذارند و از این راه، خدمات خود را با قیمت بالاتری به کارفرماها ارائه دهند. هر چه تعرفه یک سئوکار بالاتر باشد، قاعدتاً درآمدش هم بیشتر خواهد شد.
• انعقاد قراردادهای بهتر با مجموعههای معتبرتر: سئوکارها با یادگیری مهارت متقاعدسازی میتوانند مذاکرات بهتری را با کارفرماهای خود انجام دهند و قراردادهای بهتری را با طرف مقابل منعقد کنند. از سویی، این دسته از سئوکارها میتوانند با مجموعههای معتبرتر و حرفهایتر همکاری کنند و از این راه درآمد و اعتبار خود را بهبود ببخشند.
• ساختن برندی خوشنامتر و محبوبتر: برندهای خوشنام و محبوب، یکشبه و به صورت تصادفی ساخته نمیشوند. این برندهای حاصل سالها تلاش، کوشش، تعهد و صداقت هستند. یکی دیگر از عواملی که میتواند برند شما را خوشنامتر و دوستداشتنیتر کند، مهارت گفتوگو و اقناع دیگران است. گاهی مواقع ما برند حرفهای و تخصصیای داریم؛ ولی به دلیل ناتوانی در متقاعد کردن دیگران، نمیتوانیم برتری و کارآمدی خود را به دیگران ثابت کنیم. در چنین مواقعی است که مهارت متقاعدسازی به کمکمان میآید و باعث خوشنامتر شدن برندمان میشود.
مزایای یادگیری مهارت اقناع دیگران برای مدیران و صاحبان کسب و کارهای آنلاین
مهارت اقناع، یکی از کلیدیترین مهارتهایی است که مدیران و صاحبان کسب و کارهای آنلاین باید بیاموزند. یادگیری این مهارت، مزایای مختلفی برای این افراد به همراه دارد که در ادامه به چند مورد از این مزایا اشاره خواهیم کرد:
• رهبری حرفهای و هوشمندانه کسب و کار: رهبرانی که مهارت متقاعد کردن دیگران را آموختهاند، مهارت و توانایی شگفتانگیزی در رهبری کسب و کار خود دارند و میتوانند تیم کاری خود را به شکل هوشمندانهای به سوی اهداف و آرمانهای مشترک هدایت کنند.
• آموزش مهارتها و تکنیک های متقاعد سازی دیگران به فروشندگان: مدیری که تکنیک های متقاعد کردن دیگران را یاد گرفته است، میتواند این مهارتها را به کارشناسان فروش خودش هم بیاموزد و شیوه افزایش فروش محصولات و خدمات را به آنها یاد دهد.
• حل اختلافات برونسازمانی و درونسازمانی: یکی دیگر از مزایای آموزش مهارت اقناع برای مدیران کسب و کارهای آنلاین و حضوری، توانایی حل اختلافات با مشتریان، اختلافات بین کارمندان یا اختلافات بین مدیر و کارمندان است.
• توانایی افزایش انگیزه تیم: توانایی افزایش انگیزه تیم، حقیقتاً آسان یا سرسری نیست و نیاز به مهارت اقناع دارد. در واقع یک مدیر باید بتواند کارکنان خود را متقاعد کند که توانایی انجام یک کار بزرگ را دارند. وقتی کارکنان خودشان را باور کنند، میتوانند با تمام قوا به سوی هدف خود حرکت کنند.
ذهن برنده؛ یکی از مهمترین ابزارها برای متقاعد سازی دیگران و اثرگذاری بر آنها
در این مقاله کوشیدیم 8 مورد از بهترین و کاربردیترین تکنیک های متقاعد سازی دیگران را در کنار هم بیاموزیم و در مورد هر کدام از این مهارتها، توضیحات روشنگر و کاملی ارائه دهیم. امیدواریم نکات و آموزههای این مقاله، نقطه شروع خوبی برای تسلط بر موضوعات فروش و مذاکره باشد و درهای رشد و توسعه درآمد و کسب و کار را برای شما بگشاید.
یکی از مفاهیمی که ارتباط تنگاتنگی با هنر متقاعدسازی افراد دارد، برخورداری از ذهنیت هوشمند و برنده است. برخورداری از ذهن برنده باعث افزایش اعتماد به نفس، انعطافپذیری در برابر تغییرات و چالشها، بالا رفتن مسئولیتپذیری و رشد پشتکار و هدفمندی انسانها میشود و افرادی که چنین قابلیتهایی را در وجود خود رشد دهند، مهارت و توانمندیشان برای متقاعد کردن دیگران به میزان چشمگیری افزایش مییابد.
مجموعه مدیر وب، یک دوره آموزشی تخصصی و جامع تحت عنوان «ذهن برنده» برای کلیه صاحبان کسب و کار و کسانی که میخواهند ذهنیتی کارآمد و برنده برای دستیابی به اهداف و آرمانهای خود داشته باشند، راه اندازی کرده است. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره آموزشی و ثبت نام در این دوره، کافی است به صفحه دوره آموزشی ذهن برنده مراجعه کنید.
شرکت در این دوره آموزشی به شما کمک میکند که از نظر ذهنی، خودتان را برای رویارویی با ترسها و تردیدهای خود آماده کنید و بهترین تأثیر را روی طرف مقابل خود بگذارید. این دوره با این هدف آماده شده است که به شما کمک کند کلیه موانع ذهنی خودتان برای دستیابی به اهداف را کنار بزنید.
آیا تاکنون از تکنیک های متقاعدسازی دیگران که در این مقاله بیان کردیم، برای تأثیرگذاری بر دیگران استفاده کردهاید؟ از نظر شما چه تکنیکهای دیگری میتوان به راهکارهای این مقاله افزود؟ لطفاً نظرها و پیشنهادهای خود را با ما و سایر همراهان مجموعه مدیر وب در بخش دیدگاهها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 12