دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 رایجترین اشتباهات سئو
- 2 ساختار بهینه سازی نشده کلمه کلیدی
- 3 عدم انتخاب کلمات کلیدی کم رقابت
- 4 استفاده غیرمتعارف از کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)
- 5 انتشار صفحات ضعیف و کم کیفیت
- 6 عدم توجه کافی به سئوی محتوا در کنار تولید محتوا
- 7 عدم توجه به عناوین اصلی سئو
- 8 ویدیوها و تصاویر بهینه سازی نشده
- 9 عدم استفاده از لینکهای داخلی
- 10 تمرکز بر روی موتورهای جستجو به جای تمرکز بر روی کاربران
- 11 تمرکز بیش از حد روی استانداردهای رایج موتورهای جستجو
- 12 عدم سنجش نتیجه عملکرد فرآیندهای مربوط به سئو
- 13 نتیجه گیری
بازاریابی محتوا طی دو دهه اخیر تکامل قابل توجهی داشته است. همچنین با توجه به تغییرات همیشگی الگوریتم های گوگل و سیل عظیم اطلاعات اشتباهی که در حوزه بازاریابی اینترنتی وجود دارد، بدیهی است که بسیاری از ما دچار اشتباهات سئو در فرآیندهای سئو و استراتژی های بازاریابی محتوا شویم.
همواره احتمال رخ دادن اشتباهاتی در زمینه SEO برای هر تجارتی وجود دارد. این اشتباهات میتوانند سهوی باشند و یا به خاطر بیتوجهیهای مکرر وبمسترها اتفاق بی افتند. اگر شما از این اتفاقات و اشتباهات آگاه شوید و با علم و تجربه به دست آمده خود بتوانید آن ها را مدیریت کنید، دیگر جای نگرانی نیست. اما به هر حال برای به دست آوردن این تجارب باید با موارد زیادی دست و پنجه نرم کرد. به ویژه کسانی که کسبوکار جدید خود را راه اندازی کرده و در این زمینه تجربه قبلی ندارند، به شدت در معرض خطر مرتکب شدن به این اشتباهات هستند.
معمولاً این اشتباهات درست زمانی رخ می دهند که صاحبان مشاغل نوپا تصور میکنند که راه را درست رفتهاند. در صورتی که بدون توجه به نکات مهمی که در اینجا گفته میشود، اقدام به بهینهسازی سایت و مطالب خود میکنند. در صورتی که این موارد را جدی گرفته و به آنها توجه کافی داشته باشید، میتوانید از این اشتباهات به راحتی جلوگیری کرده و در موتورهای جستجو پررنگ دیده شوید.
با هر بار بروزرسانی الگوریتم های جدید و تغییراتی که در موتورهای جستجو ایجاد می شود، وسواس ما هم برای همگام شدن با SEO بیشتر می شود و ما مجبور می شویم برای اینکه به مشکل نخوریم، تمرکز خود را به تغییرات جدید معطوف کنیم.
اغلب وب مسترها مهمترین اصول سئو را به خوبی می دانند اما چرا نمی توانند از این اطلاعات و ابزار به درستی استفاده کنند؟ در ادامه به اشتباهات سئو که وب مسترها به سادگی در این زمینه مرتکب می شوند اشاره می کنیم.
رایجترین اشتباهات سئو
در ادامه تعدادی از اشتباهات سئو که اغلب توسط وبمستران انجام میشود برای شما توضیح داده می شود.
ساختار بهینه سازی نشده کلمه کلیدی
با وجود افزایش جستجوی معنایی کاربران و همچنین افزایش تکنولوژی یادگیری ماشینی، همچنان تحقیق و پژوهش در مورد کلمه کلیدی باید بر دیگر موارد مقدم باشد. تمام محتوای مطالب شما می بایست به وسیله موضوعات و کلمات کلیدی به صورت شماتیک به اهداف کلی کسب و کار شما مرتبط باشند.
اگر محتوای ما موضوعات اصلی ما را پوشش دهد اما کلمات کلیدی در آن ها وجود نداشته باشند، چطور می توانیم بفهمیم که کاربران دقیقاً به دنبال چه چیزی هستند؟ بدون تحقیق و پژوهش در مورد کلمه کلیدی، چطور می توانید به صورت واقعی مخاطبان خود را پیدا کرده و متوجه شوید محتوای خود را برای چه کسانی می نویسید؟
کلمات کلیدی در واقع به عنوان پلی بین اهداف کاربر و محتوای اطلاعاتی منتشر شده توسط شما ایفای نقش می کنند. محتوایی که در آن ها کلمات کلیدی بهینه سازی شده است به موقعیت صفحات وب برای کسب رتبه بهتر به صورت طبیعی (ارگانیک) در موتورهای جستجو کمک می کند و جستجوهای هدفمند را تحت تأثیر قرار خواهد داد. این موضوع به صورت مؤثری محتوای بلاگ شما را پیشتاز می سازد.
برای بلاگ هایی که روی وب سایت ها ایجاد می شوند، تمرکز اصلی می بایست روی عبارات و کلمات کلیدی بلند باشد. استفاده از کلماتی مثل چطور، کجا، چرا و … در عبارات سؤالی مثال های رایجی از این قبیل هستند.
استفاده از عباراتی که بیشتر مورد توجه اکثریت قشر کاربران قرار می گیرد مثل کلماتی همچون “آموزش” ، “نحوه استفاده از” و موارد مشابه از دیگر ایده های انتخاب کلمات کلیدی هستند که بسیاری از وب مسترها به آن ها توجه کافی ندارند.
وب مسترها همچنین در اغلب موارد در بهینه سازی هدرها، متاتگ ها و محتواهای هدفمند شده با عبارات یا کلمات کلیدی نیز اشتباه می کنند و یکی از رایج ترین اشتباهات سئو است که مرتکب می شوند. به خاطر داشته باشید که کلمات کلیدی خاص معمولاً در توضیحات متا در لیست نتایج جستجوی موتورهای جستجو به صورت قطور (Bold) به نمایش در می آیند. همین موضوع می تواند افزایش نرخ کلیک مطالب سایت شما را به دنبال داشته باشد.
تحقیق و پژوهش در مورد کلمات کلیدی به بهینه سازی ساختار هدر سایت شما (که شامل عنوان، توضیحات متا و … می شود) ختم نمی شود. بسیاری از بلاگرها در استفاده صحیح از سئوی معنایی ناتوان هستند. سئوی معنایی یا Semantic SEO به بلاگرها این امکان را می دهد تا محتوای خواندنی بیشتری ایجاد کنند و در نتیجه تأثیر بیشتری از عبارات کلیدی بگیرند و یا به درخواست ها و سؤالات بیشتری از کاربران پاسخ بدهند و در مجموع مطلب خود را به یک مطلب ویژه تبدیل کنند.
اما در طرف دیگر، اگر مطلبی بیش از اندازه مورد بهینه سازی قرار بگیرد ممکن است از خط قرمز خطر عبور کرده و شرایط نامساعدی را ایجاد کند. ایجاد تراکم زیاد از کلمه کلیدی، می تواند مطلب شما را از یک مطلب جامع و مفید به یک مطلب اسپم تبدیل کند! استفاده زیاد از کلمه کلیدی همچنین می تواند خوانایی متن محتوای شما را کاهش داده و در نتیجه منجر به کاهش علاقه کاربران شود.
برای اینکه از پیچیدگی ها فاصله بگیرید و مرز بین استفاده صحیح و غلط را بهتر درک کنید، پیشنهاد می شود که از بهترین الگوهای سئو به صورت یکپارچه بهره مند شوید. برای مثال اگر قصد بهینه سازی سئوی سایت خود را دارید، باید همه المان ها از جمله متا تگ ها و URL ها را مورد بررسی قرار دهید. کلمات کلیدی به جز ارسال سیگنال برای موتورهای جستجو، عملکرد مهمی برای مهندسی درونی سایت شما محسوب می شوند.
عدم انتخاب کلمات کلیدی کم رقابت
اگرچه فعالیت کردن روی کلمات کلیدی مهم و داغ به خاطر مراجعه زیاد کاربران و مخاطبین همیشه توصیه میشود، اما اینکه تمام تمرکز خود را روی این کلمات بگذارید یک اشتباه به تمام معنا خواهد بود. این مشکل یکی از بزرگترین اشتباهات تجارتهای تازه تأسیس میباشد. در حالی که اگر مقداری از فعالیت خود را روی کلمات کلیدی کمرقابت بگذارید، شانس دیده شدن خود را برای دسته زیادی از کاربران به مراتب بیشتر خواهید کرد.
به این ترتیب، بدون وارد شدن به رقابتهای سخت با دیگر تجارتهای قدرتمند، میتوانید سهم بزرگی از نتایج صفحات اولیه موتورهای جستجو را در این مدل کلمات کلیدی از آنِ خود کنید. حتی توصیه میشود برای شروع کار، بیشتر زمان خود را برای تهیه و انتشار مطالبی با کلمات کلیدی کمرقابت قرار دهید. سپس بعد از مدتی که در موتورهای جستجو ثبات پیدا کردید، میتوانید وارد فاز بعدی و رقابت بر سر کلمات کلیدی پررقابت شوید.
استفاده غیرمتعارف از کلمه کلیدی (Keyword Stuffing)
Keyword Stuffing یا استفاده غیرمتعارف از کلمه کلیدی یک تکنیک قدیمی در مبحث سئو است که بهواسطه آن، وبمسترها میتوانستند یک صفحه یا مطلب از وبسایت خود را به روش غیرمعمول در نتایج اولیه موتورهای جستجو قرار دهند. روش کار این تکنیک ساده است. استفاده بیش از حد از کلمه کلیدی در یک متن و افزایش تراکم تعداد آن به منظور قرارگیری در نتایج موتورهای جستجو با این نام شناخته می شود.
این تکنیک درواقع روشی برای دور زدن هوش مصنوعی موتورهای جستجو میباشد که طی سال های 2003 الی 2007 استفاده میشد. گوگل در سال 2003 با بروزرسانی الگوریتم Google Florida تا حدی جلوی این روش تقلب را گرفت. سپس طی یک بروزرسانی در سال 2011 برای Google Panda و در سال 2013 برای Google Hummingbird، به طور کل این مسئله را ریشهکن کرد. این روزها Keyword Stuffing تأثیری در رتبهبندی یک وبسایت ندارد، اما استفاده از این روش هنوز هم شامل جریمههای سنگین موتورهای جستجو میشود. چرا که این مورد نه تنها یک حرکت اسپمینگ است، بلکه تخطی از قوانین رایج نیز به حساب میآید.
گوگل وبسایتهایی که از این روش استفاده کرده باشند را با کمک الگوریتمهای آپدیت شده خود شناسایی کرده و آنها را جریمه میکند. نتایج نشان میدهند که حتی وبسایتهای زیادی به خاطر استفاده از این تکنیک به طور کل از صفحات ایندکس گوگل حذف شدهاند. خیلی از مدیران وبسایتهای جدید، این مسئله را نمیدانند و فکر میکنند هر چه بیشتر از یک کلمه کلیدی در متن استفاده کنند، بهتر است. در صورتی که به این مسئله دقت نکنید، میتوانید به راحتی آینده وب سایت خود را به خطر بیاندازید.
انتشار صفحات ضعیف و کم کیفیت
ما پیش از این در مبحث بازاریابی دیجیتال بارها گفته ایم که شما باید سعی کنید قبل از هر چیز محتوای خود را برای کاربران و خوانندگان وب سایتتان بهینه کنید نه برای موتورهای جستجو. محتوای خود را سبک و ساده بنویسید و سعی نکنید با اصطلاحات سنگین و پیچیده اقدام به خود نمایی کنید.
در اکثر موارد، مطالب موجود در سایت ها فقط برای انتشار یافتن نوشته نمی شوند، بلکه برای ایجاد آگاهی و پاسخ به یک نیاز نوشته می شوند. پیشنهاد می شود که از راهنمایی های عملی در مطالب استفاده کنید تا ارزش مطلب بیشتر شود.
بازاریابی محتوا به عنوان یک تاکتیک بازاریابی به برندینگ شما کمک می کند. یک مطلب با ثبات، چهره برند شما را پایه گذاری می کند و صدای شما را به عنوان نویسنده مطلب به گوش کاربران می رساند همچنین این موضوع شما را به یک فرد قدرتمند و با نفوذ در زمینه کاریتان تبدیل خواهد کرد.
یک نگاه کلی به وب سایت یا وبلاگ خود بیاندازید. یک خواننده (کاربر) در اولین برخورد با وب سایت شما چه تجربه ای کسب می کند؟ این مورد را هم به یاد داشته باشید که میانگین زمانی که کاربران برای جلب توجه نیاز دارند 8 ثانیه می باشد. ساختار هدر و متا تگ های خود را به منظور تسهیل بخشیدن به خوانایی مطالب بهینه سازی کنید.
از هدلاین های جذاب برای جلب توجه مخاطب استفاده کنید و این جلب توجه را با پاراگراف اول یا به اصطلاح با پاراگراف معرفی قدرتمند بیشتر کنید. همیشه از عبارات شفاف و واضح که خواندن آنها برای مخاطبان ساده باشد استفاده کنید و همچنین از ویدیوها، تصاویر و تصاویر متحرک GIF برای استراحت دادن به ذهن کاربر بین چندین پاراگراف استفاده کنید. با این کارها مدت زمانی که کاربران صرف مطالب شما می کنند نیز بیشتر می شود.
محتوای خود را با استفاده از ابزارهای بصری دلپذیر کنید. برای این کار از گذاشتن فاصله بین پاراگراف ها دریغ نکنید و همچنین از تصاویر بعد از هر 400 الی 600 کلمه استفاده کنید. با این کار محتوای خود را بخش بندی می کنید و از هدر رفتن اطلاعات برای خواندن جلوگیری می کنید.
در نهایت، تا می توانید مطالب خود را به طور صحیح ویرایش کنید. بسیاری از نویسندگان حرفه ای معتقدند که دو سوم یک متن بعد از انتشار می بایست بازبینی و ویرایش شود. برای اینکه از لحاظ دستور زبانی هم مطالب خود را طبق استاندارد منتشر کنید، می توانید از ابزارهایی مثل ویراستار استفاده کنید .
احتمالاً بزرگترین اشتباهی که می تواند بلاگرها را به دردسر بیاندازد و تجارت های کوچک را به نابودی بکشاند همین ارائه محتوای ضعیف است. بارها گفته شده است که یک مطلب خوب مطلبی است که مثل یک آهن ربا عمل کند و حتی بر اساس کیفیت خود نوشته هم رتبه بهتری برای وب سایت کسب نماید. خیلی از وب مسترها و بلاگرها مطلب و محتوای قوی را محتوای بلند بالا می دانند. ممکن است شما مطلبی با بیش از 3000 کلمه منتشر کنید که حتی شامل تصاویر نیز باشد اما ارزش آن از یک مطلب کمتر از 400 کلمه ای هم پائین تر باشد! ملاک اصلی کیفیت مطالب جذب ترافیک و بازدید است.
برای اینکه در این حوزه به موفقیت کافی برسید می بایست حتماً از یک استراتژی مناسب و منطبق با نوع فعالیت خود استفاده کنید. استراتژی های بازاریابی محتوا گسترده و وسیع می باشد و نمی توان به راحتی آن ها را فرا گرفت. شما می بایست قبل از هر چیز به نسبت حوزه فعالیت خود این استراتژی را پایه گذاری کنید و در کنار آن از ابزارها و توصیه های مهم نیز استفاده کنید. در ادامه به برخی از این توصیه ها اشاره می کنیم :
- در سیستم کاری خود و همکارانی که دارید، افرادی را مسئول به اشتراک گذاری مطالب کنید. بهتر است بخشی از متن را به اشتراک بگذارند تا خوانندگان برای مطالعه کامل مطلب به سایت شما مراجعه کنند.
- از همین افراد بخواهید تا مطالب شما را در شبکه های اجتماعی نیز به اشتراک بگذارند.
- نقل قول هایی از افراد مشهور و متفکر صنعت های مختلف در محتوای خود بگذارید و متن این نقل قول ها را از محتوای مطلب خود در شبکه های اجتماعی و کانال های مختلف به اشتراک بگذارید.
- به منظور افزایش امکان به اشتراک گذاری توسط کاربران و همچنین به منظور بازدهی بیشتر و سریع تر محتوای خود، از ویدیوها و اینفوگرافی ها استفاده کنید.
- به سایت هایی لینک بدهید که قبل از شما به محتوای حوزه فعالیت شما لینک داده اند.
- مطالب و محتوای جدید خود را در سایت های معتبر ثبت کرده و به جای مطالب قدیمی سایت های دیگر مطلب خود را بیشتر در معرض دید قرار دهید.
- در شبکه های اجتماعی و یا سایت های مرتبط با فعالیت شما، تبلیغات پولی سفارش دهید تا مخاطبین مورد نیاز خود را مستقیماً جلب کنید.
ارتقاء محتوای شما با بررسی مخاطبین رابطه مستقیم دارد. می توانید مخاطبین خود را به دسته های مختلف بر حسب عادات، دموگرافی ها و سایکوگرافی ها تقسیم کنید. این یعنی اول باید مخاطبین خود را شناسایی و نیازهای آن ها را به خوبی درک کنید. در قدم بعدی باید ببینید کاربران در شبکه های اجتماعی بیشتر در کدام یک از این دسته ها قرار دارند. سپس به صورت زمان بندی شده برای دسته بندی های تعیین شده محتوا ارائه دهید.
شما به عنوان منتشر کننده یک محتوا باید بدانید که کدام بخش از محتوای مطلب شما بهترین بازخورد را در شبکه های اجتماعی دارد. معمولاً مهمترین و حیاتی ترین مثال های این چنینی شامل موارد زیر می باشند :
- محتوای آموزشی که با عنوان “چطور” یا “چرا” شروع می شوند
- اینفوگرافی ها
- ویدیوهای آموزشی ، خبری و …
محتوا می تواند به عنوان یک عنصر اصلی در تاکتیک های بازاریابی استفاده شود و به عنوان یک ژنراتور، دیگر عناصر تجارت شما را نیز راه اندازی و تقویت کند. در حالی که، محتوای ساده و بی هدف جز یک سرمایه گذاری بی فایده چیز دیگری برای شما نخواهند داشت و بی هدفی در این زمینه یکی از اشتباهات سئو می باشد.
سیگنال ها و فاکتورهای کاربران و شبکه های اجتماعی را فراموش نکنید. اگر در شبکه های اجتماعی پیشرفت کنید، توجه هزاران هزار کاربر به محتوای شما جلب خواهد شد.
عدم توجه کافی به سئوی محتوا در کنار تولید محتوا
بسیاری از کسبوکارها هزینه زیادی برای محتوای مطالب وب سایت خود متقبل میشوند تا دقیقاً همان اطلاعاتی که کاربران به دنبالش هستند را فراهم کنند. اگرچه این حرکت به خودی خود از مهمترین عوامل کسب موفقیت برای یک وبسایت است، اما وقتی کاربران و مخاطبین شما قادر به پیدا کردن وبسایت شما نباشند، پس این همه زحمت در واقع مؤثر نخواهد بود. این مسئله باعث شده است تا خیلی از تجارتها نتوانند به جایگاه خوبی دست پیدا کنند.
تجارتهای کوچکتر تولید و انتشار محتوای وبسایت را بر استراتژیهای سئو مقدم میدانند و فکر میکنند که ابتدا باید محتوای وبسایت خود را کامل کرده و سپس به دنبال فرآیندهای سئو بروند. اما حقیقت این است که سئو و محتوا باید در کنار یکدیگر و قدمبهقدم پیش بروند. در نتیجه به یاد داشته باشید که در هر دو مبحث فعالیت یکسانی انجام دهید تا در زمان کمتری در نتایج جستجوی موتورهای جستجو قرار بگیرید.
عدم توجه به عناوین اصلی سئو
تازه کاران سئو در بیشتر موارد نمیدانند که سئو دارای دو بخش ظاهری (محتوای متن مطالب) و بخش داخلی از جمله عناوین صفحه، توضیحات متا، اسامی فایلها و تصاویر، متن جایگزین (Alt Text)، آدرس صفحات (URL) و … میباشد و از آن جایی که بخش داخلی در ظاهر قابل مشاهده و نمایان نیست، به آن توجه خاصی نمیکنند.
اما توجه به این آیتمها برای کامل کردن فرآیندهای سئو و کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو اجتنابناپذیر هستند. عنوان صفحه (Page Title)، آدرس صفحه (URL) و توضیحات متا (Meta Description) که به آن Snippet نیز گفته میشود، سه آیتم اصلی و مهمی هستند که در موتورهای جستجو و همچنین در محتوای به اشتراک گذاشته شده در شبکه های اجتماعی نمایش داده میشوند.
شاید عجیب به نظر برسد اما بیتوجهی به این بخشها از جمله بزرگترین دلایل عدم موفقیت در کمپینهای سئو برای وب مسترهای تازهکار میباشد. اینکه این آیتمها را چطور و به چه شکل باید تکمیل کنید، نیاز به آزمون و خطا و همچنین توجه به قوانین و اصول استاندارد سئو دارد. برای مثال تعداد کاراکترهای استفاده شده در عنوان صفحه و توضیحات متا باید در بازه استاندارد یعنی 160 کاراکتر باشد نه کمتر و نه بیشتر. همچنین آدرس صفحات تا حد امکان کوتاه و ساده باشند و فقط به انگلیسی نوشته شوند. استفاده از افزونههای معروف سئو به شما در تکمیل صحیح این فرمها کمک میکنند.
ویدیوها و تصاویر بهینه سازی نشده
وقتی بحث از کیفیت صفحه می شود، خیلی از وب مسترها هنوز هم ویدیوها و تصاویر را بهینه سازی نمی کنند. عکس هایی که فرمت و سایز آن ها بهینه سای نشده باشد، منجر به افزایش زمان بارگذاری صفحه می شوند و همین موضوع به راحتی عملکرد و موفقیت سایت شما در SEO را به شدت به خطر می اندازد.
تمام تصاویر اصلی موجود در سایت می بایست با فرمت jpg. و تمام وکتورها و آیکون ها با فرمت png. باشند.
همیشه برای تصاویر از ویژگی Alt استفاده کنید تا درصورتی که کاربر شما به هر دلیلی نتوانست عکس شما را در مرورگر ببیند، متوجه شود چه تصویری را نتوانسته مشاهده کند.
وقتی در حال بهینه سازی فایل های ویدیویی هستید، همه آن ها را در یک فولدر واحد جمع آوری کرده و یک سایت مپ برای ایندکس کردن ویدیوهای خود در موتورهای جستجو ایجاد کنید. شما می بایست توضیحات موجود در تمام صفحات ویدیوهایتان را به منظور ایندکس کردن به صورت هدفمند با کلمه کلیدی همگام سازی کنید. همچنین می توانید توضیحات متا و توضیحات ویدیوها را در درون فایل های ویدیویی نیز ثبت کنید.
بازاریابی ویدیویی می تواند از طریق چندین کانال مختلف از جمله وبلاگ شما انجام بگیرد. طبق نظرسنجی که توسط سرویس HubSpot صورت گرفت، 43% از مشتریان خواهان دیدن ویدیوهای بیشتری از بازاریابان محتوا در وب سایت ها می باشند.
عدم استفاده از لینکهای داخلی
موفقیت در زمینه سئو و بهینهسازی وبسایت یعنی وقتی یک کاربر وارد سایت شما شد، بتوانید او را در وب سایت خود نگه دارید. اگر به این مهم دست پیدا کنید، نه تنها از لحاظ سئو امتیاز مناسبی دریافت میکنید، بلکه سودآوری تجارت و برند خود را نیز افزایش میدهید.
برای این کار باید تا میتوانید دسترسی کاربران را به دیگر بخشهای وبسایت خود آسان کنید. از جمله مهمترین روشهای کاربردی در این زمینه، استفاده از بازاریابی محتوا به منظور ترغیب کاربران برای کسب اطلاعات بیشتر از مطالب شما می باشد. چنین سیستمی در ویکیپدیا به خوبی پیاده سازی شده است. شما نیز می توانید با لینکدهی به دیگر صفحات و مطالب وبسایت خود در یک مطلب، نه تنها نرخ کلیک کاربران را بیشتر کنید، بلکه اعتبار وب سایت خود را نیز از نظر موتورهای جستجو ارتقاء بخشید.
لینک سازی داخلی عملکردها و مزیت های بسیاری برای سئو دارد که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم :
- راه هدایت و ورود کاربران به صفحات دیگر وب سایت شما را هموار می کند.
- موقعیت بررسی و آنالیز ربات های گوگل را به صفحات داخلی وب سایت فراهم کرده و باعث افزایش نرخ بررسی ربات ها می شود
- وب سایت شما را بهینه کرده و مهمترین صفحات وب سایت شما را به موتور جستجوی گوگل معرفی می کند.
- از طریق وب سایت شما، کیفیت و قدرت لینک ها را معرفی می کند (Link Juice).
- از طریق کلمات کلیدی استفاده شده در لینک ها، صفحات لینک شده به یکدیگر را ایندکس (Index) می کند.
در حالی که بک لینک ها روشی فوق العاده برای بهبود رنکینگ موتورهای جستجو به حساب می آیند، می توانند عملکرد شگفت انگیز خود را با لینک دهی داخلی نیز بیشتر کنند.
به صورت ایده آل، می بایست در هر مطلب بلاگ خود سه الی پنج لینک داخلی در هر مطلب قراردهید، هم چنین می توانید با استفاده از یک منوی آبشاری در صفحه اصلی وب سایت خود دسترسی به محتوای مهم سایت را هموار تر کنید.
بسیاری از وب سایت ها از منوهای کشوئی یا ثابت برای نمایش مطالب مهم خود در صفحه اصلی استفاده می کنند. با این کار کیفیت این مطالب را در کل وب سایت به اشتراک می گذارند و در نتیجه کیفیت کلی مطالب سایت به رتبه بهتری دست پیدا می کنند. با این تفاسیر می توان دریافت که صفحه اصلی یا صفحه خانگی می تواند به نوعی سکوی پرتاب هر بلاگر یا وب مستری باشد پس به طور کلی این مورد از اشتباهات سئو رو انجام ندهید و به نکاتی که گفته شد دقت نمایید.
اهمیت یک سایت مپ (نقشه سایت) را نادیده نگیرید. سایت مپ باعث می شود از اینکه همه صفحات وبسایت شما به درستی بررسی و ایندکس شده اند و همچنین آدرس های سایت (URL) به خوبی ایجاد و بهینه سازی شده اند اطمینان حاصل کنید.
در نهایت، تمام متن های لینک دار شده را بهینه سازی کنید تا دسته بندی و تأثیرگذاری آن ها برای صفحات لینک شده مؤثر واقع شود. از کلمات کلیدی گوناگون برای هر لینک استفاده کنید تا در این صورت صفحه مورد نظر شما در تعداد بیشتری از درخواست های جستجو قرار بگیرد.
تمرکز بر روی موتورهای جستجو به جای تمرکز بر روی کاربران
اشتباه بسیار بزرگی که خیلی از تجارتهای کوچک و بزرگ دچار آن هستند، تصور این است که باید تحت هر شرایطی الگوریتم های جستجو را به منظور کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو دور زد. از این رو، بسیاری از وب مسترها با استفاده از روش های غیرمتعارف و بی تأثیر، شروع به انجام فعالیت هایی می کنند تا از طریق آن ربات های موتورهای جستجو را گول زده و در نتیجه رتبه بهتری به دست بیاورند. اما همانطور که قبلاً نیز ذکر کردیم، مخاطبین شما کاربران شما هستند نه ربات های موتورهای جستجو! و بدیهی است که فعالیت شما باید به منظور جلب توجه کاربران باشد تا کسب رتبه در موتورهای جستجو.
بعد از اینکه توجه مخاطبین شما جلب شد، میتوانید از روشهای معمول و هدفمند به منظور کسب رتبه بهتر در موتورهای جستجو استفاده کنید. ولی نکته جالبی که کمتر به آن توجه میشود این است که اگر شما بتوانید مخاطبین و کاربران اینترنتی را به صورت هدفمند جذب کنید، در واقع بدون انجام کار اضافه دیگری، توجه موتورهای جستجو را نیز معطوف فعالیتهای وبسایت خود میکنید. پس باید گفت که تاکتیکهای کسب موفقیت در این زمینه در واقع برای کاربران و رباتهای موتورهای جستجو تقریباً یکسان است.
نکته اصلی در این زمینه شناخت رفتار کاربران و مشتریان است. برای این کار با توجه به زمینه کاری خود و جرایانات روز بازار، با تحقیق و بررسی سایت های رقبا میتوانید متوجه شوید که کاربران به دنبال چه چیزی هستند و سپس سعی کنید نیازهای آنها را با ارائه مطالب مفید و یا محصولات مورد نیاز آنها مرتفع کنید تا از این طریق به سمت شما هدایت شوند. در صورتی که کیفیت محتوای سایت شما برای ورود کاربران کافی باشد، موتورهای جستجو نیز از آن استقبال خواهند کرد.
هر چیزی که برای مخاطبین شما مناسب و خوب باشد، برای موتورهای جستجو نیز به همان اندازه مفید خواهد بود.
تمرکز بیش از حد روی استانداردهای رایج موتورهای جستجو
تصور غلطی که خیلی از وبمسترها در زمینه سئو و بهینهسازی وبسایت خود برای موتورهای جستجو دارند این است که تقریباً تمام فعالیت و کمپینهای سئوی یک وبسایت باید همان استانداردهای رایج و همیشگی موتورهای جستجو باشد. این یعنی پرهیز از استفاده از کلمات کلیدی بلند و طولانیتر و تمرکز بر روی کلمات کلیدی کوتاهی که دهها و شاید صدها وبسایت رقیب در حال رقابت روی آنها هستند.
به همین دلیل فعالیتهای سئو برای پروسههای کوتاهمدت نیاز به رقابت خیلی سخت با رقبا دارد. چرا که موتورهای جستجو برای این نوع از جستجوها تبلیغات را معیار قرار میدهند و این یعنی چندین نتیجه اول در صفحه اول نتایج جستجو متعلق به وبسایتهایی است که از تبلیغات AdWords استفاده کردهاند. در نتیجه شما هر چقدر هم که تلاش کرده باشید نمیتوانید جایگاه تبلیغات را بدون پرداخت هزینه از آنِ خود کنید.
بنابراین توصیه میشود که بیشتر به کلمات کلیدی طولانیتر بپردازید. در این صورت شاید در زمان کم به نتیجه دلخواه نرسید، اما حداقل مطمئن خواهید بود که پایداری شما در موتورهای جستجو از این طریق به مراتب بیشتر خواهد شد و در بلندمدت وبسایت شما ارزش و اعتبار مناسبی کسب خواهد کرد.
عدم سنجش نتیجه عملکرد فرآیندهای مربوط به سئو
تازه کاران سئو تمرکز بر روی استفاده از راه و روشهای مختلف سئو را اولویت خود میدانند و به نتایج آنها دقت زیادی نمیکنند. همین مسئله از دیگر مشکلات و اشتباهات رایج این افراد است. اینکه راه و روشها و استراتژیهای متفاوت سئو را انجام دهید به خودی خود حرکت بسیار خوبی است، اما بهتر است قبل از اینکه همگی آنها را با هم امتحان کنید، بهترینها را شناسایی کنید.
برای این کار نیز باید هر استراتژی را در یک بازه زمانی مشخص پیادهسازی کرده و سپس با پیگیری کردن نتایج، عملکرد آن روش را ارزیابی کنید. برای این کار پیشنهاد میشود از ابزارهای آنلاینی که به همین منظور عرضه میشوند استفاده کنید. شما با کمک این ابزارها از جمله ابزار قدرتمند Google Webmaster Tools میتوانید نتایج مرتبط به فرآیندهای سئو را پیگیری کرده و آخرین تغییرات را مشاهده کنید.
نتیجه گیری
سایت های ارائه دهنده خدمات SEO و بازاریابان موفق در زمینه محتوا می توانند ترفندهای فنی و کاربردی زیادی به شما ارائه بدهند اما در بسیاری از مواقع، بررسی های انفرادی و انحصاری شخص خود شما جای هیچ سرویس و خدمتی از سمت هیچ ارگانی را نمی گیرد. بنابراین روی آنالیزهای انفرادی خود یا گروهتان جدی باشید و سعی کنید با ایجاد یک کمپین موفقیت آمیز تجارت خود را رونق دهید.
میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 5