دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 بهترین ابزارهای سئو سایت
- 2 1- سمراش Semrush
- 3 2- ابزار Moz Pro
- 4 3- کیورد پلنر Keyword Planer
- 5 4- ابزار KWFINDER
- 6 5- کیوردچی Keywordchi
- 7 6- ابزار Google Trends
- 8 7- سایت Linkody
- 9 8- ابزار Broken Link Checker
- 10 9- جعبهابزار Seo DreamHost
- 11 10- سایت Ahref Webmaster Tools
- 12 11- ابزار جت سئو
- 13 12- ابزار Screaming Frog
- 14 13- ابزار Link Explorer
- 15 14- ابزار SimilarWeb
- 16 15- ابزار SEO SiteCheckup
- 17 16- ابزار SpyFu
- 18 17- ابزار Dasheroo
- 19 18- ابزار Google PageSpeed Insights
- 20 19- گوگل آنالیتیکس Google Analytics
- 21 20- گوگل سرچ کنسول Google Search Console
- 22 21- ابزار UpCity
- 23 22- ابزار یوآست سئو Yoast Seo
- 24 23- ابزار کلیرسکوپ ClearScope
- 25 24- ابزار Pingdom
- 26 25- ابزار FOUND SEO AUDIT TOOL
- 27 26- ابزار Google Mobile-Friendly Test
- 28 27- ابزار Remove’em
- 29 28- ابزار checkup
- 30 جمعبندی
برای سئوی سایت از چه ابزارهای سئو میتوان کمک گرفت؟ آیا همچنان باید به ابزارهای قدیمی وفادار ماند؟ ابزارهای رایگان یا پولی، کدام یک بهترند؟ برای سئوی سایت، سرچ کلمه کلیدی، لینکسازی و بررسی و مانیتورینگ ابزارهای متفاوتی وجود دارند. البته نیازی نیست با همه این ابزارها درگیر شوید. شناخت بهترین ابزارهای سئو سایت و بهکارگیری ابزارها متناسب با هدفی که دارید، درستترین کار ممکن است.
برای اینکه در دنیای ابزارهای مختلف و معرفیهای پرتعداد گم نشوید، در این مقاله به بررسی بهترین ابزارهای سئو در سال 2023 پرداختهایم.
بهترین ابزارهای سئو سایت
مهمترین نکته در استفاده از ابزارهای سئو، بهکارگیری آنها بر اساس هدفی است که دنبال میکنید. به همین جهت بهترین ابزارهای Seo را به شما معرفی میکنیم.
در معرفی هر ابزار سعی شده تا نکات اصلی ابزار و ویژگیهای آنها فهرست شود. بر اساس ویژگیهای هر ابزار میتوانید آن را با دیگر ابزارهای موجود مقایسه کنید و بهترین گزینه را انتخاب نمایید.
1- سمراش Semrush
سمراش از مهمترین ابزارهای تحقیق کلمات کلیدی است. اگر به مباحث سئو تسلط فنی داشته باشید، به کمک داشبورد Semrush به دادههای بسیاری دسترسی خواهید داشت. از مفیدترین ویژگیهای سمراش امکان رهگیری میزان پیشرفت سایت است. به کمک جعبهابزار سمراش میتوانید رتبه صفحات سایت را بر اساس کلمه کلیدیهای هدف پیدا کنید و میزان حجم جستجوی ماهانه آن را ببینید.
علاوه بر این به کمک semrush میتوانید کلمه کلیدیهایی که رقیبان شما روی آن تبلیغ کلیکی رفتهاند را پیدا کنید و نگاهی گذرا به آن داشته باشید.
البته سمراش یک عیب مهم دارد و آن هم پولی بودنش است. مسئلهای که برای کاربران ایرانی مسئلهساز خواهد بود.
ویژگیهای کلیدی سمراش
- مشاهده رتبه صفحات سایت در کلمه کلیدیهای هدف.
- مشاهده میزان جستجوی ماهانه بر اساس کلمه کلیدیها.
- امکان تجزیه و تحلیل بک لینکهای هر صفحه و کمپینهای بازاریابی محتوایی.
2- ابزار Moz Pro
به کمک ماز پرو میتوانید فرصتهای بهینهسازی مطالب را پیدا کنید. رشد صفحات و کلمه کلیدیهای هدف را پی بگیرید و بر اساس دادههای آن گزارش عملکرد بسازید. نکته مهم اینکه استفاده از سرویس MOZ PRO شامل یک بسته رایگان یک ماهه است؛ پس از آن باید سرویس ماهانه ابزار را خریداری کنید.
ویژگیهای مهم سرویس moz pro
- ارائه گزارش دقیق از میزان جستجو و سختی کلمات کلیدی.
- امکان ذخیرهسازی لیست کلمات کلیدی هدف و گزارشگیری از میزان پیشرفت.
- محدود کردن گزارش عملکرد به جستجوهای محلی یا ملی.
3- کیورد پلنر Keyword Planer
وقتی صحبت از بهترین ابزارهای سئو سایت وسط باشد، همیشه از کیورد پلنر هم حرف به میان میآید. این ابزار از ویژگیهای جانبی سرویس گوگل ادز است که توسط خود گوگل ارائه میشود. اگر به دنبال یک ابزار رایگان برای تحقیق کلمات کلیدی هستید، بهترین گزینه Keyword Planer خواهد بود.
سادگی استفاده از این ابزار باعث شده تا توسط همه کاربران قابلاستفاده باشد. برای استفاده از کیورد پلنر میتوانید با تایپ یک یا چند عبارت مرتبط با کسبوکارتان شروع کنید و بعد پیش بروید. نکته مهم اینجاست که کیورد پلنر دادههای خودش را مستقیماً از گوگل میگیرد. به همین خاطر نتایج آن قابل استناد است.
ویژگی مهم کیورد پلنر ارائه گزارشهای تخمینی است. وقتی عبارتی را در این سرویس سرچ میکنید، تخمینی از میزان ترافیک آن به شما نشان داده میشود. بر اساس این گزارشها میتوانید موضوعات پرطرفدار را شناسایی کنید و بر اساس آنها استراتژی بازاریابی محتوایی سایت را بچینید.
ویژگیهای کلیدی سرویس کیورد پلنر
- یک ابزار رایگان برای تخمین سختی کلمه کلیدی و میزان رقابت آن.
- امکان جستجو برای یک کلمه کلیدی خاص یا کل موضوعات مرتبط با یک عبارت.
- مشاهده تخمین نتایج جستوجو برای هر کلمه کلیدی.
- امکان قضاوت کیفیت و اعتبار سایتهای رقیب و حاضر در رتبهبندی گوگل.
4- ابزار KWFINDER
اگر در فهرست ابزارهای آنلاین سئو دنبال یک سایت سریع و ساده هستید، سایت کی دبلیو فایندر گزینه مناسبی است. به کمک این ابزار میتوانید مجموعهای از کلمه کلیدیهای مرتبط را پیدا کنید و سپس بر اساس میزان سختی آنها عباراتی را بیابید که رتبه گرفتن از طریقشان کار سادهتری است. به زبان سادهتر، اگر به دنبال چیدن یک استراتژی محتوایی هستید، KWfinder ابزاری است که خیلی خوب به کمکتان خواهد آمد.
البته برای استفاده از تمامی امکانات کی دبلیو فایندر باید اکانت پرمیوم آن را تهیه کنید.
ویژگیهای اساسی KWFinder
- ارائهی یک دید کلی از استراتژی محتوایی رقبا.
- پیدا کردن عبارات کلیدی لانگ تیل.
- امکان محدود کردن سرچ کلمه کلیدی به کاربران محلی.
5- کیوردچی Keywordchi
اگر در بین ابزارهای سئوی سایت به دنبال گزینههای داخلی هستید، سایت کیوردچی کمک بزرگی به شما میکند. استفاده از این سایت رایگان بوده و چه برای متخصصین سئو و چه تازهکارهای این راه، کاربردی است.
به کمک کیوردچی میتوانید کلمه کلیدیهای اصلی سایت را جستوجو کنید و سپس با ابرکلمات هر کلمه روبرو شوید. از این ابرکلمات میتوانید برای چیدن ساختار تقویم محتوایی، تدوین استراتژی محتوا یا نوشتن محتوا کمک بگیرید.
ویژگیهای ابزار کیوردچی
- منطبق بودن بر نتایج جستجوی فارسی.
- ارائهی ابرکلمات و جستجوهای مرتبط برای هر کلمه کلیدی.
- امکان گرفتن گزارش در قالب اکسل یا گوگل شیت.
- طراحی ساده ابزار و استفاده آسان.
6- ابزار Google Trends
گوگل ترندز نیز مانند Google Keyword Planner ابزاری است که برای تشخیص کلمات کلیدی مناسب مورد استفاده قرار می گیرد. این ابزار هم از ابزارهای خود گوگل است و ابزار دقیقی است اما Google Keyword Planner از گوگل ترندز Trends دقیق تر است و کلمات مشابه بیشتری را نمایش می دهد.
علاوه بر کلمه ی کلیدی مناسب می توان از این ابزار آمارهای بیشتری گرفت مانند :
- در هر کشور کلمه ی مورد نظر چه مقدار جستجو میشود
- هر کلمه در چه بازهی زمانی ای بیشترین میزان جستجو را داشته است
- مثلاً کلمه ی “مدیروب” بدون فاصله، بیشتر جستجو میشود یا “مدیر وب”
- کلماتی که به یکدیگر نزدیک هستند و بین آن ها مردد هستید را با اضافه کردن یک ” , ” از هم جدا کنید تا گوگل ترندز Trends آن ها را با هم مقایسه کند.
همان قدر که جستجوی کلمات کلیدی در سئو اهمیت دارد، لینکسازی صحیح نیز مهم است. داشتن یک استراتژی خوب در لینکسازی، به موتورهای جستجو کمک میکند تا بهتر محتوای سایت را درک کنند. علاوهبراین مخاطب را نیز برای مدت بیشتری در سایت نگه میدارد. در ادامه فهرستی از بهترین ابزارهای لینکسازی سئو را معرفی خواهیم کرد.
7- سایت Linkody
سرویس Linkody ابزار مناسبی برای سئوکاران مبتدی و حرفهای است. به کمک این سرویس میتوانید تمامی لینکسازیهای سایت را کشف کرده و پس از ردیابی، تجزیهوتحلیل کنید. این ابزار سایت شما را به شکل 7/24 چک میکند، درنتیجه اگر مشکلی هم برای لینکسازی سایت پیش بیاید، خیلی سریع متوجه اشتباه میشوید و میتوانید آن را اصلاح کنید.
نکته دیگر اینکه به کمک این ابزار میتوانید ساختار مقالههای رقبای خود را نیز آنالیز کنید. البته استفاده از این سایت نیازمند تهیه اشتراک پریمیوم است.
ویژگیهای کلیدی Linkody
- امکان تجزیهوتحلیل رقبا با وارد کردن یک URL ساده.
- چک کردن روزانه کیفیت لینکسازی سایت.
- گزارشگیری سریع و دقیق .
8- ابزار Broken Link Checker
یکی از دردسرهای سئو چک کردن لینکهایی است که به هر دلیلی دچار مشکل شدهاند. انجام این کار به شکل دستی خیلی وقتگیر است. اما اگر از افزونه Broken Link Cheker استفاده کنید، بحث متفاوت خواهد بود. این ابزار از افزونههای رایگان کروم است و روی مرورگر شما نصب میشود.
ویژگیهای کلیدی Broken Link Cheker
- گزارشدهی لینکهای خراب در عرض چند دقیقه.
- مشخص کردن لینکهای خراب سایت با رنگ قرمز.
- امکان تجزیهوتحلیل لینکهای خراب و پیغام خطاهای 404.
- استفاده راحت و رایگان بودن ابزار.
9- جعبهابزار Seo DreamHost
دریم هاست از بهترین ابزارهای سئو است. به کمک این جعبهابزار میتوانید مشکلات احتمالی سئوی سایت را شناسایی کنید و سپس به کمک یک طرح شخصیسازی شده و بر اساس یک برنامه عملی به سراغ بهبود رتبه سایت بروید.
برای مثال ممکن است فهرستی از کلمه کلیدیهای جدید را کشف کنید که به بهبود عملکرد محتوای سایت کمک میکند. بهعلاوه میتوانید یک سرویس مانیتورینگ برای 20 کلمه کلیدی فهرست شده داشته باشید. بهنحویکه فعالیت رقبا را نیز رصد کنید و بر اساس آن استراتژیهای محتوایی سایت را بچینید.
ویژگیهای اصلی جعبهابزار دریم هاست
- دریافت یک طرح عملیاتی شخصی برای بازاریابی محتوایی.
- امکان رهگیری 20 کلمه کلیدی برای 4 رقیب.
- کنترل فنی 24 ساعته سئوی سایت.
- قیمت فعالسازی پایین برای استفاده از امکانات پریمیوم.
10- سایت Ahref Webmaster Tools
سایت Ahref از کلیدیترین ابزارهای سئوی سایت بهحساب میآید. این سایت یک راهحل همهکاره برای تجزیهوتحلیلهای محتوایی است. به کمک ابزارهای Ahref میتوانید محتوایی بهینه شده تولید کنید که سریعتر موردتوجه موتورهای جستوجو قرار بگیرند و کاربران بیشتری را در سایت شما ماندگار کنند.
برای مثال به کمک این ابزار میتوانید اطلاعات مربوط به فهرست کلمههای کلیدی، لینکسازیها و وضعیت رتبه سایت در عبارتهای مدنظرتان را پیدا کنید و به کمک آن استراتژیهای محتوایی بعدی را بچینید.
ویژگیهای مهم Ahref
- امکان رهگیری پیشرفت سایت با یک ردیاب اختصاصی.
- ارائه دادههای مرتبط با کلمه کلیدیهای هدف.
- تحلیل رقبای سایت بر اساس لینکسازیهای داخلی و خارجی.
- سرویس معرفی محتواهای کاربردی و پرتقاضا برای هر کلمه کلیدی.
11- ابزار جت سئو
از بین ابزارهای ایرانی سئوی سایت، از کنار جت سئو نیز نباید ساده عبور کرد. جت سئو پلتفرمی کامل برای تجزیهوتحلیلهای سئو است. به کمک این ابزار میتوانید سایت خود را تحلیل کنید، فهرست کلمه کلیدیهای موردنیاز را درآورید، آنها را رصد کنید و بر اساس دادههای موجود استراتژی محتوایی سایت را بچینید.
ویژگیهای مهم جت سئو
- بررسی گسترده جستجوی کلمات کلیدی.
- تحلیل رقبا و ارائه فهرست کلمه کلیدیهای سایتهای رقیب.
- کشف شکافهای محتوایی.
- رصد کردن میزان جستجوی هر کلمه کلیدی و سهم شما از بازار محتوا.
برای آشنایی بیشتر با سئو مقاله جامع سئو چیست را مطالعه کنید.
12- ابزار Screaming Frog
ابزار Screaming Frog نرم افزاری است که به crawl کردن صفحات سایت برای موتورهای جستجو کمک می کند. این نرم افزار قابلیت این را دارد که تمام تصاویر، صفحات، css ها و اسکریپت ها را برای موتورهای جستجو crawl کند و در پایگاه داده آن ها ثبت کند. تمامی این فعالیت ها توسط نرم افزار Screaming Frog به صورتی انجام میشود که برای سئو و بهینه سازی سایت بسیار اثر مثبت بگذارد.
یکی دیگر از دلایل محبوبیت نرم افزار Screaming Frog استفاده ی راحت از آن است که باعث شده سئو کاران و مدیران سایت ها برای ثبت سایت در موتورهای جستجو و آنالیز وب سایت از آن استفاده کنند.
استفاده از این نرم افزار بسیار ساده است و بهصورت تب به تب تمامی تگ ها و برچسب ها و حتی کلیدواژه های بکار برده شده در هر یک از صفحات وب سایت را به شما نمایش می دهد. Screaming Frog به خوبی برای آنالیز دقیق وب سایت به شما بسیار کمک خواهد کرد.
13- ابزار Link Explorer
سایت MOZ ابزاری به نام Link Explorer را به صورت رایگان برای کاربران خود قرار داده که امکانات خوبی دارد، ولی با پرداخت هزینه می توان قابلیت هایی بیشتری از این ابزار را در اختیار داشت.
Link Explorer یک تحلیلگر لینک فوق العاده است که لینک های ورودی، اعتبار، معیارهای لینک های درون صفحه، صفحات برتر، لینک به دامنه ها و Landing page های برتر به وبسایت شما را مورد تجزیه تحلیل قرار می دهد.
با این ابزار می توان به راحتی Domain authority و Page Authority یعنی اعتبار دامنه و اعتبار صفحات را به دست آورد. افزایش آگاهی از این دو امتیاز می تواند به ما کمک کند که بدانیم از چه سایت هایی می توان لینک گرفت و چه سایت هایی واقعاً اعتبار قابل قبولی دارند. در نتیجه با دانستن میزان اعتبار سایت خود، می توانیم به بهبود وضعیت سایت کمک کرده و برای این کار استراتژی بهتری ایجاد کنیم.
14- ابزار SimilarWeb
زمانی که احساس می کنید:
سود کسب و کار اینترنتی تان بیشتر از 50% کاهش یافته است
ترافیک سایت کم شده است
نرخ پرش افزایش یافته است
در چنین شرایطی چه کاری باید انجام دهید؟ دیگر شرکت های موفق چه راهکاری دارند که با چنین شرایطی روبرو نمی شوند؟ استراتژی درست برای مواجه با چنین شرایطی چیست؟
جواب ساده است! استفاده از SimilarWeb
با استفاده از SimilarWeb می توانید :
- سیستم خود را تجزیه و تحلیل کنید
- سایت خود را نسبت به دیگر سایت ها ارزیابی کنید
- بر تمام بخش های سایت از جمله میزان ورودی و طریقهی ورودی به سایت نظارت کنید
- با تعیین تاریخ فقط زمان مشخص شده و دلخواهتان را در یک بازه زمانی بررسی کنید
- تعیین رتبه سایت در کشور و این که چه قدر راه مانده تا به سایت رقبا برسید
- و…
15- ابزار SEO SiteCheckup
SEO SiteCheckup ابزاری است که حتی افراد مبتدی هم به راحتی می توانند از آن استفاده کنند و ایرادات سایت خود را پیدا کنند. از جزئی ترین ایرادها تا دیگر خطاهای احتمالی همه در این ابزار قابل تشخیص است.
این ابزار قابلیت آمار گرفتن از سایت در قسمت های مختلف مثل : امنیت، سرعت، فعالیت در شبکه های اجتماعی، نحوه نمایش سایت در صفحه نمایش موبایل و … را دارد.
علاوه بر این از دیگر مزایای این ابزار تهیه گزارش از آمارهای گرفته شده است و این که می توان در قسمت Fixed Now خطاهای پیدا شده را رفع کرد. به کمک همین ابزار ساده می توان به رقابت با دیگر کسب و کارها در حوزهی کاری خود پرداخت و سایت آن ها را هم آنالیز کرد تا به تکنیک آن ها هم دست یافت.
16- ابزار SpyFu
یکی از بهترین ابزارها برای بررسی سایت رقبا SpyFu است مخصوصاً اگر به تازگی به شروع فعالیت خود در حوزهی وب وارد شده اید این ابزار تمام حوزهی رقابتی بازار را به شما نشان می دهد. با این ابزار با سرعت زیاد و به راحتی هر سایتی را می توان تحلیل کرد. بیشترین استفاده ای که سئو کاران از این برنامه دارند بررسی سایت رقبا است زیرا برای تحلیل این بخش این ابزار دقت خوبی دارد. شما هم با استفاده از این ابزار سایت رقبایتان را تحلیل کنید و از آن ها پیشی بگیرید.
SpyFu توانایی تشخیص میزان لینک بیلدینگ انجام شده برای یک سایت را هم دارد که همین موضوع برای رسیدن به سایت رقبا بسیار مفید واقع میشود.
از دیگر امکانات فوقالعادهی این ابزار می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- ماژول مقایسه سایت ها
- ماژول سابقه کلمات کلیدی
- ماژول سابقه دامنه
- ماژول کلمات کلیدی مرتبط
- و…
17- ابزار Dasheroo
یکی دیگر از ابزارهای بسیار کاربردی در زمینه سئو ابزار Dasheroo است که می توان گفت که با استفاده از این برنامه دیگر به استفاده از برنامه های دیگر نیاز پیدا نخواهید کرد. Dasheroo تمام قابلیت های برنامه های دیگر را شامل میشود و در کنار آن می تواند به بررسی میزان فعالیت شما در شبکه های اجتماعی هم پی ببرد.
18- ابزار Google PageSpeed Insights
سرعت سایت و نکاتی که در این زمینه باید رعایت شوند تأثیر مثبت بسیار زیادی در سئو سایت خواهند گذاشت. برای اینکه دریابید وضعیت سرعت سایتتان در چه میزانی است و تا چه حدی باید آن را بهبود بخشید حتماً به این سایت سر بزنید و سایت خودتان را ارزیابی کنید.
نحوه امتیازدهی در این سایت از 0 تا 100 رتبهبندی شده که عدد 100 برای سرعت سایت مطلوبترین حال است. امتیاز آدرس (URL) سایت خود را بررسی کنید و حتماً بخش خطاهای اعلامشده توسط Google PageSpeed Insights در بخش Consider Fixing را هم در نظر داشته باشید. این ابزار هم برای صفحه نمایش نسخه دسکتاپ و هم برای نسخه موبایل کاربرد دارد که باید این دو مورد را به صورت جداگانه بررسی کنید. با رفع خطاهای مشخص شده می توانید سرعت سایت را افزایش دهید و از موتورهای جستجو رتبه بهتری دریافت کنید.
نکات بیشتر در زمینه چگونگی افزایش سرعت سایت را در مقالهی افزایش سرعت سایت بررسی کرده ایم که می توانید با مطالعهی این مقاله اطلاعات بیشتری در این زمینه دریابید.
19- گوگل آنالیتیکس Google Analytics
غیرممکن است با ابزارهای آنلاین سئویی کار کنید و از گوگل آنالیتیکس Google Analytics چیزی نشنوید. این ابزار گوگل یک پلتفرم کامل برای گزارشگیری از سایت است. اگر از گوگل آنالیتیکس در کنار سرچ کنسول استفاده کنید، تقریباً همه چیز را باهم دارید. از امکان سرچ کلمه کلیدی تا رهگیری میزان پیشرفت سایت، رصدکردن دادههای آماری و ابزارهای لازم جهت تجزیهوتحلیل این دادهها.
به کمک آنالیتیکس میتوانید شاخصهای عملکردی (Goals) مختلفی برای سایت خود تعریف کنید و بر اساس دادههای آماری میزان پیشرفتتان را رصد نمایید.
ویژگیهای اصلی آنالیتیکس
- ارائه دادههای آماری مختلف مرتبط با سایت.
- امکان تعریف کردن شاخصهای عملکردی برای سایت.
- آنالیز دادههای آماری برای هر کانال فروش و مشخص کردن میزان تبدیل.
- امکانات خوب در نسخه رایگان، مخصوص کسبوکارهای کوچک.
20- گوگل سرچ کنسول Google Search Console
سرچ کنسول گوگل Google Search Console دیگر ابزار رایگانی است که این موتور جستجوگر در اختیار کاربرانش قرار میدهد. به کمک این ابزار میتوانید بر عملکرد سایت خود در نتایج گوگل نظارت کنید و از دادههای آن برای تجزیهوتحلیل استفاده ببرید.
در بخش performance این ابزار میتوانید آمار دقیقی از میزان جستجوی کلمات، جایگاه سایت در نتایج جستجو و نرخ کلیک کاربران را ببینید. دیگر بخشهای سرچ کنسول هم برای نظارت بر ایندکسشدن صفحات و ارائه آمارهای جزئیتر مورداستفاده قرار میگیرند.
ویژگیهای اصلی سرچ کنسول
- ارائه آمار کلی و جزئی از میزان بازدید سایت و جایگاه آن در نتایج جستجو.
- گزارش عیبیابی صفحات.
- امکان درخواست دادن برای ایندکسشدن صفحات.
- نمایش رتبه و نرخ کلیک هر صفحه.
21- ابزار UpCity
از دیگر ابزارهای سئوی سایت، سرویس Upcity است. استفاده از این ابزار بسیار ساده بوده و حتی نیاز به ساخت اکانت و کارهای جانبی، مثل چیزی که در گوگل آنالیتیکس و سرچ کنسول با آن روبرو هستیم، نیز ندارد. کافی است وارد سایت شوید و در بخش URL، آدرس سایت خود یا رقیبتان را وارد کنید. در کنار آدرس سایت میتوانید فهرستی از کلمه کلیدیهای هدف و مواردی ازایندست را نیز برای سرویس تعریف کنید و سپس منتظر دریافت گزارش آن بمانید.
گزارش UpCity کوتاه و در یک صفحه ارائه میشود. در بخش بالایی صفحه نمره سلامت سایت مشخص است. با مراجعه به چهار بخش دیگر نیز میتوانید دادههای جزئیتری از عملکرد سئوی سایت دریافت کنید.
ویژگیهای اصلی سرویس Upcity
- گزارش یک صفحهای با تمام دادههای مهم.
- عدم نیاز به ثبتنام و رایگان بودن سرویس.
- امکان قضاوت معیارهای عملکردی و سلامت سایت.
22- ابزار یوآست سئو Yoast Seo
معروفترین ابزار سئوی صفحات در ایران افزونه یوآست سئو Yoast Seo نام دارد. این ابزار در نسخه رایگانش یک سری محدودیتها دارد، اما همچنان استفاده از آن مفید خواهد بود. به کمک یوآست سئو میتوانید بر مواردی از جمله شکل توزیع کلمات کلیدی، عنوانها، تگها، جایگزینهای تصویر، پیوندهای خارجی و داخلی و مواردی ازایندست نظارت کنید. نکته جذاب در ارتباط با یوآست سئو، گزارش تحلیلی آن است. اگر بخواهید متنی را در بلاگ یا صفحه محصول منتشر کنید، به کمک این ابزار میتوانید عیبهای ساختاری متن را ببینید و مشکلات آن را رفع نمایید. در حین کار امتیاز بهینهسازی متن را نیز میتوانید در گزارش افزونه یوآست مشاهده کنید.
ویژگیهای اصلی یوآست سئو
- تجزیهوتحلیل کامل نکات سئوی محتوا.
- ارائه لیستی از اشکالات سئو و مواردی که نیاز به بهینهسازی بهتر دارند.
- تجزیهوتحلیل خوانایی هر متن و کمک به جذابتر شدن آن.
- امکان مشاهده پیشنمایش متن هنگام اشتراکگذاری در دیگر صفحات مجازی مثل فیسبوک یا توییتر.
23- ابزار کلیرسکوپ ClearScope
از بهترین ابزارهای بهینهسازی محتوا، کلیرسکوپ است. برای کار با این ابزار باید در قدم اول کلمه کلیدی مدنظرتان را وارد کنید. با این کار ClearScope محتوای شما را تحلیل کرده و مواردی که به بهینهشدن محتوای شما کمک میکند را پیشنهاد میدهد. نظارت کلیرسکوپ بر محتوا به شکل آنلاین انجام میشود. به این شکل میتوانید محتوای خود را حین کار ویرایش کنید و بهینهسازیهای مربوط به آن را پی بگیرید.
ویژگیهای اصلی ابزار کلیرسکوپ
- ارائه امتیاز سئو بر اساس میزان بهینهسازی متن.
- نظارت بر محتوا به کمک یک ویرایشگر سئو با گرافیک مناسب و مبتنی بر هوش مصنوعی.
- عملکرد در لحظه کلیرسکوپ.
24- ابزار Pingdom
برای کسب و کارهایی که به صورت برون مرزی کار می کنند و نیازمند بررسی وضعیت سایت از خارج کشور هستند، استفاده از Pingdom می تواند بسیار مفید واقع شود.
این ابزار کمک می کند تا در چندین نقطه در کرهی زمین میزان دسترسی و وضعیت نمایش سایت را بررسی کرد. با استفاده از این ابزار می توان تفاوت سرعت سایت خود با سایت های بزرگ و معروف را بررسی کرد و به بهتر شدن سایت خود کمک کرد.
می توان با این ابزار سرورهای گوناگونی را بررسی کرد مثلاً این که در سرورهای آمریکا سایت ما با چه سرعتی لود میشود. اینکه بدانیم امتیاز سرعت سایت چه عددی است برای درک بهتر وضعیت سرعت سایت می توانند کمک کننده باشد.
در کادر پائینی بعد از تشخیص امتیاز می توان مواردی را که نیاز به بررسی دارند و یا مواردی که رعایت شده و به بهبود سرعت سایت کمک کرده اند را دید. برای تمامی این قسمت ها توضیحات کافی ای داده شده است تا در این زمینه راهنمایی شوید.
میزان اشغال هر بخش برای سایت مانند میزان اشغال حجم تصاویر، ویدئوها، CSS کدها، HTML کدها و … نیز از جمله امکانات ابزار Pingdom است.
25- ابزار FOUND SEO AUDIT TOOL
این ابزار مانند معلمی در کنار دانش آموز می تواند به شما در یادگیری سئو کمک کند. با وارد کردن سایت خود در FOUND SEO AUDIT TOOL هر اشتباه و خطایی که وجود داشته باشد به شما معرفی خواهد شد و توضیحات لازم برای رفع خطا هم به خوبی در این ابزار وجود دارد. این ابزار توانایی تهیه فایل XML از نقشه سایت را هم دارد و علاوه بر آن می تواند تمام آنالیزی که از سایت انجام داده است در یک فایل PDF به صورت خروجی تهیه کند.
26- ابزار Google Mobile-Friendly Test
این ابزار ابزاری است که به راحتی با وارد کردن آدرس سایت می تواند به نحوه نمایش سایت در نسخه موبایل دسترسی پیدا کند و اگر از این نظر سایت خوب باشد با رنگ سبز تائید می کند که سایت وارد شده mobile-friendly بوده است.
گوگل به سایت هایی که mobile-friendly ندارند در این سال های اخیر بسیار اخطار داده است و رسماً اعلام کرده است سایتی که mobile-friendly نیست از نظر سئو برایش امتیاز خوبی نخواهد داشت و همینطور برعکس سایت هایی که در نسخه های موبایل هم قابل نمایش هستند از نظر موتورهای جستجو اهمیت ویژه ای دارند.
با این ابزار سایت خود را بررسی کنید و اگر در این زمینه هنوز سایتتان ضعف دارد حتماً آن ها را رفع کنید تا تغییرات قابل توجهی را بر رتبه سایتتان مشاهده کنید.
27- ابزار Remove’em
این ابزار با پرداخت هزینه می تواند سرویس بسیار خوبی به کاربران بدهد. وظیفه ابزار Remove’em بررسی بک لینک هایی است که از سایت های دیگر برای یک سایتی گرفته شده است.
سایت های زیادی اقدام به خرید بک لینک و دور زدن قوانین گوگل می کنند. در این بین سایت هایی که به دیگر سایت ها لینک می دهند ممکن است از نظر گوگل سایت هایی بی ارزش باشند و در صورت لینک گرفتن از آن ها اسپم خواهید شد. ابزار Remove’em دقیقاً در همین جا به دادتان خواهد رسید. بررسی لینک های داده شده به سایت و پیدا کردن سایت های اسپم لینک دهنده بر عهدهی این ابزار دقیق و مفید است.
Remove’em توانایی یافتن پروفایل سایت هایی که به شما لینک داده اند را دارد و تمام اطلاعات آن ها را اسکن می کند. بعد از اسکن اطلاعات سایت های لینک دهنده مانند اطلاعات تماس سایت ها و دامنه هایی که باید به آن ها درخواست حذف لینک خود را بدهید را در اختیار شما می گذارد.
گل آخر ابزار Remove’em را می توان ارسال اطلاعات برای گوگل دانست. در صورتی که به این ابزار اجازه دهید فهرست اطلاعات را برای گوگل ارسال می کند و به ربات های گوگل پیغام خواهد داد که هنگام خزیدن به سایت شما این لینک ها را به حساب نیاورد.
28- ابزار checkup
سایت چکاپ سایتی فارسی زبان است که در داخل کشور اداره میشود. در این سایت هم مانند دیگر سایت ها با وارد کردن آدرس URL سایت می توان به خوبی سایت را آنالیز کرد. ایرادها و خطاهای احتمالی به صورت کاملاً فارسی برای کاربران توضیح داده میشود و می توان آن ها را رفع کرد.
این ابزار هم مانند دیگر ابزارها در دو نسخه رایگان و غیر رایگان عرضه میشود که در هر دو صورت کاملاً کاربردی خواهد بود.
جمعبندی
هدف از سئوی سایت بهینهسازی صفحات و بالابردن میزان بازدید و نرخ کلیک کاربران است. برای این کار باید آنالیز خوبی از سایت داشت و از یک استراتژی سئوی مشخص پیروی کرد. در روند نظارتی بر عملکرد سایت میتوانید از ابزارهای سئوی سایت کمک بگیرید.
تعداد ابزارها و سرویسهای سئو هر روز در حال افزایش هستند. به همین خاطر، مهم است که بهترین ابزارهای سئو را بشناسید و متناسب با نیازتان بتوانید از ابزارها کمک بگیرید. اگر راجع به افزونهها و ابزارهای سئو سؤال داشتید، میتوانید در بخش کامنتهای همین مقاله آن را مطرح کنید. کارشناسان مدیر وب همواره همراه شما خواهند بود.
میانگین امتیاز 4.9 / 5. تعداد آرا: 21