،

سبک نوشتن در تولید محتوا | با چه سبکی محتوا تولید کنیم ؟

با چه سبکی تولید محتوا کنیم؟
4.5
(456)

سبک نوشتن در تولید محتوا را می‌توان به صحبت کردن تشبیه کرد. هر کدام از ما انسان‌ها دارای یک نوع سبک در صحبت کردن هستیم. بعضی‌ها شمرده و برخی دیگر تند صحبت می‌کنند. افرادی وجود دارند که با صدای آرام و برخی دیگر با صدای بلند حرف می‌زنند. اشخاصی وجود دارند که سبک صحبت کردنشان جنبه فان داره اما بعضی دیگر جدی و محکم صحبت می‌کنند.
اگر بیشتر فکر کنید؛ مسلما مثال‌های بیشتری را نیز می‌توانید تعیین کنید. تولید محتوا هم مانند صحبت کردن است؛ منتها خواننده به جای گوش کردن، باید کلمات شما را بخواند. از این جهت مهم است که شما سبک خودتان را برای تولید محتوا پیدا کنید. در ادامه به این موضوع جذاب خواهیم پرداخت؛ اما قبل از هر چیز باید با دو مفهوم سبک و لحن آشنا شوید.

 

با چه سبکی تولید محتوا کنیم؟

 

آشنایی با دو مفهوم سبک و لحن

اگر بخواهیم دو واژه سبک و لحن را در ساده‌ترین شیوه بیان کنیم؛ می‌توانیم بگوییم که:
سبک در محتوا، قانون است و لحن، اجرای آن قانون.
فرض کنید که شما در یک تیم تولید محتوا مشغول به کار هستید و مدیر تیم به شما می‌گوید که سبک نوشته‌ها باید حالت رسمی داشته باشند. هرکدام از تولید کنندگان محتوا باید محتوای خود را رسمی بنویسند؛ اما لحن های آن‌ها ممکن است متفاوت باشد.
مثلا یک نویسنده در نوشته خود از طنز استفاده می‌کند؛ اما دیگری علاقه دارد که مانند کتاب‌ها، ادبی نوشته و اصول نویسندگی را کامل رعایت کند.

چرا باید سبک خودتان را پیدا کنید؟

به نظرتان چرا برنامه نود و اجرای عادل فردوسی پور، تا به این اندازه در بین مردم محبوب شده بود؟ به این دلیل که عادل فردوسی پور، سبک منحصر به فردی در اجرا داشت. انتخاب سبک نوشتن در تولید محتوا ، به شما کمک می‌کند که تبدیل به نویسنده‌ای خلاق و درجه یک شوید. قلم شما متعلق به خودتان است و دیگران شما را از این بابت تحسین خواهند کرد. دقت داشته باشید که انتخاب سبک نوشتن برای تولید محتوا ، باید در عین اینکه متعلق به شماست؛ جذاب نیز باشد.
به عنوان مثال من در اکثر اوقات سعی می‌کنم که در نوشته‌هایم؛ از مثال استفاده کنم و موضوع را شفاف و رک و پوست‌کنده بیان کنم. این سبک من است؛ اما شاید شما سبک دیگری را در تولید محتوا بپسندید.

 

سبک خودتان را پیدا کنید

 

عوامل مؤثر بر انتخاب سبک نوشتن در تولید محتوا

شناخت مخاطب

زمانی که بحث انواع شیوه نگارش تولید محتوای الکترونیکی به میان می‌آید؛ شناخت مخاطب و پرسونا نیز اهمیت خود را نشان می‌دهد. با این وجود بعضی از تولید کنندگان محتوا، دچار اشتباه و خطای ذهنی می‌شوند.
آن‌ها اعتقاد دارند که چون من سبک خود را دوست دارم؛ پس مخاطبین هم آن را می‌پسندند. دقت داشته باشید که شما دچار این خطا نشوید؛ چون در غیر این صورت، مخاطبین خود را از دست خواهید داد.
محتواهایی که توسط شما نوشته شده است؛ در نهایت قرار است توسط مخاطبین سایت مصرف و خوانده شود. پس اگر آن‌ها از سبک شما راضی نباشند؛ سایت شما را ترک خواهند کرد. این کار مسلما به سئو سایت و البته اعتبار شما ضربه خواهد زد.

به چه نکاتی باید توجه کرد؟

مناسب‌ترین روش این است که پرسونای مخاطبین خود را طراحی کنید. این کار به شما کمک خواهد کرد مخاطبین خود را بیشتر بشناسید. مثلا اینکه آن‌ها بیشتر در چه رده سنی قرار دارند یا اینکه دارای چه علایقی هستند.
زمانی که این پازل‌ها را کنار هم قرار می‌دهید؛ مناسب‌ترین سبک نوشتن در تولید محتوا را انتخاب خواهید کرد. سبکی که هم خود شما به آن علاقه‌مند هستید و هم مخاطبین از آن لذت می‌برند.

سبک نوشتن محتوا

 

فضایی که محتوا در آن منتشر می شود

از دیگر عواملی که در انتخاب سبک نوشتن مناسب برای تولید محتوا دارای اهمیت است؛ نوع پلتفرمی است که محتوا در آن انتشار می‌یابد. قبل از هر چیز باید دقت داشته باشید که به طور کلی در فضای مجازی، رابطه‌ها صمیمی‌تر است.
اما در رسانه‌های اجتماعی نیز باید به حوزه مورد نظر نیز توجه کرد. به عنوان مثال در سایت‌های خبری، نمی‌توان از سبک عامیانه استفاده کرد؛ چون فضای جدی‌تری دارد.
همچنین در فضای توییتر، رسمی نوشتن خیلی مورد پسند نبوده و توصیه نمی‌شود.

 

هدف شما از تولید محتوا

به طور کلی باید هدف خود را از تولید محتوا مشخص کنید. آیا هدف شما جذب مخاطب و کسب درآمد از تبلیغات است یا فروش محصول. بهترین سبک نوشتن در تولید محتوا ، همانی است که شما را به هدفتان می‌رساند.
اگر هدف شما جذب مخاطب است؛ سبک تولید محتوای شما باید مورد پسند مخاطبین قرار بگیرد. اما اگر فروشگاه اینترنتی دارید؛ همان سبکی که به فروش شما کمک می‌کند را انتخاب کنید.

 

هدف خود از تولید محتوا را مشخص کنید

 

حوزه فعالیت شما چیست؟

به غیر از فاکتورهایی که در بالا گفته شد؛ حوزه فعالیت شما نیز اهمیت دارد. به عنوان مثال در یک سایت حقوقی، شما نباید از زبان خودمانی و صمیمانه استفاده کنید. همچنین اگر دارای یک سایت فروشگاهی هستید و محصول می‌فروشید؛ سعی کنید که با مخاطب صمیمی‌تر شوید.
برای مثال می‌توانید برای خطاب قرار دادن خواننده، از اول شخص استفاده کنید. در ضمن اگر سایت آموزش محور دارید؛ باید مباحث را ساده و روان بیان کنید تا خواننده مفهوم را آسان‌تر دریافت کند.

کدام سبک را می‌پسندید؟

زمانی که در مورد انواع سبک تولید محتوا صحبت می‌کنیم؛ نباید عامل علاقه را فراموش کنیم. هر محتوا‌نویسی دارای قلمی بوده که کار نوشتن را برای او لذت‌بخش می‌کند. بنابراین توصیه می‌شود سبکی را برای خود انتخاب کنید که خودتان نیز آن را دوست داشته باشید.

 

سبک تولید محتوا

 

نکات مهم در مورد انتخاب سبک مناسب برای تولید محتوا

در  قسمت قبلی به شما 5 معیار ارائه دادیم تا بتوانید سبک مناسب برای تولید محتوا را انتخاب کنید. اما اگر هنوز هم سوال شما این است که با چه سبکی محتوا تولید کنیم ؛ به نکات زیر هم توجه کنید.

هیچ بایدی وجود ندارد

سبک نوشتن در تولید محتوا هیچ قاعده و قانون مشخصی نداشته و هیچ بایدی هم در آن وجود ندارد. در واقع هیچ کس نمی‌تواند به شما بگوید که باید از سبک خاصی تبعیت کنید. چون این خود شما هستید که قرار است محتوا تولید کنید و همچنین هیچ کس غیر از خودتان، با مخاطبانتان آشنایی ندارد.

 

سبک نوشتن در تولید محتوا

 

به تدریج پیدا کنید (آزمون و خطا کردن)

انتخاب سبک مناسب برای تولید محتوا به یکباره اتفاق نخواهد افتاد. چیزی هم قرار نیست در همان لحظه به شما الهام شود. انتخاب سبک موردی است که با تجربه و آزمون و خطا به دست می‌آید. یعنی شما در ابتدا از یک سبک برای نوشتن محتوا استفاده کنید.
در نهایت باید از مخاطبان خود بازخورد بگیرید و بررسی کنید که سبک تولید محتوای شما را می‌پسندند یا خیر. در حالت دوم، کافی است که سبک خود را عوض کنید تا اینکه رضایت خوانندگان را به دست آورید.

در تعداد بالا نتیجه بگیرید

گاهی اوقات نویسندگان چند محتوا تولید می‌کنند و به دلیل عدم استقبال از مطالبشان، سبک خود را عوض می‌کنند. دقت داشت باشید که شاید به دلیل تازه کار بودن سایت، هنوز مخاطبان با شما آشنایی ندارند.
یا اینکه باید بیشتر روی سئو سایت کار کنید تا رتبه آن در گوگل بهبود یابد. بنابراین اگر محتوایتان مورد استقبال قرار نمی‌گیرد، صبر کنید تا افراد بیشتری آن را مطالعه کنند. اگر باز هم نتیجه نگرفتید؛ آن موقع سبک نوشتن در تولید محتوا را تغییر دهید.

 

سبک نوشتن در تولید محتوا

 

وسواس نداشته باشید

مهم‌ترین چیز شروع کردن است و زیاد فکر کردن، زمان را از شما خواهد گرفت. بنابراین اگر در ابتدای کار هستید؛ با همان سبکی که فکر می‌کنید مناسب است؛ شروع کنید. در ادامه با بازخوردهایی که از مخاطبان می‌گیرید؛ به مرور سبک خاص خود را نیز پیدا خواهید کرد. پس لطفا بیش از حد نسبت به این موضوع حساسیت نشان ندهید و فقط به شروع کردن و پیشرفت فکر کنید.

کارفرماهای مختلف؛ سبک‌های متفاوت

اگر به عنوان یک فریلنسر فعالیت می‌کنید؛ گاهی اوقات باید سبک خود را با توجه به سلیقه کارفرما تغییر دهید. من در طول تجربه کاری که داشته‌ام، محتواهایی با سبک‌های مختلف نوشته‌ام. کارفرمایی از من متن‌هایی می‌خواست که با زبان کاملا خودمونی نوشته شده و بتواند زود با مخاطب ارتباط بگیرد.
اما برخی دیگر قید می‌کردند که حتما باید از سبک رسمی استفاده کنم. بعضی از تولید کنندگان محتوا، می‌توانند خود را با شرایط مختلف وفق دهند. اما برخی دیگر فقط دوست دارند که به سبک مورد علاقه خود محتوا تولید کنند و پروژه‌های دیگر را قبول نمی‌کنند.

 

تولید محتوا

 

خودتان با متن ارتباط می‌گیرید؟

از دیگر روش‌هایی که سبک مناسب برای تولید محتوا را برای شما مشخص می‌کند؛ نظر خودتان است. در واقع شما باید خود را جای مخاطب هدف (پرسونا) گذاشته و متن را با دقت بخوانید. در ادامه بررسی کنید که آیا خودتان از سبک نوشته راضی هستید؟ آیا آن متن توانست توجه شما را جلب کند؟

از دیگران الگو بگیرید

هر زمانی که قصد داشتید در مورد موضوعی تولید محتوا کنید؛ به سایت‌هایی وارد شوید که در مورد آن موضوع محتوا تولید کرده‌اند. ببینید که آن‌ها از چه سبکی استفاده می‌کنند؟ آیا مخاطبان آن‌ها از مطالب سایت راضی هستند؟ با این روش به مرور بهترین سبک نوشتن در تولید محتوا را برای مطالب خود پیدا خواهید کرد.

 

از دیگران الگو بگیرید

 

فقط به سبک توجه نکنید

یک محتوای عالی در عین اینکه با سبک مناسب نوشته شده است؛ باید جذاب بوده و به دور از هر گونه غلط املایی نیز باشد. اگر بتوانید به این سه معیار توجه کنید؛ مطالب شما مورد استقبال مخاطبین قرار خواهد گرفت.

مخاطب را درگیر کنید

سبک شما در تولید محتوا بسیار مهم است؛ اما متن شما باید طوری باشد که مخاطب را درگیر کند. مسلما همه ما حداقل یک معلم داشته‌ایم که کلِ زمان تدریس را حرف می‌زند. البته گاهی کار به جایی می‌رسید که بعضی از دانش آموزان مانند من چرت می‌زدند!
مسلما شما هم نباید این تجربه نه چندان خوشایند را برای مخاطبین خود ایجاد کنید. گاهی در محتوای خود از مخاطب سوالاتی بپرسید که ذهنش درگیر مطلب شود. این هنر شما است که خواننده را از ابتدا تا انتهای متن با خود همراه بسازید.

 

مخاطب را درگیر کنید

 

سخن آخر

انتخاب سبک نوشتن در تولید محتوا یکی از معیارهای نویسندگان معمولی تا حرفه‌ای است. سعی کنید که سبک خاص خودتان را انتخاب کرده و در حوزه کاری خود بدرخشید. باز هم تأکید می‌شود که بهترین وجود ندارد و علاقه شما و رضایت کاربران، از مهم‌ترین معیارها هستند. روان‌نویسی را نیز فراموش نکنید و مطمئن باشید که محتواهای عالی آن‌هایی هستند که به ساده‌ترین شکل مفهوم را به مخاطب می‌رسانند.
به نظر شما بهترین سبک نوشتن در تولید محتوا کدام است؟ آیا شما از سبک خاصی برای تولید محتوا استفاده می‌کنید؟ لطفا نظرات خود را با ما در میان بگذارید.

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 456

11 دیدگاه برای “سبک نوشتن در تولید محتوا | با چه سبکی محتوا تولید کنیم ؟

  1. مهدی قربانیان رهورد گفته:

    مقاله‌ی خوبی بود و برای من که در اینستاگرام محتوا تولید میکنم ذهنیت خوبی ایجاد کرد و کارم رو برای ارتباط با مخاطب راحتتر کرد، ممنون از زحمتی که کشیدین.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *