دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 مهمترین مهارت های تولید کننده محتوا
- 2 مهارت نویسندگی
- 3 تسلط بر سیستمهای مدیریت محتوا (ترجیحاً وردپرس)
- 4 مهارت تایپ سریع (ده انگشتی)
- 5 آشنایی نسبی با نرم افزار فتوشاپ
- 6 مهارت SEO (سئو)
- 7 زبان انگلیسی
- 8 مهارت سرچ کردن
- 9 برنامه ریزی و مدیریت زمان
- 10 قدرت ویرایش و بازنویسی
- 11 تسلط به نرم افزارهای مجموعه Office
- 12 تمرکز
- 13 اصول بازاریابی محتوا
- 14 گوگل آنالیتیکس
- 15 سخن آخر
شاید با خواندن عنوان ابتدایی مقاله با خود فکر کنید که مگر میشود از تولید محتوا به درآمدهای میلیونی رسید؟ پاسخ افراد حرفهای به این پرسش شما اینگونه است: بستگی به مهارت های تولید کننده محتوا دارد. فکر میکنم دیگه همه پذیرفتهاند که امروزه بحث مهارت، حرف اول را برای کسب درآمد میزند. کاملاً هم درست و عادلانه است. آن شخصی که مهارتهای بیشتری را کسب کرده بیشتر زحمت کشیده و مستحق درآمدهای بالاتری هم هست. احتملاً الان سوال دیگری در ذهن شما به وجود بیاید که: آیا دیگران حاضر هستند که برای تولید محتوا به من پول خوبی بدهند؟
پاسخ این پرسش شما یک جواب دارد: قطعاً بله. به این دلیل که شما به عنوان یک تولید کننده محتوا وظیفه دارید که صدای یک کسبوکار را به مردم برسانید. اگر بتوانید این کار را به خوبی انجام دهید؛ یک قدم آن کسبوکار را به سمت برندسازی نزدیک کردهاید. در این صورت صاحبان کسبوکار حاضر خواهند بود که پولهای خوبی را به شما پرداخت کنند. اما فراموش نکنید که در ابتدا متن به شما گفتم که این کار شرایط دارد. آن شرط نیز این است که باید با مهارت های تولید کننده محتوا آشنا شده و آنها را در خود تقویت کنید. در این مقاله قصد دارم شما را با مهارت های لازم برای تولید محتوا آشنا کنم. پس همراه من باشید.
مهمترین مهارت های تولید کننده محتوا
مهارت نویسندگی
این مورد بدیهیترین و در عین حال مهمترین مهارتی است که یک تولید کننده محتوا باید داشته باشد. نویسندگی هم یک مهارت است و هم یک هنر. یعنی شما باید با اصول آن آشنا باشید و در عین حال از ذوق و هنر خود نیز استفاده کنید. حتماً تاکنون مقالاتی را در سطح وب مطالعه کردهاید که خواننده دوست ندارد مقاله را نصفه کنار بگذارد و تا انتها مطالعه خواهد کرد. اگر دوست دارید که در زمینه شغل تولید محتوا به درآمدهای خوب برسید؛ باید کاری کنید که خواننده محتوای شما را مثل یک کیک خامهای، با اشتیاق بخورد. اما چگونه باید این کار را انجام داد؟
اولین مورد این است که یک نویسنده باید دایره لغات خوبی داشته باشد. همانطور که برای ساختن یک خانه نیاز به مصالح است، برای نوشتن محتوا نیز نیاز به کلمات دارید. در این مورد میتوانید از لغت نامهها برای افزایش دامنه لغت خود استفاده کنید. دومین مورد مطالعه و خواندن کتابهای خوب از نویسندگان بزرگ ایران و جهان است. سومین نکته هم تمرین نویسندگی است. سعی کنید هر روز محتوا تولید کنید؛ حتی شده برای خودتان و به صورت رایگان و برای موضوعات مختلف.
تسلط بر سیستمهای مدیریت محتوا (ترجیحاً وردپرس)
تا سالها پیش طراحی سایت کاری طاقت فرسا و زمانبر بود. افرادی که میخواستند سایت طراحی کنند؛ باید از طراحان سایت که دانش برنامه نویسی داشتند؛ کمک میگرفتند. اما وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که به تنهایی 60% از سهم بازار را به خود اختصاص داده است. معمولاً آگهیهای استخدامی یکی از مهارت های تولید کننده محتوا را تسلط بر وردپرس میدانند.
راستش را بخواهید درست کردن یک سایت با وردپرس واقعاً کاری ندارد و میتوانید در دو هفته بر آن مسلط شوید. اما چیزی که از شما به عنوان یک کارشناس تولید کننده محتوا انتظار دارند؛ تسلط بر ابزارهای وردپرس است. مثلاً بتوانید محتوا را در سیستم بارگذاری کرده و با استفاده از ابزار یواست سئو آن را بهینه کنید. همچنین با دیگر ابزارهای آن نیز آشنایی داشته و بتوانید از آنها استفاده کنید.
مهارت تایپ سریع (ده انگشتی)
راستش را بخواهید کارفرماها خیلی به این مهارت برای استخدام شما توجه نمیکنند. اما این مورد برای شما خیلی مهم است که بتوانید یک محتوای 1000 کلمهای را در دو ساعت بنویسید یا نیم ساعت؟ مسلم است که هرچه زودتر تایپ کنید؛ پروژههای بیشتری را میتوانید انجام دهید. در این صورت پول بیشتری را نیز به دست خواهید آورد. برخلاف چیزی که اکثراً میگویند؛ یاد گرفتن این مهارت خیلی سخت نیست. فقط کافی است که آن قدر این کار را تمرین کنید تا مسیر عصبی آن در ذهن شما ساخته شود. البته افرادی هم وجود دارند که تایپ ده انگشتی بلد نیستند و به روش خودشان خیلی سریع تایپ میکنند.
آشنایی نسبی با نرم افزار فتوشاپ
یکی دیگر از مهارت های تولید کننده محتوا که خیلی به آن تأکید میشود؛ یاد داشتن نرم افزار فتوشاپ است. به نظرم این مورد پاشنه آشیل تولید کنندگان محتوا است؛ چون خیلی از آنها این مهارت را ندارند. شاید هم دوست ندارند که یاد بگیرند! لطفاً از فتوشاپ برای خودتان یک غول نسازید. کسی از شما به عنوان یک کارشناس تولید محتوا، انتظار ندارد که یک متخصص فتوشاپ باشید. اما یاد داشتن این مهارت لااقل در حد ابتدایی برای شما لازم است. چرا؟ به این دلیل که شاید لازم باشد گاهی برای پستهای بلاگ یا شبکههای اجتماعی خود؛ عکس جدید درست کنید. منظورم این است که عکسی را در اینترنت پیدا کرده و کمی روی آن تغییرات ایجاد و استفاده کنید. اگر میخواهید خیلی راحت و اصولی این مهارت را یاد بگیرید؛ میتوانید نگاهی به محصول آموزش فتوشاپ برای مدیران سایت داشته باشید.
مهارت SEO (سئو)
امروزه سئو و تولید محتوا آن قدر در هم تنیده شدهاند که نمیتوان آنها را به راحتی از هم تفکیک کرد. اگر به عنوان تولید کننده محتوا فعالیت کرده باشید؛ حتماً میدانید که کارفرماها از شما محتوای سئو شده میخواهند. یعنی مقالهای که نه تنها مخاطب پسند باشد، بلکه بتواند نظر الگوریتمهای سختگیر گوگل را نیز جلب کند. خیلی از نویسندگان محتوا تمرکز خود را به سبز کردن چراغهای یواست سئو (yoast seo) اختصاص میدهند. البته که این کار برای سئو کردن محتوای شما لازم و توصیه شده است. اما هر چه دانش خود را در مورد سئو بالاتر ببرید؛ محتوای شما شانس بیشتری برای رسیدن به رتبههای برتر گوگل را خواهد داشت.
زبان انگلیسی
حتماً شما هم تاکنون آگهیهای استخدام کارشناس تولید محتوا را دیدهاید که در قسمت شرایط آن به زبان انگلیسی اشاره کردهاند. کاری به این نداریم که فارغ از اینکه در چه شغلی هستید؛ امروزه یاد داشتن زبان انگلیسی یک مهارت مهم است. اما در مورد بحث خودمان، باید به این نکته اشاره کنم که یکی از مراحل مهم در تولید محتوا، تحقیق است. یعنی ما باید در مورد چیزی که قصد داریم در مورد آن تولید محتوا کنیم؛ اطلاعات به دست آوریم.
به همین دلیل استفاده از اطلاعات سایتهای خارجی که در مورد موضوع ما تولید محتوا کردهاند؛ یک روش خوب برای به دست آوردن اطلاعات مفید است. راستش نمیتوانم دراین مورد پیشنهاد خاصی بدهم. اینکه کلاس خصوصی بروید یا به صورت خودآموز شروع به یادگیری کنید. ولی این را بدانید که اگر زبان انگلیسی و تولید محتوا را با هم ترکیب کنید؛ باید انتظار درآمدهای بسیار بالا را داشته باشید. چون شما میتوانید برای سایتهای خارجی تولید محتوا کرده و به دلار درآمد کسب درآمد کنید.
مهارت سرچ کردن
شاید با خودتان فکر کنید که مگر سرچ کردن هم مهارت لازم دارد؟ کافی است که به گوگل وارد شده و با نوشتن چند کلمه داخل کادر، دکمه سرچ را بزنیم. من هم همین فکر را میکردم تا اینکه با مهارت سرچ کردن آشنا شدم. مهارت سرچ کردن را مساوی با پرسش و پاسخ با گوگل در نظر بگیرید. گوگل همیشه بهترین جوابها را برای شما نشان میدهد. پس اگر به آن چیزی که میخواهید دست پیدا نمیکنید؛ پس حتماً مشکل در نوع پرسش شماست. با این مهارت شما یاد میگیرید که چگونه در کمترین زمان، بهترین جواب را از گوگل دریافت کنید. یادتان باشد که برای موفقیت در شغل تولید محتوا، باید کیبورد و گوگل را جزو دوستان صمیمی خود قرار دهید.
برنامه ریزی و مدیریت زمان
اگر به عنوان فریلنسر تولید محتوا فعالیت کرده باشید؛ قطعاً بیش از یک پروژه برای انجام دادن خواهید داشت. البته طبیعی است، چون کل روز در اختیار خودتان هستید و میتوانید پول بیشتری دربیاورد. اما زمانی که پروژهها زیاد میشود؛ بحث مدیریت کردن آنها نیز سختتر خواهد شد. اگر نتوانید پروژههای خود را در موعد مقرر به دست کارفرما برسانید؛ یک تولید کننده محتوای بدقول خواهید شد. سعی کنید که حتماً یک تقویم محتوایی برای خودتان درست کرده و برای خودتان دقیق برنامه ریزی کنید.
قدرت ویرایش و بازنویسی
با تمام کردن مقاله کار شما هنوز به اتمام نرسیده و باید یک مرحله دیگر به نام ویرایش کردن را پستسر بگذارید. به هیچ عنوان از این مرحله غافل نشوید، چون در غیر این صورت یک محتوای پر از غلط را تحویل کارفرما خواهید داد. به عنوان یک تولید کننده محتوا پیشنهاد میکنم که در حین نوشتن مقاله، خودتان را درگیر غلط گیری نکنید. چون در این حالت رشته کلام از دستتان خارج میشود. بهترین کار این است که پس از تمام شدن مقاله، متن را دوباره از اول بخوانید. در این هنگام حتماً به غلطهای املایی زیادی برخورد میکنید که باید رفع شوند. همچنین با جملاتی روبه رو میشوید که بهتر است ساختار آنها را کمی تغییر دهید.
تسلط به مهارتهایی که در بالا گفته شد؛ از شما یک تولید کننده محتوای حرفهای خواهد ساخت. محتوا نویسی که میتواند پروژههای بزرگ و پردرآمدی را انجام داده و لذت ببرد. توجه به نکات زیر از شما یک تولید کننده محتوا برای کسب درآمدهای بالاتر خواهد ساخت:
تسلط به نرم افزارهای مجموعه Office
شما برای نوشتن مقاله به نرم افزار ورد نیاز دارید که محتوای خود را در آن نوشته و تحویل کارفرما دهید. اما بهتر است که کمی هم با اکسل، پاورپوینت نیز کار کرده و با بخشهای آنها آشنا شوید. مثلاً من پروژههایی از تولید محتوا را دیدهام که باید با استفاده از پاورپوینت، محتوای آن درست و ارائه شود.
تمرکز
یکی دیگر از مهارت های تولید کننده محتوا ، داشتن قدرت تمرکز برای انجام پروژههایش است. فرض کنید که مشغول نوشتن یک متن عالی هستید، و یکباره موضوعی ذهن شما را درگیر میکند. دقیقاً در این حالت است که کل رشته کلام از دستتان خارج شده و باید دوباره کلی فکر کنید تا بتوانید نوشتن را ادامه دهید. در ضمن فکر نمیکنم نویسندهای بتواند در جای شلوغ متنهای عالی بنویسد. در هنگام نوشتن محتوا برای کار خودتان ارزش قائل شوید و اجازه ندهید که تمرکزتان از دست برود.
اصول بازاریابی محتوا
بازاریابی محتوا یکی دیگر از مهارتهای لازم برای تولید محتوا بوده که یادگیری آن بسیار تاثیر گذار است. به صورت کلی بازاریابی محتوا، فرآیندی است که در آن محتوای ارزشمند تولید و توزیع میشود. هدف این است که با استفاده از محتوا، در عین راضی نگه داشتن مخاطبین قبلی، مشتریان بالقوه و بالفعل بیشتری را با کسبوکار مورد نظر آشنا کنیم. بازاریابی محتوا برای تولید محتوای حرفه ای، دارای قواعد و مطالب زیادی است. اما به صورت خلاصه در بازاریابی محتوا، باید با مطالب زیر آشنا باشید:
● محتوا برای چه کسی تولید میشود؟
● محتوا در کجا منتشر خواهد شد؟
● محتوا چگونه به مخاطب کمک خواهد کرد؟
● چگونه باید محتوایی جذاب و یونیک را تولید کرد؟
و خیلی سوال دیگر.
گوگل آنالیتیکس
به صورت خلاصه گوگل آنالیتیکس ابزاری بوده که توسط گوگل و رایگان در اختیار افراد قرار گرفته است. این ابزار به شما کمک میکند که سایت و محتوای خود را آنالیز کنید. اطلاع از میزان ترافیک سایت و اینکه کدام محتوای شما بیشتر بازخورد داشته است؛ از دیگر کاربردهای گوگل آنالیتیکس است. در این صورت میتوانید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید.
سخن آخر
بازار کار به سمت مهارت محوری در حال حرکت است. هرچه شما در حرفه خود مهارت بیشتری پیدا کنید؛ بیشتر میتوانید برای مجموعهای که برای آن کار میکنید؛ ارزش ایجاد کنید. این ایجاد ارزش مساوی است با برند شدن آن کسبوکار و افزایش تعداد مشتریهایش. در این حالت است که شما نیز میتوانید به درآمدهای عالی و میلیونی برسید. اگر واقعا میخواهید به عنوان یک کارشناس تولید محتوا فعالیت کنید، باید به مرور، مهارتهای گفته شده را در خود پدید آورید. ما در مدیروب دوره محتوا نویسی برای سایت (کاملا عملی) را برای شما آماده کردهایم. مطمئن باشید که هر آن چیزی که برای تولید محتوا نیاز دارید ، در این محصول آموزشی گردآوری شده است.
آیا شما تاکنون به عنوان یک تولید کننده محتوا فعالیت کردهاید؟ آیا مهارتهای تولید کننده محتوا فقط به موارد ذکر شده در این مقاله محدود میشود؟ لطفاً نظرات خود را با ما در میان بگذارید.
میانگین امتیاز 3.6 / 5. تعداد آرا: 372
2 دیدگاه برای “9 مورد از مهارت های تولید کننده محتوا برای رسیدن به درآمدهای میلیونی”
یکی دیگه از مهمترین مهارتهای تولید کننده محتوا به نظر من داستانویسی یا همون سناریونویسی قدرتمند است. ممنونم از تیم تحریر مدیروب
دقیقا همینطوره
با سپاس از همراهی شما