دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 هاستینگ چیست؟
- 2 هاست لینوکس چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
- 3 هاست ویندوز چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
- 4 تفاوتهای هاست لینوکس و ویندوز
- 5 وب سرور
- 6 میل سرور
- 7 دیتابیس سرور
- 8 امنیت
- 9 کنترل پنل هاست
- 10 سرعت
- 11 قیمت
- 12 پشتیبانی از سیستم مدیریت محتوا
- 13 سهولت در استفاده
- 14 استفاده از منابع سیستم
- 15 سطح اجرا
- 16 هاست لینوکس بهتر است یا ویندوز؟
- 17 آیا نیاز به نصب سیستم عامل لینوکس و یا ویندوز دارید؟
- 18 آیا تسلط به زبان برنامه نویسی یا مهارتهای ویندوز نیاز است؟
- 19 جمع بندی
تفاوت هاست لینوکس با ویندوز چیست؟ یکی از مهم ترین اقدامها برای طراحی سایت، انتخاب هاست یا میزبان سایت است. خدمات میزبانی یا هاستینگ به خدمات و پشتیبانیهایی گفته میشود که باعث در دسترس قرار گرفتن سایت شما خواهد شد. در صورتی که اطلاعات شما در مورد طراحی سایت و خدمات هاستینگ کم است، ما در این مقاله به زبان ساده اطلاعات قابل توجهی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.
هاستینگ چیست؟
قبل از آن که با هاست ویندوز و لینوکس آشنا شویم، بهتر است بدانیم هاستینگ دقیقا چیست و چه کاربردی دارد؟ هاستینگ یا میزبان در واقع یک فضا در دنیای وب است که شما بتوانید اطلاعات و محتوای سایت خود را در آن فضا قرار داده و در اختیار کاربران خود قرار دهید. هاست باعث میشود که محتوا و سایت شما برای کاربران دیگر نیز قابل مشاهده باشد.
هاست یک فضای اشتراکی اما جدا شده است که منابع سخت افزاری آن با توجه به نیاز شما مشخص شده و انواع مختلفی دارد. با توجه به نوع هاستینگ و خدماتی که در اختیار شما قرار میدهد، هزینه هاستینگ متفاوت خواهد بود.
هاست لینوکس چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
بعد از آن که متوجه شدیم هاست یا میزبان چیست؟ در این بخش میخواهیم بدانیم که هاست لینوکس چه ویژگیهایی دارد؟ هاست لینوکس یک سرویس میزبان است که بر روی آن سیستم عامل لینوکس اجرا میشود. یکی از ویژگیهای بارز و مثبت لینوکس اپن سورس بودن آن است. اپن سورس بودن به معنای آن است که استفاده و دخل و تصرف در آن رایگان بوده و همه افراد میتوانند آن را انجام دهند.
از این رو شما میتوانید با تغییراتی هاستینگ لینوکس اختصاصی خود را داشته باشید. نکته دیگر آن که OpenSource بودن این هاست قیمتهای تمام شده شما را نیز تا حد زیادی کاهش میدهد. در ادامه با اصلی ترین ویژگیهای هاست لینوکس بیشتر آشنا خواهیم شد.
- وب سرور هاست لینوکس Apache است.
- این هاست از زبانهای برنامه نویسی مختلفی مانند پیتون، php، Perl و CGI پشتیبانی میکند.
- برای استفاده از این هاستینگ و انجام کارهای سایت خود با هاست لینوکس میتوانید از کنترل پنلهای رایگانی مانند cPanel، KIoxo، H-Sphere، Direct Admin وغیره استفاده کنید.
- این هاستینگ بسیار پایدار و قابل اعتماد است.
- لینوکس به دلیل متن باز بودن آن دارای امنیت قابل توجهی است.
- لینوکس بسیار انعطاف پذیر بوده و به راحتی میتواند با هر محیطی سازگار شود.
- همان طور که در بالا نیز اشاره شد با توجه به متن باز بودن لینوکس، هزینههای شما با این هاست بسیار کم خواهد بود.
- هاست لینوکس برای استفاده از زبان برنامه نویسی php از دیتابیس my SQL استفاده میکند.
هاست ویندوز چیست و چه ویژگیهایی دارد؟
هاست ویندوز نیز یک میزبان است که تحت سیستم عامل ویندوز قرار میگیرد. این هاستینگ توسط مایکروسافت ارائه و پشتیبانی میشود. هاست ویندوز برخلاف لینوکس رایگان نیست از این رو شما برای طراحی سایت خود باید هزینه بیشتری پرداخت کنید.
با وجود پولی بودن هاست ویندوز، این میزبان با داشتن ویژگیهایی مانند اینترفیس توانسته است توجه بسیاری از افراد را به خود جلب کند. ویندوز فضایی ساده مانند کامپیوترهای شخصی را در اختیار کاربران قرار میدهد که برای افرادی که قصد ترید، بازی و یا وب گردی دارند، بسیار مناسب خواهد بود. در ادامه بیشتر با ویژگیهای این هاست آشنا خواهیم شد:
- وب سرور هاست ویندوز IIS است.
- برای کنترل پنل آن می توانید از گزینههایی مانند هاستینگ کنترلر، هلم، Plesk و غیره استفاده کنید.
- هاست ویندوز تنها از زبان های برنامه نویسی محدودی مانند Net و ASP پشتیبانی میکند. قابل ذکر است که زبان برنامه نویسی ASP تنها در سرویسهای هاست ویندوز قابل اجرا است.
- دیتابیس آن SQL Server است.
- برای استفاده از نرم افزارهای ویندوز نیاز به خرید لایسنس دارید که این هزینه برای برخی از نرم افزارها بسیار زیاد است.
- پیکربندی، راه اندازی و استفاده از هاستینگ ویندوز ساده است و تقریبا هر کسی با هر سطح دانشی میتواند در زمان کوتاهی کار کردن با آن را یاد بگیرد.
تفاوتهای هاست لینوکس و ویندوز
بعد از آن که به طور کلی با هاست لینوکس و ویندوز آشنا شدیم، در این بخش میخواهیم به صورت دقیقتری این دو هاست را از جنبههای مختلف با یکدیگر مقایسه کنیم.
وب سرور
وب سرور یک بستر نرم افزاری است که بر روی فایلهایی که در سایت خود قرار میدهید فرآیندهایی را انجام میدهد تا نتیجه حاصل شده قابل مشاهده بر روی سایت شما باشد. بنابراین داشتن یک وب سرور حرفهای نقش بسیار مهمی در موفقیت سایت شما خواهد داشت. مهم ترین مساله در انتخاب وب سرور، زبان برنامه نویسی برای هر هاستینگ است که در بالا با برخی از آنها آشنا شدیم. به طور کلی میتوان گفت که پیکربندی سرورهای لینوکسی در مقایسه با ویندوز از تنوع و پیشتیبانی بهتری برخوردار است.
نکته قابل ذکر دیگر آن که وب سایت هایی که با زبان برنامه نویسی php نوشته میشوند با وب سرورهای لینوکسی ارتباط بهتری برقرار کرده و بازدهی مناسبتری خواهند داشت. همچنین اغلب سرورهای لینوکسی برای استفاده وردپرس نیز بهینه شده اند و ابزارهای مفیدی را برای مدیریت بهتر سایت در اختیار شما قرار خواهند داد.
میل سرور
تقریبا تمامی سرورهای هاستینگ امکان استفاده از ایمیل را در اختیار شما قرار خواهند داد. در واقع این فاکتور یکی از ابتدایی ترین ویژگی ها برای یک سرور هاستینگ به شمار میرود. بدون شک این سرویس هم در هاستینگ لینوکس و هم در هاستینگ ویندوز در اختیار شما قرار خواهد گرفت، اما نوع سرویس دهی و ماهیت اپلیکیشنهای مورد استفاده میل سرور این دو هاست را از یکدیگر متمایز میکند.
در هاست لینوکس از اپلیکیشنهای مختلفی برای ارائه سرویسهای گوناگون استفاده میشود. در واقع هر سرویس به صورت جداگانه توسط یک اپلیکیشن خاص انجام میشود. از جمله این اپلیکیشنها میتوان به POP3، SMTP، IMAP و غیره اشاره کرد.
ویندوز از نظر تقسیم کار میل سرور میان اپلیکیشنها با لینوکس متفاوت است. به این شکل که یک اپلیکیشن خاص وظیفه انجام تمامی کارها را برعهده دارد. از دیگر تفاوتهای میل سرور هاست ویندوز و لینوکس میتوان به این مطلب اشاره کرد که معمولا خدمات ارائه شده توسط ویندوز در مقایسه با هاست متنوعتر و گستردهتر خواهد بود. همچنین با توجه به آن که شما تنها با یک نرم افزار سروکار دارید، کار کردن با آن در مقایسه با لینوکس نسبتا سادهتر است. از جمله میل سرورهای شناخته شده در ویندوز میتوان به Kerio Connect، اسمارتر میل، Mail Enable و غیره اشاره کرد.
دیتابیس سرور
از دیگر تفاوت های قابل توجه در هاستینگ لینوکس و ویندوز، دیتابیس سرورهای مورد استفاده در آن ها است. در صورتی که کمی با دنیای طراحی سایت آشنا باشید، احتمالا نام دو Microsoft SQL Server ، MSSQL و My SQL را به عنوان معروف ترین و شناخته شده ترین دیتابیس سرورها شنیدهاید. دیتا بیس MSSQL را تنها میتوان در سرورهای ویندوزی استفاده کرد اما از دیتابیس My SQL میتوان در هر دو هاست ویندوز و لینوکس استفاده کرد. البته قابل ذکر است که دیتابیس My SQL در سرورهای لینوکس در مقایسه با سرور ویندوز عملکرد بهتری دارد.
نکته دوم آن که از آن جا که اکثر سایتها از زبان برنامه نویسی PHP برای دیتابیس استفاده میکنند، ترجیح طراحان سایت در این مورد کار کردن با هاست لینوکس است.
امنیت
یکی از مهم ترین فاکتورها در راه اندازی و مدیریت یک سایت از هر نوعی که باشد امنیت آن است. فرقی نمیکند که شما یک سایت فروشگاهی داشته باشید و یا سایت شما مربوط به شرکت خصوصی که آن را اداره میکنید باشد در هر صورت هک شدن اطلاعات و نقص سیستم ایمنی برای شما دردسر ساز خواهد شد. جالب است بدانید بسیاری از افراد امنیت هاست لینوکس را بهتر از هاست ویندوز ارزیابی کردهاند، اما هنوز دلایل قطعی و ثابت شدهای برای این ادعا وجود ندارد.
در حالت کلی چندان تفاوتی ندارد که هاست شما برای طراحی سایت چیست، برای اطمینان از امنیت بیش از هر چیز باید نحوه پیکربندی هاست، استفاده از نرم افزارها و سخت افزارهای امنیتی، انجام بررسیهای امنیتی و غیره تمرکز کنید.
کنترل پنل هاست
مورد دیگری که در تفاوت هاست ویندوز و لینوکس میتوان به آن اشاره کرد، کنترل پنل مورد استفاده در آن است. از جمله کنترل پنلهای لینوکسی میتوان به Plesk، Cpanel و Direct Admin اشاره کرد. از جمله پنلهای کنترل ویندوز نیز میتوان به Website Panel، Plesk و SolidPC و غیره اشاره کرد.
همان طور که در بالا نیز به آن اشاره شد، کنترل پنل Plesk تنها پنلی است که هم برای لینوکس و هم ویندوز میتوانید از آن استفاده کنید. برای مقایسه کنترل پنل هر کدام از این دو هاست نیز باید گفت هر کدام از این کنترل پنلها ویژگیهای مخصوص به خود را داشته و نمیتوان یکی را بهتر از دیگری دانست. این شما هستید که باید با توجه به نوع سایت و نیاز خود بهترین کنترل پنل را انتخاب کنید.
سرعت
همه ما میدانیم که سرعت بارگذاری سایت یکی از فاکتورهای بسیار مهم در موفقیت یا عدم موفقیت آن است. ما در عصر سرعت زندگی میکنیم و بدون شک کاربران شما علاقه ندارند برای باز شدن یک صفحه از سایت شما مدت زمان زیادی معطل بمانند. آیا سرعت سایت به هاستینگ آن مرتبط میشود؟ در پاسخ به این سوال باید گفت در حالت کلی خیر. بهینه سازی سرعت در سایت به سخت افزارهای سرور و ابزارهای بهینه سازی سرعت مربوط میشود و شما برای افزایش سرعت باید روی آنها کار کنید. البته لازم به ذکر است که لینوکس با توجه به استفاده از تجهیزات گسترده برای بهینه سازی سرعت، در برخی موارد سرعت بهتری نسبت به لینوکس دارد.
قیمت
فاکتور مهم دیگر که باعث تفاوت هاست ویندوز و لینوکس میشود، قیمت آن است. همان طور که در بالا نیز اشاره شد، لینوکس اپن سورس و رایگان بوده و استفاده از آن هزینههای کمتری نسبت به هاست ویندوز دارد. علاوه بر غیر رایگان بودن هاست ویندوز، هزینه نگه داری و خدمات آن نیز در مقایسه با لینوکس بیشتر است. نکته قابل ذکر دیگر آن که بسیاری از برنامههای کاربردی لینوکس اغلب رایگان هستند.
پشتیبانی از سیستم مدیریت محتوا
قبل از آن که به فکر طراحی سایت و انتخاب هاست باشید، بهتر است این فاکتور را در نظر بگیرید که پشتیبانی هاست مورد نظر شما از سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس، جوملا، دروپال یا فروشگاه سازهای معتبر مانند اپن کارت یا پرستا شاپ چگونه است. در پاسخ به این سوال باید گفت هاست لینوکس میتواند از سیستمهای مدیریت محتوا که بر پایه php نوشته شدهاند، به خوبی پشتیبانی کند. در حالی که ویندوز از سیستمهای مدیریت محتوایی که بر پایه NET يا ASP نوشته میشوند پشتیبانی میکند. لازم به ذکر است از آن جا که اغلب سیستمهای مدیریت محتوا بر اساس زبان برنامه نویسی PHP نوشته میشوند، هاست لینوکس در این زمینه از ویندوز کاربردی تر خواهد بود.
سهولت در استفاده
سهولت در استفاده از هاستینگ بیش از هر چیز به کنترل پنل آن مربوط میشود. در بخشهای بالا با کنترل پنلهای مورد استفاده در هر کدام از هاستینگهای ویندوز و لینوکس آشنا شدیم. در پاسخ به سوال این بخش میتوان گفت به طور کلی کار کردن با کنترل پنل لینوکس در مقایسه با ویندوز راحتتر است.
استفاده از منابع سیستم
در صورتی که شما یک سیستم یکسان با ویژگیهای یکسان داشته باشید و بخواهید هر دو هاست لینوکس و ویندوز را روی آن اجرا کنید، هاست لینوکس منابع آزاد بیشتری در مقایسه با ویندوز خواهد داشت. در واقع لینوکس نسبت به ویندوز از منابع سخت افزاری مانند حافظه و پردازنده به شکل با صرفه تری استفاده میکند.
سطح اجرا
یکی از مزایای هاست لینوکس در مقایسه با هاست ویندوز سطح اجرای آن است. اگر در ویندوز شما با هر مشکلی مواجه شوید، برای یافتن عیب و رفع آن سیستم را راه اندازی مجدد کنید. در حالی که در هاست لینوکس شما با چنین مشکلی مواجه نخواهید بود. در هر سطح مختلف اجرا، در صورت بروز مشکل میتوانید با استفاده از خط فرمان محیط کاربری گرافیکی، خطا را برطرف کرده و به کار خود ادامه دهید.
هاست لینوکس بهتر است یا ویندوز؟
بعد از آن که جزئیات یا فاکتورهای مختلفی را به صورت جداگانه در هر هاست بررسی کردیم، این سوال برای شما پیش خواهد آمد که کدام هاستینگ بهتر است؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که همان طور که در بالا نیز اشاره شد، در هر کدام از فاکتورهای معرفی شده در بالا یکی از هاستها از دیگری عملکرد بهتر و کاربردیی تری را ارائه کردهاند. از این رو نمیتوان یکی را بهتر از دیگری دانست.
شما برای انتخاب هاستینگ باید نوع سایت و اولویت بندی نیازهای خود را تعیین کرده و متناسب با آن اقدام به خرید و انتخاب هاست کنید. برای مثال اگر شما به دنبال راه اندازی یک سایت فروشگاهی هستید، با توجه به نیازهای شما هاست لینوکس از ویندوز بهتر خواهد بود.
آیا نیاز به نصب سیستم عامل لینوکس و یا ویندوز دارید؟
سوال رایج دیگری که احتمالا برای شما پیش خواهد آمد آن است که شما برای استفاده از هاست ویندوز یا لینوکس نیاز به نصب سیستم عامل آنها را دارید؟ پاسخ به این سوال نیز خیر است. سیستم عامل ارتباطی با هاست ندارد و الزامی برای یکسان بودن سیستم عامل و لینوکس وجود ندارد.
آیا تسلط به زبان برنامه نویسی یا مهارتهای ویندوز نیاز است؟
بسیاری از افراد تصور میکنند که استفاده از هاست لینوکس نیازمند تسلط به زبان برنامه نویسی آن است و یا برای آن که بتوانید از هاست ویندوز استفاده کنید باید به تمامی نکات ویندوز تسلط کامل داشته باشید. اگر این باور شما را از شروع کار جدیدتان بازداشته است، در اشتباه اید! همان طور که در بالا نیز اشاره شد کار کردن با این هاستها از طریق پنلهای کاربری انجام میشود که بسیار ساده بوده و شما نیاز به مهارت و تخصص خاص دیگری ندارید.
جمع بندی
هاست یا میزبان یک فضای اختصاصی در اینترنت است که شما محتوای سایت خود را در آن قرار میدهید. هاستینگهای مختلفی برای راه اندازی سایت وجود دارد که از بهترین آنها میتوان به لینوکس و ویندوز اشاره کرد. هر کدام از این هاستها ویژگیهای مخصوص به خود را دارند که شما برای انتخاب باید آنها را بررسی کرده و متناسب با نیاز خود آن را انتخاب کنید.
میانگین امتیاز 4.7 / 5. تعداد آرا: 26
4 دیدگاه برای “تفاوت هاست لینوکس با ویندوز چیست؟”
ممنون از مطالب عالی شما
خوشحالیم براتون مفید بوده
از همراهی شما سپاسگزاریم
مرسی از توضیحات خوبتون
بسیار خوشحالیم که براتون مفید و کاربردی بوده