،

همه چیز درباره امتیاز کیفی(Quality Score) در گوگل ادز

امتیاز کیفی در گوگل ادز
5
(12)

اگر کسب و کار شما در دنیای مجازی فعال است و یا یک صفحه فعال در دنیای وب دارید، بدون شک با گوگل ادز و تبلیغات در دنیای آنلاین و اهمیت آن آشنا هستید. گوگل به هر تبلیغ منتشر شده در اینترنت نیز واکنش نشان داده، آن را رتبه بندی کرده و براساس رتبه به دست آمده آن را نمایش می‌دهد. به این مراحل امتیاز کیفی گوگل ادز می‌گویند. در صورتی که شما نیز به کسب اطلاعات بیشتر راجع به این مساله علاقه‌مند هستید، خواندن این مطلب برای شما مفید خواهد بود.

 

امتیاز کیفی گوگل ادز

 

امتیاز کیفی گوگل ادز چیست؟

همان طور که از نام این فاکتور پیدا است، امتیاز کیفیت رتبه و امتیازی است که گوگل به تبلیغات، محتوای لندینگ‌های تبلیغاتی و ارتباط کلمات کلیدی با موضوع تبلیغ می‌دهد. این امتیاز عددی بین 1 و 10 است. هر چه عدد و امتیاز به دست آمده شما بیشتر باشد، گوگل تبلیغات شما را ارزشمندتر تشخیص داده و آن را در رتبه بالاتری نمایش می‌دهد.

جالب است بدانید کیفیت محتوا آن قدر برای گوگل مهم است که هر چه شما رتبه بالاتری به دست آورید، گوگل از شما هزینه کم‌تری برای انتشار تبلیغات دریافت می‌کند. بنابراین تنها با بالابردن کیفیت تبلیغات، شما امتیاز کیفی گوگل ادز بالاتری دریافت می‎کنید و با کم ترین هزینه بهترین نتیجه را از گوگل دریافت خواهید کرد.

بنابراین اگر شما در دنیای کسب و کار اینترنتی تازه وارد هستید و بودجه زیادی برای تبلیغات در فضای مجازی ندارید، تنها کافی است بر روی محتوای تبلیغاتی خود کار کنید، امتیاز کیفی گوگل ادز خود را بالا برده و بتوانید به اهداف تبلیغاتی خود برسید. البته به این نکته نیز توجه داشته باشید که عکس این قضیه نیز وجود دارد. یعنی اگر گوگل محتوای تبلیغاتی شما را کم ارزش تشخیص دهد، تمایل چندانی برای انتشار آن نداشته و البته برای انتشار آن هزینه بیشتری از شما دریافت می‌کند.

 

کوالتی اسکور چیست؟

 

امتیاز کیفی گوگل ادز چگونه محاسبه می‌شود؟

تا اینجای کار با تعریف گوگل ادز و اهمیت آن آشنا شدیم. اکنون این سوال احتمالا برای شما پیش خواهد آمد که گوگل چگونه کیفیت تبلیغات مختلف را مورد بررسی قرار داده و به آن امتیاز می‌دهد. برای این امتیاز دهی گوگل چند فاکتور مهم را به صورت موازی و هم زمان مورد بررسی قرار خواهد داد که در ادامه بیشتر با آن‌ها آشنا می‌شویم.

نرخ کلیک یا CTR

یکی از فاکتورهای مهم که گوگل در بسیاری از معیارها و فاکتورهای خود از جمله امتیاز کیفی گوگل ادز مورد استفاده قرار می‌دهد، نرخ کلیک است. به زبان ساده نرخ کلیک نشان می‌دهد از تعداد افرادی که تبلیغ شما را دیده‌اند، چه تعدادی روی آن کلیک کرده‌اند. بنابراین همیشه بادزید از یک صفحه و یک تبلیغ به نفع شما نیست! تصور کنید 100 نفر از صفحه تبلیغاتی شما بادزید کرده‌اند و تنها 2 نفر از آن‌ها بر روی لینک تبلیغ کلیک کرده‌اند. نرخ کلیک در این حالت 2 به 100 است که عددی بسیار نامطلوب از نظر گوگل شمرده می‌شود!

در صورتی که شما کار با پنل کاربری خود را بلد باشید، به راحتی می‌توانید به ازای هر کلمه کلیدی نرخ کلیک آن را مشاهده کنید. گوگل نرخ کلیک برای هر کلمه کلیدی را در 3 دسته تقسیم بندی کرده و به شما نمایش می‌دهد.

  • بالاتر از حد میانگین: در صورتی که در این رتبه قرار دارید، یعنی کار شما درست است! نرخ کلیک شما برای آن کلمه کلیدی در بهترین حالت ممکن قرار دارد.
  • در حد میانگین: در این رتبه بندی نرخ کلیک شما متوسط است و لازم نیست بابت آن نگرانی داشته باشید. البته با انجام راهکارهای می‌توانید این جایگاه را به جایگاه اول ارتقا دهید.
  • پایین‌تر از حد میانگین: در این حالت وضع نرخ کلیک شما خراب است و برای بهبود آن باید راهکارهای لازم را انجام دهید.

 

نرخ کلیک یا CTR

 

 

مرتبط بودن تبلیغ

فاکتور مهم دیگر در کسب امتیاز کیفی بالا گوگل ادز، مرتبط بودن تبلیغ و محتوای سایت شما است. ممکن است این مساله تاکنون برای شما نیز پیش آمده باشد. بسیاری از سایت‌ها از این ترفند به عنوان سئو کلاه سیاه استفاده کرده و تنها به دنبال بالا بردن نرخ بادزید از سایت خود هستند. اما چگونه؟

تصور کنید که یک برند لوازم خانگی در یک دوره خاص تخفیفات ویژه به خریداران خود ارائه می‌کند. در این بین فروشگاه‌های مختلف به دنبال آن هستند که با تبلیغات مختلف شما را وارد سایت و فروشگاه خود کرده و شما خریدتان را از آن‌ها انجام دهید. در این بین ممکن است فروشگاه‌ها و سایت‌های دیگری که برندهای دیگر لوازم خانگی را دارند از این جریان سو استفاده کرده و یک موضوع تبلیغاتی با عنوان خرید برند فلان با 30 درصد تخفیف به شما نمایش دهد! شما با کلیک بر روی تبلیغات وارد سایت و فروشگاه او می‌شوید اما تنها ظرف چند ثانیه متوجه می‌شوید که فروشگاه اصلا مربوط به برندهای دیگر و یا اصلا لوازم دیگر است. در این حالت احتمالا شما سایت را ترک می‌کنید.

گوگل در این حالت نیز مچ شما را خواهد گرفت! و متوجه عدم ارتباط متن تبلیغات با صفحه شما خواهد شد. این مساله نیز تاثیر منفی زیادی بر امتیاز کیفی گوگل ادز داشته و باعث می‌شود تبلیغ شما در نتایج پایین‌تر نمایش داده شود.

 

مرتبط بودن تبلیغ

 

تجربه کاربر از صفحه فرود

فاکتور بسیار مهم دیگری که گوگل برای اندازه گیری امتیاز کیفی تبلیغات شما مورد بررسی قرار می‌دهد، تجربه کاربر از صفحه فرود است. به چه معنا؟ گوگل همواره به دنبال آن است که بهترین‌ها را تشخیص داده و آن را در نتایج جست و جو به کاربران نشان دهد. از این رو زمانی که هر کاربر وارد یک سایت می‌شود به فاکتورهای مختلفی توجه می‌کند تا متوجه شود آن سایت چقدر برای کاربر مفید بوده است؟

گوگل به این مساله توجه می‌کند که شما بعد از ورود به یک صفحه چند دقیقه در آن زمان گذرانده‌اید و یا آن که آن را بلافاصله بسته‌اید؟ بعد از باز کردن صفحه مورد نظر چند صفحه مشابه دیگر را باز کرده‌اید؟ طبیعی است که اگر چند سایت دیگر را باز کنید یعنی سایت اولیه اطلاعات کافی را در اختیار شما قرار نداده است. از این رو شما همواره باید به دنبال این مساله باشید که کیفیت و جذابیت محتوای سایت خود را به قدری بالا ببرید که بتواند حداکثر میزان رضایت کاربران را به دست آورده و اطلاعات مورد نیازشان را در اختیار آن‌ها قرار دهد.

 

 

تجربه کاربر از صفحه فرود

 

سرعت بارگزاری یا لندینگ

سرعت لندینگ فاکتور دیگری است که در نتیجه امتیاز کیفی گوگل ادز تاثیر می‌گذارد. قبل از آن که تبلیغات خود را فعال کنید حتما با استفاده از ابزارهای موجود سرعت سایت خود را بررسی کرده و در صورت بروز مشکل آن را رفع کنید. به این نکته توجه داشته باشید که برای رقابت در دنیای امروز حداقل سرعت بارگزاری سایت شما باید 4 ثانیه باشد. در صورتی که زمان لندینگ سایت شما بالا باشد، کاربران قبل از بالا آمدن کامل آن، سایت شما را ترک می‌کنند. این مساله می‌تواند تاثیر منفی زیادی برای تمامی فاکتورهای اندازه گیری گوگل از جمله امتیاز کیفی گوگل ادز بگذارد. برای رفع این مشکل کافی است با پشتیبانی شرکت هاستینگ خود تماس گرفته و به آن‌ها مشکل به وجود آمده را توضیح دهید.

 

 

سرعت بارگزاری یا لندینگ

 

چگونه امتیاز کیفی گوگل ادز سایت خود را پیدا کنیم؟

ممکن است این سوال برای شما پیش بیاید که چگونه امتیاز کیفی گوگل ادز خود را برای هر کلمه کلیدی و برای هر تبلیغ پیدا کنیم؟ مشاهده امتیاز کیفی در پنل کاربری بسیار ساده است. کافی است مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید:

  1. وارد حساب گوگل ادز خود شوید.
  2. در سمت چپ گزینه Keyword را انتخاب کنید.
  3. در سمت راست و بالای جدول، بر روی آیکون Columns کلیک کنید.
  4. گزینه Modify columns for keywords را انتخاب کنید.
  5. وارد بخش Quality Score شوید.
  6. برای دیدن رتبه کیفی به ترتیب موارد زیر را انتخاب کنید: Quality Score/ Landing Page Exp/ Ad Relevance/ Exp. CTR.

 

امتیاز کیفی گوگل ادز

 

چرا امتیاز کیفی گوگل ادز شما کاهش پیدا کرده است؟

ممکن است شما تا کنون از گوگل برای تبلیغات خود امتیازهای مناسبی گرفته باشید و هزینه تبلیغاتتان تا به امروز بسیار مناسب و مقرون به صرفه بوده است. اما مدتی است متوجه شده‌اید امتیاز کیفی شما پایین آمده است؟ علت، می‌تواند یک یا تعدادی از موارد زیر باشد:

 آدرس URL جدید شما با مشکل مواجه شده است

در صورتی که اخیرا در صفحات فرود خود تغییراتی ایجاد کرده‌‎اید، افت امتیاز کیفی گوگل ادز می‎‌تواند به علت آن باشد. ممکن است URLهای جدیدی که به لندینگ پیچ‌ها می‌رسند خراب باشند. این مساله می‌تواند تاثیر زیادی بر کاهش میزان بادزید از تبلیغات و امتیاز کیفی گوگل ادز بگذارد. برای رفع این مشکل می‎توانید موارد زیر را بررسی کنید:

  • به جای بک اسلش و فوروارد اسلش از خط تیره یا جای خالی در URL استفاده کنید.
  • بهتر است کاما را با خط تیره و یا جای خالی جایگزین کنید.
  • کاراکتر (&) را به علامت خط تیره یا جای خالی تغییر دهید.

 

 آدرس URL

 

محتوای شما قدیمی است

ممکن است محتوای تبلیغاتی شما در سایت سال گذشته بادزید مناسبی به دست آورده باشد اما این محتوا امسال چندان مناسب کاربران نباشد! در واقع یکی از دلایل افت امتیاز کیفی گوگل ادز قدیمی بودن محتوا است. برای رفع این مشکل حتما سعی کنید محتواهای قدیمی خود را بازنویسی کنید.

کلمات کلیدی ناکارآمد است

فاکتور مهم دیگری که می‎تواند باعث افت امتیاز کیفی گوگل ادز شود، ناکارآمد بودن کلمات کلیدی است. برای یک موضوع خاص، شما می‎توانید ده‌‎ها کلمه کلیدی مرتبط و مناسب را پیدا کنید اما آیا همه آن‌ها به یک اندازه مورد جست و جو قرار می‌گیرند؟ بدون شک خیر! سعی کنید با استفاده از ابزارهای مختلف، کلمات کلیدی مرتبطی را پیدا کنید که بیشترین میزان بادزید را دارند و متن تبلیغاتی خود را براساس آن بهینه کنید.

 

کلمات کلیدی

 

چگونه امتیاز کیفی گوگل ادز را بالا ببریم؟

در انتهای مقاله می‌خواهیم بدانیم برای بالا بردن امتیاز کیفی گوگل ادز از چه راهکارهایی می‌توانیم استفاده کنیم؟

 

گزارش‌های مربوط به تبلیغات خود را بررسی کنید

نرخ ایمپرشن نرخی است که نشان می‌دهد تبلیغات شما در مقایسه با دفعاتی که می‎تواند نمایش داده شود دقیقا چند بار نشان داده شده است. طبیعی است که هر چه این مقدار برای تبلیغات شما بالاتر باشد، امتیاز کیفی گوگل ادز بالاتر خواهد بود. بنابراین به طور مداوم این نرخ را بررسی کنید.

 

 

تاثیر نرخ ایمپرشن در کوالتی اسکور

 

 

سرعت لندنیگ سایت خود را بالا ببرید

همان طور که در بالا نیز اشاره شد، یکی از دلایل افت امتیاز کیفی گوگل ادز، پایین بودن سرعت بارگزاری سایت است. سعی کنید به طور پیوسته این فاکتور را نیز مورد بررسی قرار دهید.

تا حدی که می‎توانید تبلیغات کنید

برای آن که بتوانید به بیشترین و بهترین نتیجه ممکن از تبلیغات خود برسید، باید تنها به یک محتوای تبلیغاتی بسنده نکنید. سعی کنید با شناسایی جامعه هدف و ترندهای او محتواهای تبلیغاتی مختلفی آماده کرده و در اختیار او قرار دهید. البته مراقب باشید که کیفیت را فدای کمیت نکنید و تمامی محتواهای تولیدی کیفیت مناسب را داشته باشند.

 

 

 

کلمات کلیدی را تخصصی و درست انتخاب کنید

فاکتور مهم دیگری که به بهبود امتیاز کیفی گوگل ادز کمک خواهد کرد، انتخاب کلمات کلیدی درست و تخصصی است. نکته مهم آن است که کلمه کلیدی نباید به صورت عمومی و کلی انتخاب شود، زیرا مخاطب را گیج می‌کند. مخاطب شما می‎خواهد در کوتاه ترین زمان ممکن دقیقا به جواب چیزی که نیاز دارد دست پیدا کند. از این رو حتما با استفاده از ابزارهای موجود سعی کنید بهترین و مناسب‌ترین کلمات کلیدی را انتخاب کنید.

لندینگ پیج‌های خود را بهینه سازی کنید

برای آن که تبلیغات شما برای کاربران جذاب باشد و بتوانید امتیاز کیفی بالایی از گوگل ادز به دست آورید، باید بر روی بهینه سازی صفحه لندینگ خود نیز کار کنید. می‎توانید آزمون و خطا کنید و به دنبال آن باشید که ترندهای روز را در حوزه مورد نظرتان پیدا کنید. با طراحی مناسب صفحات فرود، هم کاربران تجربه بهتری با سایت شما خواهند داشت و هم شما امتیاز کیفی گوگل ادز خود را بالا خواهید برد.

متن آگهی را هوشمندانه، جذاب و مفید بنویسید

نکته مهم دیگری که در تولید محتوای تبلیغاتی باید در نظر داشته باشید، محتوای آن است. نگارش محتوای تبلیغاتی بسیار سخت است. زیرا شما باید به گونه‌ای آن را آماده کنید که مخاطب به شما اعتماد کرده و شما را برای خرید و یا دریافت خدمات انتخاب کند. هرگونه اضافه گویی و یا اغراق در تولید محتوا می‎تواند کاربر را نسبت به شما بدبین کند! بنابراین در نگارش متن محتوا تا حد ممکن با کاربر صادق باشید، هوشمندانه و مفید بنویسید تا کاربر تنها با چند خط کوتاه و یا چند دقیقه فیلم کوتاه متوجه شود شما دقیقا نیازهای او را تامین خواهید کرد تا شما را انتخاب کند.

 

 

از CALL TO ACTION استفاده کنید

یکی دیگر از ترفندهایی که می‎تواند کاربران شما را به خرید و دریافت خدمات ترغیب کند، استفاده از کال تو اکشن است. کال تو اکشن‌ها کلماتی کوتاه هستند که با کلیک کردن بر روی آن کاربر وارد صفحه‌ای می‎شود که به طور مستقیم هدفی که شما دنبال می‌کنید را انجام دهند. برای مثال با توجه به نوع سایت و هدفتان می‎توانید از کلماتی مانند خرید، سفارش، ثبت نام و غیره استفاده کنید.

گروه‌های تبلیغاتی ویژه تشکیل دهید

در صورتی که حوزه فعالیت شما کمی گسترده است، با تشکیل گرو‌ه‌های تبلیغاتی می‎توانید امتیاز کیفی گوگل ادز را به شکل قابل توجهی بالا برده و مشتریان بیشتری نیز برای کسب و کار خود پیدا کنید. منظور از گروه‌های تبلیغاتی چیست؟ تصور کنید که شما یک فروشگاه بزرگ پوشاک دارید و محصولاتی مانند کیف مجلسی، کفش، کفش ورزشی، لباس مجلسی، لباس کودک و غیره می‎فروشید. اگر شما برای محصولات خود یک محتوای تبلیغاتی آماده کنید بدون شک نمی‎توانید بهترین نتیجه ممکن را به دست آورید. در این حالت باید سعی کنید برای هر گروه از محصولات خود یک گروه تبلیغاتی تشکیل داده و یک محتوای تبلیغاتی آماده کنید تا مشتریان شما دقیقا وارد لینکی شوند که به دنبال خرید آن هستند.

انواع تبلیغات را تست کنید

راهکار آخری که می‌‎تواند به شما در بهبود امتیاز کیفی گوگل ادز کمک کند آن است که راهکارهای تبلیغاتی مختلف را امتحان کرده و مورد بررسی قرار دهید. در دنیای گسترده دیجیتالی امروز، شما تنها محدود به یک روش نیستید! می‌توانید گزینه‌های مختلف را مورد بررسی قرار داده و بهترین روش را برای کسب بهترین نتیجه انتخاب کنید.

 

انواع تبلیغات را تست کنید

 

جمع بندی

امتیاز کیفی گوگل ادز، عددی است بین 1 تا 10 که گوگل به محتوای تبلیغاتی شما می‌دهد. هر چه این امتیاز بالاتر باشد صفحه شما بهتر و بیشتر توسط گوگل نمایش داده می‌شود و هم هزینه انتشار آن توسط گوگل کم‎تر خواهد بود. برای افزایش امتیاز کیفی گوگل ادز راهکارهای مختلفی وجود دارد که در این مطلب با آن‌ها آشنا شده ایم.

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 12

4 دیدگاه برای “همه چیز درباره امتیاز کیفی(Quality Score) در گوگل ادز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *