دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 1- توجه زیاد به گوگل، به بهای از دست دادن مخاطب
- 2 2- عدم بهینه سازی محتوا
- 3 3- مخاطب را دلسرد میکنید
- 4 4- برآورده نکردن نیاز مخاطبان
- 5 5- محتوای خود را بازخوانی نمیکنید
- 6 6- از عنوان جذاب استفاده نمیکنید
- 7 7- تو ذوق مخاطب میزنید
- 8 8- استفاده از کلمات غیر قابل فهم
- 9 9- عدم تحقیق کافی در مورد کلمات کلیدی
- 10 10- محتوا را به درستی توزیع نمیکنید
- 11 11 – اقدام به عمل ندارید
- 12 سخن آخر
تولید محتوا قلب تپنده کسبوکار شماست. چون شما باید خود و کسبوکارتان را به بازار هدف مربوطه معرفی کنید و تولید محتوا اصلیترین ابزار شما برای انجام این کار است. اما با این وجود گاهی تولید کنندگان محتوا، اشتباهاتی انجام میدهند که باعث میشود تمامی زحمات آنها هدر برود. در این صورت ممکن است مخاطبین و مشتریان آنها به جای زیاد شدن، روز به روز کمتر شود. در این مطلب میخواهیم در مورد اشتباهات رایج در تولید محتوا صحبت کنیم؛ چون در بین تولید کنندگان محتوا شایع است!
اگر میخواهید که به عنوان یک کارشناس تولید محتوا خوش بدرخشید؛ باید از این اشتباهات رایج در تولید محتوا دوری کنید. اشتباه کردن بخشی از مسیر موفقیت بوده و کلی تجربه به انسان میآموزد. با این وجود شما میتوانید از تجربه تولید کنندگان محتوا و وبلاگ نویسهای حرفهای درس گرفته و با اشتباهات کمتری در مسیر شغلی خود پیشرفت کنید. در ادامه همراه من باشید تا شما را با رایج ترین اشتباهات در تولید محتوا آشنا کنم.
1- توجه زیاد به گوگل، به بهای از دست دادن مخاطب
شما به عنوان یک تولید کننده محتوای حرفهای، باید مطالبی بنویسید که هم مورد رضایت گوگل باشد و هم مخاطبین. یعنی مطلب شما هم باید در گوگل رتبه خوبی داشته باشد و هم مورد استقبال خوانندگان سایت قرار بگیرد. راستش تا چندین سال پیش، خیال میکردند که این کار (به دست آوردن رضایت گوگل و مخاطبین به صورت همزمان) امکانپذیر نیست. اما امروزه الگوریتمهای گوگل تغییرات زیادی در جهت کسب رضایت مخاطبین کرده است.
یعنی اینکه هر چه مخاطبین از محتوای شما بیشتر راضی باشند؛ گوگل نیز به محتوای شما بها میدهد. پس کار شما به عنوان یک تولید کننده محتوا، این است که در کنار نوشتن یک مطلب سئو شده، رضایت مخاطبین خود را نیز در نظر بگیرید.
2- عدم بهینه سازی محتوا
شما هر میزان هم که نویسنده خوبی باشید؛ تا زمانی که مطالب شما خوانده نشود؛ پیشرفت نخواهید کرد. از این رو بزرگترین اشتباه یک تولید کننده محتوا، عدم توجه به سئو محتوایش است. شما میتوانید با رعایت نکات سئو، کاری کنید که محتوایتان در گوگل به رتبه خوبی برسد. به همین جهت پیشنهاد میشود که برای نوشتن عنوان سئو، متا دیسکریپشن و URL وقت بگذارید و از کلمات کلیدی در آنها استفاده کنید.
همچنین نوشتن زیر عنوانها نیز نقشی اساسی در ترغیب مخاطب برای خواندن مطالب شما دارد. اگر شما زیر عنوانهای محتوای خود را جذاب بنویسید؛ مخاطب تمامی بخشهای محتوای شما را میخواند تا اینکه به انتهای مطلب برسد.
3- مخاطب را دلسرد میکنید
یکی از اهداف مهم شما از راهاندازی سایت، کسب درآمد است. یعنی میخواهید که از فروش محصولات (فیزیکی یا غیر فیزیکی)، مشاوره یا هر روش دیگری درآمدزایی کنید. پس شما نیاز دارید که گاهی در صفحات محتوا، از خودتان یا محصولاتتان نام ببرید تا مخاطبین با شما آشنا شوند. اما دقت داشته باشید که مخاطبین هم برای رفع نیازهای خود به سایت شما آمدهاند و دوست ندارند که بطور پیوسته با پیامهای تبلیغاتی مواجه شوند.
فرض کنید که شما در سایت خود محتواهای کاربردی در زمینه دیجیتال مارکتینگ تولید کرده و در کنار آن دورههای آموزشی نیز میفروشید. در این صورت استفاده از تکنیک 80 به 20 مناسب به نظر میرسد. یعنی اینکه در سایت خود به میزان 80% محتوای رایگان تولید کنید و 20% به تبلیغ دورههای آموزشی بپردازید. البته این نسبت قانون نیست؛ اما میتوانید برای شروع آن را تست کرده و نتیجه را بررسی کنید.
4- برآورده نکردن نیاز مخاطبان
یک اشتباه رایج در تولید محتوا که باعث فراری دادن مخاطبین سایت شما میشود؛ عدم پاسخگویی درست به سوالات مخاطب است. وقتی یک نفر پرسش خود را در گوگل وارد کرده و سایت شما را انتخاب میکند؛ انتظار دارد که بهترین و کاملترین پاسخ را برای پرسش خود پیدا کند. حال فرض کنید که شما به خوبی مخاطب را شیرفهم نکردهاید یا مخاطب با خود همچین فکری بکند. اما از این بدتر هم وجود دارد که در صورت انجام این اشتباه، باید با مخاطبین خود خداحافظی کنید!
آن هم زمانی است که مخاطب با ورود به سایت شما، با محتوایی مواجه میشود که ربطی به سوالش ندارد. حال برای جلوگیری از این اتفاق چه کار باید کرد؟ شما به عنوان یک تولید کننده محتوا و قبل از شروع نوشتن مطلب، باید از خود بپرسید که چرا یک فرد به دنبال مطالعه این مطلب است؟ چه نیازها، مشکلات و دغدغههایی دارد؟ برای پاسخ به این سوال ها وقت بگذارید و جواب را از ذهن خودتان و یا گوگل بیرون بکشید. در انتها تلاش کنید که محتوای خود را با توجه به جواب این پرسشها بنویسید و یک مطلب کاربردی خلق کنید.
5- محتوای خود را بازخوانی نمیکنید
اعتبار یک سایت و نویسندهای که وظیفه نوشتن مطالب را بر عهده دارد؛ به محتواهایی است که مخاطب مطالعه میکند. فرض کنید که وارد سایتی شده و در حال خواندن یک مطلب هستید که سروکله غلطهای املایی پیدا میشود. در این حالت نه تنها به اعتبار مطلب شک میکنید؛ بلکه توانایی نویسنده نیز زیر سوال میرود. برای جلوگیری از این اشتباه رایج در تولید محتوا، میتوانید از تست خواندن مطلب با صدای بلند استفاده کنید.
برای انجام این تست کافی است که بعد از تمام شدن مطلب، آن را با صدای بلند برای خود بخوانید. انجام این کار از یک طرف باعث میشود که اگر غلط املایی یا نگارشی در متن وجود دارد؛ اصلاح کنید. از طرف دیگر به شما نشان میدهد که کدام جملات نیاز به اصلاح دارند. آیا لازم است که از کلمات جدید استفاده شود یا اینکه باید جمله را به کلی عوض کرد؟
6- از عنوان جذاب استفاده نمیکنید
عنوان اولین چیزی است که مخاطب از محتوای شما میبیند. اگر عنوان توانست مخاطب را قانع کند که روی سایت شما کلیک کند؛ در این صورت موفق شدهاید. در غیر این صورت مخاطب سایت دیگری را انتخاب خواهد کرد. به همین جهت از تیتر، به عنوان دروازه ورود مخاطب به سایت یاد میکنند. برای موفقیت در نوشتن عنوان جذاب، باید از تکنیکهای عنوان نویسی استفاده کنید. همچنین بهتر است که دو نکته زیر را نیز مد نظر داشته باشید:
● حتما از کلمه کلیدی در عنوان استفاده کرده و ترجیحاً آن را در ابتدای عنوان قرار دهید.
● چندین عنوان را بنویسید و سپس یکی از آنها را برای متن خود استفاده کنید. با این کار به مرور در عنوان نویسی هم مهارت پیدا میکنید.
7- تو ذوق مخاطب میزنید
خواندن یک متن طولانی که از جملات پشتسرهم تشکیل شده و هیچ زیرعنوانی ندارد؛ اصلا برای مخاطب جذاب نیست. وظیفه شما این است که به عنوان یک تولید کننده محتوا، کاری کنید که مخاطب برای خواندن مطلبتان اشتیاق داشته باشد. بدین جهت سعی کنید که تا جای ممکن از جملات طولانی استفاده نکنید. همچنین به غیر از عنوان مقاله، از زیر عنوانها برای افزایش خوانایی محتوا بهره ببرید.
در ضمن یک محتوای بدون عکس برای مخاطب جذابیت ندارد. بنابراین تلاش کنید که عکسهای مرتبط را در صفحه قرار داده و در صورت امکان، ویدئو هم اضافه کنید. همچنین استفاده از اینفوگرافیک نیز امروزه برای مخاطبان جذابیت زیادی دارد. اینفوگرافیک توانایی انتقال مطالب را به مخاطب داشته و برای سایت و اینستاگرام توصیه میشود.
8- استفاده از کلمات غیر قابل فهم
مورد دیگر در اشتباه رایج در تولید محتوا، استفاده از کلمات ثقیل یا غیر قابل فهم است. یعنی مخاطب نمیتواند با جملات ارتباط بگیرد و گیج میشود. اصلا به این فکر نکنید که استفاده از کلمات قلمبهسلمبه کلاس دارد؛ بلکه مخاطب را نیز فراری میدهد. وظیفه شما این است که محتوا را با به کار بردن کلمات قابل فهم جویده و به خورد مخاطب بدهید.
9- عدم تحقیق کافی در مورد کلمات کلیدی
بررسی کلمات کلیدی، از مراحل اساسی برای خلق محتوا است. شما به عنوان یک محتوا نویس، باید بدانید که مخاطب با چه کلماتی به دنبال مطلب شما میگردد. این امر برای بالا آمدن مطلب و بهبود سئو، بسیار لازم است. در این خصوص میتوانید از پیشنهادات خودِ گوگل استفاده کنید. با سرچ کلمه مورد نظرتان، گوگل پیشنهاداتی به شما ارائه میدهد که بهتر است از آنها در متن خود استفاده کنید. همچنین آنالیز مطالب رقبا نیز به شما کمک خیلی زیادی در جهت پیدا کردن کلمات کلیدی، خواهد کرد. در ضمن از ابزارهای Google Keyword planner، Keyword Tool، Google Trends نیز برای به دست آوردن کلمات کلیدی مناسب است.
10- محتوا را به درستی توزیع نمیکنید
محتوای شما برای اینکه خوانده شود؛ در ابتدا باید توسط مخاطبین دیده شود. البته یک روش بهینه سازی محتوا یا همان سئو است که گوگل متن شما را با ارزش قلمداد کند. اما در کنار آن استفاده از روشهای زیر هم مفید واقع خواهد شد:
در سایتهای پربازدید مقاله مهمان بنویسید و به سایت خود لینک دهید. استفاده از رپورتاژ آگهی هم برای گرفتن بک لینک از سایتهای پربازدید؛ تاثیرات خوبی بر سئو سایت شما خواهد گذاشت.
زمانی که یک بلاگ جدید مینویسید؛ آن را در صفحات مجازی خود به اطلاع مخاطبان برسانید. مثلا میتوانید در حد یک دقیقه در مورد آن مطلب در قالب ویدیو یا ویس صحبت کنید و از مخاطب دعوت کنید که برای خواندن کامل مقاله، روی لینک آن صفحه کلیک کند.
11 – اقدام به عمل ندارید
یکی از نکات مهم در هنگام تولید محتوا، استفاده از اقدام به عمل یا (Call To Action) است. فرض بفرمایید که مقاله شما در موردِ اهمیت سئو در موفقیت سایت است و شما یک محصول آموزشی هم در مورد سئو دارید. بهتر است که در انتهای مقاله یا در بین آن، اشارهای به آن محصول آموزشی کرده و مخاطب را برای کلیک کردن روی لینک ترغیب کنید. اگر این کار را انجام ندهید؛ در تبدیل مخاطب به مشتری ناکام خواهید ماند. البته اقدام به عمل فقط مربوط به فروش محصولات نیست. بلکه شما میتوانید در هنگام لینک دهی به دیگر صفحات خود نیز، از آن استفاده کنید.
سخن آخر
تولید محتوا در موفقیت کسبوکار واقعا نقش اساسی داشته و باید به درستی انجام بگیرد. مرتکب شدن اشتباهات رایج در زمینه تولید محتوا، ممکن است که زحمات شما را به عنوان یک محتوا نویس هدر بدهد. آیا شما هم موارد دیگری را به عنوان اشتباه تولید کننده محتوا میشناسید؟ به نظر شما اشتباه رایج در تولید محتوا تا چه میزان به اعتبار سایت و کسبوکار ضرر میرساند؟ لطفا نظرات و تجربیات خود را با ما در میان بگذارید.
میانگین امتیاز 3.8 / 5. تعداد آرا: 391
4 دیدگاه برای “11 اشتباه رایج در تولید محتوا که به هیچ عنوان نباید انجام دهید”
عالی
سپاس
بسیار عالی
سپاس