،

چگونه بدون از دست دادن مشتریان خود، قیمت ها را افزایش دهیم؟

افزایش قیمت بدون از دست دادن مشتریان
4.8
(410)

برای هر کسب و کاری پیش می ­آید که بعد از مدتی بخواهد قیمت خدمات و محصولات خود را بالا ببرد. این مساله می ­تواند به دلایل مختلفی مانند افزایش هزینه مواد اولیه، افزایش کیفیت خدمات و محصولات ارائه شده و غیره اتفاق بیفتد. طبیعی است که شما به عنوان صاحب کسب و کار نمی ­خواهید افزایش قیمت باعث شود مشتریان خود را از دست دهید. در این مقاله ما استراتژی ­هایی در اختیار شما قرار خواهیم داد تا با کمک آن­ها بتوانید بدون نگرانی از کاهش تعداد مشتریان خود، قیمت ­ها را افزایش دهید.

 

افزایش قیمت

 

علت افزایش قیمت را صادقانه توضیح دهید

یکی از استراتژی های مهم در افزایش قیمت خدمات و محصولات آن است که علت کار خود را به طور واضح و شفاف مشخص کنید. برای توجیه قیمت سعی کنید با مشتریان خود ارتباط برقرار کرده، خدمات پس از فروش و مشاوره قوی تر ارائه کنید. در مکالماتی که با مشتریان خود دارید به آنها توضیح دهید که افزایش قیمت دقیقا به خاطر بالا رفتن کیفیت ارائه شده به آنها و یا افزایش خدمات است.
سعی کنید حتما رضایت مشتریان خود را به دست آورید، در صورتی که مشتریان شما توجیه شوند و استدلال های شما را بپذیرند، زمانی که با شخص دیگری راجع به شما صحبت کنند، به طور غیر مستقیم از برند شما دفاع کرده و برای آنها علت افزایش قیمت را توضیح می دهند.
تیم فروش و تیم خدمات هنگام افزایش قیمت، نقش اساسی ایفا می کند. باید به آنها توضیح دهید ممکن است بازخوردهای منفی از مشتریان دریافت کنند، اما باید در مقابل آنها صبوری کرده و علت این اتفاق را برای آنها توضیح دهند.

 

علت افزایش قیمت را صادقانه بگویید

 

قیمت ها را به تدریج بالا ببرید

از دیگر استراتژی های افزایش قیمت آن است که قیمت ها را به طور ناگهانی افزایش ندهید. افزایش ناگهانی و بیش از اندازه معمول باعث بی اعتمادی مشتریان نسبت به برند و محصولات شما می شود. نکته مهم در افزایش قیمت آن است که شما واقعا به دنبال سود بیشتر هستید و یا رضایت مشتریان برایتان در اولویت قرار دارد؟ در صورتی که واقعا نیاز به افزایش قیمت دارید آن را متناسب با تورم و به شکلی استاندارد و اصولی بالا ببرید.

از خدمات طولانی مدت استفاده کنید

اگر کمی استراتژی های بازاریابی و فروش برندها و شرکت های معتبر و موفق را بررسی کنید، متوجه خواهید شد که اغلب آنها از دستورالعمل های خاصی استفاده می کنند. در صورتی که شما ارائه دهنده خدمات هستید برای موفقیت در استراتژی افزایش قیمت، می توانید مانند آمازون رفتار کنید. چگونه؟ آمازون به مشتریانی که عضویت خود را تا ماه ژوئن تمدید می کنند، تخفیف های ویژه در هزینه حق عضویت می دهد، اما حق عضویت برای کسانی که این کار را به بعد از ژوئن موکول می کنند چیزی حدود دو برابر است. از این رو شما به جای افزایش قیمت می توانید خدمات طولانی تر با قیمت کم تری را به مشتریان خود ارائه کنید.

 

افزایش قیمت را روی خدمات و محصولات جانبی اعمال کنید

از دیگر استراتژی های افزایش قیمت، تغییر قیمت محصولات و خدمات جانبی ارائه شده است. تصور کنید که شرکت و برند شما به مرحله ای رسیده است که باید تغییری در قیمت های خود ایجاد کند اما مشاوران شما هشدار می دهند که اکنون زمان مناسبی برای افزایش قیمت نیست! راهکار در این شرایط چیست؟
برای مثال تصور کنید که شما تولید کننده بازی های کامپیوتری هستید و در کنار آن خدمات جانبی مانند چت با هم گروهی ها یا رقبا، امکانات بیشتر در بازی، تم های مختلف و غیره را نیز به آنها ارائه می کنید. در صورتی که خدمات جانبی ارائه شده توسط شما به اندازه کافی جذاب باشد، افزایش قیمت های جزئی روی آنها می تواند یک استراتژی موفق برای افزایش قیمت ها به شمار رفته و مشتریان با آن راحت تر ارتباط برقرار می کنند.

 

افزایش قیمت محصولات جانبی

 

زمان مناسب را برای افزایش قیمت انتخاب کنید

نکته مهم دیگر در استراتژی افزایش قیمت موفق آن است که شما زمان مناسبی را برای افزایش قیمت انتخاب کنید. طبیعی است که زمانی که به هر دلیل میزان بازخوردهای منفی و مرجوعی های شما زیاد است، زمان مناسبی برای افزایش قیمت نیست. برعکس زمانی که شما توانسته اید رضایت مشتریان خود را به دست آورید، افزایش قیمت می تواند با بازخوردهای مثبتی انجام شود.

از قبل به مشتریان خود اطلاع دهید

تصور کنید که مشتریان شما به صورت ماهیانه و یا سالانه خدماتی از شما دریافت کرده و در ابتدای هر سال و یا هر ماه حق عضویت آن را پرداخت می کنند. این عادلانه نیست که صورت حساب آنها به طور ناگهانی و بدون اطلاع افزایش پیدا کرده بدون آن که آنها آمادگی پرداخت آن را داشته باشند. برای آن که افزایش قیمت ها تاثیر منفی بر مشتری نداشته باشد، حتما قبل از اعمال افزایش قیمت به آنها اطلاع دهید تا برای پرداخت های مالی ماهیانه خود برنامه ریزی کرده و بودجه خود را تقسیم بندی کنند.

 

اطلاع رسانی به موقع مشتریان از افزایش قیمت

 

قبل از اعمال افزایش قیمت، تمامی سازمان و شرکت را از آن مطلع کنید

تصور کنید که شما کارگر، طراح و یا مهندس یک واحد صنعتی هستید و زمانی که محصول شرکت و سازمان خود را خریداری می کنید، متوجه شوید که قیمت آن بالا رفته است! یا زمانی که دوستان شما از علت افزایش قیمت از شما سوال می پرسند، اصلا در جریان آن نباشید! این مساله هم بر کارمندان شما و هم بر مشتریان تاثیر منفی می گذارد. بنابراین قبل از اعمال افزایش قیمت، تمامی کادر و پرسنل خود را از میزان افزایش قیمت و دلایل آن مطلع کرده تا هم به آنها حس اطمینان و ارزشمند بودن دهید و هم آنها بتوانند سخنگوی شما در برابر پرسش ها و اعتراض های مشتریان باشند.

افزایش قیمت رقبای خود را نیز بررسی کنید

در صورتی که علت افزایش قیمت، کم شدن مواد اولیه و یا بالا رفتن قیمت آنها باشد، احتمالا شما و رقبایتان مجبور خواهید شد که همزمان با هم یا در یک دوره زمانی قیمت محصولات و خدمات خود را بالا ببرید. در این شرایط سعی کنید که میزان افزایش قیمت رقبای خود را بررسی کرده و شما بیشترین درصد افزایش قیمت را نداشته باشید. در صورتی که بتوانید بدون از دست دادن کیفیت، شما کمترین افزایش قیمت را داشته باشید احتمالا بازخورد مشتریان شما مثبت تر خواهد بود.

 

افزایش قیمت رقبا را بررسی کنید

 

جایگاه کسب و کار خود را در میان مشتریان بسنجید

استراتژی مهم دیگر در موفقیت در افزایش قیمت آن است که ابتدا جایگاه خود را در میان مشتریان بسنجید. اگر شما سال ها در زمینه کاری خود فعال هستید و مشتریان دائمی خود را داشته و به کیفیت بالا مشهور هستید، افزایش قیمت تاثیرات منفی زیادی روی مشتری نمی گذارد. اما اگر شما هنوز جایگاه خود را در میان مشتریان پیدا نکرده اید و تازه در حال پیدا کردن مکان مناسبی در بازار هستید، افزایش قیمت احتمالا باعث از دست دادن مشتریان شما خواهد شد.

قیمت ها را سلیقه ای بالا نبرید

نکته مهم دیگر در افزایش قیمت آن است که آن را سلیقه ای انجام ندهید! به طور صادقانه ارزش واقعی خدمات و محصول مورد نظرتان را در نظر گرفته و قیمت ها را متناسب با آن تغییر دهید. در صورتی که قیمت محصول و خدمات در مقایسه با ارزش واقعی آن بیشتر باشد، مشتریان در زمان کوتاهی متوجه آن شده و احتمالا دیگر محصول شما را نمی خرند.

افزایش قیمت را متناسب با تمام مشتریان خود انجام دهید

از دیگر استراتژی های افزایش قیمت، اعمال آن متناسب با توان مالی تمامی مشتریان شما است. ممکن است گروه خاصی از مشتریان شما از نظر رفاه و توان مالی در جایگاه بالایی قرار داشته و افزایش قیمت ها چندان برای آنها مهم نباشد. اما شما میزان افزایش قیمت را باید متناسب با تمامی مشتریان خود انجام دهید. برای به دست آوردن قیمت مناسب بررسی کنید که یک مشتری با میزان حقوق ماهیانه متوسط، به طور میانگین چه مقدار برای خدمات و محصولات شما هزینه می کند. در صورتی که افزایش قیمت شما بسیار بیشتر از این میانگین باشد، بدون شک تعداد زیادی از مشتریان خود را از دست خواهید داد.

 
هنگام افزایش قیمت همه مشتریان خود را در نظر بگیرید
 

به جای افزایش قیمت، خدمات و محصولات بدون سود را حذف کنید

همیشه افزایش قیمت، راهکار مناسبی برای موفقیت شما نیست. گاهی می توانید با راهکارهای دیگر مانند حذف خدمات و محصولات اضافی به سود مورد نظرتان برسید. ممکن است متوجه شده باشید که بعضی از محصولات و خدمات جانبی شما دیگر برای مشتریان جذاب نیست و توجه چندانی برای خرید به آنها نمی شود. تولید این محصولات و یا ارائه این خدمات تنها از دست دادن انرژی و هزینه است. سعی کنید قبل از اعمال افزایش قیمت، این مساله را نیز به طور دقیق بررسی کرده و در صورت وجود خدمات و محصولات بدون سود آن ها را حذف کنید.

قبل و بعد از افزایش قیمت، الگوی فروش را بررسی کنید

برای آن که اطمینان حاصل کنید که افزایش قیمت تاثیر منفی بر میزان فروش و کسب و کار شما نگذاشته است، حتما قبل و بعد از افزایش قیمت الگوی فروش خود را بررسی کنید. این مساله به شما یک خط مشی و چشم انداز برای افزایش قیمت های احتمالی در سال های بعد نیز خواهد داد.

نمونه هایی از ایمیل های افزایش قیمت

همان طور که در بخش های بالا اشاره شد، زمانی که شما قصد افزایش قیمت محصولات و خدمات خود را دارید، حتما قبل از اعمال، آن را به اطلاع مشتریان خود برسانید. برای انجام این کار می توانید مشتری را با یک ایمیل از افزایش قیمت ها مطلع کنید. قالب هایی که برای ایمیل افزایش قیمت می توانید استفاده کنید شامل موارد زیر است:

 

افزایش عمومی قیمت

مشتری عزیز

به شما اطلاع داده می شود که شرکت … به طور کلی قیمت ها را برای محصول …. از تاریخ …. تغییر خواهد داد.
مثل همیشه ما متعهد به ارائه خدمات و محصولات با کیفیت به شما و قدردان پشتیبانی همیشگی شما هستیم.
با تشکر
نام مدیر عامل شرکت

در این نمونه نامه شما به مشتریان خود اطلاع می دهید که دقیقا از چه زمان و روی چه محصولاتی تغییرات قیمت را اعمال می کنید. این مساله در مشتری احساس اعتماد ایجاد کرده و باعث می شود حس مثبتی نسبت به مسئولیت پذیری شما داشته باشند.

افزایش در مواد اولیه

این ایمیل یک اطلاعیه است تا افزایش قیمت محصولات خود را از تاریخ …. به اطلاع شما برسانیم.
از تاریخ ….، شرکت ….( شرکت و برند شما) شاهد، افزایش فزاینده ای در مواد اولیه بوده که هزینه خدمات رسانی به مشتریان را تحت تاثیر قرار داده است.
با این افزایش قیمت ما به شما تعهد می دهیم که بهترین محصولات و خدمات را به شما ارائه کنیم.
اگر در مورد تغییرات فوق سوالی دارید، با ما تماس بگیرید. ما همواره آماده پاسخ گویی به سوالات شما هستیم.
از حمایت شما سپاسگزاریم.
با تشکر
نام مدیر عامل

این ایمیل برای آگاهی از افزایش قیمت، به صورت شفاف به مشتریان اطلاع می دهد که علت افزایش قیمت چیست تا آنها راحتتر با این افزایش قیمت کنار بیایند.

افزایش هزینه های عملیاتی

مشتری عزیز(نام او را بنویسید)
پس از تجزیه و تحلیل های انجام شده متوجه شدیم هزینه های عملیاتی ما برای تولید محصول و یا ارائه خدمات افزایش پیدا کرده است.
در این راستا شرکت …. از تاریخ …. قیمت محصولات خود را افزایش خواهد داد.
اطمینان داشته باشید که شرکت ما تمام تلاش خود را کرده است تا این افزایش قیمت را به حداقل مقدار ممکن برساند.

همانند دیگر نامه ها شما این اطمینان را به مشتریان خود خواهید داد که برای افزایش قیمت دلیل منطقی داشته و سعی خود را کرده اید تا کمترین میزان افزایش قیمت را اعمال کنید.

 

 

نکات مهم در ارسال ایمیل های اطلاع از افزایش قیمت

همان طور که در نمونه های بالا نیز دیدید، در ایمیل های خبری خود حتما علت افزایش قیمت را شفاف سازی کنید تا مشتریان مطمئن شوند شما برای انجام این کار خود دلیل دارید.
زمان افزایش قیمت را به مشتریان اطلاع داده و به آنها بگوئید که اگر قبل از زمان مقرر از خدمات و محصولات شما استفاده کنند، از مزایای ویژهای برخوردار خواهند شد.
به این مساله تاکید داشته باشید که شما هموراه به دنبال داشتن بالاترین کیفیت و کسب رضایت مشتری هستید و افزایش قیمت در راستای بالا نگه داشتن کیفیت است.

جمع بندی

در هر کسب و کاری شما در زمان های خاصی به دلایلی مانند افزایش قیمت مواد اولیه، افزایش هزینه های عملیاتی و غیره مجبور به افزایش قیمت خواهید شد. افزایش قیمت باید با استراتژی هایی انجام شود که تاثیر منفی بر مشتری نگذارد و شما مشتریان و فروش خود را از دست ندهید.

میانگین امتیاز 4.8 / 5. تعداد آرا: 410

1 دیدگاه برای “چگونه بدون از دست دادن مشتریان خود، قیمت ها را افزایش دهیم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *