دسترسی سریع به محتوای این مقاله
- 1 مهمترین نکات نوشتن ایمیل تبلیغاتی مؤثر و جذاب
- 2 1- نکات نوشتن عنوان یا موضوع جذاب برای ایمیل تبلیغاتی:
- 3 • نوع بیان ترغیب کننده به انجام کاری باشد:
- 4 • شخصی سازی کنید:
- 5 • منظور شما در عنوان باید شفاف و در درجه دوم جذاب باشد:
- 6 2- نکات نوشتن متن اصلی (Body Text) برای ایمیل تبلیغاتی:
- 7 • مخاطب را به شکل دوم شخص صدا کنید:
- 8 • در مورد مزایا و نه ویژگی ها صحبت کنید:
- 9 • زیاده گویی نکنید:
- 10 • کال تو اکشن ایمیل باید جذاب، ترغیب کننده و مشخص باشد:
- 11 • مثل متن وب یا وبلاگ بنویسید:
- 12 • از تکنیک های روانشناسی غافل نشوید:
- 13 • برای ایمیلهای ثبت سفارش نمونه کار قرار دهید:
- 14 • از ایده های رقبا استفاده کنید:
- 15 نکات و تکنیک های اضافه برای ایمیل تبلیغاتی
- 16 1- متن پیش نمایش را از دست ندهید:
- 17 2- از مانی کیوردها و ایموجی ها خیلی استفاده نکنید:
- 18 3- اعداد، درصد و جملاتی که حاوی «ترین» هستند معجزه میکنند:
- 19 4- جایزه تعیین کنید:
- 20 5- پیشنهاداتی بدهید که مخاطب تصور کند مخصوص اوست:
- 21 کلام آخر
ایمیل تبلیغاتی چیست و چطور می توان از طریق آن به اهدافی که در سازمان و شرکت خود تعریف کرده ایم دست پیدا کنیم؟ ایمیل تبلیغاتی به ایمیلهایی می گویند که حاوی متن، ویدیو، پست وبلاگ، لینک وبینار و سایر انواع محتواهایی است که برای مخاطبین ارسال می شوند تا آنها را به انجام کاری ترغیب کنیم. اما سؤال اصلی اینجاست که چطور می توان ایمیل تبلیغاتی نوشت که به اهداف از پیش تعیین شده دست پیدا کرد؟
قبل از اینکه به اصل مطلب بپردازیم، بد نیست بدانید که ایمیلهای پر رنگ و لعاب و با طراحی یونیک اگر متن اصولی و حرفهای نداشته باشند نه تنها نتیجه ای نمیدهند بلکه احتمال از دست دادن مخاطب را افزایش خواهند داد. به همین دلیل در این مطلب قصد داریم بهترین نکات نوشتن ایمیل تبلیغاتی را با شما به اشتراک بگذاریم.
مهمترین نکات نوشتن ایمیل تبلیغاتی مؤثر و جذاب
نکاتی که باید برای نوشتن ایمیل تبلیغاتی مؤثر و جذاب به آنها دقت داشته باشید به چندین دسته تقسیم بندی می شوند. ابتدا نکاتی را در مورد نوشتن عنوان (Subject) حرفهای بررسی خواهیم کرد و در نهایت به نکاتی پیرامون شیوه نوشتن متن ایمیل تبلیغاتی خواهیم پرداخت.
1- نکات نوشتن عنوان یا موضوع جذاب برای ایمیل تبلیغاتی:
عنوان یا سابجکت ایمیل اولین بخشی است که مخاطب شما با آن روبرو می شود و چنانچه نتواند کنجکاوی آنها را تحریک کند، ایمیل تبلیغاتی شما را باز نخواهند کرد. بنابراین به دلیل اهمیت بالای این بخش در نوشتن ایمیل تبلیغاتی به شکل جداگانه نکات آن را بررسی میکنیم:
• نوع بیان ترغیب کننده به انجام کاری باشد:
نوع فعل یا کلماتی که در خط عنوان استفاده میکنید باید مخاطب را به انجام کاری ترغیب کند. اما این جملات نباید حالت دستوری داشته باشند. به عنوان مثال «رزرو بلیط کنسرت با بیشترین تخفیف» متنی است که با عبارت «همین حالا بلیط کنسرت را با بیشترین تخفیف رزرو کنید» معنای یکسانی دارد و هر دو مخاطب شما را به انجام کار مشابهی دعوت میکنند. اما در حالت اول لحن بیان دستوری نیست و حس بهتری منتقل خواهد کرد. تکنیک بعدی در نوشتن ایمیل تبلیغاتی این است که مخاطب باید ضرورت و فوریت کاری که از او میخواهید را به خوبی درک کند. به همین دلیل در او حسی ایجاد کنید که باز نکردن ایمیل فرصت خوبی را از آنها خواهد گرفت. به عنوان مثال به موضوع «مهلت محدود برای رزرو بلیط تخفیفدار خواننده محبوب شما در کنسرت هفته بعدی برج میلاد» دقت کنید.
• شخصی سازی کنید:
مخاطبین شما شامل گروه های مختلف با نیازهای متفاوت هستند. بنابراین فرستادن ایمیل مشابه به تمام مخاطبین بزرگترین اشتباه در نوشتن ایمیل تبلیغاتی است. طبق گزارشات منتشر شده 58% درآمد کل شرکتها حاصل ایمیلهای شخصی سازی شده برای گروههای خاص بوده است.
به عنوان مثال اگر در حوزه املاک و مستغلات فعالیت دارید برخی از مخاطبین شما به دنبال خرید خانه و برخی به دنبال اجاره هستند. برخی از مخاطبین فقط به دنبال اجاره کردن خانه در نقاط خاصی از شهر هستند و حتی باید به این توجه کنید که توان مالی آنها با یکدیگر بسیار متفاوت است. همچنین در برخی از این کسب و کارها دیده ایم که مخاطبین فقط تمایل به خرید یا رهن خانه هایی دارند که در طی 5 سال گذشته بازسازی شده اند.
بنابراین در نوشتن ایمیل تبلیغاتی باید گروههای مختلفی برای مخاطبین در نظر بگیرید و برای هر یک عنوان مجزا با نوشتهای متفاوت بنویسید. به عنوان مثال «بهترین خانه های منطقه 15 تهران با رهن زیر 50 میلیون تومان» برای گروه خاصی از مخاطبان است که اگر برای همه مخاطبان ارسال کنید شاید 70% نرخ کلیک کاهش پیدا کند چون برای همه جذاب و کاربردی نیست.
• منظور شما در عنوان باید شفاف و در درجه دوم جذاب باشد:
یکی از مهمترین نکات در نوشتن ایمیل تبلیغاتی این است که شفاف و واضح بودن منظور شما در سابجکت یا عنوان ایمیل نسبت به جذاب بودن آن ارجحیت دارد. بنابراین موقع نوشتن عنوان دقت کنید که متن نوشته شده برای تمامی مخاطبین قابل فهم باشد چون تا زمانی که ارتباط معنایی و مفهومی برقرار نشود، تکنیک های قبلی هم مؤثر نخواهند بود.
2- نکات نوشتن متن اصلی (Body Text) برای ایمیل تبلیغاتی:
• مخاطب را به شکل دوم شخص صدا کنید:
یکی از تکنیک هایی که متن ایمیل تبلیغاتی شما را جذاب میکند و با مخاطب بهتر ارتباط خواهید گرفت، استفاده از عباراتی است که در آن مخاطب را با فرم دوم شخص مثل «شما» صدا میکنید. این کار نه تنها ارتباط بهتری با مخاطب ایجاد میکند بلکه محوریت گفتگو را به سمت مخاطب و نه خودتان متمایل خواهد کرد. البته می توانید در مواقع لزوم از کلماتی مثل «ما» و مشابه آن هم استفاده کنید.
• در مورد مزایا و نه ویژگی ها صحبت کنید:
خیلی از شرکت ها در متن ایمیل تبلیغاتی به ویژگی هایی که به مخاطب خود ارائه می کنند اشاره دارند این در حالیست که از گفتن مزایا غافل هستند یا هنوز مزایای رقابتی را مشخص نکرده اند. به عنوان مثال فرض کنید در متن ایمیل تبلیغاتی با عبارت «30% حراج ویژه پوشاک آخر فصل» مواجه شوید. این متن ویژگی خاصی که برای مخاطب خود در نظر گرفتهاید را نشان میدهد اما در مورد مزایا صحبت نمی کند. اما به نمونه دیگر آن توجه کنید؛ «30% حراج ویژه پوشاک آخر فصل با امکان تعویض تا 1 هفته». در واقع مخاطب در حالت دوم متوجه میشود که مزیت شما نسب به رقبا، قابلیت تعویض تا 1 هفته است بنابراین جذابیت بیشتری دارد.
• زیاده گویی نکنید:
اگر شما هم عادت دارید که در نوشتن ایمیل تبلیغاتی زیاد توضیح بدهید همین حالا این عادت اشتباه را کنار بگذارید و مطمئن باشید یکی از دلایل اصلی نرخ کلیک یا تعامل پایین کمپین های ایمیل مارکتینگ شما همین است.
طبیعتا شما هم موقع باز کردن یک ایمیل، تک تک کلمات آن را مطالعه نمی کنید بلکه کل متن را اسکن می کنید و فقط به دنبال قسمت های مهم هستید. فراموش نکنید که هدف اولیه شما در ایمیل مارکتینگ، جذب مخاطب و اطلاع رسانی اولیه است. از طرفی کاربرانی که ایمیل را از طریق گوشی باز می کنند حوصله کمتری در خواندن متن طولانی دارند. پس مختصر و مفید به سراغ اصل مطلب بروید و توضیحات تکمیلی را با یک لینک به سایت عرضه کنید. اصطلاحا به این روش K.I.S.S یا Keep it Simple and Strong هم میگویند.
• کال تو اکشن ایمیل باید جذاب، ترغیب کننده و مشخص باشد:
در ایمیل مارکتینگ هم از کال تو اکشن (CTA) یا فراخوان به عمل استفاده می کنیم مخصوصا اگر به دنبال نوشتن ایمیل تبلیغاتی حرفه ای باشید. در تکمیل نکته قبلی باید بگوییم که مخاطبان موقع اسکن کردن متن ایمیل، به دنبال قسمت های بولد، با طرح گرافیکی جذاب و مشخص و موارد جذاب و ترغیب کننده هستند.
اگر دکمه یا لینک برای کلیک کردن قرار داده اید باید در انتخاب نوع رنگ، سایز فونت و طراحی آن دقت کنید. معمولا رنگ نارنجی نسبت به آبی تأثیر بهتری دارد. متن این قسمت نباید طولانی باشد به عنوان مثال «همین حالا کلیک کنید» بسیار بهتر از متن «فرصت را از دست ندهید و فورا کلیک کنید» عمل خواهد کرد و نرخ کلیک بالاتری خواهد داشت.
• مثل متن وب یا وبلاگ بنویسید:
در نوشتن متن ایمیل تبلیغاتی مثل متن وبلاگ سعی کنید با پاراگراف های کوتاه، مختصر و مفید و همچنین تبعیت از یک ساختار واحد و منطقی با مخاطبین ارتباط برقرار کنید. در هر پاراگراف یک ایده مجزا را منتقل کنید و حتی می توانید زیر عنوان یا پاراگراف بولت دار به کار ببرید. اما همانطور که گفتیم متن ایمیل خیلی طولانی نشود.
• از تکنیک های روانشناسی غافل نشوید:
قبلا در مورد تکنیک های روانشناسی برای افزایش فروش صحبت کرده ایم. می توانید از این تکنیک ها به شکل ترکیبی با نکات گفته شده برای نوشتن متن ایمیل تبلیغاتی هم استفاده کنید. به عنوان مثال تکنیک FOMO که مخاطب احساس می کند با کلیک نکردن روی ایمیل شما یا انجام ندادن درخواستی که داشته اید، شانس بزرگی از دست خواهد داد یکی از این تکنیک هاست. در انتخاب رنگ برای قالب گرافیکی و دکمه های CTA دقت کنید. رنگ قرمز و نارنجی تأثیر بسیار بهتری دارند. اگر تصاویر داخل ایمیل حاوی چهره اشخاص سازمان یا حتی خود شما باشد مخاطبین بیشتر اعتماد خواهند کرد.
• برای ایمیلهای ثبت سفارش نمونه کار قرار دهید:
برخی ایمیل های تبلیغاتی برای ترغیب مخاطبین به ثبت سفارش یا پروژه هستند. در این موارد شما باید در کنار ترغیب مخاطبین و مجاب کردن آنها به ثبت سفارش از طریق توضیح مزایا، نمونه کار موفق خود را نیز نشان دهید. در این صورت به مخاطب خود دلیل محکمی داده اید که چرا باید به شما اعتماد کند.
• از ایده های رقبا استفاده کنید:
متن ایمیل تبلیغاتی باید کاملا یونیک و منحصربفرد باشد اما برای ایده گرفتن می توانید از ایمیل رقبا استفاده کنید. بنابراین کافی است در خبرنامه ایمیلی آنها عضویت پیدا کنید تا بتوانید از ایده هایی که به نظرتان جذاب هستند استفاده کنید. البته روش های بهتری هم هستند. شما می توانید برای پیدا کردن ایده های بهتر و متمایز از رقبا از سایت هایی مثل Quora، Reddit یا Answer the Public و در نمونه داخلی از سایت هایی مثل نی نی سایت و مشابه آن استفاده کنید که منبعی از ایده ها برای نوشتن متن تبلیغاتی جذاب و مؤثر برای پاسخ دادن به نیاز مخاطبین شماست.
نکات و تکنیک های اضافه برای ایمیل تبلیغاتی
یکسری نکات و تکنیک هایی برای نوشتن ایمیل تبلیغاتی وجود دارند که تقریبا هیچ برندی در مورد آن صحبت نمی کند چون برگ برنده آنهاست. اما ما در مدیروب تصمیم داریم این نکات را با شما به اشتراک بگذاریم:
1- متن پیش نمایش را از دست ندهید:
با اینکه تأکید اولیه ما روی نوشتن متن و سابجکت یا عنوان جذاب و اصولی با تکنیک های گفته شده است اما متن پیش نمایش (Preview Text) اگر به اندازه عنوان مهم باشد اهمیت کمتری ندارد. در واقع در این بخش به مخاطب خود با توضیحات بیشتری خواهید گفت که چرا باید ایمیل شما را باز کند.
معمولا بسته به نوع مخاطب و حوزه ای که در آن فعالیت دارید، متن پیش نمایش نباید کمتر از 40 و بیشتر از 130 کاراکتر باشد. اگر پنل ایمیل تبلیغاتی به شما امکان مشخص کردن متن پیش نمایش را به شکل مجزا نمی دهد، از 40 تا 50 کاراکتر ابتدای متن ایمیل استفاده خواهد کرد.
بنابراین 40 تا 50 کاراکتر طلایی ابتدای ایمیل را از دست ندهید. یا حتی می توانید متن سابجکت را کوتاهتر بنویسید تا پیش نمایش طولانی تری به مخاطب نشان دهید. در هر صورت متن پیش نمایش و عنوان اثر مکملی دارند، از آنها غافل نشوید.
2- از مانی کیوردها و ایموجی ها خیلی استفاده نکنید:
یکی از دلایلی که ایمیل تبلیغاتی شرکت ها به جای صندوق ورودی یا اینباکس وارد فولدر اسپم می گردد، استفاده زیاد از مانی کیوردها مثل «خرید»، «فروش»، «حراج»، «رایگان» و مشابه آنهاست. یا حتی سابجکتهایی که ایموجی زیاد داشته باشند خودبخود اسپم شناسایی می شوند. بنابراین با این روشها نه تنها جذابیت متن را از بین میبرید و مخاطب تصور می کند شما قصد فروش زوری یا فعل دستوری دارید بلکه با ورود ایمیل به اسپم هیچ موقع در معرض دید نخواهید بود. چه بسا در این حالت به طور کامل اعتماد مخاطب را از دست بدهید.
3- اعداد، درصد و جملاتی که حاوی «ترین» هستند معجزه میکنند:
اگر به عناوین وب سایت هم دقت کرده باشید، عناوینی که حاوی عدد هستند جذابیت بیشتری برای شما دارند مشابه با عنوانی که برای این مطلب انتخاب کردیم. کلمات و عباراتی که حاوی «ترین ها» هستند نیز در ایمیل تبلیغاتی فوق العاده عمل میکنند. به عنوان مثال در عنوان یک ایمیل ارسالی عبارت «رزرو بهترین هتلهای اصفهان با تخفیف 50%» را مشاهده میکنید و در ایمیل دیگر عبارت «رزرو هتل های اصفهان با تخفیف مناسب» را می بینید. یقینا در حالت دوم، جذابیت و حس کنجکاوی بیشتر است و نرخ کلیک بالاتر خواهد بود.
4- جایزه تعیین کنید:
تجربه نشان داده که کاربران در ازای دریافت جایزه تمایل بیشتری به انجام کاری از آنها خواسته اید پیدا می کنند. به عنوان مثال در متن ایمیل تبلیغاتی خود به این موضوع اشاره کنید که هزار نفر اولی که روی لینک کلیک کرده و فرم را پر کنند، ؟% تخفیف دریافت خواهند کرد.
5- پیشنهاداتی بدهید که مخاطب تصور کند مخصوص اوست:
به عنوان مثال اگر در حوزه تور و گردشگری، رزرو هتل و اقامتگاه فعالیت دارید می توانید متن ایمیل را به این سمت ببرید که چون شما در چند ماه اخیر از طریق وب سایت (؟) اقدام به رزرو هتل نموده اید، تخفیف ویژه در نظر گرفته ایم. در این حالت وقتی مخاطب حس میکند این تخفیف به شکل ویژه برای او در نظر گرفته شده برای تعاملهای بعدی، ترغیب می شود.
کلام آخر
نوشتن موضوع، متن پیش نمایش و متن اصلی در ایمیل تبلیغاتی اهمیت فوق العاده بالایی در ایمیل مارکتینگ دارد. برای اینکه بتوانید ایمیل تبلیغاتی خوبی بنویسید که نرخ کلیک و تعامل مخاطبین را بالاتر ببرید، نکاتی را آموزش دادیم که حاصل چندین سال تجربه و همچنین مشاوره به کسب و کارهای مختلف است. در نهایت خوشحال می شویم که شما هم نظرات خود را با ما در میان بگذارید و در رابطه با تکنیک هایی که از آن جواب گرفته اید صحبت کنید.
میانگین امتیاز 4.1 / 5. تعداد آرا: 413