12 مورد از بهترین روش ها و تکنیک های افزایش تمرکز و دقت

12 مورد از بهترین روش ها و تکنیک های افزایش تمرکز و دقت
12 مورد از بهترین روش ها و تکنیک های افزایش تمرکز و دقت

دسترسی سریع به محتوای این مقاله

5
(12)

چندی پیش یکی از دوستانم در گفت‌وگویی که با هم داشتیم، از کمبود تمرکز و دقتش گلایه می‌کرد و می‌گفت که مدتی است دچار حواس‌پرتی شده است. او بر این باور بود که این حواس‌پرتی و نداشتن تمرکز تاکنون باعث شده است که جلسات کاری مهمی را فراموش کند و موجب ناراحتی مشتریان و سایر افراد شود. من که مشکل او را به‌خوبی درک کرده بودم و داشتم در ذهنم دنبال بهترین تکنیک برای افزایش تمرکز می‌گشتم، به این نتیجه رسیدم که مجموعه‌ای روش ها و تکنیک های افزایش تمرکز و دقت را با او در میان بگذارم.
پس از مدتی که دوباره یکدیگر را دیدیم، از او در مورد نتیجه اجرای روش های افزایش تمرکز سوال کردم و رضایت از نتیجه را در چشمانش خواندم. پس از اطمینان از کارآمد بودن روش‌ها، تصمیم گرفتم این مقاله را بنویسم و راهکارهای افزایش تمرکز و دقتی که با دوستم در میان گذاشتم را در اختیار شما نیز قرار دهم. در صورتی که شما هم مایل به اطلاع از این تکنیک‌ها هستید، پیشنهاد می‌شود که دقایقی از وقت ارزشمند خود را صرف مطالعه این مقاله کنید.

 

 

تکنیک های افزایش تمرکز

 

 

ابتدا ببینیم چه عوامل و عادت‌هایی باعث افت تمرکز ما می‌شوند

پیش از آن‌که بخواهیم در مورد روش‌ها و تکنیک های افزایش تمرکز صحبت کنیم، بد نیست که چند کلمه‌ای در مورد اصلی‌ترین دلایل و عوامل افت تمرکز صحبت کنیم. گاهی مواقع افراد نیازی به یادگیری روش های افزایش تمرکز ندارند؛ بلکه باید عوامل مختل‌کننده تمرکز را بشناسند و با این عوامل مقابله کنند. در ادامه این بخش 5 مورد از اصلی‌ترین دلایل افت تمرکز را بیان و بررسی خواهیم کرد:

 

• حواس‌پرتی: همین گوشی هوشمندی که خیلی‌هایمان در دست داریم، یکی از اصلی‌ترین دلایل حواس‌پرتی است. ما معمولاً گاه و بیگاه، وارد گوشی خود می‌شویم و زمان زیادی را صرف پرسه زدن در پلتفرم‌های رسانه اجتماعی مثل اینستاگرام می‌کنیم. اگر واقعاً می‌خواهیم جلوی افت تمرکز خود را بگیریم، باید حداقل در هنگام کار، گوشی خود را به طور کامل کنار بگذاریم و اصلاً به آن سر نزنیم. برای افزایش تمرکز باید ابتدا نگاهی به عادت‌ها و کارهای روزانه خود بیندازیم و تا حد امکان، عواملی که موجب حواس‌پرتی‌مان می‌شوند را حین کار، حذف کنیم.

 

• خواب ناکافی: اگر خواهان جلوگیری از کاهش تمرکز خود هستید، باید برنامه‌ریزی منظم و هوشمندانه‌ای برای خواب خود داشته باشید و در شبانه‌روز دست‌کم 7 تا 8 ساعت بخوابید. قاعدتاً اگر این خواب، خواب شبانه باشد، تأثیر بهتری روی مغز و جسم شما می‌گذارد و باعث افزایش سطح سلامتی و بهبود وضعیت تمرکزتان می‌شود. کمبود خواب باعث کاهش هوشیاری و افت شدید تمرکز می‌شود.

 

• فعالیت جسمانی ناکافی: یکی از مهم‌ترین عواملی که باعث افزایش تمرکز می‌شود، داشتن فعالیت جسمانی کافی در شبانه‌روز است. یکی از دوستانم می‌گفت: «موقع کتاب خواندن، تمرکز ندارم. گاهی مجبور می‌شوم، چندین بار یک سطر را از ابتدا تا انتها بخوانم تا متوجهش شوم. چه کنم تمرکزم بیشتر شود؟» من پس از بررسی و پرسیدن سوال‌های مختلف به این نتیجه رسیدم که دوستم، فعالیت جسمانی کافی ندارد. به همین دلیل از او خواستم که روزی یک ساعت پیاده‌روی کند. همین کار ساده باعث افزایش و تقویت تمرکز او شد. بی‌تحرکی و ورزش نکردن باعث تنش عضلانی می‌شود و این تنش، خودش را به صورت درد و گرفتگی در ناحیه گردن، شانه‌ها و قفسه سینه نشان می‌دهد. این احساس درد و گرفتگی، جلوی تمرکز و دقت را می‌گیرد.

 

• عادت‌های غذایی نامناسب: یکی دیگر از عواملی که باعث افت تمرکز می‌شود، عادت‌های غذایی ناسالم و نامناسب است. اگر غذاهای سالم و مفید نخوریم، بدیهی است که در طول روز احساس خستگی و کمبود تمرکز می‌کنیم و نمی‌توانیم دقت کافی روی کارهای خود بگذاریم. توجه داشته باشید که رژیم‌های غذایی کم‌چرب می‌توانند روی تمرکز ما تأثیر منفی بگذارند؛ زیرا مغز به برخی اسیدهای چرب نیاز دارد تا بتواند کار خودش را به بهترین شکل انجام دهد. احساس گرسنگی، تأمین نشدن مواد مغذی و میل شدید به غذا، عوامل مهمی برای حواس پرتی هستند و می‌تواند تمرکز ما را مختل کنند.

 

• عوامل محیطی: محیط یکی دیگر از عواملی است که کم و بیش روی کار ما تأثیر می‌گذارد. البته نوع کاری که انجام می‌دهیم نیز اهمیت دارد. کارهای خلاقانه مثل نوشتن و نقاشی، به محیطی آرام و موسیقی‌ای ملایم نیاز دارند. حتی نور هم روی میزان تمرکز تأثیر می‌گذارد. نور زیاد می‌تواند تمرکز را مختل کند. توجه داشته باشید که دما هم یکی از عوامل محیطی محسوب می‌شود و محیطی که بیش از حد گرم یا سرد باشد، تمرکز کردن در آن دشوار خواهد بود.

 

 

عوامل از بین رفتن تمرکز ما

 

 

معرفی 12 مورد از کاراترین تکنیک‌ها و روش های افزایش تمرکز و دقت

اکنون که با مهم‌ترین موانع تمرکز و عوامل حواس‌پرتی آشنا شدیم، می‌توانیم با خاطری آسوده 12 مورد از بهترین و کاراترین روش‌ها و تکنیک های افزایش تمرکز را بیان و به صورت مختصر و مفید، هر کدام را بررسی کنیم. راهکارهایی که در این بخش از مقاله بیان می‌کنیم، همگی آزمون خود را پس داده‌اند و هر کدام برای دسته‌ای از افراد، اثرگذارند:

 

1. در برنامه روزانه خود، چند «بلاک‌تایم» یا «زمان رهایی» در نظر بگیرید

اگر آدم بخواهد در طول روز، بارها و بارها خودش را با رسانه‌های اجتماعی، بمباران اطلاعاتی کند یا مدام وقت خودش را صرفاً بررسی ایمیل‌ها، پیامک‌ها و واتساپ و تلگرام کند، دیگر کِی می‌تواند روی کارهای خودش تمرکز کند؟ تمرکز کردن، مستلزم «بلاک‌تایم» یا «زمان رهایی» است. باید یاد بگیرید که روزانه بخشی از زمان خود را فقط و فقط وقف کار خود کنید تا بتوانید محصولی باکیفیت، درجه‌یک و منحصر به فرد ارائه دهید.
منظور از بلاک‌تایم یا زمان رهایی، زمان‌هایی است شما جز انجام کارتان، به هیچ کار دیگری مثل کتاب خواندن، غذا خوردن، پرسه در شبکه‌های اجتماعی یا گفت‌وگو با دیگران نمی‌پردازید. زمان رهایی، زمانی است که شما عوامل حواس‌پرتی را عامدانه کنار می‌گذارید و با عزمی جزم و قاطعانه روی کار خود متمرکز می‌شوید.
اگر می‌خواهید حین مطالعه یا غذا پختن یا شرکت در کلاس‌های آموزشی هم تمرکز خود را بالا ببرید، بهتره بلاک‌تایم در نظر بگیرید و حین مطالعه، غذا پختن یا آموزش دیدن، به هیچ کار دیگری نپردازید.

 

 

 در برنامه روزانه خود، چند «بلاک‌تایم» یا «زمان رهایی» در نظر بگیرید

 

 

2. از انجام چند کار به صورت همزمان یا مالتی تسکینگ (Multitasking) بپرهیزید

یکی از بهترین راهکارهایی که بسیاری از متخصصان برای رهایی از حواس‌پرتی و افزایش تمرکز و دقت پیشنهاد می‌دهند، «متمرکز شدن روی یک کار خاص و رها کردن بقیه کارها» است.
جالب است که برخی از سازمان‌ها، افراد را به مالتی تسکینگ ترغیب می‌کنند و توانایی انجام چند کار به صورت همزمان را مهارتی ویژه و خلاف‌آمد عادت قلمداد می‌کنند؛ حال آن‌که یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش تمرکز و افت کیفیت نتیجه نهایی است. با افت کیفیت نتیجه، قاعدتاً اعتبار برند شرکت یا کسب و کار نزد مشتریان و رقبا کاهش می‌یابد.
یکی از نمونه‌های چندکارگی یا چندوظیفگی، تلفن زدن به مشتریان، تایپ کردن گزارش یا نوشتن پاسخ یک ایمیل است. اگر واقعاً خواهان بالا بردن کیفیت کار خود هستید، حتماً زمان خود را تقسیم‌بندی کنید و هر واحد از تقسیم‌بندی کارتان (مثلاً هر یک ساعت) را به انجام یک کار مشخص و معلوم اختصاص دهید. ترکیب کردن دو تکنیک پرهیز از مالتی تسکینگ و تخصص بلاک‌تایم یا زمان رهایی، یکی از بهترین راهکارها برای مقابله با حواس‌پرتی و افزایش دقت و تمرکز است.

 

 

از انجام چند کار به صورت همزمان یا مالتی تسکینگ (Multitasking) بپرهیزید

 

 

3. مراقبه و مدیتیشن را در برنامه روزانه خود بگنجانید

مراقبه و مدیتیشن، یکی از بهترین تمرین‌ها برای آزادسازی ذهن از افکار آزاردهنده و افزایش تمرکز و دقت است. در این دنیای پرهیاهو، شاید هیچ چیز مثل مدیتیشن روزانه، ذهن را آرام نکند. یکی از بهترین پیشنهادها برای کسانی که دوست دارند تمرکز و دقت خود را بالا ببرند این است که روزانه دست کم، دو بار و هر بار به مدت 10 تا 20 دقیقه به مدیتیشن بپردازند و از این راه، به روان و جسم خود آرامش و آسایش ببخشند.
برخی از افراد این سوال را مطرح می‌کنند که کدام مدل‌های مدیتیشن برای افزایش تمرکز مناسب‌ترند؟ در پاسخ می‌توان گفت که به طور کلی، مدل‌های مختلف مدیتیشن برای افزایش تمرکز مناسب هستند؛ ولی مدیتیشن تمرکز بر تنفس و مانترا (تکرار یک کلمه یا عبارت کوتاه)، مدل‌های مناسب‌تری برای تقویت دقت و تمرکز محسوب می‌شوند.
تأثیر مدیتیشن روی مغز، دقیقاً مثل تأثیر وزنه زدن روی جسم است. وقتی مدیتیشن می‌کنیم و روی یک نقطه خاص مثل دم و بازدم تمرکز می‌کنیم، عضلات ذهنی ما تقویت می‌شوند و به قدرت و توانایی بیشتری برای تمرکز دست پیدا می‌کنیم.
برخی مواقع، کمبود تمرکز ما از استرس و اضطرابمان حکایت می‌کند. مدیتیشن با کاهش سطح هورمون‌های استرس به ما کمک می‌کند که به آرامش بیشتری برسیم و از این راه، تمرکز بالاتری را تجربه کنیم.
مطالعات به‌روشنی نشان می‌دهد که با مراقبه و مدیتیشن می‌توانیم ساختار و عملکرد مغز خود را تغییر دهیم. جالب است بدانید که مدیتیشن به افزایش ضخامت قشر پیش‌پیشانی کمک می‌کند و از این طریق در بهبود تمرکز، تصمیم‌گیری و کنترل تکانه‌ها و احساسات نقش دارد.

 

 

مراقبه یا مدیتیشن؛ راهی برای افزایش تمرکز و دقت

 

 

4. به اندازه کافی بخوابید و قبل خواب، دستگاه‌های هوشمند را کنار بگذارید

خواب کافی، خصوصاً خواب شبانه یکی از مهم‌ترین روش‌ها برای افزایش تمرکز و دقت است. خواب کافی به تنظیم هورمون‌ها در بدن کمک می‌کند و باعث کاهش هورمون استرس (کورتیزول) می‌شود. از طرفی با خواب کافی، عملکردهای شناختی مغز مثل توجه، تمرکز، حل مسئله و یادگیری را بهبود می‌بخشد.
سوالی که برخی از افراد مطرح می‌کنند این است که چند ساعت در شبانه‌روز بخوابیم تا تمرکزمان تقویت شود؟ در پاسخ باید بگوییم که میزان خواب کافی برای بزرگسالان متفاوت است و به شرایط فردی و جسمی و روانی آن‌ها بستگی دارد؛ ولی به طور کلی 7 تا 9 ساعت خواب برای بزرگسالان، مناسب و کافی است.
اگر می‌خواهید خواب باکیفیت و خوبی داشته باشید، حداقل یک ساعت قبل از خواب از دستگاه‌های هوشمند و دارای صفحه نمایش مثل تلویزیون، موبایل، تبلت و کامپیوتر استفاده نکنید؛ زیرا این دستگاه‌ها از خودشان نور آبی ساطع می‌کنند و این نور آبی، تولید ملاتونین (هورمون خواب) را در بدن کاهش می‌دهد. این هورمون برای تنظیم چرخه خواب بسیار مهم است. وقتی یک ساعت قبل از خواب از دستگاه‌های نمایشگردار استفاده نمی‌کنیم، در واقع به بدن فرصت می‌دهیم تا ملاتونین تولید کند و برای خواب آماده شود.

 

 با خواب کافی در شبانه‌روز، تمرکز خود را تقویت کنید

 

 

5. از تکنیک‌های زمان‌بندی مثل پومودورو کمک بگیرید تا بهتر تمرکز کنید

یکی از راهکارهایی که کارآمدی خودش را برای تقویت تمرکز ثابت کرده و در مورد افراد بسیاری جواب داده، استفاده از تکنیک‌های زمان‌بندی مثل پومودورو (Pomodoro) است. دلیل اصلی کارآمدی این تکنیک‌ها، انضباط و انسجام عمیقی است که در ذهن شما خلق می‌کنند.
به عنوان مثال در تکنیک پومودورو، شما تصمیم می‌گیرید که 25 دقیقه با تمرکز کامل کار کنید و سپس با زنگ گوشی یا ساعت زنگ‌دار، از کار خود جدا شوید و 5 دقیقه استراحت کنید. سپس مجدداً به کار خود برمی‌گردید و باز 25 دقیقه بدون وقفه و با حداکثر تمرکز کار می‌کنید. این تمرکز شدید 25 دقیقه‌ای، انسجام خاصی به ذهن شما می‌بخشد. در واقع وقتی هر پومودورو آغاز می‌شود، ذهن به شما فرمان می‌دهد که باید تمرکز خودتان را از روی همه چیز بردارید و آن را فقط و فقط وقف کارتان کنید. در صورتی که تمایل دارید اطلاعات بیشتری در مورد تکنیک پومودورو و شیوه اجرای آن کسب کنید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله آموزش تکنیک پومودورو را بخوانید.
برخی افراد با روش 45 دقیقه کار و 15 دقیقه استراحت، راحت‌ترند و آن را کارآمدتر و پربارتر می‌دانند. در صورتی که شما هم جزو این دسته از افراد هستید، بهتر است به روشی که آن را دوست دارید، کار و استراحت کنید. چیزی که اهمیت دارد، استفاده از یک تایمر و تمرین تمرکز کامل در هنگام کار است.

 

 

 

از تکنیک‌های زمان‌بندی مثل پومودورو کمک بگیرید تا بهتر تمرکز کنید

 

 

6. ابتدا به سخت‌ترین کارها و وظایف بپردازید و سپس سراغ کارهای آسان‌تر بروید

یکی از مهم‌ترین کتاب‌هایی که آقای برایان تریسی روانه بازار کرد و روی زندگی افراد بسیاری در ایران و سراسر جهان تأثیر گذاشت، «کتاب قورباغه‌ات را قورت بده» بود. این شاهکار حوزه توسعه فردی به ما آموزش می‌دهد که چگونه سخت‌ترین کارمان را در ابتدا انجام دهیم و وقتی کار سخت به پایان رسید، سراغ سایر کارهای آسان‌تر برویم.
برخی افراد این پرسش را مطرح می‌کنند که چرا باید دشوارترین کار خود را در اولویت قرار دهیم و بعد کارهای آسان را به انجام برسانیم؟ در ادامه چند مورد از دلایل اهمیت این موضوع را بیان می‌کنیم:
• وقتی روز خود را به‌تازگی آغاز کرده‌اید، معمولاً انرژی‌تان در حالت بهینه‌ای قرار دارد و می‌توانید از این انرژی بالا برای تمرکز کردن روی کاری دشوار استفاده کنید. پس بهتر است در هنگام بالا بودن انرژی، کار دشوار خود را به پایان برسانید.
• دومین دلیل مهم برای در اولویت قرار دادن کارهای دشوار این است که وقتی تمرکز بالایی دارید می‌توانید این کارها را راحت‌تر انجام دهید. حال وقتی این کارها را به‌خوبی به پایان بردید، تمرکز شما تقویت می‌شود و می‌توانید کارهای آسان‌تر را با انرژی و نیروی بیشتری انجام دهید.
• انسان‌ها معمولاً با انجام دادن دشوارترین کارها خود، پر از حس و حال خوب می‌شوند و این شور و انرژی، تأثیر مثبتی بر کل بخش‌های روز آن‌ها از جمله تمرکز، خلق و خو، روابط، قدرت یادگیری و غیره می‌گذارد.

 

 

ابتدا به سخت‌ترین کارها و وظایف بپردازید و سپس سراغ کارهای آسان‌تر بروید

 

 

7. برای هر کار، زمان مشخصی در نظر بگیرید و به آن متعهد بمانید (قانون پارکینسون)

قانون مهمی در حوزه مدیریت زمان وجود دارد که نامش، قانون پارکینسون (Parkinson) است. این قانون، خیلی رک و راست به ما می‌گوید: «هر کاری به اندازه زمانی که برای آن تخصیص داده‌اید، طول می‌کشد.»
اگر بخواهیم این قانون را خیلی بهتر توضیح دهیم می‌توانیم مثالی بزنیم. فرض کنید انجام یک کار به صورت نرمال، 2 ساعت زمان نیاز دارد و شما می‌خواهید آن را انجام دهید. اگر 4 ساعت زمان برای انجام آن در نظر بگیرید، قطعاً 4 ساعت زمان خواهد برد. این در حالی است که اگر برای انجام آن، 2 ساعت زمان در نظر بگیرید، همان 2 ساعت از زمان شما را خواهد گرفت.
بعضی افراد وقتی می‌خواهند کاری را انجام دهند، هیچ مهلت واقع‌بینانه‌ای برای آن در نظر نمی‌گیرند و اگر هم چنین زمانی را در نظر بگیرند، هیچ حس تعهدی نسبت به آن ندارند. چنین افرادی معمولاً توان تمرکز روی کاری را ندارند و مدام حین انجام کار، حواسشان پرت می‌شود.
در یکی از مقالات سایت مدیر وب کوشیده‌ایم، این قانون و شیوه اجرای آن را توضیح دهیم. در صورتی که شما هم تمایل دارید اطلاعات خود را در مورد این قانون افزایش دهید، پیشنهاد می‌شود مقاله آموزش قانون پارکینسون را مطالعه کنید.

 

 

 

برای هر کار، زمان مشخصی در نظر بگیرید و به آن متعهد بمانید

 

 

8. هر روز بعد از برخاستن از خواب، لیست کارهای روز خود را آماده کنید

داشتن لیست کارها یا «To-Do List» یکی از بهترین ابزارها برای افزایش تمرکز و دقت است. شب‌ها قبل از رفتن به رخت‌خواب یا صبح‌ها قبل از شروع کردن کار، لیستی از کارهایی که باید انجام دهید، تهیه کنید تا ذهن‌تان به صورت شفاف و روشن بداند که باید چه کارهایی را با چه اولویتی و در چه زمانی به انجام برسانید.
این کار شاید ساده و خیلی کلاسیک و تکراری به نظر برسد؛ ولی یکی از تکنیک‌های اساسی است که استادان مدیریت تمرکز و سلاطین مدیریت زمان برای آن اهمیت و جایگاهی ویژه قائل هستند. در صورتی که مایل هستید راهکارها و تکنیک‌های بیشتری برای مدیریت کردن زمان محدود خود یاد بگیرید، مقاله مدیریت زمان در کسب و کارهای اینترنتی می‌تواند نکات و آموزه‌های مفید و ارزنده‌ای را به شما بیاموزد.

 

 

9. هدف‌گذاری را جدی بگیرید و زندگی خود را هدفمند کنید

وقتی هدف‌گذاری می‌کنید، درست مثل این است که یک قطب‌نما و مسیریاب برای ذهن خود تعیین کرده باشید. ذهن شما هر موقع بخواهد شما را به سوی کاری سوق دهد یا تصمیمی بگیرد، به این قطب‌نما نگاه می‌کند تا بفهمد آیا کار مورد نظر، با جهتی که شما در نظر گرفته‌اید، سازگاری دارد یا خیر؟ اگر سازگاری نداشته باشد، فوراً هوشیار می‌شود و در مورد ناسازگاری آن کار و اهدافتان به شما هشدار می‌دهد.
با این تفاصیل، یکی از کارهای عالی برای افزایش تمرکز در زندگی و کار، هدف‌گذاری است. هر چقدر اهداف شما روشن‌تر، مشخص‌تر، زمان‌مندتر، دقیق‌تر، دست‌یافتنی‌تر باشد، قاعدتاً تمرکز شما در زندگی بیشتر می‌شود؛ چون با تمام وجود خواهان دستیابی به اهداف خود هستید و بدون تمرکز، رسیدن به اهداف، بسیار دشوار و طولانی می‌شود.

 

افزایش تمرکز از رهگذر هدفمند کردن زندگی

 

 

10. ورزش منظم روزانه را به یکی از بخش‌های اساسی زندگی خود تبدیل کنید

ورزش منظم روزانه باعث بهبود عملکرد شناختی مغز و تقویت تمرکز می‌شود. وقتی به صورت منظم و روزانه ورزش می‌کنید، وضعیت گردش خون در بدن شما بهتر می‌شود، سلول‌های عصبی‌تان تقویت می‌شوند و بهتر کار می‌کنند. افزایش انرژی جسمانی، کاهش خستگی و بهبود خلق و خو، دیگر مزایایی هستند که ورزش روزانه و منظم برای شما به همراه دارد. وقتی آرامش بیشتر و استرس کمتری داشته باشید و انرژی جسمانی‌تان در وضعیت خوبی قرار داشته باشد، قاعدتاً راحت‌تر می‌توانید تمرکز کنید.

 

11. نوشتار درمانی کنید تا بتوانید نسبت به مشکلات و دغدغه‌های خود آگاه‌تر شوید

هر کدام از ما در طول روز با خاطرات گذشته یا دغدغه‌ها و مشکلات مالی، خانوادگی، اجتماعی و غیره، دست و پنجه نرم می‌کنیم. در صورتی که از مشکلات و دغدغه‌های خود آگاه نباشیم، آن‌ها ما را درگیر می‌کنند و اجازه تفکر و تمرکز به ما نمی‌دهند.
در صورتی که با افکار آزاردهنده و اختلال‌زا دست به گریبان هستید، اشکالی ندارد. زمان مشخصی را در طول روز در نظر بگیرید و در آن زمان مشخص، تمام دغدغه‌ها و افکار آزاردهنده خود را روی کاغذ بیاورید. سپس می‌توانید یکبار دیگر افکار و مشکلات خود را بخوانید و نسبت به آن‌ها آگاه شوید. سپس کاغذ را پاره کنید و در سطل زباله بریزید. همین کار ساده که نوشتار درمانی نام دارد، تأثیر چشمگیری بر رهایی ذهن شما از مشکلات و دغدغه‌ها دارد و می‌تواند تمرکزتان را به میزان قابل توجهی افزایش دهد.

 

 

نوشتار درمانی کنید تا بتوانید نسبت به مشکلات و دغدغه‌های خود آگاه‌تر شوید

 

 

12. محیط زندگی و کارتان را به یکی از حامیان خود تبدیل کنید

اگر در پی افزایش تمرکز و بهبود میزان دقت خود هستید، لازم است چیدمان محیط زندگی و کار خود را به گونه‌ای تنظیم کنید که موجب افزایش تمرکز شما شوند. بسیاری از افراد، محیط کار و زندگی‌شان به گونه‌ای است که باعث کاهش تمرکزشان می‌شود و حواسشان را پرت می‌کند.
برای تعیین چیدمان محیط، ابتدا ماهیت کار خود را در نظر بگیرید. اگر کارتان به تمرکز بالایی نیاز دارد، تا حد امکان وسایل اضافی را از محیط خارج کنید تا چیزی باعث حواس‌پرتی‌تان نشود. همچنین در صورت نیاز به تمرکز بالا، کاری کنید که سر و صداهای اضافی از فضای بیرون وارد فضای کار شما نشود و تمرکزتان را بر هم نزند.

 

 

تغییر محیط کار و زندگی برای افزایش تمرکز

 

 

تمرکز و ذهنیت برنده؛ دو اهرم اساسی و بنیادین برای رسیدن به کلیه خواسته‌ها

در این مقاله کوشیدیم کلکسیونی از راهکارها، روش‌ها و تکنیک های افزایش تمرکز و دقت را معرفی کنیم و در مورد هر روش، توضیحات آگاهی‌بخش و کاملی ارائه دهیم. در صورتی که تمایل دارید بهترین روش‌های افزایش دقت و تمرکز را بیابید، لازم است ابتدا خودتان را به‌خوبی بشناسید و بر اساس شناختی که از خود دارید، روش افزایش دقت را برگزینید. در صورت تمایل به درک بهتر مفهوم خودشناسی و راهکارهای آن، مقاله راهنمای تخصصی خودشناسی را مطالعه کنید.
اصلی‌ترین و اساسی‌ترین تکنیک برای دستیابی به خواسته‌های مادی و معنوی، هنر تکرار و استمرار است. اگر می‌خواهیم به هدفی دست پیدا کنیم، باید ابتدا کاری که دوستش داریم را آغاز کنیم و سپس آن کار را هر روز و به صورت مستمر، تکرار کنیم. هر کاری که عنصر «تداوم و تکرار» در آن وجود داشته باشد، بی‌تردید به نتیجه دلخواه می‌رسد. در کنار استمرار و تکرار در کار، یک عامل دیگر هم در رسیدن به موفقیت نقش دارد و آن، برخورداری از ذهنیت برنده است.

 

 

ذهنیت برنده به ما این اجازه و امکان را می‌دهد که واقعیت زندگی را ببینیم و به این درک برسیم که جهان، مجموعه‌ای از سیاهی‌ها و سپیدی‌هاست. اکنون کسی که ذهنیت برنده دارد، می‌کوشد تمرکز خودش را بر سپیدی‌ها بگذارد و پتانسیل‌ها و قابلیت‌های موجود در جهان، نهایت بهره را ببرد.
مجموعه مدیر وب برای توانمند کردن افراد و بهره‌مند کردن آن‌ها از ذهنیت برنده، دوره‌ای تحت عنوان «ذهن برنده» راه اندازی کرده است تا علاقه‌مندان بتوانند شیوه بهره‌برداری از کلیه پتانسیل‌های خود را یاد بگیرند و بهترین نسخه از شخصیت خودشان را به منصه ظهور برسانند. در صورت تمایل به کسب اطلاعات بیشتر در مورد این دوره و ثبت نام در آن، کافی است به صفحه دوره ذهن برنده مراجعه کنید.

 

 

 

علاوه بر تکنیک‌ها و روش های افزایش تمرکز که در این مقاله بیان کردیم، شما چه روش‌ها و راهکارهایی سراغ دارید؟ لطفاً نظرها، تجربه‌ها و راهکارهای خود را با ما و سایر همراهان مجموعه مدیر وب در بخش دیدگاه‌ها (زیر همین مقاله) به اشتراک بگذارید.

 

اگر به این مطلب علاقمند بودید احتمالا مقالات زیر هم براتون مفید خواهد بود :

 

1.اینفوگرافیک: چطور یک روز عالی در محل کار خود داشته باشیم؟

2. اینفوگرافیک:ویژگی هایی که هر مدیر کار آفرین باید داشته باشد!

3. مهارت تصمیم گیری چیست؟ راهنمای جامع و حرفه‌ای مهارت تصمیم گیری

4.عزت نفس چیست؟ | معرفی 10 راهکار کاربردی برای افزایش عزت نفس

5.هوش هیجانی(عاطفی) چیست و چگونه تقویتش کنیم؟

6.اهمال کاری چیست؟ شناخت دلایل + معرفی راهکارهای درمان اهمال کاری

7.آشنایی با 11 روش برای افزایش انگیزه در زندگی شخصی و کاری افراد

8.کایزن چیست؟ رازی که باعث پیشرفت و موفقیت کسب و کارهای ژاپنی شد

9. 8 مورد از بهترین و کارآمدترین تکنیک های متقاعد سازی دیگران

10.هوش هیجانی(عاطفی) چیست و چگونه تقویتش کنیم؟

 

میانگین امتیاز 5 / 5. تعداد آرا: 12

importScripts('https://van.najva.com/static/js/scripts/modireweb-website-7425-5dfc98bc-8306-4300-817a-5a37c702f8fe-service-worker.js');