،

بازاریابی در توییتر؛ چگونه با استفاده از توییتر برای کسب‌و‌کارمان بازاریابی کنیم؟

بازاریابی در توییتر

دسترسی سریع به محتوای این مقاله

4.4
(446)

آیا در برنامه‌ها و استراتژی‌های بازاریابی خود جایی برای بازاریابی در توییتر در نظر گرفته‌اید؛ یا اینکه بی توجه به قابلیت‌ها و قدرت این شبکه اجتماعی، از بهره برداری از آن در راستای پیشرفت کسب‌وکار خود غافل مانده‌اید؟
اگر تاکنون برنامه مدونی برای استفاده از توییتر در بازاریابی نداشته‌اید یا اینکه به دنبال تقویت بازاریابی خود در این شبکه اجتماعی محبوب هستید، مطالعه این مطلب برای شما راهگشا خواهد بود؛ اما پیش از آنکه به سراغ ذکر نکات و مراحل بازاریابی در توییتر برویم، بهتر است کمی بیشتر با توییتر و نقاط قوت آن آشنا شویم.

 

توییتر چیست؟

توییتر یک سیستم ارسال پیام کوتاه است که امکان فرستادن پیام (توییت) تا 280 کاراکتر (140 کاراکتر تا 7 نوامبر سال 2017) را فراهم می‌کند.
هر توییت می‌تواند حاوی یک لینک (به یک پست وبلاگی، فایل PDF یا هر چیز دیگری) و یک عکس یا ویدئو باشد. از آنجایی که می‌توان از طریق هر تصویر، مفاهیم متعددی را به مخاطب انتقال داد، بنابراین محدودیت 140 کاراکتری برای بازاریابی در توییتر آن‌قدرها هم دست و پاگیر نخواهد بود.
کاربران توییتر می‌توانند شما را فالو (Subscribe) یا دنبال کنند و شما نیز می‌توانید دیگران را دنبال کنید. این دنبال کردن، امکان مشاهده، پاسخ و به اشتراک گذاری توییت‌ها با دنبال‌کنندگانتان (ریتوییت) را فراهم می‌آورد.

 

بازاریابی در توییتر

 

توییتر چه امتیازاتی دارد؟

به دلیل محدودیت تعداد کاراکتر و کوتاهی پیام‌ها، توییتر در گروه ابزارهای میکروبلاگینگ (مانند تامبلر و Plurk) قرار می‌گیرد. توییتر نقاط اشتراک بسیاری با شبکه‌های اجتماعی پرطرفدار امروزی، مانند فیس‌بوک، پینترست، لینکدین و همچنین یوتیوب دارد؛ اما از امتیازاتی در مقابل هر کدام از آن‌ها بهره می‌برد که آن را نسبت به بقیه متمایز می‌کند:
فیس‌بوک: توییت‌ها مانند پیام‌های فیس‌بوکی هستند؛ با این تفاوت که برخلاف فیس‌بوک که عوامل متعددی را برای نمایش پست‌ها به دنبال‌کننده‌های هر کاربر یا برگه در نظر می‌گیرد، هر توییت در فید توییتر همه دنبال کنندگان ظاهر می‌شود؛
• اینستاگرام و پینترست: توییتر نیز همانند اینستاگرام و پینترست امکان به اشتراک گذاری تصاویر و ثبت نظر برای تصاویر ارسالی را فراهم می‌کند؛ اما امکانات و پتانسیل آن برای شکل‌گیری یک گفتگوی منسجم و توسعه بحث در مقایسه با قابلیت ارسال نظر در اینستاگرام و پینترست بسیار بیشتر است.
لینکدین: توییت به پست‌های به‌روزرسانی وضعیت (status update) لینکدین شباهت دارد؛ اما رویکرد لینکدین مبتنی بر روابط حرفه‌ای و اعتماد یا موافقت دوطرفه است؛ در حالیکه توییتر امکان دنبال کردن همه، از جمله غریبه‌ها را نیز فراهم می‌کند. این قابلیت برای هدف قرار دادن مشتریان بالقوه بسیار کاربردی است.
یوتیوب: علیرغم اینکه امکان ایجاد کانال مجزا برای ویدئوها وجود ندارد، اما می‌توانید در توییت‌های خود ویدئو ارسال کنید یا به ویدئوی مورد نظرتان لینک بدهید.
با توجه به چنین قابلیت‌هایی که توییتر را به آمیزه‌ای از امکانات سودمند و کاربردی سایر شبکه‌های اجتماعی تبدیل می‌کند، استفاده از توییتر در بازاریابی می‌تواند مزایای عمده‌ای را برای کسب‌وکار در بر داشته باشد؛ در عین حال، بازاریابی در توییتر مستلزم برنامه‌ریزی و انجام اقدامات هدفمند و حساب شده است؛ بنابراین برای بازاریابی در توییتر پیش از هر چیزی به یک استراتژی مدوّن نیاز خواهید داشت.

 

چگونه یک استراتژی بازاریابی در توییتر تدوین کنیم؟

یک استراتژی هدفمند و با برنامه، شالوده‌ای است که موفقیت شما در بازاریابی توییتری به آن وابسته خواهد بود. در واقع، این استراتژی همان چیزی است که باعث تمایز عملکرد تأثیرگذارترین برندها در مقایسه با حساب‌های کاربری شکست خورده در توییتر می‌شود. در غیاب یک برنامه واضح و شفاف و بدون درک اهداف و اقداماتی که به تحقق آن اهداف کمک می‌کنند فقط وقت و سرمایه خود را تلف خواهید کرد. به علاوه، هنگامی که نوبت به بررسی نتایج و ارزیابی عملکرد می‌رسد نیز معیار مشخصی برای اثبات اثربخشی اقدامات خود در اختیار نخواهید داشت. در چنین شرایطی توجیه صرف منابع مالی و انسانی بیشتر برای بازاریابی در توییتر دشوار خواهد بود.
به خاطر داشته باشید که به ازای هر ساعتی که برای تحقیق و تدوین استراتژی صرف می‌کنید، ده‌ها ساعت به فرآیند تحقق اهداف کسب‌وکار خود سرعت می‌بخشید. با این مقدمه، لازم است که اقدامات زیر را انجام بدهید:

– موفقیت را تعریف و اهدافتان را مشخص کنید

برای آغاز بازاریابی در توییتر باید پاسخ به این سؤال مهم را مشخص کنید که «چرا و با چه هدف یا اهدافی در توییتر فعالیت می‌کنید؟» به عنوان نمونه، می‌توانید یک فهرست از اهداف عمده کسب‌وکار، مانند موارد زیر تهیه کنید:
• تولید مشتری راغب و افزایش فروش؛
• تقویت وفاداری مشتریان؛
• افزایش آگاهی نسبت به برند و محصولات آن؛
• کاهش هزینه‌های پشتیبانی از مشتریان؛
سپس اهداف جزئی دقیق و قابل سنجشی را از دل این هدف‌های عمده بیرون بکشید. از این طریق، ارزیابی پیشرفت و اثبات موفقیت آسان‌تر خواهد شد. به عنوان نمونه، اگر هدف عمده را «جذب مشتریان راغب بسیار خوب» در نظر بگیرید، هدف جزئی شما می‌تواند چنین چیزی باشد: «استفاده از توییتر برای جذب 30 ثبت نام در فهرست ایمیل مارکتینگ در هر ماه».
به خاطر داشته باشید که باید برای ارزیابی و ثبت وضعیت کنونی عملکرد کسب‌وکارتان نیز وقت بگذارید. از این طریق می‌توانید عملکرد خود در راستای تحقق اهداف تعیین شده را به طور دقیق مشخص کرده و ثمربخشی استراتژی و کسب نتایج ملموس و قابل سنجش را اثبات نمایید.

 

بازاریابی در توییتر

 

– درباره رقبا تحقیق کنید

یکی از اقدامات بسیار مهم و ضروری در راستای تدوین یک استراتژی مؤثر برای بازاریابی در توییتر، جمع آوری اطلاعات درباره نقاط قوت و ضعف رقباست. به منظور تحقیق درباره رقبا:
• رقبای خود در توییتر را شناسایی کنید؛
• دنبال‌کننده‌های آن‌ها را بررسی کنید؛
• پروفایل‌هایی که توسط رقبا در توییتر دنبال می‌شوند را بررسی نمایید؛
• تعداد پست‌ها و میزان تعاملی که دریافت کرده و می‌کنند را ارزیابی کنید؛
• بررسی کنید که اکنون و در گذشته چه اقدامات خاصی در این شبکه اجتماعی انجام داده‌اند؛
• میزان تأثیرگذاری برنامه‌ها و استراتژی‌هایی که پیاده کرده‌اند را ارزیابی کنید؛
سپس فرصت‌های پیش رو و خلأهایی که شما می‌توانید پر کنید را شناسایی کرده و در استراتژی بازاریابی توییتری خود لحاظ نمایید.

– مخاطب هدف خود را شناسایی کنید

برند شما در توییتر نمی‌تواند و نباید برای همه کس، همه چیز باشد؛ به عبارت دیگر، باید افرادی که به دنبال جذبشان هستید را مشخص کنید و استراتژی خود را به نحوی تدوین نمایید که برای آن‌ها ارزش آفرین باشد، نه لزوماً همه کاربران توییتر. از این طریق، می‌توانید اقدامات هدفمندتر و مؤثرتری را انجام بدهید که باعث ترغیب کاربران هدف به تعامل و در نهایت تبدیل شدن آن‌ها به مشتری و ایجاد حس طرفداری از برند شما خواهد شد.

– تعداد حساب‌های توییتری مورد نظر را مشخص کنید

بسته به اندازه کسب‌وکار و اهدافی که به دنبال تحقق آن‌ها هستید می‌توانید از یک حساب توییتری استفاده کنید؛ یا اینکه برای بخش‌ها و کارکردهای مختلف شرکت (مثلاً پشتیبانی، فروش، منابع انسانی و موارد مشابه) از حساب‌های کاربری متفاوتی استفاده نمایید.

–  بازاریابی در توییترتان را با بازاریابی در دیگر شبکه‌های اجتماعی‌تان همسو کنید

در بسیاری از موارد شاهد آن هستیم که گروه‌های کاری مختلف کسب‌وکار، عملاً به صورت مجزا از هم کار می‌کنند. اگر احساس کردید که چنین وضعیتی برای تیم بازاریابی شبکه‌های اجتماعی شما پدیدار شده، تا می‌توانید موانع را برطرف کرده و ارتباط گروه‌های مختلف با هم را تسهیل کنید. در این راستا لازم است که استراتژی بازاریابی در توییتر را به استراتژی کلی بازاریابی شبکه‌های اجتماعی شرکت پیوند بزنید تا با بهره برداری از سوابق و اطلاعات شبکه‌های اجتماعی دیگری که در آن‌ها فعالیت داشته‌اید، بتوانید استراتژی بهتری را برای بازاریابی توییتری خود تدوین نمایید.

– در توییتر منحصر به فرد باشید

با وجود اینکه ارسال یک پست یکسان در همه شبکه‌های اجتماعی ممکن و البته آسان‌تر است، اما این رویکردی نیست که مؤثر و به نفع شما باشد. به خاطر داشته باشید که هر شبکه اجتماعی خصوصیات و جامعه کاربری خاصی دارد؛ بنابراین اگرچه استفاده از یک استراتژی واحد برای همه شبکه‌های اجتماعی مانند یک راه میانبر به نظر می‌رسد، اما بدون تردید با کاهش تعامل و بازده، برای شما هزینه زا خواهد بود. در نتیجه، لازم است که از استراتژی خاص و متمایزی برای بازاریابی توییتری خود استفاده کنید که منحصر به فرد، نوین و متفاوت باشد.

 

بازاریابی در توییتر

 

مراحل و نکات قابل توجه برای بازاریابی در توییتر

پس از تدوین استراتژی بازاریابی در توییتر، با توجه به برخی نکات مهم و انجام اقدامات خاص متناسب با این شبکه اجتماعی می‌توانید عملکرد بسیار بهتری را از برنامه‌های خود شاهد باشید. در اینجا به مهم‌ترین مراحل و نکاتی که باید مد نظر قرار بدهید اشاره می‌کنیم.

1- برند خود را به نمایش بگذارید

تجربه مخاطب هدف از برند شما در توییتر در وهله نخست با توجه به حساب کاربری و پروفایل شما شکل می‌گیرد. از طریق این بخش می‌توانید داستان کسب‌وکار خود را در جامعه مجازی توییتر روایت کنید و ماهیت برندتان را به نمایش بگذارید.
به این منظور لازم است که حضور شما در توییتر دربردارنده همان فضا و حسی باشد که در وب‌سایت و سایر شبکه‌های اجتماعی از برند خود به نمایش گذاشته‌اید. از این طریق به کسب‌وکار خود هویت می‌دهید و می‌توانید اعتماد ایجاد کنید. در همین راستا باید از نام کاربری و تصاویری استفاده نمایید که با برند و سبک و سیاق حضورتان در موقعیت‌های دیگر هماهنگ باشد.

نام کاربری خود در توییتر را انتخاب کنید

نام کاربری انتخابی شما تأثیرگذارترین معرف برندتان در توییتر خواهد بود. این نام در کنار همه توییت‌هایی که ارسال می‌کنید قرار می‌گیرد و تنها روش شناسایی شما و برندتان در توییتر است.
برای نام کاربری در توییتر می‌توانید از اسم خودتان (بهترین گزینه برای افراد متخصصی که به صورت انفرادی کار می‌کنند یا تخصصشان محور اصلی کسب‌وکار آن‌هاست) یا نام کسب‌وکارتان استفاده کنید. ترجیحاً از به کار بردن علائم مختلف غیر الفبایی خودداری کنید تا به خاطر سپردن نام کاربری و تایپ آن آسان‌تر شود.
چنانچه امکان انتخاب نام کسب‌وکارتان وجود ندارد از یک نام شبیه و متناسب دیگر استفاده کنید.

تصویر پروفایل مناسب انتخاب کنید

در پروفایل حساب کاربری خود در توییتر می‌توانید از دو تصویر مختلف استفاده کنید که در راستای به تصویر کشیدن و روایت داستان برند خود باید از هر دو بهره برداری نمایید. برای بارگذاری این تصاویر باید به قسمت Profile در تنظیمات حساب کاربری خود (Settings) مراجعه کنید.
تصویر اصلی پروفایل شما در توییتر یک تصویر مربع شکل است که در کنار هر توییتی که ارسال می‌کنید قرار می‌گیرد. در این قسمت می‌توانید لوگوی شرکت یا تصویر چهره خودتان را قرار بدهید.
نکته: برخی از کسب‌وکارهای کوچک برای نام کاربری از عنوان کسب‌وکار و برای تصویر پروفایل از عکس صاحب کسب‌وکار استفاده می‌کنند. این روش می‌تواند به حساب کاربری مجازی شما شخصیت انسانی واقعی‌تر و قابل اعتمادتری بدهد.
تصویر دیگری که می‌توانید در پروفایل خود قرار بدهید، یک تصویر بزرگ‌تر با عنوان تصویر کاوِر یا هِدِر پروفایل (Profile Header) است. در اینجا نیز مشابه با فیس‌بوک، تصویر هدر در بالای صفحه پروفایل شما قرار می‌گیرد. این تصویر نیز باید هدفمند و روایتگر داستان یا موضوعی در رابطه با برند شما باشد.
ضمناً می‌توانید از طریق قسمت Display رنگ دکمه‌ها و پس زمینه پروفایل توییتر خود را نیز تغییر بدهید تا با فضا و لوگوی برند شما هماهنگ‌تر شود.

 

بازاریابی در توییتر

 

2- اطلاعات پروفایل خود را تکمیل کنید

تکمیل پروفایل توییتر برای کسب‌وکار شما یک ضرورت محسوب می‌شود. همه اطلاعات و جزئیاتی که در بخش‌های مختلف پروفایل وارد می‌کنید به درک بهتر مخاطب از ماهیت کسب‌وکار و تکمیل داستان برند شما کمک خواهد کرد.
در این راستا از تکمیل سه بخش مهم زیر در قسمت Edit Profile غافل نشوید:
• موقعیت جغرافیایی در بخش Location: از این طریق، محل فعالیت کسب‌وکار خود را برای مخاطبان مشخص می‌کنید. با ارائه جزئیات بیشتر در این بخش، علاوه بر آسان‌تر شدن ارتباط حضوری، زمینه ایجاد اعتماد بیشتری را فراهم می‌آورید.
• آدرس وب‌سایت در بخش Website: در این قسمت می‌توانید یک آدرس اینترنتی را با کاربران به اشتراک بگذارید. اگرچه معمولاً آدرس وب‌سایت در این بخش قرار داده می‌شود؛ اما بهتر است که یک صفحه فرود اختصاصی برای توییتر در وب‌سایت خود طراحی کنید و آدرس آن را در این قسمت بگذارید تا بتوانید اطلاعات متناسب‌تری را در اختیار کاربران توییتر قرار بدهید.
• قسمت Bio: در این بخش باید در 160 کاراکتر، خود و کسب‌وکارتان را معرفی کنید. از بیان اهداف و آمال خود صرف نظر کرده و روی منافع و مزایا تمرکز کنید. به علاوه، با افزودن اندکی شخصیت انسانی به نوشته‌هایی که در این قسمت قرار می‌دهید و فاصله گرفتن از متن‌های کلیشه‌ای می‌توانید به پروفایل خود زندگی ببخشید.

3- دنبال کردن کاربران دیگر را آغاز کنید

با فالو (follow) یا دنبال کردن یک کاربر توییتر، مشترک نوشته‌ها یا توییت‌های او می‌شوید. دقت داشته باشید که به خصوص در ابتدا لازم است که در انتخاب افرادی که دنبال می‌کنید ریزبین‌تر بوده و سختگیری بیشتری به خرج بدهید.
برای دنبال کردن یک کاربر توییتر کافی است که پروفایل وی را پیدا کرده و روی دکمه Follow کلیک کنید.

به خاطر داشته باشید که توییتر نیز همانند اینستاگرام درباره تعداد افرادی که در کوتاه مدت دنبال می‌کنید بسیار حساس است؛ بنابراین مراقب باشید و عجله نکنید تا مبادا به خاطر رفتاری که از دید توییتر مشکوک به نظر می‌رسد، حساب کاربری کسب‌وکارتان در همان هفته اول به حالت تعلیق در بیاید و برنامه شما برای بازاریابی در توییتر تحت تأثیر قرار بگیرد.
نکته: تجربه توییتری شما تحت تأثیر افرادی قرار خواهد داشت که دنبال می‌کنید و نه افرادی که شما را دنبال می‌کنند؛ بنابراین برای داشتن یک تجربه بهتر از کار با توییتر در انتخاب افرادی که دنبال می‌کنید دقت نظر بیشتری داشته باشید.
به طور کلی برای بازاریابی در توییتر، گروه‌های زیر گزینه‌های مناسبی برای دنبال شدن هستند:
• مشتریان؛
• شرکای تجاری، تأمین کننده‌ها، پیمانکاران و خرده فروشان؛
• رقبا یا همکاران؛
• سازمان‌های بازرگانی یا تخصصی حوزه فعالیت شما؛
• کسب‌وکارهای محلی؛
• کسب‌وکارهایی که توسط افرادی که می‌شناسید اداره می‌شوند (شبکه حرفه‌ای شما).
معمولاً با آغاز دنبال کردن کاربران مورد نظرتان خواهید دید که تعدادی از افرادی که نمی‌شناسید شروع به دنبال کردن حساب کاربری شما می‌کنند. این جای نگرانی ندارد و فعلاً باید روی افرادی که دنبال می‌کنید تمرکز داشته باشید.

 

بازاریابی در توییتر

 

4- گفتگو را آغاز کنید

گفتگو در توییتر با سایر شبکه‌های اجتماعی تفاوت دارد؛ از این لحاظ که همه چیز در آن مختصر و مفید است و به عنوان یک شبکه اجتماعی سریع و پرتکاپو جذابیت فراوانی برای کاربران خود دارد.
پیش از آغاز گفتگو و مشارکت در بحث‌ها ابتدا کمی صبر کنید و نوشته‌های دیگران را بخوانید تا با فضای حاکم بر توییتر آشنا شوید. سپس هرگاه که احساس کردید حرفی برای گفتن دارید وارد گفتگو شوید.
به منظور شروع گفتگو برای بازاریابی در توییتر باید با 5 نوع پستی که در این شبکه اجتماعی گذاشته می‌شود آشنایی داشته باشید:
• توییت: پیامی که به طور معمول و با استفاده از دکمه Tweet برای دنبال کنندگان خود منتشر می‌کنید.
• Reply یا پیامی که در پاسخ به یک توییت دیگر ارسال می‌شود. این یک پیام عمومی است که در آن شناسه کاربری طرف مقابل ذکر می‌شود و در فهرست صفحه خانگی (قسمت Home) دنبال کنندگان وی و شما نیز ظاهر خواهد شد. به علاوه، با هر پاسخ، از طریق قسمت mentions در بخش Notifications نیز به مخاطب اطلاع رسانی می‌شود.
• Mention یا ذکر شناسه کاربری: هر گاه که در یک پیام از یک @ همراه با یک شناسه کاربری دیگر استفاده کنید، آن فرد را مِنشِن کرده‌اید. تفاوت منشن با مورد قبلی در این است که در اینجا به توییت طرف مقابل پاسخ نمی‌دهید.
• پیام مستقیم (DM یا Direct Message): پیامی که به صورت خصوصی و از طریق بخش Messages برای یک کاربر دیگر ارسال می‌کنید. دقت کنید که در تنظیمات پیش فرض پروفایل‌های توییتر، امکان ارسال پیام برای افرادی که دنبال نکرده‌اید وجود ندارد.
• ری‌توییت (Retweet یا RT): پیامی که یک فرد دیگر توییت کرده و شما آن را با دنبال کنندگان خود به اشتراک می‌گذارید.

5- هوشمندانه‌تر، حرفه‌ای‌تر و حساب‌شده‌تر بنویسید

پس از آشنایی و تسلط بر انواع پنج‌گانه پست‌های قابل ارسال در توییتر، نوبت به آن می‌رسد که به این سؤال مهم پاسخ بدهید که «برای بازاریابی در توییتر، درباره چه چیزی باید مطلب بنویسم؟»
پاسخ به این سؤال برای هر کسب‌وکاری متفاوت خواهد بود؛ اما به طور کلی باید بهترین تعادل را بین آنچه که مخاطب هدف به دنبال آن است و آنچه که باعث پیشرفت کسب‌وکارتان می‌شود ایجاد کنید. بیشتر کسب‌وکارها با تمرکز بر منافعی که محصولات و خدماتشان برای کاربران به ارمغان می‌آورد می‌توانند به این نقطه مطلوب دست پیدا کنند. در این راستا باید اطلاعات سودمندی را در اختیار مخاطبان خود قرار داده و به سؤالاتشان پاسخ بدهید تا از دید آن‌ها به عنوان یکی از اعضای ارزشمند جامعه‌ای که دنبال می‌کنند قلمداد شوید. این یکی از مهم‌ترین گام‌های ابتدایی برای جذب مشتریان جدید محسوب می‌شود.
نوشتن یک پیام تیتر مانند برای توییتر محتاج هنر، مهارت و تجربه است. برای خلق چنین پیامی، روش‌های مختلف بیان یک مطلب را امتحان کنید و ببینید که کدام‌یک بیشترین میزان تعامل و واکنش را دربردارد. با توجه به تعداد محدود کاراکترهایی که در اختیار دارید، لازم است که هر کلمه‌ای برای رساندن پیام شما باری را بر دوش داشته باشد.
به خاطر داشته باشید که در بلندمدت، کیفیت آنچه که به اشتراک می‌گذارید (و نه لزوماً کمیت آن) به رشد تعداد دنبال کنندگان شما کمک خواهد کرد. با رشد تعداد مخاطبانتان لازم است که یک برنامه رسانه‌ای برای بازاریابی در توییتر تدوین کنید. برنامه رسانه‌ای شما گفتگوهای توییتری‌تان را بر روی موضوعاتی متمرکز می‌کند که به طور خاص برای جذب مشتریان بالقوه طراحی شده‌اند. به علاوه، این برنامه با تعیین زمان‌هایی که احتمال فعالیت مخاطبان هدف شما بیشتر است و تدوین برنامه زمانی ارسال توییت به رشد تعامل و افزایش فعالیت کاربران کمک خواهد کرد.

 

6- به وب‌سایت و وبلاگ خود ترافیک روانه کنید

توییتر یک ابزار بسیار مناسب برای هدایت ترافیک به وب‌سایت و وبلاگ سایت محسوب می‌شود. به این منظور، باید توییت خود را حول محور یک لینک تنظیم کنید و پیامی بنویسید که بتواند مردم را به کلیک برای دریافت اطلاعات بیشتر متقاعد کند.
توجه داشته باشید که همه لینک‌ها به طور خودکار با استفاده از سرویس t.co توییتر کوتاه می‌شوند و فارغ از تعداد کاراکتر هر لینک، 23 کاراکتر را اشغال خواهند کرد؛ حتی اگر تعداد کاراکتر لینک شما از این رقم کمتر باشد.

7- فعالیت توییتری خود را به سایر فعالیت‌های اینترنتی‌تان پیوند بزنید

اکنون که بازاریابی در توییتر را آغاز کرده‌اید، وقت آن رسیده که آن را به یکی از مؤلفه‌های حضور کسب‌وکار خود در اینترنت تبدیل کنید. به این منظور می‌توانید از روش‌های زیر کمک بگیرید:
• لینک حساب توییتری خود را در سایت و وبلاگتان قرار بدهید. در اغلب سیستم‌های مدیریت محتوا امکان اضافه کردن لینک توییتر به فهرست شبکه‌های اجتماعی که در بالا یا پایین وب‌سایت یا وبلاگ ظاهر می‌شود به آسانی وجود دارد. توجه کنید که امکان قرار دادن دکمه فالو نیز از طریق سایت پابلیش توییتر وجود دارد.
• تایم لاین (Timeline) پیام‌های توییتری خود را به وب‌سایت و وبلاگتان اضافه کنید. یکی دیگر از مواردی که با مراجعه به زیردامنه پابلیش توییتر می‌توانید به سایت خود اضافه کنید، تایم لاین یا فهرستی از پست‌هایی است که در توییتر به اشتراک گذاشته‌اید. از این طریق می‌توانید گفتگوها و تعاملات خود را مستقیماً در معرض دید بازدیدکنندگان سایت قرار بدهید تا علاوه بر دریافت بازدید بیشتر بتوانید آن‌ها را به دنبال کردن و تعامل بیشتر ترغیب کنید. به خاطر داشته باشید که توییت‌هایی که به اشتراک می‌گذارید باید باعث رشد کسب‌وکار و تقویت بازاریابی شما در توییتر شود؛ بنابراین در انتخاب آن دسته از توییت‌هایی که از این طریق در ویترین سایت خود قرار می‌دهید سختگیر باشید؛
• به اشتراک گذاری محتوای سایت و وبلاگ خود در توییتر را برای کاربران تسهیل کنید. با درج لینک به اشتراک گذاری از طریق توییتر در زیر مطالب سایت؛ و همچنین با استفاده از سایت پابلیش و قرار دادن متن مورد نظر برای ارسال مستقیم به توییتر می‌توانید احتمال به اشتراک گذاری محتوا در توییتر توسط مخاطبان خود را افزایش بدهید.
یک روش دیگر برای به جریان انداختن تعامل توییتری از وبلاگ یا وب‌سایت، embed کردن یا جاسازی یک توییت در میان محتواست. از این طریق می‌توانید هر توییتی که می‌خواهید را انتخاب کنید و آن را در مطلب مورد نظر خود قرار بدهید. به این منظور، کافی است که از منوی بالایی توییت مورد نظر، گزینه Embed Tweet را انتخاب کنید تا کد مربوطه برای شما تولید شود.

 

بازاریابی در توییتر

 

8- از قابلیت‌های موبایلی توییتر استفاده کنید

تقریباً با استفاده از هر موبایلی می‌توانید ارتباط خود با مخاطبان توییتری‌تان را همواره حفظ کنید:
• گوشی‌های هوشمند (اندروید، iOS) و وب‌سایت موبایلی توییتر امکان استفاده از توییتر و مبادله پیام را فراهم می‌کنند؛
• گوشی‌های غیرهوشمند با استفاده از پیامک: فهرست اپراتورها و کشورهای پشتیبانی شده از طریق این لینک قابل مشاهده است.
توییتر امکان اطلاع رسانی از طریق ارسال push notification به گوشی‌های هوشمند را نیز فراهم کرده تا بتوانید فوراً در جریان مواردی مانند منشن شناسه، ریتوییت یا لایک توییت، دریافت دنبال کننده جدید و دریافت پیام خصوصی قرار بگیرید.
به خاطر داشته باشید که پاسخ و واکنش سریع در توییتر اهمیت فراوانی دارد و لذا با استفاده از این قابلیت همیشه در جریان آخرین اتفاقات حساب کاربری توییتری خود قرار خواهید داشت.

9- عکس و تصویر به اشتراک بگذارید

تصویر در مقایسه با متن برای مردم جذابیت بیشتری دارد؛ بنابراین هر جا که امکان دارد توییت‌های خود را مصور کنید. برای این کار لزوماً به یک عکاس یا دوربین حرفه‌ای نیاز نخواهید داشت؛ بلکه یک گوشی هوشمند به همراه نرم افزار یا اپ ویرایش تصویر در اغلب موارد کفایت خواهد کرد. علاوه بر تصاویر معمولی، امکان درج تصاویر متحرک GIF نیز در توییت‌ها وجود دارد که در صورت لزوم می‌توانید از این‌گونه تصاویر نیز استفاده کنید؛ فقط مراقب باشید که حجم تصویر زیاد نشود.
همه تصاویر و ویدئوهایی که به توییت‌های خود اضافه می‌کنید در بخش گالری شما قرار می‌گیرند و شش مورد آخر آن‌ها در صفحه پروفایلتان نیز ظاهر خواهد شد. با دقت نظر در انتخاب تصاویری که توییت می‌کنید می‌توانید این بخش را به خصوص برای بازدیدکنندگان جدید به ویترین برندتان تبدیل کنید.

 

بازاریابی در توییتر

 

10- ویدئو ارسال کنید

امروزه به لطف همه‌گیرتر شدن اینترنت پرسرعت، علاقه مردم به مشاهده محتوای ویدئویی باکیفیت افزایش پیدا کرده و لذا از همین علاقه می‌توانید برای روایت داستان برند یا اهداف گوناگون مرتبط با بازاریابی در توییتر بهره برداری کنید.
برای قرار دادن ویدئو در توییتر می‌توانید آن را مستقیماً از طریق قسمت آپلود تصویر در توییتر بارگذاری نمایید یا اینکه ابتدا ویدئوی مورد نظر را در یک سرویس دهنده ویدئویی دیگر مانند یوتیوب آپلود کنید و سپس لینک ویدئو را در توییت خود قرار بدهید. از این طریق امکان پخش مستقیم ویدئوها در توییتر فراهم می‌شود.

11- دنبال کنندگان خود را در گروه‌های مختلف سازمان‌دهی کنید

با افزایش تعداد افرادی که دنبال می‌کنید، حفظ تمرکز بر اطلاعاتی که هر روز و هر لحظه به سوی شما سرازیر می‌شود دشوارتر خواهد شد. با استفاده از قابلیت لیست سازی در توییتر و گروه بندی دنبال کنندگان خود می‌توانید به توییت‌ها و اطلاعات دریافتی خود نظم بدهید. به عنوان نمونه می‌توانید دنبال کنندگان خود را به گروه‌های مشتریان، مشتریان بالقوه، کسب‌وکارهای محلی یا همکار، سازمان‌های بازرگانی یا تخصصی، افراد الهام بخش و دوستان نزدیک تقسیم کنید.
با ایجاد هر لیست، توییت‌های اعضای آن لیست در یک تایم لاین مجزا به نمایش در می‌آید. به علاوه، امکان عمومی (Public) یا خصوصی (Private) کردن لیست‌ها نیز وجود دارد. هنگامی که یک لیست عمومی ایجاد می‌کنید، با حذف و اضافه کردن اعضا به آن‌ها اطلاع رسانی می‌شود و هر کسی نیز می‌تواند وارد لیست شما شود. در لیست‌های خصوصی، همه چیز خصوصی است و فقط خودتان می‌توانید اعضا را تغییر بدهید.
برای ایجاد لیست باید به منوی جانبی Lists در پروفایل خود مراجعه کنید و برای مشاهده لیست سایر کاربران یا کسب‌وکارهای رقیب از منوی کنار دکمه Follow، گزینه View Lists را انتخاب نمایید. برای اضافه یا حذف کاربران از لیست می‌توانید از گزینه Add/remove from list در همان منو استفاده کنید. توجه داشته باشید که حتی کاربرانی که دنبال نمی‌کنید را نیز می‌توانید به لیست‌های توییتری خود اضافه نمایید.

 

بازاریابی در توییتر

 

12- با استفاده از هشتگ، جامعه مخاطبانتان را گسترش دهید

تجربه توییتری اغلب مردم به همان افرادی که دنبال می‌کنند محدود می‌شود. بهترین روش برای خروج از این محدودیت و پیدا کردن محتوای متناسب، استفاده از هشتگ‌های مورد علاقه است. شما نیز به عنوان کسی که به دنبال بازاریابی در توییتر است باید در پست‌های خود از هشتگ‌های متناسب و محبوب استفاده کنید تا در معرض دید افراد علاقمندی که شما را دنبال نکرده‌اند قرار بگیرید. با کلیک کاربر بر روی هشتگ موردعلاقه‌اش، همه توییت‌هایی که حاوی آن هشتگ هستند پشت سر هم ظاهر می‌شوند. استفاده از هشتگ‌های ترِند (Trend) شده یا محبوب (مثلاً به مناسبت کنفرانسی که در حال برگزاری است) می‌تواند به رشد کسب‌وکار شما کمک کند. برای پیدا کردن هشتگ‌های مناسب علاوه بر اینکه باید همیشه پیگیر آخرین اخبار و رویدادهای حوزه فعالیت خود باشید، می‌توانید از پست‌های رقبا نیز کمک بگیرید. به علاوه، می‌توانید هشتگ‌های مخصوص برند خودتان را نیز ایجاد نمایید. برای اطلاعات بیشتر در این باره می‌توانید به مطلبی که پیش‌تر درباره هشتگ منتشر کرده‌ایم مراجعه کنید.

13- عملکرد بازاریابی توییتری خود را ارزیابی کنید

با پیاده سازی استراتژی بازاریابی در توییتر و اجرای نکاتی که ذکر شد کار شما تمام نمی‌شود؛ بلکه در حین اجرای همه این فرآیندها و همچنین در انتها، باید عملکرد همه اقدامات و کلیت بازاریابی توییتری خود را زیر نظر داشته باشید. به این منظور لازم است که تمامی شاخص‌هایی که در اهداف جزئی استراتژی خود تعیین کرده‌اید و میزان تحقق آن‌ها را بررسی کنید و در صورت عدم بازده مناسب، جرح و تعدیلات ضروری را اِعمال نمایید.
برای ارزیابی شاخص‌های مختلف می‌توانید از ابزارهای کاربردی زیر کمک بگیرید:
ابزار آنالیتیکس توییتر: این ابزار به رایگان در اختیار همه حساب‌های توییتری قرار دارد و اطلاعات خوبی را در رابطه با تعامل انجام شده با پست‌های شما نشان می‌دهد؛
TweetReach: این ابزار نیز اطلاعاتی از نحوه عملکرد توییت‌ها، لینک‌ها، کلیدواژه‌ها و هشتگ‌های شما و میزان تعامل با آن‌ها را نشان می‌دهد.
Twitonomy: این ابزار آمار حساب کاربری خودتان یا هر حساب توییتری دیگر (مثلاً توییتر رقبا) را نمایش می‌دهد.

سخن پایانی

توییتر به عنوان یک شبکه اجتماعی سریع، پرتکاپو و به‌روز، یکی از بهترین گزینه‌ها برای استفاده در بازاریابی محسوب می‌شود. در عین حال، بازاریابی در توییتر نیز مشابه با هر روش دیگری از بازاریابی مستلزم برنامه‌ریزی، داشتن استراتژی و طی مراحل و توجه به نکات خاصی است که در این مطلب به مهم‌ترین آن‌ها اشاره کردیم. ترکیب نکات بالا با خلاقیت و نوآوری می‌تواند به آمیزه موفقیت آمیزی تبدیل شود که باعث افزایش فروش و رشد روزافزون کسب‌وکار شما خواهد شد.

 

میانگین امتیاز 4.4 / 5. تعداد آرا: 446

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *