،

در انتخاب رنگ یک وب‌سایت چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

رنگ یک وب‌سایت
3.9
(399)

شاید بتوانید با متن جذاب کاربرها را به سایت خودتان بیاورید ولی آن چیزی که باعث می شود کاربران با سایت ارتباط برقرار کنند و سایت شما را دوست داشته باشند ، زیبایی و رنگ‌بندی مناسب سایت شماست. در ادامه به نحوه انتخاب رنگ  مناسب و اینکه چه رنگ هایی برای سایت شما مناسب است ، می پردازیم.

 

رنگ یک وب‌سایت

 

انتخاب رنگ مناسب برای سایت

آنچه باعث ارتباط برقرار کردن کاربر با یک سایت می‌شود طراحی (UI) یک سایت است. مسلماً این طراحی به صورت یک رنگ تنها انجام نمی‌شود و نیازمند ترکیب شدن چندین رنگ به شکلی است که کاربر از ورودش به سایت لذت ببرد.

 

سلیقه خوب طراح بدون شک بی تأثیر در طراحی خوب یک سایت نیست ولی این که صرفاً یک طراح به رنگ ارغوانی و زرد علاقه دارد و کل سایت را با همین دو رنگ طراحی کند اصلاً قابل قبول نیست.

 

انتخاب رنگ مناسب برای سایت

 

روانشناسی رنگ‌ها و تأثیر هر رنگ در هر شغل

در روانشناسی رنگ‌ها برای مشاغل مختلف رنگ‌های مختلفی توصیه می‌شود. هر رنگ پیامی خاص و انرژی مخصوص به خودش را دارد. در انتخاب رنگ‌ مناسب برای سایت ممکن است از رنگ‌های مکمل و خنثی و یا رنگ‌های شاد و متمم استفاده شود.در ادامه به توضیحات مختصری در رابطه با رنگ ها می پردازیم.

رنگ‌های مکمل و خنثی

کسب و کارهای متفاوتی مثل ادارات ، مدرسه ها و دانشگاه ها ، سایت های علمی و اخبار نیازمند طراحی سایتی ساده با ترکیب دو یا سه رنگ هستند. به طور مثال رنگ آبی و مکمل هایش را برای لوگو ، منو و لینک‌ها استفاده کنید و رنگ‌های خنثی مثل سفید برای پس زمینه و رنگ متضادی مثل سیاه برای متون.

 

رنگ‌های مکمل و خنثی

 

رنگ‌های شاد و متضاد

رستوران ها ، مهد کودک ها ، فروش آنلاین سیسمونی و مشاغل این چنینی نیازمند استفاده از رنگ‌های شاد برای طراحی سایت هستند. رنگ‌هایی مثل قرمز ، زرد و نارنجی رنگ‌های گرمی هستند که انرژی را به کاربر منتقل می‌کنند و برای تبلیغات و جلب توجه بهترین گزینه ها هستند.

در حقیقت شما در زمان انتخاب رنگ سایت خود باید به این موضوع فکر کنید که می خواهید چه احساسی به مخاطب تان منتقل کنید و همچنین این موضوع را نیز در نظر بگیرید که بازه سنی مخاطب شما چقدر است (یعنی بیشتر مخاطبین شما حدودا چند ساله هستند) و جنس مخاطب سایت را نیز در نظر بگیرید.

 

رنگ های تیره و روشن

به عنوان مثال شما برای یک سایت آموزشی که فقط برای مدیران شرکت ها طراحی شده است بهتر است از رنگ های جدی مانند سرمه ای یا مشکی استفاده کنید اما باید این رنگ ها را فقط در منو و بخش های کمی از سایت بیاورید تا سایت به تیرگی کشیده نشود.

سایت های تیره همیشه احساس سایتی با محتوای آموزش های امنیتی، موزیک و فیلم را می دهند، اگر دقت کنید این الگو در همه سایت های محبوب حوزه فیلم و موسیقی دیده می شود اما در مقابل سایت هایی که خدماتی به خانم ها می دهند معمولا از رنگ های بنفش کمرنگ یا صورتی استفاده می کنند و به محض اینکه شما وارد سایت می شوید متوجه خواهید شد که این سایت ارتباطی به خانم ها دارد.

پس با توجه به کسب و کارتان رنگ مناسب سایت خود را انتخاب کنید تا در اولین نگاه، خود را برای مخاطب متمایز کنید.

 

رنگ های تیره و روشن

5 نکته برای انتخاب رنگ یک وب‌سایت

رنگ‌ها همان طور که در محیط اطراف روی ما تأثیر می‌گذارند در حوزه وب نیز بی تاثیر نیستند. با یک بررسی ساده و خوش سلیقگی می توانید تاثیر گذاری رنگ‌ها را در ذهن کاربران چند برابر کنید. برای دریافتن باید ها و نباید های رنگ بندی سایت خود باید نکات زیر را رعایت کنید:

رنگ متن

انتخاب رنگ فقط در پس زمینه و سربرگ (header) سایت خلاصه نمی‌شود بلکه انتخاب رنگ متن نیز بسیار اهمیت دارد. این انتخاب باید به شکلی باشد که چشم زود خسته نشود و متن ها راحت خوانده شوند. بهترین انتخاب برای رنگ پس زمینه رنگ های روشن و برای متن رنگ تیره می باشد. سایتهایی نیز با پس زمینه های رنگی و یا متن های رنگی وجود دارند که ممکن است بسیار هم زیبا باشند اما نکته اینجاست که از رنگ‌های مکمل استفاده شود. اختلاف کنتراست زیاد و متضاد بودن رنگ‌ها فقط کاربران را از سایت شما فراری می دهد.

هماهنگی بین صفحات

هر صفحه در سایت باید با دیگر صفحات هم خوانی داشته باشد. این که رنگ‌ها دائم در هر صفحه تغییر کند باعث می‌شود کاربر در سایت سرگردان شود. می توانید با انتخاب رنگ‌های مشخص برای سربرگ (header) و پانویس (footer) ، سایت شکیلی طراحی کنید. به این ترتیب کاربر با جستجو در صفحات مختلف سایت حس نمی کند که به سایت دیگری رفته است.

رنگ سازمانی

رنگ مربوط به کسب و کار خودتان را داشته باشید. استفاده از یک رنگ به عنوان رنگ برندینگ که در لوگو ، طراحی سایت و حتی در دکوراسیون استفاده شده باشد نشانه ی خوش سلیقگی و متمایز بودن شما می باشد. با انتخاب یک رنگ سازمانی همیشه در ذهن کاربران باقی خواهید ماند.

فرهنگ هر رنگ

رنگها در هر کشور با فرهنگ های مختلف اهمیت ویژه‌ای دارند. به طور مثال در ایران برای طراحی سایت مکان های گردشگری استفاده از رنگ‌هایی مثل آجری یا فیروزه ای بسیار مناسب است. استفاده از رنگ‌های پرچم هر کشور برای سایت های دولتی احساس بهتری رو به بازدیدکنندگان القا می کند. مثلا رنگ قرمز برای کشور چین ، سبز برای عربستان ، آبی و قرمز برای آمریکا و … اهمیت دارد. با بررسی فرهنگ رنگ‌ها می توان سایت های دوست داشتنی تری طراحی کرد.

رنج سنی کاربران

سایت فروش اسباب بازی با سایت فشن بسیار متفاوت است زیرا احساسات و هیجانات هر سن از کاربران نوع خاصی از طراحی را می پذیرد. با بررسی این موضوع که این سایت مورد استفاده کدام دسته از افراد است می توانیم رنگ‌هایی انتخاب کنیم که به سلیقه آنها بیشتر نزدیک باشد. همانطور که قبلا هم اشاره شد به طور مثال سایت های موسیقی ، دانلود فیلم ، استودیو تصویر برداری و … بیشتر مورد استفاده جوان ها هستند و برای این نوع سایت از رنگ‌های تیره بیشتر استفاده می شود. سایت های دیگری مثل سایت هایی که مخاطب آن ها کودکان هستند از رنگ‌های شاد و مهیج برای طراحی استفاده می کنند. بدون شک اگر این رنگ‌ها جا به جا استفاده شود تاثیر خوبی روی مخاطب نمی گذارد.

کور رنگی

طبق آمارهای منتشر شده 10 % از جمعیت زمین دارای کور رنگی هستند. که این بیماری باعث می‌شود افراد نتوانند یک یا چند رنگ را ببینند. برای اینکه رنگ‌های سایتتان را برای این افراد قابل درک کنید می توانید از این ابزار (Colorblind Web Page Filter) استفاده کنید. این ابزار کمک می کند که رنگ‌های سایت را از دید آن ها نیز ببینید.

 

کور رنگی

 

 

میانگین امتیاز 3.9 / 5. تعداد آرا: 399

4 دیدگاه برای “در انتخاب رنگ یک وب‌سایت چه نکاتی را باید در نظر بگیریم؟

  1. Hassan Bavi گفته:

    مقاله خوبی بود
    من برای انتخاب رنگ سازمانی سایت خود این مقاله رو مطالعه کردم

  2. مدیر و بنیانگذار استارتاپ ردپانت گفته:

    انتخاب رنگ خوب برای سایت و شبکه‌های اجتماعی آن برند نیاز به تحقیق و همفکری دارد. رنگ سازمانی برای هر کسب و کاری مهم و حیاتی هست. ممنونم از تیم تحریر مدیر وب

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *