، ،

9 مورد از فرمول های تبلیغ نویسی که مخاطب را جادو می‌کند!

فرمول های تبلیغ نویسی
4.5
(458)

چرا بعضی از تبلیغ نویس های بزرگ، متن‌هایی می‌نویسند که باعث ایجاد فروش‌های خیره کننده می‌شود؟ راز آن‌ها چیست؟ اگر نظرات کپی رایترهای بزرگ را مورد بررسی قرار دهیم؛ به این نتیجه می‌رسیم که تبلیغ نویسی حرفه ای ، شامل هنر، خلاقیت، تجربه و دانستن فرمول های تبلیغ نویسی است.
اگر شما بخواهید که به یک تبلیغ نویس حرفه ای تبدیل شوید یا اینکه کپی رایتینگ را برای کسب‌و‌کار خود انجام دهید؛ باید اصول آن را یاد بگیرید. یاد گرفتن فرمول های کپی رایتینگ ؛ باعث می‌شود که شما چارچوب و اصول پایه تبلیغ نویسی را یاد گرفته و زودتر در این حرفه پیشرفت کنید. در این مطلب شما را با بهترین فرمول های تبلیغ نویسی آشنا خواهیم کرد.

 

فرمول های تبلیغ نویسی چیست؟

حتما شما تاکنون واژه فرمول را بارها شنیده‌اید؛ مخصوصا در کتاب‌های ریاضی و فیزیک. منظور از فرمول، واژه‌‎ها، حروف و علامت‌های اختصاری است که با قرار گرفتن در کنار هم، مفهوم یا موجودیت خاصی را مشخص می‌کند. به عنوان مثال O2 در علم شیمی، نماد اکسیژن است.
در تبلیغ نویسی هم فرمول‌هایی وجود دارد که با استفاده از آن‌ها بتوانید متون تبلیغاتی جذاب بنویسید. در واقع شما با اجرا کردن مرحله به مرحله فرمول های کپی رایتینگ ، به هدف خود یعنی جلب توجه مخاطب رسیده و این کار باعث افزایش فروش شما خواهد شد.

 

فرمول های تبلیغ نویسی چیست؟

 

بهترین و کاربردی ترین فرمول های  تبلیغ نویسی

فرمول تبلیغ نویسی BAB

فرول BAB از سه کلمه Before – After- Bridge تشکیل شده است. نحوه استفاده از فرمول BAB به صورت زیر است:
1- ابتدا باید مشکل یا دغدغه‌ای را پیدا کرده و مخاطب را نسبت به آن آگاه کنید.
2- در این مرحله کافی است که در ذهن خواننده شرایطی را توصیف کنید که مشکل، دغدغه یا نیازش برطرف و حل شده است.
3- در انتها نیز باید به صورت شفاف به این موضوع بپردازید که مخاطب باید چگونه به آن راه‌حل دست پیدا کرده و مشکل و نیاز خود را برطرف نماید.
سایتی را در نظر بگیرید که اقدام به تولید محصول آموزشی مدیریتِ زمان کرده است. برای استفاده از این فرمول ، کافی است که ابتدا از مشکلاتی که عدم مدیریت زمان برای  انسان‌ها به وجود آورده است، صحبت کنید.
در مرحله بعد باید طوری با مخاطب صحبت کنید که انگار مشکلاتش حل شده و به تمامی کارها و وظایف خود می‌رسد. در مرحله سوم نیز بسته آموزشی مدیریت زمان را به عنوان راه‌حل معرفی می‌کنید.

 

فرمول تبلیغ نویسی bab

 

فرمول کپی رایتینگ PAS

یکی دیگر از فرمول های تبلیغ نویسی ، تکنیک PAS بوده که مخفف سه کلمه Solve – Agitate -Problem است. برای استفاده از فرمول کپی رایتینگ PAS کافی است که گام‌های زیر را طی کنیم:
1- مشکل یا نیاز مخاطب را به صورت شفاف مطرح کرده تا خواننده متوجه آن شود.
2- در این مرحله باید عواقب حل نکردن آن مشکل را تشدید کرده و در مخاطب نوعی ترس ایجاد کنیم.
3- در مرحله سوم راه‌حل خودمان را در قالب محصول یا خدمت مطرح می‌کنیم.
فرض بفرمایید که محصول شما یک رژیم لاغری است. در مرحله اول شما مشکل چاقی را برای مخاطب مطرح می‌کنید (البته بدیهی است که فردی که قصد خرید محصول شما را دارد؛ از چاقی رنج می‌برد). در مرحله دوم شما عواقب حل نکردن آن مشکل (یعنی چاقی) را برای مخاطب بیان می‌کنید.
مثلا می‌گویید که مشکل چاقی زمینه‌ساز بیماری‌هایی مانند سرطان است. در مرحله آخر نیز راه‎‌حل خود را معرفی کرده و مخاطب متقاعد می‌کنید که با خرید محصول شما، کاهش وزن را تجربه خواهد کرد.

 

فرمول کپی رایتینگ pas

 

FAB؛ یکی از معروف ترین فرمول های تبلیغ نویسی

تکنیک FAB را می‌توان یکی از پر استفاده ترین فرمول های کپی رایتینگ نام برد. این فرمول از سه کلمه Benefits – Advantages – Features تشکیل شده و به ترتیب به معنای ویژگی ها، مزایا و منافع است. برای استفاده از این فرمول جذاب بایستی مراحل زیر را به ترتیب طی کنیم:
1- به ویژگی های محصول اشاره می‌کنیم.
2- مزایای محصول را مدنظر قرار می‌دهیم.
3- در مرحله سوم هم منافع محصول را برای مخاطب توضیح می‌دهیم.

قبل از توضیح باید با سه کلمه فوق آشنا شویم:

● ویژگی یعنی آن چیزی که محصول یا خدمت شما قادر به انجام آن است.
● مزایا به معنی برتری خدمات یا محصولات شما نسبت به رقبا
● منافع هم یعنی اینکه محصول شما چه خدمتی را به مخاطب ارائه می‌دهد. یعنی مخاطب چه استفاده و سودی از محصول شما خواهد کرد.
فرض کنید که کارخانه‌ای، شامپویی را ساخته که چشم‌ها را نمی‌سوزاند؛ طبق فرمول FAB می‌توان گفت که:
ویژگی: در این شامپو پارابن به کار نرفته است.
مزایا: این شامپو چشم را نمی‌سوزاند.
منفعت: می‌توانید کودکتان را بدون گریه کردن، حمام کنید.
اگر مثلا محصول شما 10 تا ویژگی داشت؛ باید برای هر ویژگی به ترتیب مزایا و منفعت را مطرح کرده و سپس به سراغ مورد بعدی بروید.

 

فرمول تبلیغ نویسی fab

 

فرمول تبلیغ نویسی 4U

4U از دیگر فرمول های تبلیغ نویسی است که می‌توانید برای پروژه‌های کپی رایتینگ خود استفاده کنید. این فرمول مخفف چهار کلمه Ultra – Specific – Unique – Urgent – Useful تشکیل شده و برای استفاده از آن گام‌های زیر را برمی‌داریم:
1- در گام نخست شما باید به مخاطب نشان دهید که محصول شما برای او مفید است.
2- در این مرحله باید یک فوریت ایجاد کنید.
3- خصوصیاتی که محصول شما را منحصر به فرد نشان می‌دهد را بیان کنید.
4- در گام آخر باید یکی از خاص‌ترین ویژگی‌ های محصول خود را بیان کرده یا بازار را محدود کنید.
فرض بفرمایید که محصول شما محصول آموزشی فن بیان است. در مرحله اول شما با مخاطب صحبت می‌کنید و او را متقاعد می‌کنید که با خرید این بسته آموزشی، به خوبی و با اعتماد به نفس صحبت می‌کند. در مرحله دوم باید برای مخاطب یک فوریت ایجاد کنید تا زودتر برای خرید آن محصول اقدام کند.
مثلا می‌توانید به او بگویید که اگر همین الان این بسته را خریداری نکند؛ تخفیف 30% را از دست خواهد داد. در مرحله سوم یکی از خصوصیات منحصر به فرد محصول خود را معرفی کرده و در انتها نیز به او بگویید که این محصول مخصوص مدیران کسب‌و‌کار است (خاص کردن بازار).

 

فرمول تبلیغ نویسی 4u

 

AIDA؛ محبوب ترین فرمول تبلیغ نویسی

بدون شک فرمول AIDA را می‌توان از پرکاربرد‌ترین فرمول های کپی رایتینگ نام برد. این فرمول مخفف کلمات Action -Desire  – Interest – Attention بوده و استفاده از آن به صورت زیر است:
1- در مرحله اول باید یک تیتر جذاب بنویسید تا توجه مخاطب جلب شود (Action)
2- در مرحله دوم باید با نوشتن جملات جذاب، مخاطب را به خواندن متن محصول و خودِ محصول علاقه‌مند کنید. این کار را می‌توانید با نوشتن دغدغه‌ها و مشکلات مخاطب آغاز کنید.
3- در مرحله سوم باید توجه خواننده را از بُعد احساسی به خرید محصول جلب کنید. برای انجام این کار کافی است که شرایطی که خریدار بعد از خرید و استفاده از محصول تجربه می‌کند را مجسم کنید.
4- در مرحله آخر نیز باید از مخاطب دعوت کنید تا برای خرید اقدام کند (Call to Action).

 

AIDA

 

4P؛ از دیگر فرمولهای کپی رایتینگ

تکنیک تبلیغ نویسی  ؛4P  مخفف کلمات Push- Prove – Promise – Picture بوده و شما می‌توانید برای تبلیغ نویسی محصولات و خدمات از آن استفاده نمایید. استفاده از این فرمول به شرح زیر است:

1- در مرحله اول باید توجه مخاطب را جلب کنیم که این کار با نوشتن یک عنوان خوب میسر می‌شود.
برای انجام این کار باید با تکنیک های عنوان نویسی آشنا باشید.

 

2- در مرحله دو باید به مخاطب قول‌هایی بدهیم که او را برای عمل خرید راضی کند. بهترین کار برای انجام این کار، بیان کردن منفعت‌های محصولات یا خدمات است.
3- در اینجا باید از نظرات افراد راضی استفاده کنید. منظور این است که شما باید از افرادی که محصول فوق را خریداری کرده و راضی بوده‌اند؛ درخواست کنید که نظرات خود  را برای شما فرستاده و آن‌ها را در قسمت توضیحات قرار دهید. این کار باعث جلب اعتماد مخاطبین شما خواهد شد.
4- در مرحله آخر نیز باید مخاطب را به عمل خرید دعوت کنیم (Call to Action).

 

فرمول تبلیغ نویسی 4p

 

فرمول تبلیغ نویسی 3S

از دیگر فرمول های تبلیغ نویسی ؛ تکنیک 3S بوده که مخفف کلمات Solution – Story – Star است. فرمول کپی رایتینگ 3S بر اساس داستان سرایی استوار بوده و برای استفاده از آن مراحل زیر را طی می‌کنیم:
1- ابتدا باید یک قهرمان یا ستاره داشته باشیم و به مخاطب معرفی می‌کنیم.
2- در این مرحله باید داستان آن فرد (قهرمان) را تعریف کرده و به مخاطب نشان دهیم که او چه مشکل و دغدغه‌ها و تجربیاتی داشته است.
3- در انتها هم راه‌حل خود را به خواننده معرفی می‌کنیم.
● دقت داشته باشید که قهرمان داستان، می‌تواند خود شما یا فرد دیگری باشد.

 

اجازه دهید با یک مثال این تکنیک تبلیغ نویسی را به شما توضیح دهیم:
فرض کنید که شما محصول آموزشی سئو را تهیه کرده و قصد فروش آن را دارید. شما خود را به عنوان سئوکار به مخاطب معرفی کرده و سپس داستان زندگی خود را برای او تعریف می‌کنید.
مثلا به او می‌گویید که با کلی آزمون و خطا و تجربه به مهارت سئو مسلط شده و توانستید سایت خود را به رتبه‌های برتر گوگل برسانید. در آخر نیز به مخاطب می‌گویید که تمام تجربیات و دانش خود را در زمینه سئو در یک دوره آموزشی جمع‌آوری کرده‌اید.

  پیشنهاد ویژه : دوره جامع جادوی سئو

 

فرمول تبلیغ نویسی 3s

 

فرمول های تبلیغ نویسی ؛ ACCA

یکی از فرمول های تبلیغ نویسی که متقاعد کردن مخاطب با استفاده از آن راحت است؛ تکنیک ACCA است. این تکنیک مخفف کلمات Awareness – Comprehension  Conviction -Action بوده و به صورت زیر استفاده می‌شود:
1- در مرحله اول باید مخاطب را نسبت به مشکلی که تجربه می‌کند؛ آگاه سازید. این کار با توضیح دادن و به تصویر کشیدن آن مشکل در ذهن مخاطب قابل انجام است.
2- در این گام باید مخاطب را به فکر فرو ببریم. یعنی او را وادار به تفکر کنیم که چگونه این مشکل می‌تواند بر زندگی او اثر منفی بگذارد.
3- در این مرحله باید به خواننده اثبات کنید که شما می‌توانید مشکل او را حل کنید. استفاده از نظرات افراد راضی، در این گام مفید خواهد بود.
4- در اینجاباید از مخاطب بخواهید تا برای خرید محصول کار مورد نظر شما را انجام دهد؛ مثلا روی لینک کلیک کند.

 

فرمول تبلیغ نویسی acca

 

فرمول کپی رایتینگ AICPBSAWN

یکی از کامل‌ترین فرمول های تبلیغ نویسی ؛ تکنیک AICPBSAWN بوده که به ترتیب از چپ به راست مخفف کلمات زیر است:

● Attention
● Interest
● Credibility
● Prove
● Benefits
● Scarcity
● Action
● Warn
● Action

برای نوشتن یک تبلیغ خوب با استفاده از این فرمول، کافی است که مراحل زیر را به ترتیب طی کنید:

1- در گام نخست باید توجه مخاطب را جلب کنیم که این کار با نوشتن یک عنوان جذاب امکان‌پذیر خواهد بود.
2- همانطور که در فرمول AIDA گفتیم؛ در این مرحله باید علاقه مخاطب را به خواندن متن افزایش دهیم.
3- در این قسمت باید برای کسب‌و‌کار و محصول خود، جایگاه و اعتبار در ذهن مخاطب ایجاد کنید.
4- در این بخش باید به مخاطب اثبات کنید که مطالبی که گفته‌اید؛ حقیقت دارد. برای این کار می‌توانید از نظرات افراد راضی استفاده کرده و مخاطب را قانع کنید.
5- در مرحله پنجم از منفعت‌های محصول برای مخاطب بگویید. اینکه اگر از محصولات یا خدمات شما استفاده کند؛ به چه نتایج مفیدی دست پیدا خواهد کرد.
6- در این بخش باید نوعی ترس در مخاطب ایجاد کنید تا خرید را سریع‌تر انجام دهد. یک روش خوب این است که به نقطه ضعف‌های دیگر محصولات مشابه اشاره کرده و در ادامه به آن‌ها نشان دهید که محصول شما آن نقطه ضعف‌ها را پوشش داده است.
7- در اینجا باید از مخاطب دعوت کنید تا کار مورد نظر شما را انجام دهد (خرید محصول).
8- در مرحله هشتم باید به مخاطب نشان دهید که اگر خرید نکند؛ چه فرصتی را از دست خواهد داد. مثلا اگر محصول شما آموزش فن بیان است؛ به او نشان دهید که اگر محصول شما را نخرد؛ هیچ گاه نخواهد توانست به خوبی و با اعتماد به نفس صحبت کرده و بقیه را تحت تاثیر قرار دهد.
9- در گام آخر باید کاری کنید که مخاطب، عمل خرید را همین الان انجام دهد. برای این کار می‌توانید از گذاشتن تخفیفات مدت‌دار استفاده کنید. در این حالت مخاطب خرید را سریع‌تر انجام می‌دهد؛ چون در غیر این صورت ممکن است که آن فرصت (تخفیف) را از دست دهد.

سخن آخر

در این مطلب با فرمول های تبلیغ نویسی آشنا شدید و می‌توانید از آن‌ها برای نوشتن توضیحات محصول خود استفاده کرده و مخاطب را برای خرید ترغیب کنید. البته دقت داشته باشید که همه این فرمول های کپی رایتینگ ممکن است  برای تمامی محصولات مناسب نباشد. بهترین کار این است که به مرور از این فرمول ها استفاده کنید و در نهایت ببینید که از کدام بیشتر نتیجه گرفته‌اید.
آیا شما تاکنون از فرمولهای تبلیغ نویسی برای کپی رایتینگ استفاده کرده‌اید؟ به نظر شما نوشتن این جملات تا چه میزان در متقاعد کردن مخاطب اثر دارد؟ آیا شما فرمول تبلیغ نویسی دیگری می‌شناسید؟ لطفا نظرات و پیشنهادات خود را در مورد این مقاله برای ما ارسال کنید تا آن را روز به روز کامل‌تر کنیم.

میانگین امتیاز 4.5 / 5. تعداد آرا: 458

10 دیدگاه برای “9 مورد از فرمول های تبلیغ نویسی که مخاطب را جادو می‌کند!

  1. seobyreza گفته:

    در خیلی جنبه‌ها شباهت‌های زیادی دارند و خیلی‌هاشون به نظر میرسه میکس یا ادیتی از قبلی‌ها باشند.

    • مدیروب گفته:

      فرمول های تبلیغ نویسی خیلی شبیه هم هستند اما شما می تونید با توجه به محصولات و خدماتتون از اونها استفاده های متنوعی رو داشته باشید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *